Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nikon D780 julkaistu: "puoliksi Z6"

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 7 Tammikuu 2020.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  2. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Aiemmin jo pohdittiin Nikonin strategiaa ja markkinoita.
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Hinta luultavasti laskee vuoden sisällä johonkin hieman kohtuullisemmalle tasolle - jos noilla nyt kohtuullista hintatasoa on.

    Tulee varmasti olemaan suosittu tavallaan peilillisen ja peilittömän hybridinä.
     
  4. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Onko jollain kokemusta tästä rungosta? Itsellä ollut nyt Nikon Df vuoden ja sitä ennen D610 kuusi vuotta. Pärjänny hyvin noiden tarkennuksella myös kuvatessa urheilua, mutta tuossa D780 olisi nuo video-ominaisuudet, jotka nyt uupuu Df: stä.

    Tää olis varmaan kaikinpuolin itelle järkevin runko, kun löytyy Nikonin fisu D-muodossa, niin pystyis sitä ajaa myös tällä, jos kuvaa skeittausta tai parkouria ( vai toimisiko tuo Nikon 16mm f/2.8d esim. tuossa Z50 rungossa, vaikkakin manuaalina? Ja jatkokyssärinä tietäjille, miten toi 16mm fisu käyttäytyy kroppikennossa, jos tuohon Z50 päätyisi d780 sijaan? )

    Tää oli vähän tällai ympäripyöreästi omasta tilanteesta kyselyä ja pohdintaa uudesta runko päivityksestä, mutta D780 on tällä hetkellä itselle aivan liian kallis vielä hankittavaksi. Pitää odottaa, että tulee hinnat alle 2000€, jos tuohon päädyn.

    Pistäkää tietäjät viestiä, jos olette urheilua kuvaillut Z-sarjalaisilla tai mietteitä tuosta D780, itse tarvitsen nyt sen videon myös kuvailuihin mukaan, niin mikä näistä olisi järkevin all-around runko; D780,Z6 vai Z50
     
  5. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 408
    1 061
    113
    Paskat kuvat saa ihan vanhoilla malleilla, näissä kun ei tule pelisilmää paketissa.
     
  6. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Jos entuudesta on vanhoja objektiiveja ja ei ole halukas hankkimaan Z objektiiveja, niin silloin kannattaa mennä perinteisellä peilikameralla. Jos on taas valmis lähtemään tyhjältä pöydältä eli hankkimaan Z objektiivit, niin silloin peilitöntä kannattaa harkita. Kannattaa testata Nikon Z kameran etsin ennen sen hankkimista, kun on makuasia pitääkö optisesta vai digitaalisesta etsimestä enemmän. Nikon D780 ja Z6 on hyviä kameroita, eli se käyttäjän tarpeista kiinni kumpi kannattaa hankkia. Nikon Z50 on mielestäni liian kallis tällä hetkellä ja sen DX objektiivien valikoima on varsin suppea. Myöskään sille ei ole tullut vielä merkittäviä päivityksiä. Puolen vuoden päästä tilanne voi olla toinen ja sitä voi suositella.

    Ps. Mielestäni Z6 ei sovi urheilun kuvaamiseen, mutta joku voi olla eri mieltä.
     
  7. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 428
    1 458
    113
    Mulla on d750 kahdella hyvällä tsuumilla. Kyllä seuraavaksi olen päättänyt hypätä z sarjaan. Ensin valitettavasti adapterilla, mutta pikku hiljaa z optiikoilla. Ensin 24-70 tsuumi. Mutta siihen kyllä menee vuosia, kun en videota tartte
     
  8. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Jes, kiitoksia jo näistä vastauksista!

    Jos tuon Z50 jättää pois, niin varmaan itelle tuo d780 ajaisi asian sitten seuraavat 5+ vuotta eteenpäin, ei muuten tarvitsisi miettiä Df rinnalle muuta kameraa, mutta haluan tuota videokuvausta ruveta enemmän kuvaa urheilijoiden kanssa, muutenkin kuin iphonella.

    Ja sen takia juuri tuo D780, kun löytyy noita vanhoja laseja ja etenkin tuo fisu, tosin sillä kuvaan vaan tuota skeittausta ja parkouria silloin kun nyt sattuu kuvailee ja telinevoimistelua sitten 105mm 2.8g microlla. Edellämainitut + 85mm 1.4d ja 35mm 1.4g on riittänyt omiin tarpeisiin vallan mainiosti, niin ei haluaisi merkistäkään vaihtaa pois

    Tässä pitää kuitenkin odotella yli kesän, kun vasta alle tonni säästössä, niin jos tuon D780 hinta tulisi alas.

    On tää kyl vaikeeta pohdintaa, mutta onneks ei ole vielä rahat säästössä, niin kerkeää pidempää pohdiskella :D
     
  9. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Nikon 50mm 1.8S kannattaa myös harkita.

    Nikon Z kameroissa ruuvitarkenteiset objektiivit toimii sitten vain manuaalisesti.

    Luulisi että black friday aikoihin ainakin tulisi isompia tarjouksia. Varmasti pohdittavaa on ja ajatukset tulee vaihtumaan monesti. Jos pääsee esimerkiksi testaamaan Nikon Z, niin sekin voi hiukan selkiyttää asiaa.
     
    Viimeksi muokattu: 27 Huhtikuu 2020
  10. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Joo, toi Z6 vois kyl olla siinä mielessä kanssa hyvä vaihtoehto, että sillä kuvailisi videoita ja Df:llä kuvat, koska tykkään tuosta kamerasta niin paljon ( jos tuon D780 hommaan, niin Df kyllä jäis sitten laukusta pois ja lähtis varmaan vaihtoon, kun tuo D780 ajaisi heti molemmat asiat ).

    Kait tolla Z6 pystyis manuaalina noi fisuhommat hoitaa tarvittaes ( ei varmaan tarvii hetkeen/ikinä? toivoa ruuviadapteria Z-runkoihin ).

    Eiköhän tää tästä, kun ei lähde hötkyilemään ja rauhassa miettii! Tää koutsi on saikulla polvileikkauksen johdosta, niin kerkeää sohvalla katsella videoita ja varmasti muuttaa mieltänsä miljoona kertaa, ennen päätöksentekoaan :D
     
  11. emerik

    emerik Well-Known Member

    5 870
    51
    48
    Manuaalinen tarkennus kyllä toimii jos vain saa rauhassa tehdä sen.

    Linkki: Siirtyminen Nikon z6 ja optiikat

    Tuolta löytyy lyhyt tiivistelmä omasta Z kokemuksesta. Silloin kun se on kirjoitettu niin päivitys versio on ollut 2.2. Viimeisin versio 3.0 toi "lemmieläimiin" liittyvän tarkennuksen (ensimmäinen versio). Sekä pikanappiin (fn1 ja fn2) liittyvän parannuksen.

    Aikansa kun päätä hakkaa seinään niin eiköhän se ratkaisu löydy. Hyviä kameroita noi molemmat on ja myös tuo sun nykyinen. Paranemisia.
     
  12. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Jeps, mennään näillä tiedoilla etiäpäi jossain vaiheessa kohti tuttua ja turvallista tai tuiki tuntemattomaa.

    Ja kiitoksia parantelu toivotuksista, nytkun ei itse pysty treenaa/valmentaa, niin kuvaillaan sitten kesällä jotain otoksia ja jollain kameralla :)

    Pistän tänne lisää kysymyksiä, jos tulee tähän asiaan liittyen ja infoa kameran vaihdosta ja sitten kokemukset uuden kameran kanssa, kun sen aika on!
     
  13. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    Df on vielä nykyäänkin aika hyvässä hinnassa. Tuosta voisi saada ihan hyvän tarjouksen vaihdossa Z6 tai Z7. Tai vaihtoehtoisesti myy tuon ja ostaa ihan rahalla liikkeestä peilittömän tilalle.
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Ei noiden vaihtamisten kanssa niin kiirettä kannata pitää. Ei ne peilittömät juuri mitään lisäarvoja tuo peililliseen verrattuna. Monesti jopa päinvastoin. Peilittömien hitaus ja epävarmuus tarkennettaessa sekä lagaavat epäselvät etsimet ovat jopa pettymys peilikameran kirkkaaseen reaaliaikanäkymään tottuneelle. Parhaat peilivehkeet ovat nyt edullisia käytettynä, kun jengi päivittää. Siksi Nikoneista kannattaa katsella D810 ja D850 -runkoja vähän käytettyinä.
     
  15. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Pitäisi varmaan rajalasta kysellä juuri tuota vaihtoarvoa, ei tuolla ole räpsitty kuin about 8000 laukausta tällä hetkellä.

    Nuo on kovia vaihtoehtoja valokuvaukseen, mutta tällä hetkellä hakusessa all-around kamera, jolla saa myös videot kuvattua ( lähinnä parkour ja skeittaus ), niin sen takia olen pohtinut vain tuota D780 ja myös Z6.

    Tässä viikon aikana olen myös katsonut Fujifilm xt4, mutta Nikonilla harrastellut sen 10 vuotta, niin ei haluaisi vaihtaa pois, kun muutama hyvä linssi löytyy jo valmiiksi.

    Tuntuu, että tuo D780 on tällä hetkellä omalla listalla ykkönen ja sitten Z6 kakkossijalla, mutta ei tässä kiirettä ole, kahtellaan :)
     
  16. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Tuolla Df on kyllä niin kiva kuvailla, ettei siitä mielellään edes luopuisi. Eikä tällä meikän harrastekuvailulla joo varmaankaan kuvanlaadussa juurikaan eroja ole, millä sitä kuvailee. Tuo video puoli, vaan olisi se, miksi haluaisin yhden rungon, jolla sitten hoitaa kaikki.

    Urheiljoita ei tosin kiinnosta, kuvataanko pätkät iphonella, jopa suosivat sitä, kun saa heti someen postattua :d vähän valokuvienki kaa välil sama, kun ollaan kisareissussa ja huutelevat seuraavana aamuna, saisko niitä kuvia. Eli jos ostais uuden rungon, niin saisi heille viskattua wifillä suoraan kuvat puhelimeen ja saisivat itse laittaa lempi instagram filsunsa niihin, olisi tuokin kyllä aika win-win tilanne, tommosen välillä 10-12 tuntisen kisapäivän jälkeen näin koutsina :D

    Mutta mietin kyllä tarkkaan tuosta uudesta rungosta, että oikeasti ajaa sitten pidemmän aikaa asiansa.
     
  17. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 428
    1 458
    113
    Ai, jäikö rakenteesta pettynyt vaikutelma?
    Itse kokeilin canonin r vuosi takaperin ja se oli kyllä rakenteeltaan pettymys.
     
  18. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Tuo D780 on kyllä mielenkiintoinen malli, mutta onko se vähän kalliin oloinen vielä?
     
  19. Irlantilainen

    Irlantilainen Member

    26
    27
    13
    Joo toi d780 on omaan budjettiin aivan liian kallis, jos nyt haluaisi kesäksi uuden rungon.

    Heitetääs tänne tämmöinen; Fujifilm X-H1, olisi Rajalassa 899€ ja tuo varmaan menisi vaihdolla budjettiin.
    Onko teillä tuosta kokemusta ja pahoittelut, kun off-topic, mutta vaihtoehtoja tässä etsiskellään, niin katsotaan ns. kaikkea tarjolla olevaa tällä hetkellä.

    Tuossa tosiaan vaihtuisi Nikonista Fujiin, mutta Fuji oikeastaan ainoa, mihkä voisin vaihtaa tarvittaessa. Sonyt ei istunu käteen ollenkaan

    Pistäkää kokeneemmat taas kommenttia
     
  20. Suolakala

    Suolakala Member

    283
    15
    18
    En nykyisistä Fujeista niin tarkasti tiedä mutta video ei ole ollut niiden vahvinpuoli.
     
  21. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 428
    1 458
    113
    Oon katellu samaa, mutta kun tarttee iso 100 herkkyyttä useassa tilanteessa