Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Tätä papukaijana toistelet. Jostain sekin tarve tulee. :D

    ed. Ei mulla muuta! Mukavaa perjantai-iltaa kuitenkin ja tietenkin!
     
    mlphotic tykkää tästä.
  2. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 335
    3 002
    113
    No, minullakin pyörii yksi Olympus tossa pöydän kulmilla. Kuskaan sitä mukana, kun en viitsi Nikonia kanniskella. Ei taida kuitenkaan olla otsikon malli.

    Nettiin kuvia julkistaessa on suunnilleen yksi lysti millä ne on kuvattu, kännykin riittää pitkälle, eikä varsinaisten kameroitten joukossa mitään eroja ole. Ehkä joku tähtikuvaus on sitten eri juttu, mutta kun ei semmoista tee, niin - mitä välii...
     
  3. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Olympuksen f/1.8 primet onkin hyviä. Mutta porttiteoria ei tunne kohtuutta. Todellisen m43 kuvaajan tarina menee niin, että lopulta halutaan vielä enemmän sitä onnea mistä f/1.8 tarjosi alkupaloja, ja silloin on edessä on f/1.2 :)
     
  4. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Ne f/1.2 primet on tosi hyviä myös ja kun ostaa käytettynä niin saa rahalle hyvää vastinetta. Pääsääntöisesti 25mm f/1.2 lähtee 700-750 euroon, muut maksaa noin satasen enemmän. Ekvivalenttilaskeskelijoille ne on "vain" f/2.4 mutta löytyypä noita "hitaita" primejä isommillekin kennoille joissa hintalappu on nelinumeroinen, että ei nämä sikäli huonossa seurassa paini!
     
    nomad tykkää tästä.
  5. AIM

    AIM Member

    141
    19
    18
    Tärkeää laseissa on myös se että voit kuvata täydellä aukolla ja laatu riittää, paljon on valovoimaisia laseja mitkä tekee surkeeta jälkee
    täydellä aukolla.
     
  6. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    f/1.2 Zuikot on hienoja objektiiveja ja oikeasti tykkäsin siitä 25mm/1.2 mikä minulla oli. Sillä oli kiva kuvata ihmisiä ja täysi aukko antoi kuviin mukavan lookin :)

    Mutta realismia on, että kuvanlaadusta puhuttaessa isompi formaatti voittaa aina pienemmän. Ja m43 on kahden aukon verran pienempi formaatti kuin kino. Zuiko 25mm/1.2 kanssa hinnaltaan vertailukelpoiset tonnin hintaiset täyskärien normaaliobjektiivit tekevät järjestään erittäin priimaa jälkeä Humminbirdin mainitsemalla f/2.4 aukolla. Ja lisäksi vielä täyskärin resoluutioltaan kaksinkertaiset ja joustavuudeltaan paljon paremmat tiedostot.
     
    arioksa tykkää tästä.
  7. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Noob -kysymys.
    RAWt 1:s kortille, JPEG 2:s kortille. Miten ...?
    En saa himskatti aikaiseksi. Vaikka vinkkejä maailimalta yritän soveltaa. Kysessä siis asia siten, että JPEGit ala Art filter.
     
  8. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Tulit oikeaan paikkaan, mitä ne maailmalla tietää. ;) Ohjekirjan sivu 54. Super control panelista valitse kuvake aivan vasemmasta alanurkasta. Valitse moodiksi Dual Independent. Tästä moodista on kaksi versiota, yksi joka jatkaa tallentamista vaikka jompikumpi kortti täyttyy, ja toinen joka estää tallentamisen jos jompikumpi kortti täyttyy. Valitse näistä mieleinen, suosittelen kyllä tuota joka lopettaa tallentamisen, se missä on nuolen kuva alaspäin. Kun moodi on valittu, voit Super control panelista asettaa missä muodossa millekin kortille tallennetaan.
     
  9. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    708
    1 361
    93
    Viimeksi muokattu: 13 Kesäkuu 2019
  10. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Ok yeah! kiitokset vielä kerran ja taas. Laitetaan heti tuotantoon kun päästään kotio!
     
  11. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Hepp! Sain toimimaan, jos ... ei käytä Art filtereitä. Silloin pukkaa RAW:n yhteyteen ykköskortille JPEG (+RAW).
     
  12. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Piti oikein itsekin kokeilla ja olet oikeassa, ei onnistu ART-modessa sitten mitenkään. Omituinen rajoite. Toisaalta molemmille korteille saa menemään RAW+JPEG joten ainakin kuvat on hyvässä turvassa, mutta onhan se vähän raskasta tallentaa sama kuva neljään kertaan. :)
     
  13. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Nå kyllä! niin ja siis minun agenda tässä on se, että haluan RAWerikseen ja "yksin". Se helpottaa iOS toimintaa huomattavasti. Ts kuvien imurointi iPad/iPhone alustalle.

    Työstän kuvia kovin mielelläni VSCO:lla ja suoraan on the run mobiililaitteilla.

    Tämä juttu/set up/filsofia teki taannoin minuun vaikutuksen:
    The World's Smallest Photo Office
     
    nomad tykkää tästä.
  14. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    708
    1 361
    93
    Viimeksi muokattu: 19 Kesäkuu 2019
  15. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Tässäpä nämä suoraan hevosen suusta. Erittäin lupaava lista!

    Advanced AF Performance

    This upgrade utilizes the OM-D E-M1X algorithm, which was developed based on the shooting needs of the professional photographer. With the goal of achieving performance that responds to demanding shooting conditions, such as fast movement in sports, etc., C-AF Center Priority delivers high-precision tracking of moving subjects and sudden subject movement. AF precision for still subjects when using S-AF is improved for various subjects compared to OM-D E-M1 Mark II firmware Version 2.3. Active use of information from the On-chip Phase Detection AF sensor also improves AF performance while shooting video.

    Newest AutoFocus Features

    Group 25-point has been added to AF Target, and is effective for photographing birds and other small subjects. C-AF Center Priority is now available, and repeatedly autofocuses with priority on the center point in Group 5-point, Group 9-point, and Group 25-point. If AF is not possible in the center point, the peripheral points in the group area assists, which is effective for subjects that move around quickly. In addition, C-AF+MF1 is included which allows users to instantly switch to MF by turning the focus ring while in C-AF for fine tuning the focus.

    Low Light Limit Update

    The AF low light limit when an f/1.2 lens is attached is -6.0 EV (ISO 100 equivalent for S-AF), enabling high precision focusing in both dark scenes and for low-contrast subjects.

    Improved Image Quality

    Low ISO Processing (Detail Priority) has been added for higher resolution when shooting at low ISO sensitivity[1], making it possible to reduce noise while shooting with low ISO settings. Compared with OM-D E-M1 Mark II firmware Version 2.3, noise that occurs when shooting at high ISO sensitivity is improved approximately 1/3 of a step.

    Support for New Functions in Olympus Workspace

    USB RAW Data Edit[2] is now supported for much faster RAW processing in Olympus Workspace by connecting the camera to a computer to use the power of the OM-D E-M1 Mark II TruePic™ VIII image processor.

    Enhanced Operability

    • Anti-flicker shooting added to prevent unstable exposure, particularly when sequential shooting indoors.
    • OM-Log400 movie-exclusive picture mode added, allowing the user to shoot movies without loss of details in shadows or highlight blowouts, delivery greater freedom over video creativity through color grading.
    • Frame Rate Priority added to Live View Boost/On2 display, displaying images at a comfortable brightness, even in especially dark locations, such as under a starlit sky without lowering the frame rate.
    • From 3 to 15 shots can be selected in Focus Stacking and guide lines have been added to the shooting area
    • Quick image selection added
    • Setting changes and playback display while writing to card now possible, facilitating quick operation.
    • Instant Film added to Art Filter
    • ISO L100 (ISO 100 equivalent) added
     
  16. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Yritin etsiä mutta ilmeisesti firmis 3.0 manuaalia ei vielä ole ladattavissa. Se on sääli koska menuihin on tullut uusia kohtia jotka vaatisivat hieman selvennystä. Siellä on mm. joku prioriteettivalinta ISO100 ja ISO64 kuville että priorisoidaankin kuvausnopeus vai kuvan laatu. Ja tietyt tarkennusmoodivalinnat ovat vaihtaneet paikkaa, kuten S-AF+MF. Muitakin pieniä eroavaisuuksia löytyi.

    Nopean testin perusteella tarkennus on nyt lähempänä sitä miten esim. A7iii toimii, eli kun otat koko ruudun tarkennuksen, osoitat jotain ruudun keskellä olevaa ja tarkennat, niin sitten se tarkennus pyrkii roikkumaan siinä kiinni. Näyttää ihan lupaavalta. Tämän option nimi on Center Start. Tämän lisäksi voi määrätä Center Priority, eli keskustassa oleva tarkennuspiste priorisoidaan, muita käytetään apuna vain jos ei keskipisteestä löydy mihin tarkentaa. Eli aika lailla kuten Nikonin DSLR-tarkennus. Tämä on hyvä optio jos käytössä 5x5 tai 3x3 alue. En ole vielä ehtinyt katsoa miten toimii käytännössä.
     
  17. oka

    oka Well-Known Member

    413
    1 088
    93
    C-AF parannukset näyttävät kuvauksien (sic!) perusteella hyviltä, samoin tuo asetusten vaihto sillä aikaa kun verme kirjoittaa kortille, sillä on nopeissa tilanteissa todella käyttöä. Täytyypä huomenna latailla runkoihin.
     
  18. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Muutama tunti testailua takana ja hieman ihmetyttää että tuo center priority koskee vain C-AF-tilaa. Mielestäni sille olisi käyttöä S-AF-tilassa myös. Noh, ei voi mitään. C-AF vaikuttaa jonkin verran paremmalta, tosin aivan täysin johdonmukainen sen käytös ei ole. Vaikka laitan päälle center priority niin turhan usein se hakee tarkennuksen niihin reunimmaisiin pisteisiin. Täytyy testailla vaikuttaako AF sensitivity tähän käytökseen jotenkin. Lisäksi täytyy testailla nuo uudet ISO-asetukset LO64 ja LO100 ja katsoa onko niissä jotain selvää eroa aiempaan.
     
  19. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Luvattu tarkennus EV-6 asti näyttäisi pitävän suunnilleen paikkansa. Valotus 2s, f/1.2, ISO3200 ja vielä tarkensi melko sujuvasti. En kyllä tiedä millaiseen kuvaukseen tämä on hyödyllistä, mutta mukava tietää että se on mahdollista.
     
  20. disto

    disto Member

    48
    0
    6
    Pystyykö joku kokeilemaan miten tuo maagisen kuuloinen C-AF Center Start -träkkääminen toimii vanhoilla Four Thirds -laseilla?