Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 409
    3 043
    113
    Onhan USA:n kongressiin hyökätty ennenkin, mutta edellisestä kerrasta on jo aikaa. Brittijoukot rynnivät sinne v. 1814, mutta sittemmin talo on saanut olla aika rauhassa.

    (Historian knoppitietoa harrastavat muistavat mainita, että USA:n pääkaupunki oli yhden päivän ajan Brookeville, pikkukaupunki 20 km Washingtonista. Maan johto pakeni brittijoukkoja sinne.)
     
    Viimeksi muokattu: 7 Tammikuu 2021
  2. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    No, höh? Ei Yhdysvallat mikään banaanivaltio ole, vaan maailmanvallan de facto keskus. Me olemme Yhdysvalloille banaanitasavalta.
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Presidenttien sanomiset luetaan usein varteenotettaviksi tapahtumiksi, mutta saahan sitä valita pressansa. ;)


    Yhdysvaltain entinen presidentti George W. Bush on julkaissut lausunnon, jossa hän tuomitsee mielenosoittajien tunkeutumisen kongressirakennukseen, uutisoivat muun muassa CNN ja Huffington Post. Bush kuvailee näkyä kuvottavaksi ja sydäntä särkeväksi.

    Bushin mukaan vaalitulos voidaan kyseenalaistaa tähän tapaan banaanivaltiossa, ei demokraattisessa tasavallassa.
    (demokraatti.fi)
     
  4. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Bush W. ei tietyssä mielessä varsinainen presidentti ole koskaan ollutkaan. Tuli valituksi, koska kuuluu sukuun, josta presidenttejä valitaan. Hänen aikanaan todellista valtaa pyramidin huipulla käytti Dick Cheney.
     
  5. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 468
    325
    83
    Suomea on vähän vaikea kutsua banaanitasavallaksi, koska banaanien viljely ei taida täällä onnistua. Tosin Suomesta on kai joskus viety banaaneja, muistaakseni Venäjälle. Islantia voitaneen kutsua banaanitasavallaksi, siellä kai kasvatetaan banaaneja kasvihuoneissa kuumista lähteistä saatavan lämmön ansiosta. Sitä en tiedä, viljelläänkö banaaneja Yhdysvalloissa.
     
  6. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    Niffen utopia. Molvanîa - tuo maa, missä mihinkään ei uskota ja kaikki on totta.

    [​IMG]
     
    Johannes ja keegan tykkäävät tästä.
  7. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Banaanitasavalta on yleisnimitys valtiolle, jossa korporaatiot pitävät valtaa korruptioon ja väkivaltaan tukeutuen. Konstit ovat monet, mutta valtioiden oma päätöksenteko on marginalisoitu, mitätöity ja tilalla ovat poliittiset marionetit, jotka palvelemalla korporaatioita saavat viettää mukavaa elämää ja pitää henkensä. Tämän kohtalon kokeneita valtioita on maailmassa kymmeniä.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Älä nyt viitsi Vinski :D Itse ylpeänä esittelet kirjallisuusosiossa erikoispalveluiden kustantamia kirjoja, joilla luodaan Westin keinotodellisuutta. Kerta toisensa jälkeen ;)
     
  9. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    vladimir-zirinovski-70809735.jpg
    Tätäkin tosiaan saatetaan utopiassa katsoa pahana.
    2713388.jpg
     
  10. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Sorry Vinski, mutta sinusta näkee miten sinua viedään ilman, että itse hahmotat sitä. Turha siitä on minulle kiukutella. Ei se minun vikani ole. Olen pahoillani, että näistä asioista täytyy keskustella näin brutaalisti netin välityksellä.
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 409
    3 043
    113
    On tuo rokotusten käynnistyminen kyllä varsinaista vatulointia! Ei vaan toimi, ei toimi mitenkään.

    Kellekään kymmenistä johtajista sun muista virkamiehistä ei ilmeisesti tullut mieleenkään, että rokotusohjelmaa voisi ryhtyä suunnittelemaan jo ennen rokotteiden maahan tuloa. Kun purkit ovat varastossa, ihmetellään sitten muutama viikko, miten niitä käytettäisiin.

    Yksinkertainen ihminen luulisi, että jollain THL:llä on ollut puoli vuotta aikaa suunnitella rokotusohjelma, mutta aika on kai mennyt maskien käyttöä koskevien lausuntojen laatimiseen.

    Näyttökuva 2021-1-10 kello 12.11.07.png
     
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Meillä on palkattuna yksi virkamies 2,5 työssäkäyvää henkilöä kohden. Varmaan suhteellisesti maailman suurin virkakoneisto hoitamassa arkeamme. Ennen harmitti, kun noissa suojatyöpaikoissa oli korkeampi palkkataso kuin yksityisellä sektorilla. Sitten tosipaikan tullen harmittaa, kun miettii mitä me sillä rahalla saamme. No, jos hakemalla halutaan hakea hyviä puolia, niin tämä hidas alku palvelee meitä sillä tavoin, että ehditään saada vähän kokemuksia maailmalta näistä mRNA-rokotteista ennen kuin rokotamme koko populaation. Kyseessähän on ensimmäinen tällainen rokote, joka annetaan ihmisille. Aikaisemmin vain eläimiä on saanut rokottaa näillä mRNA-tyyppisillä tuotteilla.
     
  13. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Mihin tämä perustuu? Tilastokeskus ainakin väittää muuta.
     
  14. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 409
    3 043
    113
    Suomessa on valtion viroissa vähiten väkeä EU:n piirissä (per capita siis). Sen sijaan kunnilla on hirmuinen määrä porukkaa. Sipilän hallituksen yksi tavoite (joista mikään ei toteutunut) oli virkamiesten määrän vähentäminen. Ratkaisuhan olisi noin sadan kunnan yhdistäminen elinkelpoisiin, Pohjois-Suomessa on paljon 1000-6000 asukkaan kuntia, jotka elävät pääosin valtion tuella - ja joissa on kaikissa jonkunmoinen määrä väkeä viroissa. Hankaluus toki on siinä, että ne kaikki ovat Kepun valta-aluetta.
     
  15. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Viranomaisia on nykyisin hyvin vähän. Käytännössähän viranomaiset ovat "leimasimia" toteuttamaan lakisääteisiä tehtäviä.

    Julkisella sektorilla suurin osa palkansaajista toimii sote-sektorilla. Mikään tai kukaan ei estä Suomessa perustamasta yritystä.

    Tässä palkansaajat työnantajittain julkinen vs. yksityinen:
    tnj.PNG
     
  16. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 181
    5 797
    113
    Ainoa ero omassa elämässäni verrattuna Sipilän aikaan on se, ettei tarvitse enää tehdä taksvärkkipäiviä, nyt saa palkan kaikesta tekemästään työstä.
     
  17. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Hyvä muistaa myös, että kukaan tai mikään ei estä esim. tilaamasta rokotetta henkilökohtaisesti suoraan Pfizeriltä. Myös yksityisiä terveydenhuoltopalveluja saa käyttää meillä täysin vapaasti.

    Esimerkkiä saa halutessaan antaa ns. vihervasemmistolle ym. kommareille. Mm. vakuutukset ja verovähennysoikeudet antaa tähän oikein hyvät mahdollisuudet jo nykyisinkin. Ainakin Suomessa.
     
    niffe tykkää tästä.
  18. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Esim. Vastaamoahan aika moni onkin ymmärtääkseni käyttänyt.
     
  19. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 409
    3 043
    113
    Tunnetuin seurauksin... :)
     
  20. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 409
    3 043
    113
    Uhovaiheessaan Sipilä hössötti paljonkin virkamiesten määrästä. Tosin faktantarkistajat sitten totesivat kyseiset höpinät trumpilaisiksi "vaihtoehtoisiksi faktoiksi", ja Kalevakin hiukan oikoi lausuntoja linkin jutussa.

    Uho kyllä laantui sittemmin, niin kuin Trumpiltakin.

    Sipilä: Virkamiehiä kymmeniätuhansia liikaa