Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Lexarin muistikorttiprobleemi

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana PKivireki, 24 Maaliskuu 2019.

  1. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Mitäs Perttiä, kun on Sandiskin Extreme Pro UHS-I 95 Mb/s. kortteja käyttänyt useampaa useamman vuoden, eikä ikinä ongelmia.
    SanDisk Extreme Pro 64 Gt SDXC UHS-I -muistikortti 52,90 €

    Ostin sitten Natsi-Kärkkäiseltä tajouksesta Lexarin ison 256 Gb muistikortin, joka pyki Canon 5D MK IV-kameran RAWlla käsittämättömästi ja sytytti heti Blackmagicin Video Assist -tallentimeen punaisen huutomerkin, eli tallennusnopeus ei ollut riittävä. Kuvaan 1920x1080 50P, ProRes Lite. No, palautin 10 vuoden takuulla varustetun Lexarin Kärkkäiselle, koska oli ns. käyttökelvoton, sain oheisen kuvan mukaisen uudemman, mutta pienemmän Lexarin ja liikaa rahaa takaisin:

    [​IMG]
    Lexar 128 Gt 1000x Professional UHS-II U3 SDXC-muistikortti + ilmainen kuljetus 119,90 €

    No, sama homma! Tallennusnopeus ei tässäkään Lexarissa riitä; tälle kuvatuista 2K -videoista tulee käyttökelvottomia pätkiviä frame-drop-videoita, vaikka valmistaja lupaa ties mitä ylisanoja 4K videosta ja super sitä ja tätä!. Valmistaja antaaa tälle siirtonopeudeksi 150 Mb/s., kirjoitusnopeudeksi n. 80 Mb/s., muttamutta USB-C muistikortinlukijan kautta Blackmagicin Speed Test -softa antaa tälle kirjoitusnopeudeksi 35-50 Mb/s.

    Ja saman kortinlukijan kautta Sandisk 95 Mb/s. -label korteille 70-80 Mb/s. kirjoitusnopeutta. Ts. Sandiskin kortti, jota myydään n. puolet hitaampana kuin tätä Lexaria, on reaalimaailmassa kirjoitusnopeudeltaan jopa tuplat nopeampi. Kuinka voi olla?o_O
     
    Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
  2. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    ..ja tuossa vielä tuo käyttämäni Sandisk, jonka kirjoitusnopeus siis riittää Blackmagicin tallentimelle:
    Extreme PRO SDHC/SDXC UHS-I Memory Card | SanDisk

    Alustin Lexarin Blackmagicin tallentimessa, joten sekään ei selitä hitailua. Kortista kumminkin mainostetaan:
    V60, UHS-II, lukunopeus 150 MB/s, kirjoitusnopeus 90 MB/s eli kovat specsit... tässä kortissa nopeus riittää tallentamaan 4K videota tai 60 fps 1080p videota (eli full HD-videota hidastettuna). UHS-II muisti toimii UHS-II rajapintaa tukevassa kamerassa todella paljon nopeammin kuin UHS-I muisti, vaikka ilmoitettu kirjoitusnopeus olisi suht sama kuin UHS-I muistissa.

    Taltioi ja siirrä nopeasti korkealaatuiset valokuvat ja 1080p Full-HD-, 3D- ja 4K-videot, jopa 150MB/s lukunopeudella (1000x).* Kortti hyödyntää UHS-II -teknologiaa (UHS Speed Class 3 (U3)). Kortin ostaja voi ladata ilmaiseksi Image Rescue® -ohjelmiston. Lexar myöntää kortille 10 vuoden takuun.

    Itse asiassa kirjoitusnopeudeksi luvataan 80 Mb/s. Ymmärtäisin ongelman, jos se olisi vain tällä uudemmalla UHS-II -kortilla, mutta kun palauttamani vanhempi Lexar oli UHS-I ja se teki ihan samaa..
     
    Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Mitä tuo Blackmagic meinaa, eikö kameralla ole siinä merkitystä? You can use UHS-II SDXC cards but unfortunately, you will not be able to realise the full potential of these cards with the Mark IV
    Top 5 Memory Cards for Canon EOS 5D Mark IV - MyMemory Blog


    (Ihan tietämättömänä tässä vastailen. Mutta sun Sandisk on UHS-I ja Lexar UHS-II )

    (Oot varmaan jo etsinyt nää jutut..

    Can 5d mark iv and UHS-II cards: Canon EOS-1D / 5D / 6D Talk Forum: Digital Photography Review

    5d mark iv uhs-ii - Google-haku
     
    Viimeksi muokattu: 24 Maaliskuu 2019
  4. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Kiitos linkeistä.

    Kohtaamani ongelma pähkinänkuoressa ja luonnonsuolessa: kaksi Lexarin SDXC -muistikorttia, kumpikaan ei ole toiminut kunnolla Canon 5D Mk IV:ssä eikä Canon C100 MkII jatkeena olevassa Blackmagic Video Assist -tallentimessa. Toinen Lexarin korteista on UHS-I ja toinen UHS-II.

    Epäilykseni: UHS-I oli viallinen ja UHS-II kortit eivät käytännössä toimi vanhemmissa laitteissa.
     
  5. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Blackmagic Video Assist on siis tallennin, joka liitetään digijärkkäriin tai videokameraan. Kameran videosignaali menee valitun kokoisena ja oloisena tallentimeen, jossa voi valita haluamansa pakkaustavan yms.
    [​IMG]

    SD-muistikortti on siis tallentimssa, ei kamerassa. Mutta niinkuin mainitsin, kumpikaan Lexar - ei UHS-I eikä UHS-II - toimi kunnolla kummassakaan, Sandiskit toimii kaikki..
     
  6. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Trim Enablerin nopeustesti on selkämpi kuin Blackmagicin ja näyttää, että USH-II -kortit todella tarvitsevat USH-II -yhteensopivan laitteen, muuten kirjoitusnopeus tippuu ihan körö-körö -vauhtiin - ei ihme että videoon tulee drop-frameja ja että RAW-kuvaus sarjatulella aiheuttaa hiljaisen hetken, esimerkiksi Rudolf Dieselin muistolle:
    [​IMG]
    Sandiskin 128 GB 95 Mb/s. USH-I -kortilla lukemat ovat Write 85,3 ja Read 95,4..
     
  7. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Joo, ei hyvältä näytä. Tarkistin, että mulla on itse asiassa samanlainen Lexar x1000 -kortti Sonyssa ja se on jäänyt mieleen mm. siitä, että joskus se jymähtelee ja aiheuttelee virheitä tavallisessa lukijassa. Enimmäkseen toimii, mutta eron huomaa jo siinä, kun aloittaa kuvien lataamisen, niin kortti hidastelee aloituksessa välillä melkein minuutin tms. ja alkaa vasta sitten ladata.
     
  8. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Viimeksi muokattu: 25 Maaliskuu 2019
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Voi että kyllä XQD:llä kelpaa. Onkin niin paljon ollut ongelmia korttien kanssa että nautiskelut on ihan unohtuneet. (ei yhtään)

    Kannattaa seurata uusissa kameroissa valmistajan suosituksia ja toisena kolmannen osapuolen testaamia. Tiettyjä yhteensopivuustapauksia tulee välillä ilmi. Niitä tullee vielä uusimpiinkin korttityyppeihin.

    Edellä linkkaamani kortteihin erikoistunut myyjä (mymemory UK) taitaa olla oman kauppansa kortit testannut moniin runkoihin ja ne tiedot kannattaa tsekata ennen shoppaamista.

    Se on se kevät varmaan. Syysvaihtoa unohtamatta!



    Blackmagic Video Assist -tallennin ja näyttö
     
    Viimeksi muokattu: 25 Maaliskuu 2019
  11. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    708
    1 361
    93
    Kun googlasin ihan uteliaisuuttani "lexar xqd problems" niin löytyi kaikenlaista juttua. Ei taida tämäkään ihan satavarma olla.