Wikipediasta lainaus:"Äestäjä on Porissa Cygnaeuksenpuistossa sijaitseva kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin veistos, joka paljastettiin vuonna 1920. Se on hänen ensimmäinen julkinen veistoksensa sekä myös Porin ensimmäinen julkinen patsas. Äestäjää pidetään Cedercreutzin merkittävimpänä veistoksena yhdessä Helsingin Varsapuistikossa sijaitsevan Äidinrakkauden (1928) sekä Maarianhaminan Ruorimiehen (1933) kanssa." Seppo R:n Äestäjä-patsaskuvan taustalla näkyy yksi entisistä opinahjoistani, Pori Kauppaoppilaitos. jota ei tietenkään enää ole. Vain rakennus enää jäljellä.
Mukavaa, että löytyi Porin tuntija. Ja tarinaa patsaasta, jonka kerran Porissa käydessäni kuvasin. Kk.saksanseisojani suhtatui hiukan vrovaisesti, siis järkevästi, suureen liikkumattomaan hevoseen.
Naapuri oli kerran tuonut pihalleen mustan harja pystyssä olevan keinuhevosen. Lapinkoirallamme oli ollut erimielisyyksiä erään mustan koiran kanssa joten hän kierteli hevosta karvat pystyssä kunnes kalautti hampaansa sen niskaan. Koira oli melkoisen nolostunut kun huomasi mistä on kysymys.
Maallista mittakaavaa, etualan suolakummun, stalaktiittien/-miittien luolastoista taustan sumuisiin laaksoihin Verenpainetta laskevaisia kiteitä, hiipuvia alankoja Raikas tuulahdus, piristävä kuva
Pytinki näyttäisi kunnan tai kirkon siemenvilja varastolta, kato- ja nälkävuodet sait aikaan varmuusvarastoja. Liekkö kyseessä sellainen.