Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

On1 Photo Raw kukkuu ja käy:)

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana keegan, 18 Marraskuu 2022.

  1. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Pakko sanoa hyvä sana On1 Photo Raw'n puolesta. Sehän on ohjelma joka pyrkii olemaan sekä Lightroom että Photoshop (kuten monet muutkin). Alkusyksystä siitä tuli uusi versio jossa oli kaikenlaista uutta, esimerkiksi automaaginen maskaus (mikä toki on muuallakin), oikeinkin hyvä kohinanpoisto ja hyvä kuvien skaalaus ja muuta sälää. Sen jälkeen siihen on tullut jo kaksi päivitystä, viimeisin eilen. Automagiikkaa on parannettu, ja hämmästyttävästi käyttäjien ehdottamia muutoksia ja parannuksia on aivan oikeasti toteutettu! Itsekin ehdotin kehittäjille kahta parannusta pari viikkoa sitten, ja eilisessä päivityksessä ne oli tehty. Hämmästyttävää, ohjelmisto joka oikeasti kuuntelee maksajia.

    Toimiiko se sitten LR:n Photarin korvaajana, omassa käytössäni hyvin pitkälle toimii, itse asiassa sekä DAM-ohjelmana että kuvaeditorina. DAM-ohjelmana se on viimeisten päivitysten myötä kovasti siistiytynyt ja saanut lisäominaisuuksia eikä sillä alueella häviä LR:lle ollenkaan. Kuvaeditorina se on kaikkiaan non-destructive, ja oletettavasti sen vuoksi retusointi on hitaampaa kuin Photarissa. Toinen puute on se, että siinä ei ole työkalua joka aivan pärjäisi Photarin content aware fill'ille, sille on kuitenkin hieman toisella logiikalla toimivia korvaavia työkaluja jotka useimmiten kyllä kelpaavat minulle.

    Näiden viimeisten päivitysten myötä en enää juurikaan käytä LR:a tai Photaria, joskus tulee tilanne jossa content aware fill on lyömätön, mutta hyvin harvoin.

    Se maksaa noin 120 euroa.

    Pitäisi joskus kirjoittaa siitä ihan oikea arviointi:)

    EDIT Niin, olen kokeillut Capture Onea, Exposure X7:ää ja DXO'ta mutta minulle On1 Photo Raw on niitä parempi.
     
    Viimeksi muokattu: 18 Marraskuu 2022
  2. Tomsku

    Tomsku Member

    251
    2
    18
    Capture One 11 ei enää tue nykyisiä romuja, niin piti käydä taas tämä rumba läpi mihin kelkkaan nyt lähtisi. Vaikka on kertaalleen ostettava perpetual lisenssi, niin ei se paljoa lämmitä, jos aina uusia kameroita varten tarvitsee kuitenkin päivittää myös softa..

    Päädyin itseänikin yllättäneeseen ratkaisuun, jossa kuvien organisoinnista vastaa XnView MP ja raw-kuvien roplaamisesta Iridient Developer. Aina fakkiutunut ajatukseen, että yhdellä ja samalla softalla pitää onnistua sekä kuvien siirto kortilta, niiden avainsanoitus, organisointi ja vielä käsittelykin sekä exporttaus. Mykistyin mitä Iridient kykenee tekemään 15 vuotta vanhoille EOS 300D raakakuville.

    Samat Exposure X7, DxO ja On1 sekä muutama muu käväisi koneella kokeiluversioina, mutta aina tökkäsi jokin, oli se sitten käyttöliittymän kankeus tai epäloogisuus tai jokin outo toiminnallisuus. Joten jos taloudesta löytyy Mac-tietokone, niin suosittelen kokeilemaan Iridientin trialia. Siinä on kaikki toiminnallisuudet käytettävissä - ainoastaan exportatuihin kuviin tulee vesileima kokeiluversiossa.