Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    ( Tuplat kun ATK yhteys kenkkuili. Sulkuihin myös koko viimeinen tarina ja kysymyksetkin oli mitä retorisimpia, joihin vastaa vain hullu.)
     
    Viimeksi muokattu: 17 Toukokuu 2019
  2. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 331
    2 997
    113
    Yksi hullu kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastaamaan...
    (Vanha hämäläinen sanonta.)
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Vastaus se on tuokin!
     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Jos kohde on kauempana, eikä objektiivin valovoima ole f/0,95, niin silmätarkennuksen käytännön merkitys on aika pieni. Terävyysalue kuitenkin riittää sekä kasvoille että silmään. Mutta kyllä tuo lyhyemmillä etäisyyksillä aivan relevantti ominaisuus on - jos toimii hyvin.
     
  5. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Nikonin systeemiä en ole käyttänyt. Toimiiko se jotenkin eri tavalla kuin Olympuksen? Mulla on tarkennus lähimpään silmään käytössä koko ajan, ja se poimii kuvasta kasvot ja tarkennettaessa hakee lähimmän silmän. Ellei se löydä silmää niin tarkennus on automaattisesti tunnistetuissa kasvoissa. Mikäli taas kasvojakaan ei kuvassa ole, on käytössä normaali valittu tarkennuspiste. Ei siis mitään tarvetta vaihtaa pois lähimmän silmän tarkennuksesta, joka mulla onkin koko ajan kaikissa rungoissa päällä.päällä.
     
  6. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Nomad ei usko autenttisuuteen, mutta muuten vaan suhtautuu nuivasti Paranevan sadekuvaan ja käy korjaamassa kommentin, kun huomaa muiden syttyneen vähän erilaiselle kuvalle. Ei voi välttyä ajatukselta, että kyseessä on trolli, jolta löytyy näkemys ja mielipide joka asiaan.
     
  7. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    niffe - hanki elämä!

    Seuraat kirjoituksiani, yhdistelet niitä ja teet niistä mielikuvituksessasi tulkintoja. Haluaisit varmaan tavata minut? Pitäisikö antaa sinulle singneerattu printti, niin voisit vielä paremmin pitää nomadin mielessäsi.

    Kuvitelmillasi retostelun lomassa voisit joskus julkaista edes yhden kuvan.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Pakkohan sitä on seurata, kun kommentoit jokaista kameraviestiä verraten niitä näihin Yuotubesta koottuihin mielikuvituskameraominaisuuksiisi. Lukemani perusteella en halua tavata sinua, mutta jonkunhan pitää muistuttaa sinua opportumismissasi siitä, miten Youtube ja reaalimaailma saattavat olla räikeässä ristiriidassa.

    Tässä on vanha Canonin 5D mk II:lla otettu kuva, jossa kuvattava herrasmies on katedraalin varjossa ja tuomiokirkko iltapäivän auringonvalossa. Objektiivina oli EF24-105mm f/4.0. Kuvaa ei nyt ole säädetty sen kummemmin kuin mikä template mulla on jokaiselle tuon kameran jpegille Lightroomissa. Onhan siinä värikohinaa, mutta ihan yhtä hyvin voisin kuvata edelleen tällä rungolla pikku värikohinasta ja moireesta huolimatta, koska euraasialaiset ihonsävyt on niin helppo dusata sen kanssa. Tuplaklikkaamalla tai hiiren oikealla painikkeella saat PuuCeessa kuvan avattuna suuremmaksi erilliseen tabiin ja Macissa hiirellä sekä hokkuspokkus-näppäimillä Ctrl tai sivuraide.

    Christian-001.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 21 Toukokuu 2019
    mlphotic ja diefenbaker tykkäävät tästä.
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Ei ole korjauksia tehty kuten normaalilla havaintokyvyllä voi huomata. Sade
     
  10. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    En ymmärrä miksi niffe otti sen sadekuvan kommentit niin raskaasti. Minähän kirjoitin, että se on "ihan jees". Tämä siis sanasta sanaan.

    En myöskään ymmärrä miten olen niffesinun maailmaasi näin järkyttänyt. Kuvaan väärällä kameralla, tietokoneeni on väärä... Ja luonteeltani olen opportunisti - ja kenties muutenkin ikävä ihminen. Mitä muuta väärää olet elämästäni kartoittanut? Olisit nyt hyvä mies sen verran itsenäinen, että et tekisi muiden ihmisten elämästä itsellesi näin suurta ongelmaa!

    Onneksi tällä foorumilla on ignore :)
     
  11. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Eieiei, tyrkytät sitä yhtä ja ainoaa oikeaa parasta kameraa, jonka sinä hankkinut, ratkaisuksi kaikkeen, eikä mikään muu ole mitään. Jos joku kysyy, että minkä Canonin rungon hankkisin vanhan 5D:n tilalle, oli heti ensimmäinen vastaus ennen, että hanki D610, koska Canoneilla ei tee mitään ja myöhemmin se vaihtui A7RIII:ksi, koska Canoneilla ja Nikoneilla ei tehnyt mitään. Paranevan loistavan sadekuvan valokuvamaisuutta vähättelit ensin ja sitten kirjoitit seuraavassa säikeessä, ettei valokuvan autenttisuudella ole niin väliä. Ignore-nappula on kuin sinulle luotu, sillä olet aina ignoorannut kaiken kokemukseen perustuvan tiedon ja levitellyt noita valmistajien payrollissa olevien Youtube-vloggaajien markkinointisupatuksia todistajanlausuntoina tyyliin näin on, jos harrastajakuvaajat Tony ja Chelsea Northup ovat sen videollaan julkaisseet. Jos kymmeniä tuhansia naamoja vuodessa erilaisissa olosuhteissa kuvaavat pitävät jostain ominaisuudesta kamerassa ja välttelevät jotain toista, sille on varmaankin ihan perustellut syynsä. Mikset pistäisi vielä vähän paremmaksi tuosta ignore-nappulasta ja lopettaisi sellaisten toisten merkkien ominaisuuksien kommentoimista, joihin et ole oikein perehtynyt? ;)

    Tässä on vielä toinen kuva bonuksena Skattalta samalla setillä otettuna. Näissä on sitä vinoilemaasi out-of-the-box-värimaailmaa Canonilta vuodelta 2008 tai 2009 "pölyä keräävällä pumppuzoomilla" tallennettuna.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 21 Toukokuu 2019
  12. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Hyvin se toimi, mitä nyt vähän katteja kuvaili, viikonloppuna Tampereella sitten enemmän :)
     
  13. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 430
    1 459
    113
    Hieno potretti!
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Kiitos!
     
  15. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Korttia ei enää tule mukaan, ei ainakaan mulle.
     
  16. pvalila

    pvalila Member

    40
    0
    6
    Autentisuudesta minä en osaa sanoa mitään, mutta mielenkiintoista on, että nykyisin kuvan rakentamiseen käytetään dataa laajemmin kuin ennen. Kennolta tulevan perinteisen datan lisäksi tallennetaan tieto käytetystä objektiivista, aukosta, polttovälistä ja tarkennusetäisyydestä. Korvausprofiili voi olla jopa linssiyksilökohtainen. Yhden framen sijasta kamera saattaa valottaa monta ja pyytää käyttäjää pitämään kameran vakaana. Kännyköissä kuva otetaan vielä monella eri kameralla yhtä aikaa, osassa saattaa olla mustavalkoinen kenno.

    Tällä hetkellä epäillään, että Huawein Pro 30:n kuunkuvaustila yhdistää valotetun kuvan dataa vanhaan dataan, Huaweilla on luotu mallinnos kuusta. Nykyisin kamerat jo tunnistavat lennossa kuvattavan henkilön (nimi vilahtaa ruudulla) ja tulevaisuudessa kasvoja voidaan terävöittää tai parannella samasta henkilöstä tallennetun vanhan kuvadatan perusteella.

    Erilaiset algoritmit osaavat jo nyt kaunistaa kuvaa lennosta. Aika näyttää, kumpi selfie-kamera myy tulevaisuudessa paremmin: se, joka ensin näyttää akneihon sellaisena kuin se on vai se, joka automaattisesti korjaa ihon eikä edes käskettäessä näytä totuutta?
     
    Viimeksi muokattu: 25 Kesäkuu 2019
  17. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Hyvä mutta et sitten yhtään parempaa otsikkoa keksinyt tälle. Täällä on tilaa uusille aiheille.

    ed. Ei sittenkään. Edellä puhutaan autenttisuudesta joten ymmärrän siksi. Olisit voinut silti lainata, (tai vielä mieluummin aloittaa oma aihe).

    ed2. Kuolleen foorumin elämänjälkeisen elämän peruspiirre: Vain yksi aktiivinen viestiketju. Jatkakaamme! :p
     
    Viimeksi muokattu: 25 Kesäkuu 2019
  18. Tuojuk

    Tuojuk Well-Known Member

    1 430
    1 459
    113
    Miten hyvin ftz adapterilla tarkennus toimii z6 kameralla reuna-alueiden tarkennuspisteillä esim g optiikoilla?
     
  19. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Kiitos, käytän melkein pelkästään keskipistettä, täytynee kokeilla reunoja viikonloppuna Puistobluesissa.
     
  20. oka

    oka Well-Known Member

    413
    1 088
    93
    Tuota, onkohan nämä kuitenkin vuodelta 2015?