Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Lightroom beta Windowsille

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Anonymous, 19 Heinäkuu 2006.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

  2. Nopeesti tyyppailtuna.. Naurettavan hidas 2.8P4:lla (säädöt pitäs mennä realtime eikä odotellessa) ja kontrollit pitäs ehdottomasti mahtua kerralla ruudulle. Toisaalta, kontrolleja on aika reippaan puoleisesti joten mahdollisuuksia on monia. Kaiken hypen päälle odotin tosin enempi. Mut pitää hypistellä enempi ja katsoa miten se toimii oikeesti.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vaikuttaa tosiaan kankealta ja vaikeaselkoiselta. Katsellaan enemmän...
     
  4. Kutunluu

    Kutunluu Member

    252
    0
    16
    Amd Athlon 64 3000+ ja giga muistia. Auttamattoman hidas. Thumbnaileja laitailee tosi kauan. Muutenkin vähän kankea. Säätöjä löytyy paljon ja ihan hyvää jälkeä saa, mutta ei tuolla nopeudella jaksa räplätä. GUI on ihan hanurista, säätöjutut vie ihan liikaa tilaa.

    Yhteenveto: Betasta saa parantaa aika paljon että tuohon vaihtaisi
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Helvetin hidas, miksei siinä ole sellaista "Develop" nappia, jolla saisi kuvan kehitettyä nopeasti vai enkö vain löydä? Pitääkö aina mennä File --> Export, jos haluaa esim. tiffin jostain RAW-kuvasta?
     
  6. siltä tuo vähän näyttäs, tietty toimiihan tuossa noi pikanäppäimet mut silti... aika outoa että develop-tilassa kuvan päällä hiiren oikealla ei saa valintoja esille, usein basic toiminnot voi valita monasti hiiren oikean kautta.. tässä ei... pakkokai se on tuon betan olla aika rajusti riisutumpi kui sen lopullisen.. eihän siinä muuten olisi mitää järkeä.
     
  7. AMD 3800+ ja 2 Gt muistilla säädöt menee kuin dioja kattelessa. "Working...." Juu ei. Ei vakuuta.
    Mutta toisaalta GUI tuntuis aika hyvältä noin pikaisesti kokeiltuna.
     
  8. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    122
    63
    Mä en ees viitsi testata, koska setuppi on samankaltainen kun KutunluuTeemulla. Pitänee käyttää vaan RSP:tä ainakin siihen asti et pääsee koeajamaan tota finalversioo Lightroomista!
     
  9. MJK

    MJK

    1 436
    0
    0
    ADOBE Labs Forums:

    Light Room Beta General Discussion 1739 topics
    Light Room Beta Feature Requests 2270 topics
    Light Room Beta Bug Reports 1063 topics


    =D



    Odotellaan sitä luvattua 1.0 versiota.
     
  10. anttik

    anttik Member

    205
    1
    18
    Yhtään tekijöiden aivoituksia tietämättä villi veikkaus on, se että ovat ajatelleet asiaa enemmän useampien kuvien käsittely"prosessin" näkökulmasta. Kuvathan voisi ensin säätää ja sitten vaikka Quick Collectionilla exportata kaikki kerralla. Yksittäisiin kuviin on kyllä aika jäykkä tsydeemi.

    Macilla tuo beta on *lähes* siedettävä nopeudeltaan, pitäisi vaan käydä hakemassa lisää muistia. Jos muistin lisäys ei auta, liityn hitauden valittelijoiden pitkään jonoon...:cool:
     
  11. 1.5 GHz PowerPC G4 / 1.25 Gt DDR SDRAM ni ihan siedettävästi Beta3 toimii...
     
  12. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    122
    63
    Uus beta on saatavilla. Kohtuuvikkelään toimii tällä 3000+ AMD Athlon 64 / 1GB muistia setupilla, mutta exporttaaminen tuottaa suunnattomia tuskia koko koneelle.

    Muuten kyl vois sanoa, et RSP:n omistajana ei tule olemaan ongelmia Lightroomiin siirtymisessä, koska näyttäis kaikki RSP:n tärkeimmät säätimet löytäneen tiensä myös Lightroomiin. Käyttöliittymää ei ole varmaankaan suunniteltu alle 1600x1200 resoluutioille, koska työkalut on mahdutettu yhdelle välilehdelle...
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Nyt toimii sen verran nopeasti, että otan Lightroomin käyttöön ja konvertointikin sujuu vauhdikkaasti. Vielä kun saisivat Export toiminnolle oman pikanamikan...

    Kokoonpano:
    AMD athlon 64 3500+
    1 Gb DDR 400
     
  14. Joo mä testasin tätä uusinta versiota läppärissä ja ihan OK sukkela on jo.
    1,6Ghz M-Pentium ja 2Gb muistia 533 DDRII

    Alkaa olemaan jo ihan OK konvertointisofta ja alun tökkimiset on poissa.
     
  15. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    122
    63
    Testailin tossa muutamalla kuvalla ja täytyy sanoa et helevetin hyvää jälkeä tolla tulee! Onneks tulee ilmaiseksi toi kokonainen versio kunhan se on valmis.
     
  16. JuhaH

    JuhaH

    92
    0
    0
    Oletteko huomenneet samanlaisia ongelmia ihonsävyjen kanssa mitä RSP:llä on? (hankaluuksia saada iho luonnollisen väriseksi)
     
  17. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    122
    63
    Tähän mennessä kokeilluilla kuvilla sävyt tuntuis olevan paremmat kuin RSP:llä. Vaikkakin RSP tekee melko omalaatuista (hyvää!) jälkeä, niin tuntuis kyllä siltä että Lightroom on mun valinta jatkossa. Paitsi että toi beta jumittelee välillä, joten ehkä ootan tuota lopullista versiota vielä.

    Ja senhän saa ilmaiseksi jos ehti ostamaan RSP:n ennen päivämäärää x.
     
  18. Mokoma uus versio ehti kaatumaan melkein heti ennenkuin ehdin edes syvemmin katsoa. noh, kokeilempa uudestaan illalla lenkin jälkeen. Vaikutti nopeammalta kuin aiempi, ja gui alkoi olla jo huomattavasti selkeämpi.
     
  19. Jos ohjelma on yhtä laadukas kuin heidän reksteröintisysteeminsä niin antaa olla ;-D
     
  20. Joo hermot meni kolmeen kertaan ja tiedot lähti varmaan viiteen kertaan. Mutta kyllä sen Lightroomin sieltä loppujenlopuksi sai.