Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  1. AIM

    AIM Member

    141
    19
    18
    Parempi elää tätä päivää ja hetkeä, koska huomisesta ei kukaan tiedä, kaikilla kameramerkeillä huonommat markkinat kuin takavuosina ennen kamerakännyjä. Olympuksella hyviä tuotteita niin runko kuin lasipuolellakin, tainnut peilittömissä olla jopa jonkilainen suunnannäyttäjä.
     
    niffe ja teemup.net tykkäävät tästä.
  2. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Vaikka Olympus ja OM Digital Solutions pistäisi pillit pussiin huomenna, niin oma valokuvauskalustoni pysyisi kutakuinkin nykymuodossaan varmaankin seuraavat 3-5 vuotta. Ostaisin 1-2 E-M5III:sta lisää ja menisin niillä. Saattaisin ostaa lisää putkiakin niiltä, jotka myisivät paniikissa halvalla.

    Epäilisin, että viidessä vuodessa saattaa markkinoilla olla vihdoin vastaavankokoisia paketteja muiltakin valmistajilta (olettaen, ettei m4/3 enää olisi siis hengissä) joten voisin miettiä muita vaihtoehtoja silloin. Fakta kuitenkin on, että E-M5III on juuri oikean kokoinen minulle enkä halua painavampaa kameraa - eikä vielä edes puhuta objektiiveista ja niiden painoista. Pärjäsin alkuperäisellä E-M5:lla 7-8 vuotta, joten miksi en pärjäisi E-M5III:lla seuraavia 3-5 vuotta kun kamerakin on aivan eri planeetalta ominaisuuksiensa ja kuvanlaatunsa suhteen...?

    Entä saisinko laitteista mitään takaisin jos m4/3-laitteita ei enää 5v päästä valmistettaisi? Saisin jotain. Haittaisiko vaikkein saisi? No eipä oikeastaan. Olen ostanut laitteet käytettäväksi - en ihailtavaksi lasikaapista jälleenmyyntiarvon laskemisen pelossa. Aika monta kuvaakin jäisi ottamatta. =)
     
  3. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Poistin tekstin, ei liittynyt kuvaamiseen kuin välillisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 4 Joulukuu 2020
  4. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Koska tämän säädön myötä JIP/Olympuksen tuleva kamerabusiness on usvan peitossa, tein seuraavanlaisen ratkaisun: panostan Fujiin mutta en luovu Olympuksesta.

    Eli siis, näillä tiedoilla mitä nyt on saatavilla, en voi luottaa että Olympus/JIP pysyy kilpailukykyisenä. Jos worst case scenario toteutuu, emme saa enää uusia runkoja tai laseja Olympukselta, tai siis JIP:ltä. Vanhat tuotteet jatkavat tietysti toimintaansa normaalisti hamaan tulevaisuuteen, ja käytettyjen markkinat toimivat myös pitkään. Mutta kun päivitykset vanhoihin runkoihin ja uusien runkojen tulo markkinoille loppuvat, jää Olympuksen kalusto pikkuhiljaa jälkeen muista valmistajista, ja ero kasvaa vääjäämättä vuosi vuodelta. Toki Panasonic tekee vielä m43–formaatin runkoja, mutta kukaan ei tiedä kuinka kauan, tai ovatko vanhaksi jääneet Olympuksen linssit 100% yhteensopivia tulevaisuuden Panasonicin runkojen kanssa. Tälläkään hetkellä tietyt Olympuksen lasien ominaisuudet eivät Panasonicilla toimi.

    Joka tapauksessa on harmi mikäli uudet Olympuksen tuotteet ja innovaatiot katoavat tulevaisuudessa markkinoilta. Kilpailu on aina tervetullutta.

    Anyway, myin suuren osan Olympuksen kalustosta, ja jätin vain pienen mutta mahtavan setin. E-M1.2 ja 12-45/4 PRO on kombo jossa kulminoituu järjestelmän parhaat puolet (toki myös 12-100/4 on samaa sarjaa, mutta itse tarvitsen tuota telepäätä zoomissa niin harvoin, niin 12-45 sopii minun käyttööni kuin nakutettu). Kaverina vielä 25/1.2 PRO niin paketti on aikalailla siinä. Muut järjestelmät eivät kerta kaikkiaan voi vastata tähän laadun, koon ja ominaisuuksien kombinaation suhteen.

    Maksulliset keikat ja paljon muutakin hoidan sitten Fujilla, mitä järjestelmää olen tässä kasvattanut samaan aikaan kun ajanut Olya alas. Silti, tuo em. kombo Olympukselta on sellainen mikä on täysin omassa sarjassaan enkä siitä halua siksi luopua.
     
  5. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Oletko testannut xt4:sta? Millainen vakaaja siinä on? Onko lähellekään Olympuksen tasoa? Mullehan on jo käynyt kertaalleen tuo Olyn kohtalo, kun omistan Nikon 1-sarjaa myös ja sitä liikkuu silloin tällöin käytettynä ja edullisesti. Luultavasti pidän itsekin EM5:n ja katson jos konkurrssipesästä saa halvalla tavaraa tulevaisuudessa.
     
  6. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Mä olen miettinyt tätä vähän toisin. En pidä ”jälkeenjäämistä” kummoisenakaan ongelmana, jos ongelmana lainkaan. Siis edes siinä tapauksessa, että uusien runkojen tuli loppuisi, mitä en kyllä pidä todennäköisenä. Nykyiset runkoni (E-M1 II ja Pen F) tekevät sen mitä tarvitsen, ja tekevät hyvin. En ole millään lailla kaivannut edes E-M1 III:a tai E-M1X:ä. En usko kaipaavani seuraaviakaan versioita, koska mielessäni ei ole mitään tarvetta, mihin nykyiset laitteet eivät riittäisi.
    (Kuvaan asiakaskuvauksia nykyään taas muuten tuon E-M1 II:n lisäksi myös vanhalla peilillisellä Canon 5D mark II:llakin, muutamalla kevyellä objektiivilla, esim 85/1.8, ja ihan hienoa jälkeä sekin edelleen tekee. Olen tosin tarkennuksen kohentamiseksi harkinnut mark III:n hankkimista.)
    Jos vastoin odotuksiani joku innovaatio lähivuosina osoittautuu ylivoimaisen tärkeäksi voin kyllä sitten hankkia sellaisen, etukäteen en tunne tarvetta siihen varautua. Nyt minusta Olympus on tosiaan koon, käyttöominaisuuksien ja kuvanlaadun kannalta paras kompromissi minulle eikä minulla siitä siksi ole mitään syytä luopua.
    En ole kohdallani pitänyt mielekkäänä ostaa olemassaolevia ei-tarvitsemiani ominaisuuksia ”varastoon”, enkä varsinkaan aio ostaa mahdollisia tulevaisuuden ominaisuuksia nyt. Mutta mihinkään muuhun tämä ei tietysti ole kannanotto, voin puhua vain omista tarpeistani, muiden tarpeisiin ei minulla ole halua eikä kompetenssia tietenkään ottaa kantaa.
     
  7. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Joo, minulla on Fujin rungoista XT4, XT3 ja X100V. Kuvanvakaaja on varsin hyvä, mutta ei oman kokemukseni mukaan vedä vertoja Olympukselle. Olylla olen ottanut käsivaralta 2s. valotusaikoja, Fujilla en ole tähän päässyt.
     
  8. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Onk tää ny sitte etullinen?


    Screenshot_20201213-211505_Samsung Internet.jpg

    Olympus OM-D E-M1 MK II + M.Zuiko 12-100mm f/4 Pro | Foto-Forma


    Olympus on kallis merkki! Noin "puolikkaaksi kennoksi" vähintään.


    Tuo 12-100 on kyllä kiinnostava alue eli 24-200@kino.

    Itselläni on Nikon D810 ja 24-120/4. Oikein loistava. Lisäksi Z6 ja 24-70/4. Näistä syistä Olympus ei houkuta.

    Hintavertailu on ihan mielenkiintoinen myös. Nikonin peilikameran 24-120 zoomilla, monia runkomalleja, saa uutena tai vähän käytettynä mainitun Olyn paketin hintaan. Tai halvemmalla. Objektiivin osuus 400-450€. Ja Tamronin 35-150mm maksaisi ihan kohtuullisen summan vain. Harmaana alle 600, Suomessa 900.

    Eikä Z6 + 24-70S Olya kalliimpi taida olla. Toisaalta polttoväli on jo vähemmän vertailukelpoinen.
     
    Viimeksi muokattu: 13 Joulukuu 2020
  9. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Riippuu ihan mitä ominaisuuksia arvostaa. Mulla on E-M1mk2 ja siihen Panasonic 50-200mm f/2.8-f/4. Mahtuu Passatin hanskalokeroon ja veneen pieneen tarvikelokeroon. Kulkee retkellä repun olkaimessa kevyesti eikä tarvi pelätä että kyykkää sateessa tai pakkasessa. Samalla kalustolla sujuu videokuvaus käsivaralta. Tällaisena joka paikan hybridikamerana Olympus pesee ja kuivaa monet kilpailijat. Tuo D810 ja 24-120/4 on tosi kestävä yhdistelmä joka on aivan lyömätön peli still-kuvaukseen, ei epäilystäkään. Mutta on hommia joihin Olympus sopii paremmin. Hintaa sille toki tulee, sitä ei käy kiistäminen.
     
    teemup.net tykkää tästä.
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Kieltämättä ihan kiinnostaa kyllä Olympuskin näin ihan vaan ajatuksena Z6:n tilalla. Luultavasti sellaisessa käytössä kuin Z6 on mulla ollut Olympus ajaisi asian samanlaisena kevyenä pakettina josta ei juuri tule objektiivia irrotettua.

    Mutta kennokokoja ei suuntaan eikä toiseen toinen toistaan korvaa. Jollain 50 ja 70mm f4 usein taustakin o jo oikein kivan pehmeä kinokoossa ja toisaalta objektiivi ulottuu Olyn 12-100 ihan toisella laillla. On luumuja ja mandariineja!

    ‐‐---‐---‐‐-------------------------------------


    Onhan siinä huikeita ominaisuuksia kuten Pro Capture. o_O Olympus OM-D E-M1 MK II + M.Zuiko 12-100mm f/4 Pro | Foto-Forma
     
    Viimeksi muokattu: 14 Joulukuu 2020
  11. Toimiiko Panasonic 50-200mm F/2.8-F/4 kuvanvakaaja Olyn rungon kanssa ?
     
  12. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Kyllä toimii, mutta ei yhtä aikaa kennovakaajan kanssa. Eli pitää valita jompi kumpi. Asialla ei sinällään ole merkitystä, koska telepituuksilla optinen vakaaja on parempi kuin kennovakaaja. Noin 70mm asti IBIS on parempi mutta siitä pidemmillä polttoväleillä OIS menee edelle ja pisimmällä 200mm polttovälillä se voittaa jo parilla kolmella stopilla. Kameran asetuksista kannattaa laittaa päälle asetus "Lens IS priority", löytyy valikosta C2. Silloin pystyt linssin kyljessä olevasta kytkimestä vaihtamaan kumpi vakaaja on päällä. Eli kun kytket linssin OIS päälle, kameran IBIS kytkeytyy pois, ja päin vastoin. Näppärää.
     
    --Jansa-- ja teemup.net tykkäävät tästä.