Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Uutta järjestelmää etsimässä

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Suolakala, 14 Heinäkuu 2020.

  1. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Hieman pyöritellyt ajatusta jos keventäisi filmi kalustoa ja ostaisi uuden digi järjestelmän. Mitä kannattaisi lähteä miettimään jos saa puhtaalta pöydältä lähteä. Vinkkejä kaivataan. Alla muutama asia mitkä tulisi mieluusti löytyä.

    - Sääsuojaus. Tarkoitus kameraa ottaa mukaan metsästys reissuille, kalaan ja vaelluksille.
    - Linssien saatavuus käytettynä. Uusia kun ei malta ostaa niin mieluusti järjestelmä mihin saatavissa kattavasti lasia käytettyjen markkinoilta.
    - Tarkennus järjestelmä sillä tasolla että osuu nopeasti juoksevaan koiraan.
    - Plussaa jos voin ostaa digirungon ja filmirungon ja käyttää niissä samoja linssejä.

    Vaihtoehtoja mitä olen miettinyt niin, Nikon D500, Nikon D750/780, Canon 7d2. Myös peilittömät kiinnostaa. Olympus olisi varmasti itselle sopiva mutta kun tuon tulevaisuus ei niin valoisalta näytä niin ehkä sitä ei kannata harkita. Kuulisin mieluusti ajatuksia noista tai muista vaihtoehdoista.
     
  2. TKa

    TKa Well-Known Member

    2 975
    238
    63
    Aloitin itse oman pohdintani ensiksi omaan kuvaustyyliin sopivimmasta optiikasta (valikoimasta ja laadusta). Sitten valintavuorossa oli runko, jonka käyttölogiikka tuntui hyvältä ja jonka ominaisuudet olivat riittävät ja mihin sai riittävästi eri toimittajien lisälaitteita. Olen sittemmin hypännyt muutaman runkosukupolven yli, mutta optiikka on säilynyt.
     
  3. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Laadukkaat linssit taitaa löytyä omiin käyttötarkoituksiin lähes joka järjestelmästä. Pari valovoimaista kiinteää esim 28mm ja 50mm. Noiden kaveriksi sitten esim 70-200. Nikonin Z sarja voisi kans kiinnostaa mutta siihen esim tuo 70-200 maksaa hieman turhan paljon eikä käytettyä juuri liiku.
     
  4. rarehanu

    rarehanu Active Member

    510
    125
    43
    Miten Z 70-200mm voisi liikkua käytettynä, kun on vasta tullut ja tuskin kovin halpa olisi sittenkään ?
    Muutenkin ihmetyttää, etkä tiedä oletko hankkimassa croppia vai täyskennoa, 28mm, 50mm ja 70-200 on kuitenkin vähän eri asia kummassa on kiinni.
    Muutenkin olisi hyvä tietää tarkoittako tämä "ostaisi uuden digi järjestelmän" , oikeasti uutta vai käytettyä vai uutta runkoa ja käytettyjä laseja vai mitä vit....
    Budjettikin helpotta H(V)inkkien antamista :)
     
  5. m-kooteevee

    m-kooteevee Well-Known Member

    575
    955
    93
    En ole koeajanut, mutta ymmärtääkseni Nikonin D750 on aika yleispätevä vekotin, mitä täyden kennon peilirunkoihin tulee. Vissiin ihan toimiva autofocusjärjestelmäkin siihen ollaan onnistuttu leipomaan. Hintakin ihan siedettävä nykyisellään. Lisäksi taitaa hyväksyä vanhatkin F-bajonetin lasit, AI-S mukaanlukien. Korjatkaa viisaammat, jos olen väärässä. Mutta jos näin on, niin sitten samat lasit käyvät vaikka vanhaan F3-filmirunkoon tarpeen vaatiessa.

    Canonillahan taas kaikki EF-lasit käyvät kaikkiin EOS-runkoihin alkaen sieltä EOS 650:stä asti. Mutta EOS 6D:n omistajana en voi ainakaan sitä runkoa suositella lemmikkieläinten kuvaamiseen. Tuoreempi 6D mk II on vissiin vähän parempi, mutta siinäkin AF-pisteiden peitto etsimellä kuvatessa on vähän pettymys. Peili ylhäällä takanäytöltä kuvaten jälkimainitulla on tosin sitten etunaan Canonin varsin toimivaksi kehuttu Dual Pixel AF.

    Sitten on toki EOS R, jonka kanssa voi hyödyntää sekä EF- että RF-sarjojen lasia. Peilittömien etuna on "älykkäämpi" kohteen seuranta. Osaavat tarkennella silmiin, ainakin joissakin tilanteissa. Ja seurata hahmoja. Jälleen, en ole koeajanut, mutta hienoiksi väittävät näitä toimintoja.

    Noin tai näin, sekä Nikoniin että Canoniin saa lasia käytettynä vaikka kuinka. Että helppo ei ole päätös sen suhteen. Ainakin kokeilisin tuon Nikonin D750:n kun sitä vielä saa. D780 lienee vielä vähän tyyriimpi. Jos se lapaseen sopii, niin osta ja nauti.
     
    Suolakala tykkää tästä.
  6. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Kennon koolla ei juuri merkitystä itselle. Olisiko parempi esittää asia niin että valovoimainen laajakulma, valovoimainen normaali ja telezoom. Ja pahoittelut että en katsonut että tuo Z 70-200 on hiljan julkaistu. Hintaa lähinnä katsoin ja vertasin sitä 70-200 vastaaviin muilta merkeiltä.
     
  7. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    Canonin peilillisten kanssa tuo ei kunnolla onnistu. Ilman optiikkaa olevalla sovitteella ei saa tarkennettua äärettömään ja ne optiikalla varustetut sovitteet ovat todella surkeita.

    Sen sijaan peilittömiin saa ohuemman runkopaksuuden vuoksi sovitteen, jonka avulla filmikameran objektiivikin tarkentuu äärettömään ilman sovitteessa olevaa optiikkaa.
     
    Suolakala tykkää tästä.
  8. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 755
    113
    Z 70-200 ei ole vielä tullut myyntiin.
     
    Suolakala tykkää tästä.
  9. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Mites jos noita peilittömiä miettii.. Canon vai Nikon? Canon R ja Nikon Z6 voisivat olla omaan budjettiin yhden objektiivin kanssa sopivia. Nikonilla näyttää olevan kuvan vakain kamerassa ja Canonissa hirveä määrä tarkennuspisteitä. Canonilla olisi tuo 24-105 joka kyllä vaikuttaa peilittömän objektiiviksi aika suurelta. Nikonilla 24-70. Voi olla vaikea kysymys mutta kumpikohan näistä olisi pitkässä juoksussa kannattavampi? Nikonissa vähän pelottaa että sille ei käy samoin kuin Olympukselle. Löytyykö näihin kumpaankaan hyvää ja kompaktia adapteria Leica M laseille?
     
  10. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 428
    1 458
    113
    Mulla o d750 ja 70-200/2.8 vr2 ja 24-70/2.8 g sekä 105vvr Micro.
    Kaikki laadulliset ominaisuudet riittää hyvin mun still kuvaukseen. Käytettynä runko 800, 24-70 800 ja 70-200 1000 euroa voisi tällä hetkellä saada. Melkein peilittömän rungon hinnalka
     
    Suolakala tykkää tästä.
  11. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Adapterin koon määrää tietenkin kameran runkopaksuus. Leica M -adapterin pituus (paksuus) on siten 27,8 mm miinus kameran runkopaksuus. Kannattaa ostaa kerralla laadukas adapteri, esimerkiksi Novoflex tai Metabones. Niiden mitat ovat ehdottoman tarkat, toisin kuin halvoissa kiinalaisissa. Omaa kokemusta on liikaakin.
     
    Suolakala tykkää tästä.
  12. rarehanu

    rarehanu Active Member

    510
    125
    43
    Mielestäni tässä vaiheessa on Sonyn peilitön ainoa järkevä ostos, E-mountti on ainoa tällä hetkellä mihin saa Sigman valovoimaisia laseja kohtuu hintaan suoraan E-mounttiin ilman adaptereita.
    Adapterit kannattaa heti unohtaa, hyvät maksaa ihan liikaa ja aina huonompi vaihtoehto kun suora kiinnitys.
    Canonin RF 24-105mm ei ole kyllä ole suuri, saman kokoine kun Z 24-70 F/4 , mutta RF on huomattavasti kevyempi (395g & 500g), ei noissa tietysti valovoima kovin kummoinen ole, ei tosin hintakaan.
    Tietysti jos ei ole rahasta kiinni, niin saahan noita valovoimasia Canonin RF ja Nikoni Z laseja, hinta aika kova ja valikoima hyvin suppea.
    Jos taas haluaa päästä halvemmalla vaihtoehdot on Canonin EF tai Nikon F mount, unohtaisin kummankin cropit, jos niihin ei ole mitään erityistä tarvetta.
     
    Viimeksi muokattu: 16 Heinäkuu 2020
  13. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Nyt on hieman vaihtoehtoja kyselty ja käytännössä budjetti näyttäisi asettuvan tuonne 2500€ tienoille. Vaihtoehdoiksi näyttäisi jäävän Fuji XT-4 + 16 -80 f4, Nikon Z6 + 24-70 f4 tai Canon EOS R + 24-105 f4. Jollain noista alkuun ja myöhemmin sitten tele ja valovoimainen 50mm kiinteä. Peililliset olen laskenut pois koska uskon että kameroiden ja optiikan kehitys tulee olemaan noissa peilittömissä tulevaisuudessa. Sonyn jätin pois koska en pidä sen käyttämisestä jos se on yhtään samaa tasoa kuin heidän pokkarinsa. Jos nyt olen yt videoita ja muita arvosteluja tulkinnut oikein niin noissa kolmessa tarkennus pitäisi omaan käyttöön riittää eli muksut ja juoksevat koirat? Onko täällä kokemusta miten nuo täyskennoiset toimivat omien adapterinsa kanssa? Eli lähinnä adapterin vaikutus kuvanlaatuun tai tarkennukseen? Teleksi ajatellut noihin jotain luokkaa 100-400 jolla sitten kuvaisi noita nelijalkaisia. Muutkin kehut, haukut yms kokemukset noista kolmesta kiinnostavat.
     
  14. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Eihän noi mitään järjestelmiä ole, vaan suunnilleen runkoja irroitettavilla objektiiveilla.

    Sama mihin noista päätyy.
     
  15. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    Pro vastaus
    Mikä sitten on järjestelmä, siis omasta mielestäsi?
     
  16. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Kerros nyt ihan mielenkiinnosta mikä sitten on kamerajärjestelmä?
    Lisäksi olen ehkä hiukan erimieltä siitä että onko sama mihin noista päätyy, mutta tämä on tietysti vain minun mielipide.
     
    D300 ja paraneva tykkäävät tästä.
  17. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 755
    113
    Ei ole mitään mainittavaa ongelmaa sovitteen käytössä Nikonin kanssa.
     
    Tuus4 ja Suolakala tykkäävät tästä.
  18. D300

    D300 Member

    497
    8
    18
    Korkki kiinni...
     
    mlphotic tykkää tästä.
  19. D300

    D300 Member

    497
    8
    18
    Itse kuvannut n. 2,5 vuotta Fuji X-T2:lla ja kun huushollista löytyy pari iso todella nopeaa perunkarvatonta koiraa, joita tullut kuvattua paljon, niin voin kertoa että kyllä Fujilla ehtii ja kerkiää.
    Fujin objektiivejä liikkuu hyvin käytettyinä (kiitos kalustovehtaajien) ja sääsuojaus on luokkaa hyvä.
    Fujin uusi X-T4 fiksu vaihtoehto, koska omaa vanhempia versioita paremman akun, sekä vakaajan, kuin myös entisestään parantuneen tarkennus-systeemin, jolla varmasti tulee toimeen.
    Helppohan tässä kehuta omaansa, mutta kun vuosikausien takaa kokemusta Nikoneista ja Canoneista, niin croppi/kuin ff-kennoisistakin (viimeisimpinä Canon 6D kera L-sarjalaisten lasien) ja kun huushollista löytyy vaimon Nikon Z50, niin en verrokkien pohjalta löydä tästä mitään moitittavaa.

    Jos Nikon Z kiinnostaa, niin tuon Z50 kokemuksen perusteella kun siihen löytyy liuta dslr-laseja kera adabterin, niin kyllä ne toimivat adabterilla vähintään tyydyttävästi, eli ei Z6 adabterilla ja AF-S laseilla huono sijoitus sekään ole.

    Henkilökohtaisia mielipiteitä, mutta tuo Canon R:n liukukytkin on hirvittävä keksintö, kannattaa tosissaan hiplata kyseistä runkoa ja miettiä voiko sen kanssa elää...

    Ehkäpä hintalaatusuhteeltaan kovinta laitetta edustaa Sony a7III, ikävä kyllä hintaakin sitten on, tosin ei se juurikaan enempää ole kuin Fuji X-T4, joten jos kipuraja ei ylity, niin harkitse Sonya vakavissasi, markkinoiden kehittynein seurantasysteemi, hyvä akkukesto ja adabtereilla naitettavissa lähes mikä tahansa markkinoilla oleva objektiivi.

    Peilittömissä hyvänä puolena keveys ja eritoten (jos Olympus unohdetaan, koska tuo tietty epävarmuustekijä) Fujissa se puoli, että heidän objektiivinsa taitavat pääsääntöisesti edustaa koko/painoluokassaan sitä markkinoiden kevyintä päätä, sillä monasti kun tuntuu olevan uusilla peilittömillä vallalla se, että jos rungot ovatkin pienehköjä/keveitä, niin objektiivit ovatkin sitten aikamoisia muusinuijia.

    Sen verran pitänee sekoittaa pakkaa, että jos tykkäät liikuskella paljon luonnossa myös pakkaskeleillä, niin niissä olosuhteissa ei vieläkään peilitön pärjää dslr-kalustolle, ero paikoitellen melko huima.
    Eli siinä kohtaa aiemmin mainitut Nikonin peilikoneistolla varustetut laitteet ovat kyllä ihan kurko vehkeitä (kuten myös muutoinkin).

    Ja kun ennen Fujia tuli kuvattua muutaman vuoden Canonin 6D:llä niin unohda, sen säätövarat jälkikäsitelyssä häviävät heittämällä mm. Fujille, joten peilikalustossa päätyisin henk.koht. Nikoniin, jos se on vaihtoehto.

    Nämä eivät siis ole mitään ultimaattisia totuuksia, vain omia käytännön havaintojani eri kalustoista kun tullut lainattu/omistettu/kuvailtu käytännön tasolla, jonkin muun havainnot saattaneet olla toisenlaisia.
     
    keegan ja Suolakala tykkäävät tästä.
  20. RB

    RB Well-Known Member

    9 099
    1 083
    113
    Järjestelmä mihin on objektiivien lisäksi sovitettavissa akkukahva, salamajärjestelmä, kaukolaukaisujärjestelmä.....mitä vielä pitäis olla?

    Ittellä ei oikein Sonykaan tullut vaihtoehdoksi (vaikka EF optiikat oliskin sovitteella toimineet) kun salamajärjestelmää olis pitänyt uusia, eikä sonyt roippeet olisi toimineet kakkosrungossa (canon)
    Päädyin siis Canon R:ään, siitä löytyy akkukahvasta salamasynkkapiuhallekkin paikka mitä Sonyssa ei ole.