Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Caffè Florian

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana paraneva, 5 Syyskuu 2020.

  1. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 204
    5 823
    113
    Maailman vanhin toimiva kahvila.

    _ARA3797.jpg
     
    jja, Paksu poika, hannu523 and 6 others like this.
  2. Veikko Siipi

    Veikko Siipi Active Member

    223
    107
    43
    Oho, nyt on tekniikka kohdallaan.
     
  3. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 204
    5 823
    113
    Tämä on D3:lla :) vuodelta 2009
     
    mlphotic tykkää tästä.
  4. jussident_fluor

    jussident_fluor Well-Known Member

    715
    346
    63
    Ok, monisatavuotista kahvila-perinnettä. Kuvan yläosissa rypistetyistä lakanaverhoista pilkistämään somistetut helmipallovalaisimet ja ihan kuvan keskellä triangeliin osuva mahtipallo (viulistin takana kahvilan sisällä). Kahdet kvintetit, taiteilijoiden ja tarjoilijoiden.

    Illan humussa tärähtämätön kuva ihan kutsuu tutkimaan exif-detaljeja, polttoväli 48mm, valotusaika 1/50 yhden aukon alivalotuksella, filmin herkkyys 1600. Taidokasta, puolin sun toisin.

    Kovasti hieno, aistikas kuva.
     
  5. jaska26

    jaska26 Active Member

    356
    99
    28
    Olen huomannut, että tällaisessa paikassa, jossa on valoa niukasti, mutta valoisuuserot suuria, toimii aika hyvin juuri tuollainen 2/3 - 1 aukon alivalotus. Se estää kirkkaimpia kohtia vaalenemasta liikaa, ja tummimpia voi hyvin jälkikäsittelyssä valaista lisää ja sävyjä menettämättä. Hieno tunnelmallinen ja sävykäs kuva, jossa tarkennus ja valaistus nostavat esiintyjät keskiöön. Omaan makuuni valotusta olisi voinut voinut korjata vähän reilummin, jotta etualalla oleva yleisökin ilmeikkäine ja tunnelmaan sopivine asentoineen tulee paremmin esiin, mutta jää edellen hämärään eikä vie huomiota valossa olevilta muusikoilta.
     
  6. jaska26

    jaska26 Active Member

    356
    99
    28
    Kun puhkipalanutta ei pelasta mikään, niin automattivalotusta käyttäessä hyvä vakuutus sitä vastaan on lievä alivalotus tai sellaisesta lähtevä haarukointi. Alivalotettua digikuvaa pystyy joskus yllättävänkin paljon korjaamaan, ja siinä tietenkin vielä auttaa jos kennossa on hyvä dynamiikka. Kun haetaan maksimaalista dynamiikkaa, omien kriteerieni mukaan usein se paras kuva syntyy lievästi alivalotetusta.
     
  7. jussident_fluor

    jussident_fluor Well-Known Member

    715
    346
    63
    Ok, alivalotusta ja huippuvaloja, hyviä vinkkejä. Ehkäpä tosiaan etualalta olisi varaa avata myös lisää sävyjä (kymmenen euron kaputsiinoja kuuden euron musiikkilisällä ,-)
    Hämärässä kuvatessa lienee helposti myös objektiivien täydet valovoimat käytössä, joten alivalottamalla saanee tarvittaessa liikettä parempaan hallintaan (+ boonuksena tärähtämisen minimoimista).
    Joka tapauksessa, perinnettä konsanaan, netin mukaan ihan pyöreitä vuosia.