Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Päätösperäinen eli tempputyöllistäminen on verovarojen käyttöä . Silloin halvempaa on maksaa työttömälle palkka kotiin kuin lähteä rakentamaan muita temppuja.

    Tosin näin toimien päättäjät tunnustaisivat osaamattomuutensa yhteiskunnan johtamisessa.

    Hesarin tilausmyyjä soitti eilen. Android on niin fiksu, että varoitti mahdollisesta petoksesta.
     
    niffe tykkää tästä.
  2. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Ylipäätään ajatus, että hallitus luo työpaikkoja, on jotenkin absurdi. Sen sijaan hallitus voi yrittää niihin puitteisiin, joissa työpaikkoja saattaisi syntyä. Sillä varauksella, että näkemys, halu, tahto ja osaaminen riittävät. Hallitukset Kekkosen jälkeen eivät ole keskittyneet noiden puitteiden luomiseen kovin vakavasti - ilmeisesti, kun painetta ei ole ollut.
     
    mlphotic, Seppo R ja Jari_S tykkäävät tästä.
  3. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Kekkosella on viimeksi ollut hallitus vuonna 1956. Täällä ei taida muut enää muistaa niitä aikoja kuin Sakke.
     
  4. oka

    oka Well-Known Member

    412
    1 088
    93
    Eka koronarokotuspiikki tökätty eilen.
     
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    :)

    Kekkosen kaudella presidentti kuitenkin nimitti ja erotti hallituksen. Niffen vihjaama paine tuli joskus siitä, että Urkki komensi porukan töihin, ja antoi kenkää, jos duuni ei sujunut. Nykyisinhän sellaista painetta syntyy lähinnä hallituksen omasta sähläämisestä, missä kepulit ovat profiloituneet aika vahvasti niin tällä kuin surullisen kuuluisalla edelliselläkin kaudella.
     
  6. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Sakke jo ehtikin vastata. Urkin ryhdikkäällä persoonalla oli isosti vaikutusta yhteiskunnallisen ja taloudellisen dynamiikan syntymiseen. Urkin jälkeenhän valitettavasti vallan kolmijako-oppi sitten romutettiinkin kaikessa hiljaisuudessa, että poliitikot esikuntineen voisivat puuhastella rauhassa omiaan.
     
  7. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Ylen aamuohjelman haastattelussa Paavo Arhinmäki kertoi kiertäneensä Eurooppaa seuraamassa jalkapallopelejä "tuiskeessa ja vesisateessa ja kylmyydessä".
     
    keegan ja SakkeM tykkäävät tästä.
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Melkoisessa tuiskeessa tosiaan joskus, uutisoinnin mukaan.
     
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    No, jo Urkin kauden lopulla. Koivistohan pääministerinä haistatti pitkät Urkin vaatimuksille eroamisesta ja kertoi perustuslain mukaan eduskunnan luottamuksen olevan hallituksen perustana, ei presidentin. Urkki oli jo vanha ja sairas mies, joten uhittelu oli mahdollista, tosin suomalaisessa politiikassa ennen kuulumatonta.

    Kekkosen 25 vuoden valtakauden aikana hallitukset istuivat keskimäärin yhden vuoden. Sen verran tiuhaan kyytiä Tamminiemen suunnalta tuli :) Nythän on menty toiseen äärimmäisyyteen, vaalikauden mittaisiin hallituksiin.
     
    niffe tykkää tästä.
  10. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    En ole mikään Kekkos-asiantuntija, ymmärtääkseni kuitenkin varsin yleisen käsityksen mukaan on vain hyvä, että on päästy eroon urkinkaltaisesta puolidiktatuurista. Onhan se kuvaavaa, että vasta vuosien, vuosien jälkeen joku (Koivisto) rohkeni herralle ja ylhäisyydelle huomauttaa, että maassa sentään on perustuslaki (vaikka senkinhän ylitse käveltiin 1973 kun herraa eivät tavalliset vaalit miellyttäneet). Itänaapurissahan edelleen pidetään siitä, että on "isäntä" talossa, suomalaisista ainakin vähänkään nuorempi väki varmaankin pitää demokratiaa parempana vaihtoehtona.
     
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Sehän nyt on erityisesti idässä nähty, että talossa on aina isäntä. Jos ei vahva omiensa puolta pitävä poliitikko, niin kansainvälinen eliitti tai heidän korruptoitunut kätyrijoukkionsa ja niinhän se menee Suomessakin. Sitä paitsi tuo lumedemokratian käyttö aivopesussa on kotoisin sieltä, missä äänestystuloksilla kaikkein vähiten vaikutusta päivänpolitiikkaan eli Britanniasta ja Yhdysvalloista. Näin jälkikäteen voi saman todeta niin ikään Suomestakin. Puhe demokratiasta lisääntyy samalla kuin suomalaisten vaikutusmahdollisudet omiin asioihinsa heikkenevät kiihtyvällä vauhdilla.
     
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Itse asiassa noissa mainituissa kaksipuoluemaissa äänestystuloksen vaikutus on suuri, jos valta vaihtuu puolueelta toiselle. Meillähän on päinvastoin, vaalien vaikutus on aina aika pieni, koska isoja muutoksia paikkajakoon on harvoin.
     
    keegan tykkää tästä.
  13. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Sellaisiakin maita on, joissa tuon "omien puolen pitäminen" ei tarkoita poliittisten vastustajien myrkyttämistä tai journalistien murhauttamista. Venäjä tietysti on erityistapaus, koska siellä nuo "omat" ovat muita suuren mittaluokan varkaita.
    Ja vielä on sellaisiakin maita, joissa merkittävä osa kansasta ymmärtää, mitä edustuksellinen demokratia tarkoittaa ja miten se toimii. Elleivät sitten ole höyrähtäneet erilaisten "isäntien" lumoihin ja fantasioihin.
    Sinällään siinä mielessä outoa, että luulisi vähäisenkin historiantuntemuksen opettavan miten nämä totalistaristit säännöllisesti a) syyttävät vaikeuksista joko jotakin kansanryhmää ja/tai vieraiden valtion toimielimiä b) vaikeuksiin vedoten sanovat ettei demokratia toimi ("koska meillä on vaikeuksia niin demokratia ei toimi" ja jotkut uskovat...) c) ja lopuksi vedoten kansalliseen (ja ehkä etniseen) yhtenäisyyten vaativat itselleen suurta valtaa. Oikeusvaltio romutetaan askel askeleelta, jokainen askel on hitusen aiempaa helpompi ja kevyempi. Ja vaikka historiasta ei näköjään opitakaan, niin luulisi Puolan ja Unkarin opettavan.
     
  14. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Maan etu vaatisi, että äänestäjät olisivat viisaampia. Se on kyllä turha toivo. Totesihan presidentti Paasikivikin aikoinaan, että suomalaiset ovat poliittisesti tyhmiä. Ei ole tainnut viisaus lisääntyä vaikka sukupolvet ovat niistä ajoista vaihtuneet.
    Hän oli myös huomannut, että kommunistit ovat psykopaatteja.
    Kovaa tekstiä, mutta siitä huolimatta olen ymmärtänyt, että J.K.Paasikivi oli kaikkien kunnioittama valtiomies.

    Huonoista hallituksista voi syyttää ainoastaan äänestäjiä, koska politikothan ovat äänestäjien armoilla. Esimerkkinä vaikka eräs sininen porukka.
     
  15. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Tuolle "Huonoista hallituksista voi syyttää ainoastaan äänestäjiä..." on nimikin. Se on edustuksellinen demokratia. Ja se on se ihan sama mikä myös ajoittain (riippuu tietysti siitä, minkä puolueen kannattaja milloinkin on äänessä) tuottaa niitä parempia hallituksia.
    EDIT Siksi toisekseen, politiikan ja poliittisen mielipiteenmuodostuksen on turha olettaa olevan olennaisesti rationaalista. Se ei ole, enkä usko sen edes voivan olla sitä. Mutta viisaus ja tyhmyys ovat sitten muita asioita.
     
  16. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Täällä on löydetty ja huomattu monta huonoa hallitusta ja pääministeriä. Minä vaan totesin, että parempia hallituksia varten tulee äänestäjien toimia viisaammin. Miten tulee kunkin äänestää, on jo kokonaan toinen juttu.

    Edit.
    Nyt taas tästä koiran kanssa iltalenkille.
     
  17. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
  18. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 428
    1 458
    113
    niffe tykkää tästä.
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Asiasta toiseen ja kolmanteen. Jos teillä on tilaisuus käydä katsomassa Ilja Repinin näyttely Ateneumissa, niin käykää ihmeessä. Aihe sivuaa sikäli valokuvausta, että hänen töissään näkee ja kokee hyvin mitä valolla maalaaminen on ja voi olla parhaimmillaan. Teokset ovat mahdollisesti suurimpia mitä Ateneumissa on koskaan vieraillut. Itsekään en tuntenut Repinin tuotantoa muuta kuin Volgan lauttureiden osalta, koska se aina hänen yhteydessään mainitaan, mutta eihän se (ne) maalaus ole yhtään mitään muun tuotannon keskellä. Menkää ihmeessä katsomaan!
     
    Matero, SakkeM ja motris tykkäävät tästä.