Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

macbookpro ei tunnista kameroita usb-portista

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana linnuke, 22 Huhtikuu 2019.

  1. linnuke

    linnuke Member

    112
    6
    18
    En tiedä onko oikea osio kysyä asiasta, mutta ongelma seuraavanlainen: mbp 15'' early 11 ei lue kameraa ts. kuvia usbeen kautta, ei ylipäätään näy koneella. LR5dessä näyttää kameran, mutta ei kuvia. kortinlukijalla lukee ja ongelma tullut nyt vastaan kahdella kameralla canon 5d ja nikon d3s. os päivitetty edellisen omistajan toimesta high sierraan 10.13.6 (17G65)



    terveisin JLi
     
    Viimeksi muokattu: 22 Huhtikuu 2019
  2. jaska26

    jaska26 Active Member

    353
    99
    28
    Kyseiset kamerat tai Apple eivät ole minulle tuttuja, mutta muistutan että ainakin joidenkin kameroiden asetuksissa on mahdollista määrittää/rajoittaa USB-portin käyttöä ja tiedonsiirtotapaa. Yksi mahdollisuus on, että kameran ohjelmistopäivitys tms. olisi palauttanut USB-portin tilan, jossa tietokoneyhteys ei olisi käytettävissä. Siis oletko jo tarkistanut kameran asetuksista USB-asetukset ja miten tietokoneyhteys on siellä määritelty.
    Jos kamera ja muistikortti näkyvät tietokoneen tiedostojärjestelmässä mutta ei kuvankäsittelysovelluksessa (LR?), on ongelma sovelluksen puolella.
     
    Viimeksi muokattu: 22 Huhtikuu 2019
  3. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Mikä kamera sinulla on? Sonyn sivuilta ladattavat ajurit on erikseen asennettava, että tiedostot saa näkyviin Winsunkin tiedostonhallinnassa. Ensimmäiset versiot olivat bugisia ja kuvat katoilivat tiedostonhallinnassa. A-sarjan kolmosversioon mennessä asia alkoi kuitenkin olla paremmassa hoidossa.
     
  4. linnuke

    linnuke Member

    112
    6
    18
    Kamera on nikon D3s, yritin etsiä manuaalista/kameran valikosta sitä usbn tavan valintaa, joka oli D2x rungossa.LR5 näyttää tuon kameran, mutta ei kuvia...Sain kameran löytymään Kuvat ohjelman kautta, mutta en tiedä mihin se ne survoo, että pääsis toimimaan LRssä ja mieluista ois käyttää yhtä ohjelmaa.liekkö sitten tuo LR:kin liian vanha mistä aiheutuu ongelmia
     
  5. jaska26

    jaska26 Active Member

    353
    99
    28
    Valitettavasti en pysty auttamaan enempää kun minulla ei ole kokemusta LR:stä eikä mistään näistä laitteista, joita tässä kombinaatiossasi on.
     
  6. linnuke

    linnuke Member

    112
    6
    18
    Kiitos kuitenkin vastauksesta.Räveltämällä sain toimimaan jotenkin
     
  7. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 189
    5 809
    113
    Ehkä tyhmä kysymys, mutta miksi et käytä kortinlukijaa?
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Ei tuntunut olevan merkitystä. Meidänkin Macbook luki välillä ja välillä hävitti kuvat sekä omalla että ulkoisilla lukijoilla ihan randomisti.
     
  9. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 189
    5 809
    113
    Aloittajalla ei lukijn kanssa ongelmia ollut, näin ymmärsin? Mulla ei ole ikinä lukija hävittänyt ainuttakaan kuvaa, tosin mä kopioin aina kuvat, en siirrä.
     
  10. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Meillä ainakin katoilivat ihan randomisti ihan millä vaan tyylillä, onnistuminen oli aivan sattumanvaraista. Kamera oli Sony. Kantsuu asentaa kaikki Sony-tauhka mitä on saatavilla, niin joku niistä toimii. Samaa veikkaan muidenkin ympäristöjen kanssa.
     
  11. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 189
    5 809
    113
    En mä ole asentanut mitään ja hyvin toimii, teemme ilmeisesti jotain hyvin eri tavalla?
     
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Joo, mä tungen muistikortit aina poikittain lukijaan. Mitä sä teet?
     
  13. linnuke

    linnuke Member

    112
    6
    18
    Jooh, syy miksi käytän mielummin usbtä on taipunut ohjauspinni rungossa, ehkä vainoharhaista, mutta en haluaisi rumpata korttia edes takaisin, kuu varmaan väärässä asennossa, kun vaati tuon kuvansiirtäjä ohjelman etsimisen joka ei tunnista neffiä ja sitten LR5 löysi kuvatkin, pitäis varmaan mennä mäkkikurssille
     
  14. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 189
    5 809
    113
    Kiitos asiallisesta vastauksesta.

    Kopioin finderissa kortin sisällön ja liitän ne tekemääni uuteen kansioon, kukin tavallaan, ei ole ainakaan ikinä yhtään kuvaa kadonnut mihinkään.
     
  15. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 168
    502
    113
    Enkö minä jo maininnut, että ei toimi, kun kuvat katoavat ihan miten sattuu. Nämä jutut siis yleensä joko toimivat tai eivät toimi tai jotain siltä väliltä, mutta ei niitä nyt kovin eri tavalla edes voi tehdä. Vika voi olla lukijoiden firmiksissä tai käyttiksen tuessa, jos kortti tai kamera ovat kovin uusia. Ongelmaa voi olla myös itse kortissa, kuten joissain UHS-1/2-korteissa on nähty. Ekaksi voi kokeilla selvittämällä mitä ajureita laitevalmistajalla on varusohjelmistoissaan sekä sitten selvittäisin kenen valmistamia kortinlukijat ovat ja tarkistaisin onko heillä firmiksiä tarjolla. Lisäksi tarkistaisin ne varusohjelmistot. Canonilla on esimerkiksi se Connect-softa ja ennen oli ihan erillinen softamokkula raw-kuvien hanskaamiseen Winsun tiedostonhallinnassa. Sonyllä on ollut erillinen tiedostonhallinta-ajurisofta sekä Winsuun että Macciin. Ilman näitä tai käyttiksen tiedostotukea kuvatiedostot eivät välttämättä kaikissa käyttisversioissa edes tule näkyviin.