Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Lightroomiin uusi color grading

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Olli Knuuttila, 29 Syyskuu 2020.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    Meinaan että kuvan katsoja on myös sen tekijäkin eikä vain toiset ja joka katsomiskerta kuva on enemmän tai vähemmän uusi ja luodaan uudestaan. Samat silmät, uusi pää.

    Kuvan tekijä katsoo kuvaa alusta asti. Hän on siten sen ensimmäinen katsoja. (Mitä hän näkee, alussa tai myöhemmin, vaihtelee.)
     
    Viimeksi muokattu: 25 Lokakuu 2020
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 138
    1 184
    113
    Selvä.
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Näkökykymme elää hetkessä ja ymmärryksessämme. Jopa se mitä näemme eikä vain miten näemme. On tässä myös uuttakin, mutta tällä katsomiskerralla tähän postiin näen taas toisenlaista. Taidan ymmärtää paremmin.

    Ehkä vierainta minulle on merkityksien suuruudet ja tärkeysjärjestykset. Ei sellaisten voi antaa ohjata tekemisiään. Tai toisaalta voi, jos asettaa merkitykselliseksi merkittävät ja tärkeät asiat. (hymiö tähän, jonkinlainen aforismi.) Miten ymmärrettäväksi kuvaaja kokee tulleensa kuviensa kautta on sekin kovin henkilökohtaista ja sellaisen tärkeyteen on vaikea ottaa kantaa. Kuinka selkeää edes oli intentio.

    Mutta viimeksi sitten tuo parempi tai oikeampi mielikuva kuvista taustatietojen jälkeen. Voihan olla että kuvien voima kärsi tiedoista rikkoen luomiasi mielteitä ja vapaampaa ajatuksen liikettä. On erilaista ajatella ja kokea katsoen kuin sanoin. Kuvat vaikuttavat suorempaa tunteisiimme, kuten musiikkikin, se lie aivotutkimuksenkin tuloksia.
     
    Viimeksi muokattu: 25 Lokakuu 2020
    keegan tykkää tästä.
  4. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 138
    1 184
    113
    "Ei sellaisten voi antaa ohjata tekemisiään"
    Olen täsmälleen samaa mieltä.
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    On selvää ikuinen ohipuhumisen lahja ja erilaisuuden autuus. Hetkittäin ilmaan heitetyn ajatuksen osuma, vahingossa ja intentiolla. Eläköön keskustelu, eläköön väliaikainen äly ja sivistys.


    Ja tämähän ei nyt ollut mikään moite keskustelulle vaan jonkinlainen assosiointi sanalla selvä.
     
    Viimeksi muokattu: 25 Lokakuu 2020
  6. Manual

    Manual Active Member

    908
    38
    28
    Luin Keeganin pohdintoja. Pidin niistä. Voisin jakaa ajaukset. En tosin pysty vastaamaan niihin. Lähestyn tulkinnan kautta. Sain ystävältäni 3 vuott sitten hevosen pään. Pienen 9 cm'n keraamisen miniveistoksen. Tiedostin sen ainutlaatuisuuden. Ihastelin sitä pöydälläni, etsin sen viestiä käsin tunnustellen, sen mystistä monimuotoisuutta pöydälläni. Nyt vasta hetki sitten arvelen oivaltaneeni hevosen kasvojen kahtiajakoisuuden. Vasen puoli harjastukkineen ja emotionaalisuuten tavoittaneena oli , ehkä, hänen omakuvansa naisena, tulla huomatuksi. Oikean puolen koin miehisenä heijastumana. Mikä veistoksessa on tietoista, mikä alitajuista ympäristösuhteesta noussutta, mikä omaa kuvitelmaani.
    En tiedä. Haluaisin keskustella aiheesta tekijän kanssa. Ehkä suhteemme ei mahdollista sitä. Tunteet, ehkä särkyneet omakuvat ovat... , pitää varoen edetä, olla kuulolla.
    Jos onnistun 'reproamaan' tekijän pikku patsaaseen sisällyttämän viestin, niin laitan sen tänne esille.
    Puolen minuutin Video voisi olla oikeampi lähestymistapa. Olkoon tämä pyrkimys yksi esoteerinen hapuilu.
    t. manual
     
    Viimeksi muokattu: 27 Lokakuu 2020
    keegan tykkää tästä.