Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Vanhan filmikameran huolto

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana PPH, 27 Elokuu 2019.

  1. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
  2. Johannes

    Johannes Well-Known Member

    2 346
    302
    83
    En voisi enempää olla samaa mieltä kanssasi. Nyt ei vain ollut kysymys kenenkään ammattitaidosta.

    Vai niin. Mihin väliin?

    Tämä oli taas yksi käsittämätön raivonpurkaus sinulta, aivan kuin sinua olisi loukattu verisesti. Oletkohan yhtä raivoisa reaalimaailmassa.
     
  3. PPH

    PPH

    22
    7
    3
    Nonni, 30mm pakkelilastan kun katkaisi sopivalta pituudelta niin siitähän sai oivan avaajan noihin lukkomuttereihin.
    Ainoa vaan että nyt kun se suljin tuli sieltä, niin samalla huomasin että yhdestä aukon levystä puuttuu sellainen pikkuniitti täysin. Varmaankin hankala siihen saada enää uutta niittiä :-/ En tiedä pitäisikö poistaa sitten tuo yksi levy vallan. Niitähän on 8, eli yhden puuttuminen ei kauheasti ehkä sen aukon kokoon vaikuta.
     
  4. Jojje

    Jojje Member

    764
    23
    18
    Olen joskus tehnyt tuollaisia "niittejä" messinkiputkesta. katkaisu sopivaan pituuteen ja pieni painallus päähän pistepuikolla tms.
     
    PPH tykkää tästä.
  5. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
  6. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
     
  7. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    kuva tuli jo, olen minäkin duunannut jotain, lukkorengaspihtejä saa IKH, Motonet, Biltema puljuista, voiteluaineena käytän biltema 36-415 MOS2 litium vaseliinia musta, käytä mahdollisimman niukasti, käyttölämpötila -30-+150C, puhdistettua bensaa saa apteekista niin kuin vetyperoksidi liuostakin 3% jota käytin homeen ja kasvuston poistossa Biotarin linsseissä muutaman minuutin huuhtelu ja bensa päälle kuivaus pehmeällä liinalla ja toimii, öljyä en käyttäisi missään linssissä esim Helios 44-2 lehdet poikkeuksetta öljyiset, muissa Helioksissa ei tätä ongelmaa, näitäkin olen putsannut pumpulitikulla bensalla ja isopropanolissa tarvitsee muutaman puhdistuskerran, niin viila kannattaa ostaa myös kuvan linssin irroituskalussa tarvitsee sitä, toivotaan että oli tästä apua t, klasu
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 2 Syyskuu 2019
    jomps, jounitapani ja PPH tykkäävät tästä.
  8. mohikaani

    mohikaani Active Member

    1 681
    2
    38
    Isopropyylialkoholia olen ostanut ihan lähi apteekista. On tuon edellisen putelin ostosta tosin jo pari kolme vuotta, mut kannattanee ainakin tsekata josko apteekit vieläkin myisi.
     
  9. lantern

    lantern Member

    32
    3
    8
    Lainaanpa ketjua vähän eli osaisiko kukaan neuvoa, että missä kannattaisi korjauttaa Rolleiflex 3.5E, vai pitäisikö myydä suosiolla varaosiksi?

    Ongelmana on lyhyesti siis se, että "linssitaso" (levy, jossa molemmat linssit ovat kiinni) ei ole vaakatasossa kameran rungon suhteen. Kamera ei siis tarkennu kunnolla äärettömään koska linssitaso ottaa yläreunasta kiinni kameran runkoon mutta alareunaan jää millin-parin rako. Kuva ehkä havainnollista asiaa hieman paremmin: http://i.imgur.com/hy1wJ0z.jpg (kuva ei omani).

    Tarkistin asian vielä vesivaa'alla ja sen perusteella linssitaso on hieman vinossa sekä pituus- että leveyssuunnassa. Jotenkin se pitäisi saattaa täysin vaakatasoon, mutta en ole uskaltanut itse ruveta korjausta yrittämään. Asia tosiaan vielä korostuu ääretöntä tarkennusta lähestyttäessä kun linssitaso ikäänkuin väännättää itseään vielä hieman enemmän vinoon. Lähitarkennuksessa taso on edelleen vinossa, mutta hieman vähemmän.

    Onko kenellekään tuttu ongelma? Lukemani perusteella ilmeisesti melko yleinen vika. Olisi kiva saada kamera kuntoon, mutta en tiedä, että löytyykö Suomesta enää Rolleiflex-asiantuntemusta.
     
    Viimeksi muokattu: 19 Lokakuu 2019
  10. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
  11. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 721
    121
    63
    Epäilen että ihan mielenosoituksesta kyse. Onneksi xenforo tarjoaa hyvät työkalut siivoamiseen ja samalla saa tunnarinkin jäähylle niin loppuu saman giffin spammaaminen.
     
  12. canonmk4

    canonmk4 Well-Known Member

    1 588
    554
    113
    tere, ei ole halvan tuntuinen korjaus, näiltä voisi kysyä, kamera seppo 0400-632176 ja mustonen&laine helsinki
     
  13. Xemmo

    Xemmo Member

    259
    11
    18
    ..No jaa..

    Sen verran pitää kyllä täältä sivusta näihin heittoihin kommentoida, että ainakin sulkimensa jumittanut Rolleiflexini korjaantui taannoin ihan hyvin Mustonen & Laineen hoivissa. Vein tuolloin tuon kamerani putiikkiin paikan päälle, ja tuttuun tapaan tekstarilla tuli sitten ilmoitus kun kamera oli jälleen valmis käyttööni. Hyvin hoitui.
     
  14. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 117
    1 176
    113
    Kyllä Mustonen & Laine tekee. Työn teettäjän on kuitenkin hyvä varautua siihen, että aikaa todellakin menee ja että puhelinsoittoon ei välttämättä joka kerta vastata. Omat toimeksiantoni ovat aina tehneet hyvin ja tarvittaessa antaneet neuvoja. Mutta ei ehkä sovi kiireiselle.