Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Heh. Esim. Päänsärky-lehden suurin rahoittaja taitaa olla edelleen GSK. Kaikkien lehtien pitää tuottaa. Muutenhan missään ei olisi mitään järkeä.

    Tässä kuitenkin kyse oli uskottavuudesta. Ei ketään voi hammaslääkäriinkään pakottaa, joten pitää soveltaa.
     
  2. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Ei todellakaan tarvitse. Puolueiden, yhdistysten, ammattijärjestöjen jne. julkaisemien lehtien ei tarvitse eikä ole tarkoituskaan tuottaa yhtään mitään. Ne ovat jäsenpalvelua, tiedottamista jne. Hassua ajatellakin, että joku Opettaja-lehti (AOJ:n kustantama) tai Poliisi & Oikeus (Suomen poliisijärjestöjen liitto ry) jne. jne. jne. olisivat sen takia olemassa, että ne *tuottaisivat* jotakin. Ei todellakaan, tosiaankaan.
     
    kebax, motris, Kasimir and 1 other person like this.
  3. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Kun näin netissä tällaisen, niin päätin linkittää muistuttamaan, että vaikka tuo opposition voimaklikki "vihervasemmisto" on pyörittänytkin Suomea kaikki nämä onnettomat vuodet, niin onneksi ongelma on tiedostettu ja siihen on tartuttu... ;) [​IMG]
     
  4. Kasimir

    Kasimir Well-Known Member

    9 673
    525
    113
    Kerronpa kevennyksenä, kun valokuvapalstalla ollaan. Olin Lahdessa Salpausselän kisoissa vanhan Lintusen (Yrjö) assarina joskus 70-luvun lopulla ja kehittelin filmejä ja vedostelin etupäässä muutaman kuvauskeikan ohessa. Hotellin vessassa oli pimiö, ja kiire oli. Filmejä loppuhuuhdeltiin parin minuutin ajan ja sitten hiustenkuivaajaan ja suurennuskojeeseen. Pitempi filmien huuhtelu sitten Helsingissä, jos oli aihetta. Printit kävi Rapidoprintissä ja sitten telefaxiin. Rapidoprint oli Agfan laite, jossa valotettu paperi syötettiin laitteeseen, ja valmis kuva tuli toisesta päästä kehitettynä. Märkätekniikkaa siinä käytettiin. Telefaksilla taas lähetettiin kuvat puhelimen avulla toimitukseen. Hidasta sekin. Ai niin, miksi tämä ja miten tämä mihinkään liittyy. No siihen, että Lintuset lentelivät Kansan Uutisten palkkalistoilla.
    Kunhan vanhus höpäjöi.

    Kapa
     
    Mirrored tykkää tästä.
  5. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Ainakin yksi pernerin aherrus tuli vastaan muutama päivä sitten, kun tuli tarve taksin kyytiin. Nyt joudutaan, niin minulle ehdittiin mediasta opettamaan, että kyydistä pitää tinkiä kuten jossain idän basaarissa. Erikoista suomalaiselle, joka on tottunut taksien tasaiseen hinnoitteluun.
    No, kuski puhui jotenkin ymmärrettävää suomea vaikka näytti olevan balkanilta lähtöisin. Tinkimiseen hän osoitti takalasissa olevaa hinnastoa, joka lähti 3 euron tasosta. Mielestäni kohtuullisen selkeää, joten ponkaisin kyytiin. Matka meni muuten mukavasti, mutta ilmeisesti kuski oli liikaa seurannut formula-ajoa. Ehkä nautiskeli ajatuksesta olevansa Räikkönen Suomesta. :)
    En muista koskaan matkustaneeni yhtä sotkuisessa taksissa, jos jätettää Tallinna reissut huomiotta.
    Taksamittarina näytti olevan jonkunlainen tabletti kojelaudan päälle asetettuna, jonka sotkuisia johtokytkentöjä kuski paranteli useasti matkan aikana.
    Veikkaan, että tähän pernerin taksiuudistukseen joku järkevä ministeri vielä joutuu puuttumaan.
     
    niffe, Juha Koli ja Est tykkäävät tästä.
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Postin hitautta aina ihmetellään, mutta ei tämä Schenkerkään varsinaisesti ripeä ole. Kuudessa päivässä on jo päästy siihen, että kohta lähtee.
    Näyttökuva 2019-5-19 kello 10.50.56.png
     
  7. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 394
    177
    63
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Niinpä. Disneyn porukat yrittivät tehdä oikeaa inhokkia Cruella de Vil -animaatiohahmosta. Nice try, mutta Sipilän hallituksesta olisi löytynyt todella hyvä malli. Luonnonlahjakkuus Cruellan rooliin, Glenn Closehan on ihan on söpöliini.


    cruella.jpg
     
    JPu tykkää tästä.
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Tuo on tosiaan lähinnä kiusantekoa. Jos Suomessa ei myydä, eikä markkinoida, niin mitä MITÄ VITTUA se Valviralle kuuluu.... Maailmalla kuitenkin alkoholiakin mainostetaan.

    Kokeilin hakua... Bacardin mainoksia on suomalaisen näkyvillä viisi ja puoli miljoonaa. Kaikkea muuta samaan tapaan. Kyllä suomalainen varjeltuu, ja on suojeltava edes siltä kotimaisen tehtaan markkinoinnilta.
     
    Tuus4 ja niffe tykkäävät tästä.
  10. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Juuri näin. Tuossa torpedoidaan myös pulloja kuvaavien mainoskuvaajien elinkeinoa. Alkoholin kulutus tuskin lisääntyisi, vaikka suomalaiset katselisivat suomalaisia kuvia ulkolaisten sijaan.
     
  11. Est

    Est Well-Known Member

    16 798
    1 711
    113
    Ja pesukoneetkin hajoaa heti kun takuuaika täys. Kelmiä on nykyajan vedätys. Tahallaan suunnittelevat hajoamisen että ostettaisiin aina uus :( *ituttaa... (jäi kesäfarkut pesemättä)

    Edit: Pakko mennä pesutuvalle - ei hermot kestä kun siellä voi olla muita ihmisiä...
    Helvet*i siis: MUITA...
     
    Viimeksi muokattu: 21 Toukokuu 2019
    Mirrored tykkää tästä.
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Äh. Kun/jos siirrän rahaa toiselle tilille, eri pankkiin siis, pankki pitää summan kaksi päivää itsellään. Lähtötililtä se poistuu tänään, toisella tilillä se on ylihuomenna.

    Kun maassa tehdään tilisiirtoja noin 3000 miljardia vuodessa, niin jos jokainen viipyy pankin tileillä 2 vrk, on pankeilla koko ajan keskimäärin 20 miljardia muitten rahaa hallussaan. Jotain etua siitäkin pitää olla, ei kai tuollaista vitkuttelua muutoin esiintyisi. Tietokoneet kuitenkin toimivat hiukan nopeammin.
     
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Ei jumalauta tuota Schenkeriä... Matkaa on 17 km, Kivenlahdesta Kirkkonummelle. Olisin hakenut itse paketin alle tunnissa.

    Nyt on mennyt jo 10 päivää, eikä mitään tapahdu. Pitänee ottaa lähettäjään yhteyttä.

    Näyttökuva 2019-5-19 kello 10.50.56.png
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Kyllähän tuolla summalla kivasti rahoittaa operatiiviset kulut ja vähän muutakin...
     
  15. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Jos on palvelutaso sama kuin Nordpostilla kotikuljetuksissa, niin hae ihmeessä ennen kuin palauttavat lähettäjälle "vastaanottajaa ei tavoitettu"-statuksella. Kuskit eivät viitsi poiketa syrjäkylillä, eikä ahtaissa keskustoissa ja kuittaavat ajonhallinnalle, että on yritetty tavoittaa, mutta ei ole avattu ovea.
     
  16. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Schenken sai kuin saikin lähetyksen perille muutaman kyselyn ja selvityspyynnön jälkeen.

    17 km taittui matkaa, ja 16 päivää meni aikaa.

    Näyttökuva 2019-5-27 kello 21.10.15.png
     
  17. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Pistäytyi saksalainen malli studiolla. Oli täysin pöyristynyt Helsingin hintatasosta - esim. HSL:n kertalippu 2,80 €. Kotona Saksassa kuulemma puolta halvempaa, ja niin itse asiassa taitaa olla kaikkialla Euroopassa, muista maanosista puhumattakaan.
     
    mlphotic ja niffe tykkäävät tästä.
  18. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
    ^ No joo... Kertalippu Berliini 2,80.

    Fahrkarten Preise:

    Einzelfahrschein:
    Mit dem sogenannten Einzelfahrausweis kann eine Person zwei Stunden lang durch die Stadt fahren, aber nicht in die Richtung des Ausgangspunkts zurückkehren.
    Preise:
    Tarif AB: 2,80; ermäßigt: 1,70 Euro
    Tarif ABC: 3,40; ermäßigt: 2,50 Euro

    Päivälippu Berliini 7 euroa, Helsinki 8 euroa. Hiukan huonosti valittu esimerkki, koska muuten hintatasossa on kyllä eroa.