Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nikon D780 julkaistu: "puoliksi Z6"

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 7 Tammikuu 2020.

  1. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Heitin rajalaan vaihtokyselyn, jos vaihtaisi kaikki Nikonin tavarat pois ( df, 85mm 1.4d, 35mm 1.4g, 50mm 1.8g SE, 16mm 2.8d, 105mm 2.8g ) ja tilalle tuo Fujin runko. Odotellaan, mitä heiltä tulee vastauksena ja paljonko jäisi vaihtorahaa laseihin.

    Fujit on aina kiinnostellut, mutta katsotaan nyt, tuohon runkoon kuitenkin tarvii sen batterybooster/gribin ja sekin näyttäisi olevan aika kallis.

    Nikonin puolelta juu tuo d780 edelleen ykkösvaihtoehto ja oikeastaan ainoa sellainen järkevä näillä minun tämänhetkisillä laseilla.
     
  2. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Mä myyn tuon vaan valitettavasti sitten pakettina muualle ( tuon Df lens kit, laatikko, linssi jne ), jossei tuo Rajalan vaihtotarjous ole tarpeeksi kova, pahoittelut
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Olen siinä uskossa, että niitten käytettyjen myymiset on yleisimmin hintoja, joilla tavara ei liiku kotimaahan vaan ehkä Venäjälle ajoittain könttikauppana. Hintojen tarkoitus on pitää uudet houkuttelevampana.

    Toinen oletukseni on, että huutokauppaan asettamalla itse myyden saa parhaat rahat käytetyistä.

    Oikeudet käsityksiin pidätetään. :D
     
  4. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Vähän, sananmukaisesti. D750 verraten vielä vähemmän. Jos nyt pieni koko ja keveys voisi koskaan tulla ilmaiseksi. Siellä nyt suunnitellaan D5 vastaavaa Z runkoa ja saivat siihen hosumislisän olympialaisten suhteen.

    Ed. Minusta Z6 nappulatuntuma on pätevä. Että pikku laite ei tunnu yhteensopivalta valovoimaisen zoomin kanssa ei kuulu tähän.
     
    Viimeksi muokattu: 6 Toukokuu 2020
  5. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Sain vaihtotarjouksen, sanotaan, että vaihtorahaa jäisi rungon lisäksi:
    lisäakkuihin 2-3 kpl, pari noita fujinon f2 aukkoisia linssejä/vaihtoehtoisesti 16mm f1.2...

    olisi vielä varaa ostaa Final Cut Pro X macille myös
    Tuosta tosin voisi aloittaa puhtaalta pöydältä Fujin kanssa harrastelut, näin Nikonin 10 vuoden jälkeen... on tämä kyllä vaikeata :D
     
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Niinpä. Jos Volvon vaihtaa Pappa-Tunturiin, jää rahaa moneen muuhun. Ei sitten kyllä niin paljoa matkustella, mutta onhan sitä kotonakin kivaa... :)
     
    mlphotic tykkää tästä.
  7. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Itseasiassa Volvokin lähti tänään vaihtoon :d Tuli 12 vuotta ajeltua V40 T4, niin ensi viikolla tulee kauppakassi litranen Polo, nyt on meikällä täällä päällä vähän tämmöinen vaihtobuumi ni hitsi kait sitä vois samaan syssyyn tuon merkin vaihtaa kamerassakin ( tsori taas off-topic )

    Mutta harkitsen vielä tätä kameranvaihtoa, yritän sitten pidemmän aikaa pitää taas rungon, niin pitää olla sitten mieluinen
     
    SakkeM tykkää tästä.
  8. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Tässä tosiaan nyt päivän mittaan miettiny tuota Fujia ja katsellut muutaman videon, niin muistu mieleen, kun ekan Nikonin ostin D7000 ja siitä hyppäsin FullFrameen Nikon D610, niin sanoin itselleni, etten enää mene takas croppikennoon.

    Onneks tuo muistui mieleen ja olisi jopa hölmöä luopua noista linsseistä, millä saisi kuvattua D780 kanssa Potretit, olisi se fisu skeittaukseen ja parkouriin ja hyvä 35mm vielä päälle. Niinkuin Avain räppäsi Punainen Tiili levyllä "Ympäri mennään, yhteen tullaan", niin eiköhän tässä kierros tosiaan käyty kaikkia vaihtoehtoja palaten siihen, että tuo D780 on minulle se paras: Rupean siihen siis säästämään
     
  9. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
  10. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 430
    1 459
    113
    Jos ois halvempi, voisin harkitakin.
    Kyllähän se halpenee.
    Tuo akun kesto ilman takatelkun käyttöä on iso plussa.
    Kahvaa en ole enää 10 vuoteen hankkinut mihinkään käyttöön.
    Ranteet taipuu.
    24 miljoonaa pikseliä on ihanteellinen määrä meikäläiselle.
     
  11. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Täällä säästäminen tosiaan menossa runkoa varten, jos tuo kesän jälkeen halpenisi, niin varmaankin tuohon vaihdan! Saa sitten noilla vanhoilla laseilla kuvailla tuon kanssa, niinkuin täällä mainittiin.
     
  12. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Moikka, säästäminen tätä varten suoritettu veronpalautusten johdosta, mutta kyssäri tästä rungosta;

    Jakaako tämä kamera päivitykset noiden Z6 & Z7 kanssa eli tuleeko tähän runkoon samat autofocus päivitykset jne. kuin peilittömiin
    ( käyttäessä siis liveview )?

    Tässä on tosiaan kesän aikana kerennyt tätä runkoa pähkäillä ja nyt pohdinnassa tämän lisäksi myös jossain vaiheessa tuleva Z6s

    Ostohousuja en laita nyt kuiteskaan heti jalkaan tämän rungon osalta, ellei tätä päivitetä samalla tavalla kuin Z-sarjalaisia.

    Haluan tosiaan rungon taas pitkäksi aikaa, niin ei tämän kanssa kiire ole tällain harrastelupohjalta :)
     
  13. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Vaikea tietää kyllä tuota. Veikkaan kuitenkin, että Animal Eye tulee päivityksen muodossa Nikon D780. Se voi olla, ettei Z6/Z7 tule mitään isoja päivityksiä enää (toivottavasti olen väärässä). Eli voi olla hyvinkin mahdollista ettei myöskään D780 tule tuon Animal Eye lisäksi muuta. Ne päivitykset mitä nähdään niin liittyy pieniin parannuksiin tarkennuksessa mitkä on vain raudan suhteen mahdollista parantaa. Nikon D780 on kuitenkin peilikamera, niin sehän on jo aika vuosien mittaan hiottu niin hyväksi kuin mahdollista. Sikäli siinä ei ole niin kriittisistä tarvetta päivityksille.

    Jos mietit Nikon Z6s, niin kannattaa varautua reippaaseen hintojen nousuun. Tällöin kannattaa ottaa harkintaan myös Canon R6.
     
  14. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 408
    1 061
    113
    Harkitsen kun tulee SS runko, leikit sikseen. Runkoja tulee liukuhihnalta, milloin se on se "hetki" :)
     
  15. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Mietin josko tuo Z6s tosiaan olisi samoissa hinnoissa tämän kanssa eli siinä 2400€-2600€, niin sitten se olisi harkinnassa. Jos menee paljonkin yli, jätän harkinnasta pois.

    Sehän tässä just on, kun joka tuutista ja merkistä tulee runkoja koko ajan pihalle, niin milloin vetää ne housut jalkaan ja lähtee kaupoille :D

    Nyt itsellä vaan pää kylmänä ja ei hötkyillä, se on kuitenkin ehkä tämä D780, mitä haen, mutta josko tuo hinta jossain vaiheessa asettuisi siihen 2000€ kohdalle, niin käyn hakemassa yhden itselle. Tuolla kuiteskin saisi kuvattua ne katukuvailut, urheilukuvailut ( riittää itelle 7 fps kun nyt taitaa Df olla 5 fps ja sama tais olla D610 ) + muut kuvailut
     
    Kimo tykkää tästä.