Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Taustasta ja lattiasta

Keskustelu osiossa 'Valaisu ja studiokuvaus' , aloittajana Juke.K, 8 Helmikuu 2016.

  1. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 625
    206
    63
    Kysynkin onko laukun väki ottanut studiokuvia niin että lattialle on eri kangas kun taustalle? Onko sellanen yleensä käytetty tapa? Itse en kauheasti tykkää siitä että taustakangas kääntyy lattiaan ja siinä kuvataan kokovartalo kuvia. Olen alkanut miettimään kuinka saisi lattian ja taustan erikseen.
     
  2. RB

    RB Well-Known Member

    9 106
    1 087
    113
    Vs: Taustasta ja lattiasta

    En paljon käytä kankaita. Stilfondon kova taustakangas on yksvärinen laattialla ja kuviollinen seinäosassa, hieno mutta alkaa olla mennyttä aikaa.
    Varastossa on lainalla oleva harmaa Maisun maalattu maisematausta, muutaman kuvan ottanut...mutta eiiiiiiii...

    Pääasiassa tulee otettua maalattulla seinällä, vaalealla tapettiseinällä sekä mustalla ja valkoisella kartongilla.
     
  3. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Vs: Taustasta ja lattiasta

    Kyllähän se perinteinen kankaan käyttö on kuitenkin useinkin perusteltua.

    Mutta jos ne lattian ja taustan haluaa eri sävystä niin jos vie lattiakankaan taustan alitse taakse, kääntää liittymäkohdasta taustan samaan suuntaan ja laittaa kankaan levyisen painon taustan taakse ja siis alaosan päälle tasaamaan liittymäsauman on ainakin pieni mahdollisuus onnistua saamaan kuvaankin järkevän näköinen liitos. Vaikeaa toki...
     
  4. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 625
    206
    63
    Vs: Taustasta ja lattiasta

    Ilmeisesti tälläistä ei ole enemmän käytetty. Minä jo muutamia konsteja mietin mitenkä ne saa fiksusti. Myös sitä että lattiassa voi olla jotakin neliö ruutua tai mitä vaan ja seinällä jotain muuta.
     
  5. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Vs: Taustasta ja lattiasta

    Mäkin olen joskus tuskaillut tämän kanssa. Sellainen tausta, jossa on lattia ja seinä olisi monesti mielekkäämpi kuin täysin saumaton, mutta varsinkin kankailla sitä nurkkakohtaa on vaikea saada sellaiseksi, ettei liitos hyppäisi silmille. Ja kun tilaakaan ei saisi liikaa viedä.
     
  6. Varjo

    Varjo Member

    97
    15
    8
    Tuo Ollin mainitsema taustan kääntö sinne taakse on hyvä ja sen sauman saa nätiksi ihan vaan irto jalkalistalla ja on helppo toteuttaa. Näin voi helposti varioida erillaisia tausta/ lattia systeemejä.
     
  7. ALe

    ALe Active Member

    175
    99
    43
    Tuli hankittua ekat studiovalot ja nyt on pohdinnassa taustakartongit. Iski pihiys tässä kohdassa... Nyt käytössä rusehtavaan vivahtava tervapahvi 125 cm ja hinta 14,95 €. Lastolitellä 272 cm leveät pahvit ovat n. 100 e per rulla.

    Nyt pohdinnassa musta vs. grafiitti ja toisaalta valkoinen vs. kirkas valkoinen vs. vaalean harmaa.

    Mitkä värit ovat osoittautuneet parhaiksi? Vastaus riippuu tietenkin mitä kuvaa, mutta kysyn siitä huolimatta.
     
  8. Est

    Est Well-Known Member

    16 799
    1 711
    113
    Neutraalin harmaan voi sävyttää, värjätä melkein miksi vain (esim. geeleillä värjättyä valoa taustaan). Jos valita pitäisi yksi, ottaisin sen. Valkeallakin pärjää pitkälle. Ekat omat oli valkoinen, harmaa ja musta.
    90 -luvulla maalailin öljyväreinkin (käytännöllisistä ja säästösyistä useammin edullisin akryylivärein, kuitenkin) kiilapuille pingotettuja tauluja (hyvinkin isoja, joista kaikki eivät mahtuneet edes kämppääni) taustoiksi. Niiden eteen asettelin söpösti vaikkapa tyttöystäviä, itseni tai naapureiden lemmikkejä. Nuo kokeilut ovat jo tuhoutuneet...
    Youtubistakin löytyy paljon, hyviäkin, neuvoja. Pienelläkin budjetilla saa hienoa aikaan kun jaksaa hankkia tietoa, yrittää kovasti ja käyttää luovuuttansa. Tärkeintä on tahto, jota ruokkivat intohimo työhön ja edes auttava lahjakkuus.
    Lykkyä pyttyyn!

    Edit. Täällä seikkailee muutamia oikein semmoisia pitkän linjan (siis ihan hemmetin pitkän) studiovalaistuksen ja organisoinnin neroja, jotka varmastikin pian rientävät avuksesi. Ota neuvoistansa vaarit niin studioinnin seitsemäs taivas on pian ulottuvillasi. Ehkä jopa kahdeksas...
     
    Viimeksi muokattu: 13 Huhtikuu 2019
    ALe tykkää tästä.