Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Niin? En edelleenkään ymmärrä, mitä tarkoitat. Sairaalakäytön suojain on FFP3 (N100). Eihän niitä ole kuin se kolme tasoa.

    JOS olisi haluttu sairaalakäyttöön suojaimia, niin kai sitten olisi tilattu kolmostasoa.
     
  2. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Se jengi oli jo Rinteen. Harakka työministerinä.
     
  3. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 167
    339
    83
    Tässä on varmaan kulttuuriero liiketoiminnassa. Muun muassa itse myyn palveluita, joista asiakas pääosin tietää kysyä vain sinne päin. Minulle kuuluu silloin asiakkaan tarpeiden täsmällisempi kartoitus ja oikean ratkaisun tarjoaminen oikeaan paikkaan.
     
  4. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Aivan oikein. Vastuu säilyy silti valtioneuvostolla vaikka Rinne saikin potkut.
     
  5. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 398
    179
    63
    Yksiselitteisesti se joka ei noudattanut ostamisen sääntöjä ja käytänteitä. Jokaisessa "valtion firmassa/osastoilla" on määritelty aika tarkkaan eurorajat/säännöt siitä, kuka saa tilata ja kuka hyväksyy tilauksen ja tomittajan, sekä ne periaatteet joita toimittajan valinnassa tulee noudattaa, sekä sen minkä hintainen ostos on kilpailutettava kilpailuttamissääntöjen mukaan. 5 miljoonaa on sellainen summa, että siitä olisi pitänyt järjestää kilpailutus ja siihen liittyy toimittajien tarkistaminen aina ennen kaupan sopimista. Säännöissä määritellään myös kuka tarkistaa kaupan laillisuuden ja oikeudenmukaisuuden tarjouskilpailun hävinneiden osalta. Ei tämä ensimmäinen kerta ole/ollut kun valtio jotain ostaa..
     
  6. Est

    Est Well-Known Member

    16 914
    1 745
    113
    Somalinuorten kokoontuminen maleksimaan kauppojen eteen, kassojen, jopa tuulikaappeihin yms. paikkoihin, joissa on välillä pakostakin käytävä. Vaikka amuyöllä kävisi 24h kaupassa nämä aina kovaäänisesti viihdyttävät toisiaan ja tuskin ohi suostuvat välillä vaikkapa vanhuksia päästämään (muutaman kerran ollut puututtava moiseen perseilyyn). Sikamaista käytöstä. Tähän asti "perkeleen" murahtaminen on riittänyt että hajaantuvat...
    Eikö viranomaiset rasismileiman pelossa uskalla etnoporukoita valistaa?
     
    paraneva tykkää tästä.
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Noinhan asia varmaankin on, ja tuossa on pitkälti asian ydin. Ovatko VHK:n ammattiostajat "asiakkaita, jotka tietävät tarpeensa vain sinne päin", vai voidaanko heiltä edellyttää toimeksiantonsa tuntemusta?
     
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Oli suora lähetys tiedotustilaisuudesta. Aika vähän selvisi, mutta sen verran, että poliisille on tehty tutkintapyyntö. Epäilynä on petos. Sitä ei sanottu, mutta kai sitten henkilökunnan epäillään ollen kimpassa toimittajan kanssa.
     
    JPu tykkää tästä.
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Mitä kepuliikemies tekee, kun saa höttörahaa valtiolta? No tietysti menee ja ostaa Porchen :) :) :)

    Näyttökuva 2020-4-16 kello 17.47.31.png
     
  10. RB

    RB Well-Known Member

    9 148
    1 112
    113
    Auto-ISO on persustasta, syvältä.

    Tuolla C R:llä oon kuvannut muutaman kuukauden käsin säädellen valotuksia ja herkkyyksiä, niinkuin muillakin saman merkkisillä lähes kokoajan kun niitä oon käyttänyt.

    Nyt meinas tulla yks keikka jossa olis pitänyt kamera antaa toisen käteen joka ei oo sitä koskaan käyttänyt. Kokeilin ekaa kertaa laittaa P-valotuksen ja auto-ISO:n päälle kun pitää ottaa vaihtelevis olosuhteis sisällä ja pihalla.

    Homma menikin toisin, ei tarvinnutkaan omaa kameraa luovuttaa toiselle.

    Mutta sitten kun menin kuvaamaan ihan normaalisti käsisäädöllä niin huomasin että patskan ISO alkas temppuilemaan, auto-ISO alkas kummittelemaan ja kamera teki omiaan.

    Sain sen kumminkin hallintaan, kotona huomasin että perskules sitä auto-Isoa ei saa pois päältä valikkojen syvimpään heelvattuun, vaan se kummittelee aina herkkyysvalintaa tehressä....t o s i h u o n o juttu.
    Yks haitallisimmista toiminnoista mun kameras.
     
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 165
    502
    113
    Sosiaaliset normit, markkinoinnillinen viitekehys tai liikeidea eivät sinänsä ole tällaisessa suoraviivaisessa tukkuportaan kaupanteossa kovin määritteleviä tekijöitä. Soitat tukkurille "onko sulla N95-kuonokoppaa" ja hän todennäköisesti vastaa"on, paljonko laitetaan?". Jakelu-, tukkukauppa ja varsinkin kansainvälinen kauppa poikkeavat siltä osin kuluttajakaupasta tai hyvähenkisestä B-to-B-kaupasta, että palautusoikeutta ei varmasti ole, ellet neuvottele sellaista ja ylipäätänsäkin kaikki kaupan yksityiskohdat sekä tavaran speksit on syytä määritellä, muuten on turha rypistellä. Ollaan Onni Sarmasteesta mitä mieltä tahansa niin, jos hän on toimittanut sovitussa aikataulussa sovitun määrän sovitun kaltaista tavaraa, ei valtiolla ole mitään nokan koputtamista, ellei nyt sitten taas tässä kohtaa poiketa vähän "länsimaisesta oikeuskäytännöstä" (=joka on muuten itse asiassa helvetin kyseenalainen mielikuviin perustuva referenssi) ja järjestetä yrittäjä kuseen siten, että hänen liiketoimintansa kaatuu mielivaltaisten toimenpiteiden seurauksena, jonka seurauksena päästään eroon jollain kepulikonstilla sopimuksista.
     
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 165
    502
    113
    Auto-ISO on tosiaan syvältä ainakin Nikonissa. Se yrittää pudottaa salaman tehon olemattomiin ja jokainen kuva valottuu liehuna ihan miten sattuu, jolloin kuvien kontrasti ja rakeisuus vaihtelevat kuvasta toiseen. No, eihän sellaisia kuvasarjoja pysty mihinkään laittamaan, kun ei ole silmämääräisesti kahta valotukseltaan, kontrastiltaan ja kohinaltaan samanlaista kuvaa...
     
    RB tykkää tästä.
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Nuo maskihankitajutut ovat edelleen uutisissa. Nyt sen vuoksi, että Suomi ainoana EU-maana jäi pois yhteishankinnoista. Miksi, se on kai edelleen jossain määrin epäselvää.

    Näyttää siltä, että jossain, missä hyvänsä, aikataulussa toimiminen on ministeriönkin henkilöstölle ihan mahdoton tilanne. Töitä joutuu tekemään niin harvoin, että sen kerran, kun niitä olisi, on tilanne niin outo ja hämmentävä, ettei niitä oikein osata, eikä ymmärretä koko ideaa - työpaikalla oleiluun kuuluisi myös käsite "työ".
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 165
    502
    113
    Syitä voi olla monia, esimerkiksi hinta, laatu tai saatavuus. Niin edelleen koettu tarve yms. Työ on savolaisille puhuttelupronomini.
     
  15. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    mlphotic tykkää tästä.
  16. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 165
    502
    113
  17. Est

    Est Well-Known Member

    16 914
    1 745
    113
    Huomannut että tulee sanottua, ihan vahingossa (äsken puhelimessakin) joskus "mie" yms. epästadilaista.
    Vakavan itsetutkiskelun paikka vai pitäisikö olla välittämättä?
    Mikä/mistä/miksi oikeastaan olen (?) jne...

    Voi voi ... :(
     
  18. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 165
    502
    113
    Kohta jenkit hyökkää lähi-itään ja pakottaa ne ostamaan öljyä? On tämä ihan epätodellinen hetki. Öljy on oikea elämän eliksiiri, jota tarvitaan kaikkeen valmistavaan teollisuuteen suoraan tai välillisesti. Nyt kannattaisi tankata varmuusvarastot täyteen.
     
  19. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Jos meidän Huoltovarmuuskeskus ostaisi, saisi se varmaankin jotain, joka ei pala.
     
    niffe tykkää tästä.