Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Salaman "latautumisaika"

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana karvakuono, 18 Heinäkuu 2006.

    Muistan jostain joskus lukeneeni aiheeseen liittyvää keskustelua, mutta tietotekniikka tumpelona en onnistunut löytämään, vaikka kovasti hakua yritinkin.

    Selittäkääpäs joku sähköön / paristoihin / akkuihin enemmän perehtynyt mistä johtuu eri akkusatseilla syntyvät erot salamavalon latautumisajassa. Tarkoitan siis sitä aikaa mikä kuluu siitä kun olen ottanut kuvan (räps) siihen kun salama ilmoittaa olevansa valmis seuraavaan. 420 EX syö ihan perus AA kokoisia akkuja ja ero on selvästi havaittavissa eri akkusatsien välillä, vaikka olisin ottanut molemmat suoraan laturista.
     
  1. Salama ottaa mieluusti paljon virtaa, jos tarjotaan. Mitä paremmassa kunnossa akut ovat, sitä isomman virran ne pystyvät tarjoamaan. Eli ihan samasta syystä, kuin salama latautuu akuilla paljon nopeammin kuin paristoilla.
     
  2. Voisko olla niin, että joku/jotkut akut on vanhempia ja "kuluneempia" kun toiset, jolloin niiden varautumis- ja luovutusnopeudet hidastuu. En tiedä onko akut salamassa kytketty sarjaan vai rinnan, mutta jos ovat sarjassa niin silloin yksikin kulunut akku saattaisi hidastaa koko systeemin toimintaa. Ja tää on taas ihan kotisähkärin arvelua vaan.
     
  3. Juu eli latautumisaika on kiinni akkujen sisäisestä vastuksesta. Mitä paremmat akut sen pienempi sisäinen vastus. Jos toisella satsilla latautuu huomattavasti nopeammin niin vaihda siitä huonosta satsista akku kerrallaan parempaan niin selviää mikä niistä on huono(in). Jos eroa ei ole niin ovat yhtäläisen kehnoja kaikki mikä on oikeastaan hyvä. Jos yksi on huomattavasti huonompi niin akut tulee vaihdettua aina sen huonoimman simahtaessa ja muihin jää latausta jäljelle. Useamman kerran toistettuna tuo aiheuttaa "muisti-ilmiön" niihin parempiin akkuihin ja sitten ne on kaikki yhtä huonoja, mutta eri syystä :(

    On line edit: Akut on salamassa kytketty sarjaan.
     
  4. Ok. Kiitos. Tästä voidaan vetää johtopäätös, että eri valmistajien akkujen laadussa on ainakin jonkin verran eroa, koska akkusatsit ovat samaa ikäluokkaa ja käytetty vuorotellen, eli latauskertamäärät ovat samat. Jotakin tämmöistä arvelinkin, mutta kun tuo sähkö on meikäläisen tiedon mukaan johdoissa kulkevaa harmaata tai sinistä savua jota ei saa päästää ulos jos haluaa sähkölaitteen toimivan, niin ajattelin kysyä viisaammiltani neuvoa. Kiitokset kaikille vastauksista.