Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  1. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Kannattaa miettiä mihin sitä tarvitsee ja miten paljon on valmis siitä maksamaan. Eiköhän Olympus/Panasonic valikoimasta löydy ratkaisu. Mutta olen sitä mieltä, että pidä ihmeessä ne nykyiset objektiivit itselläsi ja mieti vain niiden lisäksi se tele joka olisi sopiva sinulle.

    Mielestäni järkevämpää pitää tuo kevyempi/pienempi 12-45mm, kun kuitenkin on valovoimainen kiinteä. Mitä kevyempi, niin sitä helpommin se tulee otettua mukaan.
     
  2. Onko telepäässä 100-400 F5.0-6.3 vielä kayttökelpoinen extender 2.0 kanssa kesäpäivinä lintukuvaukseen ?
     
  3. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    No periaatteessa, pitää vain olla todellakin tarpeeksi valoa ja realistiset odotukset millaista laatua voi saada. Valotusarvot kun tulee olemaan jotain 1/800s, f/13 ja ISO800. Heti jos lintu on yhtään varjossa niin ongelmia saattaa tulla. Ennen 2x TC:n hankkimista suosittelen kokeilemaan rungosta löytyvää elektronista 2x TC:tä. Pikselit toki tippuu 5 MP tasolle mutta yleisesti ottaen laatu ei varmaan hirveästi jää jälkeen.
     
  4. AIM

    AIM Member

    141
    19
    18
    Voihan sen kuvanoton jälkenkin rajata ja kyllä laatu kärsii cropatessa.
     
  5. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Toki laatu kärsii kropatessa, epäilinpä vain ettei se välttämättä kärsi juuri sen enempää kuin käyttämällä optista 2x TC:tä. Tuo f/13 tuo kuitenkin sen verran paljon rajoitteita mukanaan suljinnopeuksien suhteen yms. Toki rajauksen voi tehdä myöhemmin kuvankäsittelyssä mutta välttämättä se ei ole paras ratkaisu. Elektroninen TC kuitenkin suurentaa etsinkuvaa ja mahdollistaa siten esimerkiksi kohteen löytämisen ja tarkennuksen suunnilleen oikean telekonvertterin tapaan.
     
    iikkoo tykkää tästä.
  6. oka

    oka Well-Known Member

    413
    1 088
    93
    @--Jansa--

    Ainakin Peltomäki on käyttänyt 2x -jatketta myös tuon 100-400 -tötterön kanssa. Omat havaintoni ko. jatkeesta 300/4:kanssa ovat, että optinen laatu on vähintäänkin hyvää, mutta tarkennusnopeus hidastuu merkittävästi. Ko. zoomista kannattaa huomata myös, että sen vakaaja ei toimi yhteen rungon vakaajan kanssa: hyvin edullisen hinnan vastapainoksi on tingittävä.

    40-150/2.8 -zoomia liikkuu markkinoilla käytettyinä sopuhintaan ja optiikka on terävää.
     
  7. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Olisi ollut kyllä hyvä tarjous rungosta tuo 799, mutta epäilyttää sijoittaa tällä hetkellä rahoja Olympukseen, kun omistaja vaihtuu tammikuun alusta. JIP ei kuitenkaan ole mikä kamerafirma vaan pelkkä sijoitusyhtiö. Kuinka huollon käy tai päivitysten. Jatkuuko tuotekehittely vai näillä nykyisilläkö tuotteillako mennään siihen asti kun tavaraa riittää varastossa.
     
  8. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Parin päivän päästä tulee firmipäivitykset nykyiseen kalustoon ja niihin kannattaa suhtautua kuin ne olisivat viimeiset. E-M1-sarjan kamerat on ohjelmiston puolesta vakaita jo nyt eli firmispäivitysten osalta en olisi lainkaan murheissani. Huolto on sitten eri kyssäri, ainakin Japanissa on huoltoverkkoa karsittu. Toisaalta siellä olikin kymmeniä huoltopisteitä kun Euroopassa on tietääkseni vain yksi joka on Portugalissa. Sen joutunevat pitämään useampia vuosia pystyssä erinäisten velvoitteiden puitteissa. Siinä ajassa käytetyn E-M1mk2 hinta on pudonnut joka tapauksessa niin alas ettei tappiota paljon tule vaikka antaisi ilmaiseksi pois. Sitten voi katsella Panasonicin kameroita tai ostaa JIPpiin tuotoksia mikäli sellaisia tulee, tai sitten vaihtaa järjestelmää.
     
  9. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    "40-150 F2.8 + 2.0 extender lintu hommiin ja muuhun teleilyyn."

    Omasta laukusta löytyy mm. Panan 100-300mm ja aika nihkeää on sen kanssa lintujen kuvaaminen. Toki moneen muuhun tuo 40-150mm f/2.8 on pirun hyvä valinta, mutta jos haluat enemmänkin kuvata lintuja, niin taitaa pidempää putkea huutaa.
     
  10. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Meinaatko, että ne sijoittajat hoitavat tuon uuden firman liiketoimintaa? Eiköhän nämä sijoittajat nyt sen verran ymmärrä, että se olisi tuhoon tuomittu reitti.

    Tiesitkö muuten, että vastaavanlainen haaskafirma Elliott Fund omistaa nykyään Italian jalkapalloylpeyden AC Milanin? Ymmärtävätkö Elliott-sijoittajat mitään jalkapallojoukkueen johtamisesta? No ei taatusti. Silti joukkue on tämän 1,5-2v omistajuuden aikana noussut yleisestä vitsistä taas kohti sarjan ja jopa Euroopan eliittiä. Siellä on palkattu oikeat tekijät oikeisiin hommiin ja pitkäjänteisen työn tarkoituksena on saada seura takaisin huipulle ja myydä se sen jälkeen komealla voittomarginaalilla. Ja hyvältä tuo projekti tällä hetkellä näyttää. Itse toivon samanlaista tarinaa JIP/Olympus-kaupasta.
     
  11. Kiitos, seuraillaan käytettyjen markkinoita, josko tuollainen 40-150 F2.8 irtoaisi jossain kohtaan sopurahaan. Josko sitten vaikka myöhemmin sitä pidempää putkea.
     
    teemup.net tykkää tästä.
  12. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Siis ehdottomasti hankkimisen arvoinen putki. Priimaa on ja omastani en kyllä luopuisi. Mutta tosiaan lintukuvaamiseen ei paras mahdollinen vaihtoehto mutta ties vaikka riittää tarpeisiisi. :)
     
  13. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Ainahan sitä voi toivoa. Itse en sijoita JIPin toimintaan mitään ennenkuin näen missä mennään. Haaskafirmalla on aikamoinen urakka edessä, kun näköjään Nikonillakin on tiukkaa kilpailijoiden puristuksissa.
     
  14. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Kaikilla kameravalmistajilla on tiukkaa.
     
  15. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Uusimman tiedon/huhun mukaan Olyn R&D-osaston väkeä on 100 siirretty Olyltä uudelle OM Digital Solutionsille. Eli on siellä muitakin kuin sijoittajia töissä.
     
  16. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Dpreview uutisoi uusimmasta CIPA raportista ja ainakin sen perusteella myynti on yleisesti piristinyt. Toki myynti romahti tänä vuonna todella pahasti. Itse olisin odottanut, että kun myynti heikkeni niin oltaisiin nähty loppuvuodesta kunnollisia alennuksia kaikilta merkeiltä. Olympuksen myynnillä JIP:lle on se positiivinen puoli, että sieltä on saanut kuitenkin hyviä tarjouksia. Käyttöä varten nämä ostetaan, eikä sijoituksena..

    CIPA's October report shows camera market has mostly recovered from its COVID-19 downturn
     
    teemup.net tykkää tästä.
  17. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Pihvi boldattuna. Näin se menee. Tai siis pitäisi mennä.
     
  18. teemup.net

    teemup.net Member

    40
    20
    8
    Pieni korjaus. Ko. johtaja totesi Pen-F II:n olevan harkinnassa mutta ei suinkaan ole myöntänyt että tulisi. Ja 2021 tulee kameroita ja ainakin niissä on vielä Olympus-nimi mukana.

    Mutta jos nyt asiaa miettii, niin E-M1III:n, E-M5III:n ja E-M10IV:n julkaisuista ei ole kovinkaan kauaa. Niistä siis tuskin tulee uutta versiota. Mitä jää jäljelle? TG-7, E-M1XII ja PEN-sarja. Enitenhän tuon PEN-FII:n perään on huudeltu, joten jos OM Digital Solutions haluaa aloittaa näyttävästi, niin tuohan se kamera olisi, jolla peli kannattaa avata.
     
  19. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Kuitenkin laadukkaat laitteet piti pois myydä ;-)
     
  20. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Kai siinä on ollut syynsä, että kaikesta innovatiivisuudesta huolimatta myyntikäyrät eivät ole Olympuksella kohisten nousseet ja toiset valmistajat ovat pärjänneet paremmin. Ymmärrän kyllä, jos tuhansia euroja laitteisiin sijoittaneilla on nyt tarve toivoa parasta ja itsekin toivon sitä, koska olin jo viittä vaille ostamassa uuden rungon Olympukselta. Oma taloudellinen tilanne on kuitenkin sellainen, että en sijoita paria tuhatta runkoon ja laseihin, jos tulevaisuus firmalla on mitä on.