Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Millä lisätä kuviin vesileima jos ei haluaisi käyttää photaria?

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Wyrda, 17 Maaliskuu 2020.

  1. Wyrda

    Wyrda

    1
    0
    1
    Nyt myönnän heti alkuun että käsittelen pääasiassa kuvat bridgellä :D En yleensä tee kuviin kuin pientä perussäätöä, bridgellä saa kuitenkin säädettyä kirkkauden, rajattua ja poistettua taustalta ylimääräisiä asioita. Teen usein isoja määriä kuvia kerralla ja menisi ikä ja terveys avata ne photarissa. Joskus jos jotain haluan tehdä enemmän avaan sitten photarin ja menetän hermoni kun en osaa käyttää sitä. Rikollista touhua...

    Nyt haluaisin lisätä kuviin vesileimoja tai nimmarin kuvan reunaan. Ei taidakkaan onnistua bridgellä. Onko oikeasti pakko avata photari? Onnistuisiko lightroomilla tämä?
     
  2. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 595
    1 303
    113
    Älä suotta "pelkää" käyttää photaria. Jos teet jonkun osaajan kanssa vesileiman lisäämisestä macron (=action), niin homma hoituu pienellä vaivalla joka kerta samalla tavalla. Eikä PS:ssä tarvi välttämättä muuta tehdä. Mutta jos softa onkin PS Elements, niin silloin se macro pitää tehdä ehdalla PS:llä ja sitten kopioida se PSE:lle.
    Bridgestä en sano mitään.
     
  3. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 398
    179
    63
    Liitä photarissa vesileimaksi haluamasi kuva alkuperäisen kuvan päälle (syntyy automaattisesti oma taso) ja säädä uuden tason läpinäkyvyyttä prosenteilla, oletus on 100%, mutta liukusäätimestä saat sen kuinka vähäiseksi haluat. Lisäksi voin nuolityökalun valittuasi siirrelläkin sitä minne haluat kuvassa. Eli kahden kuvan yhdistäminen on aikuisten oikeasti hyvinkin helppoa.

    Tuodun kuvan tasolle voi tehdä myös "säätötason", jota voit maalamalla ja tussin peittävyyttä säätämällä vaikuttaa mikä kohta päästää alla olevaa kuva lävitse ja kuinka paljon, jos koko kuvaa ei voi/tahdo käyttää.

    Kun kaikki vaikutukset tehdään tasolle, niin kuva itse ei muutu ja voit tehdä niin kauan parannuksia kuin haluat ja vain sinne mihin tarvitsee, paljon kätevämpi kuin säätää varsinaista kuvaa ja perua jos säätö ei heti onnistu.

    Tuo on vaikeahko selittää, mutta homman oppii kuka tahansa 15 minuutin kokeilulla, jos joku edes vähän näyttää ajatuksen (voihan olla, että josakin verkossa olisi jokin kevyt videolla oleva opastus, miten säätää tasoja ja niiden läpinäkyyyttä.
     
  4. oka

    oka Well-Known Member

    416
    1 100
    93
    Myös LR:lla onnistuu: Export-ikkunassa on mahdollista määritellä itse haluttu vesileima ja lisätä se automaattisesti exportattuihin kuviin.