Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuvaus tietokoneen kautta.

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana kurkimies, 10 Elokuu 2019.

    Kuinka moni kuvaa digitaalisella järjestelmäkameralla tietokoneen/puhelimen kautta eli johto kameraan kiinni/esim. Canonin älypuhelimille tehdyn ohjelman kautta?
     
  1. Jari_S

    Jari_S Well-Known Member

    2 955
    622
    113
    ^ Onkohan tuo jokin ”gallup-kysely”? Nykyajan tekniikka on kyllä niin hienoa, että aina ei tarvita edes sitä johtoa, vaan voidaan hyödyntää jotakin langatonta yhteyttä.
     
  2. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Älypuhelin tarvii OTG-piuhan ja puhelimesta OTG tuen, jotta se piuhalla onnistuisi. Mutta kuten jo mainittu, niin langattomastikin onnistuu. Mutta langattomalla (Canon) siirtyy vain jpg-kuvat puhelimeen. RAWia varten tarvitaan se tietokone softineen, wifillä tai piuhalla.

    Eli molempia tapoja olen käyttänyt.
     
  3. Tavallaan on ja ei ole.
     
  4. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Aikoinaan Pentax *ist D:llä kuvasin piuhan kautta jonkun kuvan. Käyttömukavuus oli sitä luokkaa, että unohdin, enkä ole nähnyt syytä kokeilla uudestaan, vaikka tekniikka onkin kehittynyt. Sittemmin joillakin pokkareilla olen kuvannut wifin kautta. Itse näkisin hyödyksi lähinnä selfieissä, mainoskuvissa ja koulukuvissa. Piuhan kautta kaksi viimeistä.
     
  5. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Mun isoin homma piuhalla kuvaamisessa oli 13000 dian digitointi projektorin, läppärin ja digijärkkärin makron kanssa. Lippaallinen tallentui 2s/kuva ja jälkikäsittelyyn meni jonkin verran lisää aikaa. Siis makrolla kuvaus suoraan projektorin kuvaportista ilman projektorin optiikkaa. PS:n actionilla sitten kuvan kääntö oikein påin ja kroppausta. Siis vuonna 2008. Sen jälkeen kuvannut pesiviä lintuja mökillä sekä pitkällä piuhalla että wifillä kamera jalustalla ja itse saunatuvassa sisällä. Myös lähikuvauksessa erittäin käyttökelpoinen homma, varsinkin tarkennuspinojen kuvaamisessa. Softa hoitaa tarkennuksen muutokset ja kuvat tallentuu suoraan läppäriin ja siitä edelleen Zerenelle prosessoitavaksi. Ja yksi tuttu kuvaa ohjelman avulla niitä pisararoiskeita.

    Myös LR:n tethered shooting on varsinkin studio-olosuhteissa käyttökelpoinen. Vaikka aika rajoittunut ominaisuuksiltaan. Windosille on ControlMyCanon/ControlMyNikon softa, jolla voi noita tarkennuspinoja ja valotuksen haarukointia automatisoida. Tai kuvata timelapsejä. EOS Utilitylläkin voi kuvata piuhalla tai wifillä, mutta ominaisuudet ovat hieman rajoittuneet. Mutta paremmat kuin LR:ssä.

    Uusissa Canonin R-sarjassa on jo mukana tarkennuspinojen kuvaus. Varmaan monessa muussakin uudemmassa kamerassa,
     
    niffe tykkää tästä.
  6. RB

    RB Well-Known Member

    9 099
    1 083
    113
    Oon joskus kuvannut läppärin avulla pikkuesineitä studiossa. Läppärin näyttö on vaan ala-arvoinen ja pöytäkone ei oo lähellä studiota. On jäänyt aika vähiin.

    Vajaa viitisen vuotta sitten kuvasin Canon 5D Mk3 wifi-kortilla jiipekit tabletille. Tosi hyvä ja kätevä systeemi esitellä asiakkaille mitä tuli kuvattua. Sitten kortti lakkas toimimasta eikä homma oo sen jälkeen kovista yrityksistä huolimatta onnistunut. Pitäis vaihtaa uurempi runko, mutta ei kannata.

    Olyn OM-D E-M1:llä ei onnistunut käsivaralta kuvaaminen tabletille...olipahan patska värkki, kuukauden tuskan jälkeen lähti veks.
     
  7. Toisaalta taas Canonille tietyille kameroille magic lantern on oikein hyvä apu timelapse-videoiden tekoon eikä maksa mitään kuin (pienellä varauksella) asennuksen kameraan.
     
  8. olliR

    olliR Member

    469
    10
    18
    Koulukuvaus alkaa mennä langattomastikin kohtuullisen hyvin - siinä kun riittää JPEG, eikä sen tarvitset olla täysikokoista. USB-johdon käyttö rikkoo kameran USB-portin ennemmin tai myöhemmin.
     
    niffe tykkää tästä.
  9. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Ainakin mun 7D2ssa USB3-piuha laitetaan ruuvilla kiinni kameraan, joten kytkennässä ja irroitettaessa pitää olla huolellinen. Mutta kameran portin hajoaminen kuvatessa on tuon kiinnityksen myötä pienempi riski. En tosin ole kertaakaan kuvannut piuhan kanssa käsivaralta.
     
  10. oka

    oka Well-Known Member

    412
    1 088
    93
    Silloin tällöin kännykällä Olympuksen IO.Sharella. Wifillä, ei piuhaa.
     
  11. olliR

    olliR Member

    469
    10
    18
    Mihin se ruuvi tulee (tuo reikä HDMI:n alapuolella?), missä kaapelissa on ruuvi, töissä olisivat kiinnostuneita:
    https://www.dpreview.com/files/p/articles/9790157941/images/ports.jpeg
    Näyttäisi olevan samanlainen 5D mkIV:ssä, mutta ei sitten 10-sarjassa.

    Tässä on lisää asiaa noista kortinreunaliittimistä:
    Why Side-Mount Buttons and Ports Break on Cameras
     
  12. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Tällainen systeemi. Eli USB3 tai HDMI piuha tekee S-lenkin , jolloin itse liittimeen ei kohdistu vääntöä tms.
    Kunhan on huolellinen tuon "kauluksen" asennuksessa. Ensin siis kaulus paikoilleen ja vasta sen jälkeen liitin. Ja purku päinvastaisessa järjestyksessä.
    20190815_215007.jpg
     
  13. olliR

    olliR Member

    469
    10
    18
    OK. Kiitos, tuo oli uusi systeemi.
     
  14. rarehanu

    rarehanu Active Member

    510
    125
    43
    Tuo on siinä mielessä vähän outo, kun ruuvi on vain alhaalla. 5Ds:ssä on muuten hyvin samanlainen, mutta ruuvi ylhäällä ja alhaalla.
     
  15. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 593
    1 303
    113
    Kun ruuvi on kiinni, niin kaulus on upotettuna kolossaan tukevasti eikä heilu, yhdestä ruuvista huolimatta.
    Ilmeisesti 5Ds:n runko on suurempi ja tilaa on kahdelle ruuville.
     
  16. Vissiin eri luoka tuotteita kuitenkin