Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Hesarissa oli juttua sähköautojen tulipalojen sammuttamisesta. Ne eivät ole ihan helppoja juttuja. Tavallinen menetelmä on nykyään se, että paikalle tuodaan vedellä täytetty kontti, johon auto nostetaan nosturilla. Se ei kuitenkaan toimi parkkihallissa tms. ahtaassa tilassa, johon nosturi ei mahdu. Siellä tehdään väliaikainen allas, joka täytetään vedellä.

    Aika hankalaa, ja ongelmat yleistyvät sähköautojen mukana.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-20000...tm_source=iltasanomat.fi&utm_content=promobox
     
    motris tykkää tästä.
  2. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 988
    629
    113
    ^ Onhan noissa omat ongelmansa. Toinen juttu on sähköautoissa esiintyvät korkeat jännitteet. Joissakin malleissa jopa 800 V. Onnettomuustilanteissa pelastuslaitoksen edustajien pitää tietää mitä tekee, jos autossa olevia matkustajia joudutaan pelastamaan esim. auton osia leikkaamalla.

    Oma juttunsa ovat polttokennoilla varustetut vetyä käyttävät autot jne.

    No, sitähän ei vielä kukaan tiedä, mistä teknologiasta autoissa aikanaan tulee valtavirtaa.
     
    motris tykkää tästä.
  3. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Ei noita juttuja ole kyllä tosiaan loppuun asti mietitty.

    Polttokennotekniikan kehitys tulee mahdollisesti muuttamaan energiankulutuksen asumisessa jo niin paljon, että sitä tuskin on huomioitu nykyisin normi yksityisautoilussa. Nykyisin autojen keski-ikä on noin 9 vuotta. Nythän kenenkään ei kannattaisi enää ostaa tai tuoda maahan bensiini-/dieselautoja.
     
  4. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
  5. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Pääsisköhän sitä noin periaatteessa vankilasta lomalle Olympialaisiin osallistumista varten? Epäilen.
     
  6. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Ei taida päästä ainakaan ulkomaille. Mutta onhan vangeilla omiakin kilpailuja.

    Enemmänhän tuossa on se, että tuomio ei ole lainvoimainen. Ihminen on syytön niin kauan kuin tuomio ei ole lainvoimainen. Ja vaikka tuomio ei mihinkään muuttuisi, niin johan pelkkä harjoittelu voi käydä EU:n ulkopuolella hankalaksi/mahdottomaksi, kun noin pitkästä tuomiosta kyse.

    Pointtini tässä oli lähinnä se, mikä on sallittua.

    Rantasen kommentti kyllä hyvä. https://www.is.fi/urheilu/art-2000007933496.html
     
  7. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Kun tuota eettisyyttä ja korkeaotsaisuutta katsoo toiselta suunnalta, niin esim. jääkiekko on hyvä esimerkki.

    Kaukalossa aiheutat toiselle aivovamman, niin ensinnäkin saat siitä ehkä jotain kymmenen ottelun pelikiellon. Toisekseen, mitään - ei yhtään mitään - tukea siltä urheiluyhteisöltä ei se aivovamman saanut saa. Vakuutuskorvausten lisäksi. "Urheilu on kuin pihakatu, jolla ei eettisten ihanteiden mukaan saa ajaa liian kovaa – mutta mihinkään ei ole kirjattu edes nopeusrajoitusta."
     
    niffe tykkää tästä.
  8. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 146
    1 189
    113
    Ihmettelin aikanani miten on selitettävissä se, että monia ihmisiä aivan ilmeisesti todella kiinnostaa seurata urheilua. Katsovat televisiosta kilpailuja ja otteluja, osa menee (ja maksaa siitä rahaa) vaikka jäähalliin katsomaan paikan päälle jääkiekkoa. Ensin ajattelin että kyse on vain siitä, että he kaipaavat jonkinlaista yhteisöllisyyden kokemusta, mutta myöhemmin ymmärsin (työpaikan pikkujoulun viettoon kuului jääkiekko-ottelun seuraaminen paikan päällä), että kyse on myös (ja ehkä ennen kaikkea?) mahdollisuudesta sosiaalisesti hyväksytyllä tavalla kokea tunteita. Ehkä penkkiurheilun ydintä ovatkin erilaiset tunnekokemukset? Silloinhan tuollainen harrastus olisi paitsi aivan ymmärrettävää, myös varmasti hyödyllistä ja terveellistä heille jotka tuollaisia kokemuksia tarvitsevat.
     
    RB, motris ja Jari_S tykkäävät tästä.
  9. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Urheilun yksi pääfunktioista on ylivertaisuuden osoittaminen. Tähänhän mm. olympialaiset perustuu.
     
  10. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Muistan lapsuudestani (80-luvun alussa), että oli joku ainekirjoituskilpailu alakoululaisille (silloisille ala-asteelaisille). Aihe oli muistaakseni jotain "Urheilu vuonna 2000". Kirjoitin aineen, jossa oltiin jääkiekkopelissä. Joku katsomossa oli niin tuomarin tuomiota vastaan, että kaivoi takin alta Uzin ja aloitti silmittömän tulituksen. Sain opettajalta nuhteita. Olin jotain 11-vuotias. Olihan se tosiaan suht pessimistinen. Mutta olin varmaan lukenut juuri jotain Müncheniin liittyvää.
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Eikä yleensä niitä vakuutuskorvauksiakaan. Nuoren ihmisen aivovamma tietäisi ehkä 60 vuoden korvauksia - vakuutusyhtiö kiemurtelee konstilla ja hinnalla millä hyvänsä vastuusta eroon. Vakuutuslääkäreiltä eivät konstit lopu, ja jos loppuvat, niin keinot jäävät.

    Matti Veivo (esimerkiksi) googleen, jos reaalielämän tilanteita on halu tutkiskella.
     
    motris tykkää tästä.
  12. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Vakuutus korvaa sen akuutin vamman hoidon ja siihen liittyvän mahdollisen kuntoutuksen. Jos lisenssillä pelaa, niin ei ole sellaista lääkäriä, joka sallisi tämän jälkeen jatkaa. Ja tässä kohtaahan se asianomainen putoaa siihen pohjattomaan kaivoon.

    Mitään nopeusrajoituksia näissä pihapeleissä ei tosiaan ole.

    Itselläni toinen aivovamma tuli ns. korttelikiekossa. Silloin 80-luvulla kuvattiin pää kallonmurtumien varalta ja sanottiin vaan bye bye. Neljässäkymmenessä vuodessa ei ole kehitys pahemmin kehittynyt ainakaan tuon saralla.
     
  13. Matero

    Matero Well-Known Member

    412
    243
    63
    Purjehtija Järvisen tapauksessa, niin kuin monessa muussakin nykyajan oikeustaistelussa, harmittaa meidän yhteisten rahojen väärinkäyttö kikkailijoiden ja saivartelijoiden toimesta. Nykyajan "moraali" on sitä että kaikki mikä ei ole erikseen kiellettyä on sallittua ja sekin kielletty mistä ei voi jäädä kiinni tai saada rangaistusta on sallittua. Jos oikeasti on niin että käräjäoikeus Suomessa lätkäisee ehdottoman vankeustuomion huumejutussa ihan vaan kokeeksi että menisikö läpi, niin meillä on paljon isompia ongelmia kuin "eettinen vääryys" siitä ettei Järvinen pääse maksamaansa kisaan Olympialaisiin.

    Itsestään selvää pitäisi olla että Suomen värejä ei kanneta huumetuomio niskassa, olkoonkin ettei valitusten johdosta ns. lainvoimaa olisi. Olympiakomitean on muokattava sääntöjään että tämä porsaanreikä sulkeutuu mutta varmuudella viereen ilmestyy uusia, joista joku puristautuu läpi.

    Ja kokemuksesta voin kertoa että hovioikeudesta voi saada myös langettavan tuomion joka ei ole mitenkään eettisesti tai moraalisesti oikein kunhan juttu on tarpeeksi sekava ja lakimiesten laiminlyöntien pilaama. Onneksi olin vain todistajana.
     
    SakkeM tykkää tästä.
  14. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Kyllä. Toisaalta asia ei ollenkaan niin yksinkertainen kuin voisi alkuun kuvitella.

    Urheiluun ei pitäisi urheilun etiikan mukaan kuulua mitkään urheilun ulkopuoliset arvot. Miten nyt tulee suhtautua siihen, että Suomen edustushan tullaan käymään kaikella todennäköisyydellä Järvisen veneellä..? Jos olen oikein ymmärtänyt. Ja se venekin on jo kai jossain Rotterdamin ja Suezin välillä juuri nyt.

    Todennäköistä olisi kuitenkin ollut, että Japani ei olisi edes päästänyt maahan sitä, jolle edustuspaikka olisi oikeastaan kuulunut (Järvinen).

    Ja joo. Turing taisi saada armahduksen noin 60 vuotta kuolemansa jälkeen. Oliko Rejwskilläkään puhtaat jauhot pussissa?

    Eli missä menee raja? Rajattomuudestahan tässä on nyt kyse, vai mitä.

    Norjalainen painonnostaja kertoo, että häntä ei ole testannut kukaan viimeiseen viiteen vuoteen. Tiedon tullessa julkiseksi, ensimmäisenä silmiään julkisuudessa on pyörittelemässä lajiliiton johtajat.
     
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Aika hupaisa moraalilinjaus tuo "kun ei ole lainvoimaista tuomiota, on syytön". Samaahan täälläkin esitti joku aika sitten yksi toisinaanajattelja, kun oli puhe tekijänoikeusrikkomuksesta, jonka koko sakki oli nähnyt. Sitäkään ei kuulemma tapahtunut, kun ei ollut oikeuden päätöstä.

    Siis, jos ajan tuossa kylällä ylinopeutta, kuuttakymppiä 40 km/h rajoitusalueella, ei sitä tapahdu, ellei poliisi pysäytä ja kirjoittele tositetta. - Eikä itse asiassa vielä silloinkaan, tapahtunut muuttuu todeksi vasta valitusajan päätyttyä, tai kun aikanaan muutaman kuukauden päästä saadaan oikeuden päätös, mikäli päätän kiistää.

    Siis tänään kauppareisulla ajettu ylinopeus muuttuu ylinopeudeksi vasta ensi vuoden maaliskuussa, kun päätös saa lainvoiman, tai sitten vasta lokakuussa 2024, kun hovi on käsitellyt asian ja KKO evännyt valitusluvan.
     
    motris tykkää tästä.
  16. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Mun mielestä on hyvä, että tämä käydään perin pohjin läpi.

    Ymmärrän hyvin, että ajatukseni on hupaisia. Niin saattaa olla itsestänikin. Silti tässä ajetaan mielestäni vähintäänkin kaksilla rattailla. Ehkä myös itse.(?)

    Naureskelin aamulla sitä itsekseni, että miksi nyt ottelijat eivät voisi olla kelteisillään niin kuin kunnon olympiadiin kaiketi kuuluisi. Yleisöä kun paikalla(?) ei ole ja teknisesti olisi aivan helppo peittää kriittiset paikat.

    Ei suoraan tosiaan liity, mutta tekijänoikeuksien nyt Suomessa (kansainvälinenkin) oikeus taitaa lähteä siitä, että esim. instagramin tarinat-osiosta ei ole hyvä ottaa ruutukaappauksia. Tai mihin nyt viittasitkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 26 Huhtikuu 2021
  17. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Jos tähän vielä palaan. Ei mitenkään katkeruudella tms.

    Kuinka paljon meillä Suomessa on kauniita sankaritarinoita näistä urheilijoista sen urheilu-uran jälkeen?

    Surullisia tarinoita taitaa olla enemmän..? Vai?
     
  18. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 146
    1 189
    113
    Saapa nähdä noinko Keskusta ottaa ja kaataa hallituksen. Sopivasti nyt kun tautitilanne on kiikun kaakun. Vuoden 2019 kehys on joka tapauksessa aivan menneen talven lumia, joten jos Keskusta kaataa hallituksen sen siihen kaavaillun lisäprosentin vuoksi, on se kyllä temppuna sanotaan nyt "mielenkiintoinen". Oikeastiko Keskusta ajattelee, että se on se (ainoa) konsti jolla saadaan kannatusta ylös? Vai ajatellaanko siellä, että tämän huonompaan asemaan puolue ei millään enää voi joutua, joten voihan olla että hallituksen kaataminenkin kannattaa? Sama miten maan asioiden hoidon käy (ja eikös lisärahoitusta Keskustakin vaadi turveyrittäjille ja eikös Keskusta saanut läpi aika lailla mieleisensä soten joka sekin maksaa?) . Kertokaa nyt te kaikki politiikan erityisasiantuntijat!
     
  19. RB

    RB Well-Known Member

    9 150
    1 116
    113
    Kyllähän Keskustan kannatusta noi hallituskumppanit ovat nakertaneet aikalailla, jos antaisvat vihervasemmiston viedä tätä maata ettenpäin niin kannatus putoais lisää.
    Hyvä kun laittavat hanttiin.
    Turveyrittäjät eivät ole saaneet vihreiltä mitään vastiketta, kun ottaa huomioon että,Ruottissa turve on uusiutuvaa ja täällä ei.
     
  20. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 146
    1 189
    113
    Niin, turpeen päästöoikeuksien hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Hinnoillahan on tarkoituskin olla ohjaava vaikutus, joten en kyllä ihan ymmärrä tätä porua. Toisaalta hinnan nousu sataa esimerkiksi metsähakkeen tuottajien laarin sen saadessa selvää kilpailuetua turpeeseen verrattuna. Kauanko ja miten paljon erilaisia auringonlaskun aloja pitää tukea? Toisaalta juuri nyt ilmeisesti tuo turveasia ei kuitenkaan ole (enää) se kaikkein vaikein ja olisihan se nyt outoa jos sen mittakaavan asiaan kaadettaisiin hallitus.