Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

"Turkistarhaus tulee lakkauttaa Suomesta mahdollisimman pian" (allekirjoita vetoomus)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Est, 30 Kesäkuu 2020.

  1. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    No, vielä :). Luonnonvaraisia kettuja ja turkistarhausta ei pidä yhdistää. Suomalainen kettu on yhtä elinvoimainen kuin rotta. Kumpaakaan ei kyetä hävittämään ihmisen toimesta.
    Olin aikoinaan Lapissa parina talvena seuraamassa kettujen metsästystä myrkkysyöteillä. Joka talvi saatiin yhtä suuret saaliit vaikka niitä siellä ankarasti silloin jahdattiin. Joten ketuista ei tarvitse olla huolissaan, se kanta kyllä selviää luonnossa.
     
    jounitapani tykkää tästä.
  2. Heiskis

    Heiskis Active Member

    515
    62
    28
    Lainsäädännöllä voi ja on häädetty Euroopasta pois kaikenlaista...viskoosikuidun teko, terästehtaita jne.

    Kaikki on Kiinassa vastaanotettu ja naurettu meidän tyhmyyttä ja heikkoutta.

    Mielellään tosiaan ottavat turkistarhauksenkin Kiinaan - kun eurooppalaiset sympaatit ei kestä vaan eläytyvät (eurooppalaisen) eläimen osaan...ja tuleehan toki turkistarhaus Kiinassa halvemmaksi, kun samaan häkkiin mahtuu enemmän elukoita.
     
    niffe tykkää tästä.
  3. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    ^ Niinpä, turkiksille on edelleen kysyntää erityisesti Kiinassa sekä Venäjällä ja mikäli esim. Suomesta ei saada tavaraa ostettua, niin rupeavat tuottamaan sitä itse.

    Hiljattain juuri pääsi uutisiin tapaus, jossa kiinalainen yhtiö oli ostanut Suomen Pohjanmaalta turkistarhan ja rupesi siirtämään sieltä korkeasti jalostettuja siitoseläimiä Kiinaan uuden tarhan perustamista varten. Muut Pohjanmaalaiset tarhaajat yrittivät kovasti häiritä tuota siirtokuljetusta, joskin melko huonolla menestyksellä.
     
  4. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Kepu on hallituksessa ja vihreätkin. Ohisalo väläytteli juuri tyytymättömyyttään hallitukseen ilmastotoimilla asettaen jonkinlaista aikarajaa syksyyn. Mielenkiintoista kauanko pysyy pystyssä kuitenkin tilanteessa tämä aika suosittu hallitus.

    Tämä liittyy hyvinkin edellä väläyteltyihin ajatuksiin "ääriliikkeistä". Vallassaolevaa pyritään horjuttamaan myös yllättävin väliaikaisin yhteistuumin opportunismin ajamina.

    ed. lisäsin lainausmerkit jottei turhasta tule jankutustarvetta


    Jep.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Heinäkuu 2020
  5. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 468
    325
    83
    Turkistarhaus on ollut kritiikin kohteena Suomessa ainakin 25 vuotta. Siihen liittyy ongelmia, mutta asioita pitäisi mielestäni tarkastella laajemmin kuin vain yhden elinkeinon kohdalla. Tarhattavat ketut ja minkit eivät taida kuulua Suomen luontoon, joten joskus harrastettu näiden eläinten "vapauttaminen" tarhoilta ei ollut mikään hyvä asia luonnolle eikä välttämättä ko eläimillekään. Eläinten kaltoinkohtelusta minulle tulee mieleen ainakin Espanjan (ja muutamien muidenkin maiden) härkätaistelut ja koirien ylijalostaminen. Televisiossa on joskus esitetty dokumentteja myös broilerien jalostamisesta luonnottomiksi, jotta niistä saataisiin nopeasti ja paljon lihaa. Ravi- tai ratsuhevosten kasvattamisesta en paljoa tiedä.
     
  6. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Viimeksi muokattu: 1 Heinäkuu 2020
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Minulla ei ole oikeastaan syytä olla allekirjoittamatta tällaista vetoomusta hallitukselle. Ainoa mikä tekee pientä pulmaa, on järjestö mikä asiassa häärää. SEY taisi viimeksi minua harmittaa jossain kala-asiassa muistaakseni. Täytyypä tutustua, josko Animalia osaisi pysyä paremmin tontillaan.

    Toki kaloillekin kuuluu oikeudet - kalojen oikeudet. Ja kanoille kanojen. Eikä nämä ole aina hyvällä tolalla. Ketut taasen tulevat jo niin lähelle ihmistä useammalla tapaa, että ei vaan kestä tuota touhua edes valokuvassa.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Heinäkuu 2020
  8. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Tästä tuli mieleen, että esim. nykyinen ympäristö- ja ilmastoministeri päivittelee ja päivittelee suunnilleen kaikesta muusta kuin luonnonsuojelulain uudistuksen etenemisestä. Säistäkin on ilmaston yhteydessä kertoillut.
     
  9. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Nykymaailmassa turkikset taitavat kuitenkin ihmisen kannalta olla niin täysin turhake, etten ainakaan minä osaa niiden ottamista eläinten päältä perustella. Eiköhän sitä nykyään pysy lämpimänä muillakin keinoilla. Olisipa yksi hölmöys vähemmän, kyllä niitä jää jäljelle ihan riittävästi.
     
  10. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Kuten tekoturkiksista, lue fleece, meriin huuhtoutuva mikromuovi. Tiedä enää, mitä päällensä laittaisi.
     
    keegan tykkää tästä.
  11. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Lammasnahkaturkki, on hyvä ja lämmin. Keveimmillä keleillä sarkaa. Niillä on pärjätty Suomessa aina. :)
     
  12. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 157
    335
    83
    Lammas taas pitää ilmastoakin lämpimänä isolla hiilijalanjäljellään. Siihen päälle sitten vielä mulesing ja muu epäeettinen toiminta villan tuotannon parissa. Toivottavasti kesää on vielä jäljellä.
     
  13. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Niin, hiilijalanjälkipuhe on hauska tapa sulkea silmät todellisuudelta.
    Aito oikea vihreä Pentti Linkola eräässä haastattelussa totesi, että maapallo pärjää hyvin mikäli ihmisiä ei ole kuuttatoista tuhatta enempää. Miten toimittaa pois päiviltä 7 miljardia ihmistä, siihen ei löytynyt Linkolaltakaan neuvoja.
    Sotakaan, edes mailmanlaajuinen ei ole ratkaisu. Eihän niissä menehdy kuin hyvin pieni osa ihmiskuntaa ja taloudellinen toimeliaisuus kasvaa huomattavsti sotien jälkeen kuluttaen siten taas runsaasti luonnonvaroja. Ei sota mitään vaarallista ole, ei siellä kaikki kuole, mutta siviilissä kuolee, totesivat kouluttajat armeija-aikanani. Näinhän se on nähtävä.
    Itsemurhan ihmiskunta tulee tekemään, tapahtuuko se kaiken kattavan ydinsodan avulla vai kuluttamalla maapallon luonnnvarat loppuun hillittömän lisääntymisen kautta, jää nähtäksi.
    Joo, aamun mietteitä hyvin nukutun yön jälkeen. :)
    Mutta eletään toivossa, että kaikki muuttuu paremmaksi eikä pelätä pahinta.
     
  14. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 116
    1 176
    113
    Toimittajilla on vuosikymmeniä ollut tapana kehua Linkolaa milloin mistäkin, tinkimättömyydestä, loogisuudesta, rohkeudesta, suoraselkäisyydestä. Kaikenlaisille fanaatikoille lienee yhteistä maailman näkeminen mustavalkoisena, binäärisenä. Toiminta- ja valintavaihtoehtoja on vain äärimmäisiä koska maailma nähdään sellaisena. Ja jos fanaatikot saavat valtaa, he alkavat toteuttaa mustavalkoista maailmankuvaansa jolloin valtansa rajoissa muuttavatkin maailmaa sellaiseksi. Kaikin tavoin vähäisen kokemukseni mukaan maailma kuitenkin on sävykäs, ei mustavalkoinen. En suuremmin aplodeeraa minkään lajin fanaatikoille.
     
    paraneva tykkää tästä.
  15. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Olen yhdellä Linkolan luennolla ollut joskus vuosituhannen vaihteen aikaan. Opetus oli kai lähinnä se, että asiat eivät ole kovinkaan mustavalkoisia.

    Liha on murhaa! Mitä sen kieltäminen on?
     
  16. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    Maito on riistoa. Ruotsissa militantit vegaanit terrorisoivat jo maitotilallisiakin.
     
    motris tykkää tästä.
  17. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Tää on hyvä pointti.

    Mä en henkilökohtaisesti tiedä, missä kunnossa mun persereikä olisi, jos se olisi raastettu joskus puukolla tai muulla työkalulla. Tässä suhteessa olen kyllä epäempaatinen, myönnän.
     
  18. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Tässä vähän erilainen moraalinen kannanotto. Vaimon suvussa kulkenut kuuttiturkki on reilusti toista sataa vuotta vanha ja se on toiminut moitteettomasti pakkasilla lukuisien sukupolvien ajan. Vastaavasti puolestaan omia keinokuituisia vaatteita vanhimmat ovat 20 vuotta vanhoja ja alkavat olla melko tuhoutuneita jo. Eivät nämä muovit kestä pitkässä juoksussa ja saastuttavat suhteellisesti paljon enemmän elinkaarensa aikana, joten turkkikin voi olla eettinen valinta, jos pystyy olemaan ajattelematta niitä kuutinpoikasen anovia katseita ennen kuin kajahtaa otsikkoon.
     
    Seppo R tykkää tästä.
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Kyllä vaan. Hylkeet varmaan nykyäänkin elävät kohtuullisen hyvissä oloissa. ;)

    Ei ole tällaisia vaateita:

    1. Verkkopohjahäkeistä on luovuttava.

    2. Eläimille on taattava mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen, kuten minkeille uimiseen ja kiipeilemiseen, ketuille kaivamiseen ja supikoirille talviunen nukkumiseen.

    3. Kaikkien häkkien kokoa on merkittävästi kasvatettava.

    4. Eläimillä on oltava jatkuvasti pääsy häkin koko tilaan (eli kaksiosaisen häkin toista osaa ei saa sulkea).

    5. Kaikille eläimille tulee taata jatkuva sulan juomaveden saanti.

    Hallituksen on asetettava merkittäviä vaatimuksia turkistarhaukselle
     
  20. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Mahdoton tuo lie hallituksessa ainakin Kepulle.. että sikäli ei tästä mitään nyt taas tule.