Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Panasonicilta?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana paraneva, 5 Syyskuu 2018.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113


     
  2. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  3. anti-moire

    anti-moire Member

    287
    5
    18
    Kun ei vaan kävisi tuota Tony Northrupin videon lopussa olevaa No "WOW" efektiä. Keksisivät vaikka videoon jonkun "WOW" jutun.
    Leitzin objektiivien hinnat ovat kyllä aika "WOW"
     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Pana L:stä tulee ilmeisesti erittäin toimiva järjestelmä johon lisäkiihoketa tuo mm. se jos samoille objektiiveille voi ostaa Sigmalta foveon-kennoisen maisemakameran (Leican varaan en laskisi mitään).

    Mutta juu, 5 vuoden päästä on Pana L:n lisäksi tarjolla monia muitakin toimivia kinokennoisia peilittömiä järjestelmiä: Sony FE, Nikon Z, Canon En osaa sanoa R... Ja mitä vielä? Tietenkin jos kino ei riitä, mutta rahaa riittää, niin voi katsella mitä Fujin keskari tarjoaa. Tai Hasselblad.

    Jos Panasonic onnistuu kinokennoisensa kanssa niin nykyisin ihan hyvin menevä m43 järjestelmä huomioiden sillä tulee olemaan todella vahva jalansija CaNikonin ja Sonyn rinnalla.
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Julkistus tulee, pitäkää housuista kiinni. :confused::D:eek:

    At last! Panasonic S1-S1R cameras will be officially launched on January 31!!! - mirrorlessrumors

    "At last!" Hö, siis tosi äkkiä Nikonin ja Canonin perään.

    ed. Huhu tietty vaan, jolla toppuutellaan kameranvaihtajia. Panan sivuilla ei moisesta tiedetä, vaan maaliskuusta.

    On toi kameran kokoinen ja näköinen, kun sen sijaan Nikon Z on ruvennut näyttämään silmissäni melko oudolta ankkalinnan laitteelta. LUMIX S series - Panasonic Komee kuin 60-luvun Cosina.
     
    Viimeksi muokattu: 26 Tammikuu 2019
  6. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Tokkopa. Ei tää mirrorless war ja uusi tekninen murros sentään ylimaallisiin vaikuta.

    Ei haittaa tunku, ellei jokaista ole pakko ostaa. o_O On yksi hienoimpia uutisia että kolme valmistajaa on päässyt sopuun yhteisestä järjestelmästä tai ainakin kiinnityksestä.
     
    Viimeksi muokattu: 26 Tammikuu 2019
    Mixa tykkää tästä.
  7. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Pana tekee varmaan ihan ok kameran, mutta tärkeämpiä järjestelmän menestyksen kannalta ovat natiivit objektiivit. Jos Panasonic onnistuu (lähinnä) Sigman vetoavulla nopeasti julkaisemaan suht kattavan, hyvän ja järkihintaisen objektiivivalikoiman niin se voi kiilata suoraan Sonyn rinnalle. Canonille ja Nikonille tulee kiire - ja kuluttajalle juhlaviikot :)
     
  8. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Kuinkahan pärjännee kilpailussa? M4/3 puolella vaikutti G9 kiinnostavammalta tuotteelta kuin Olyn vastaavat - paitsi tarkennuksen heikompi suoritus liikettä kuvatessa (ainakin testeissä). Panasonic on sitoutunut omaan tarkennusjärjestelmänsä (DFD) kehittämiseen ja toivottavasti mahdolliset parannukset tulisivat ohjelmistopäivityksenä myös m4/3-runkoihin.
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Tämän näkee muutamien vuosien kuluessa, mutta lähiaikoina toki on mielenkiintoista julkistusviihdettä tarjolla joilla voi spekuloida. Joku tietysti aina uusia ostaakin, jopa pakonomaisesti että pää sekoaa kun tulee liikaa ostettavaa. Spekulointi on minusta ihan kivaa enkä pane paljoa arvoa sellaiselle rehvastelulle jossa tullaan sanomaan että paljon puhetta mutta missä omat kokemukset. Aivan kuin uuden ostaminen olisi ainoastaan arvostettavaa.

    Tilanne peilittömissä on verrattavissa peilikameroiden tuloon 50-luvulla. Sony on selkeästi Exakta. Voi olla että olemme jo 60-luvun puolella kun mittarit ja jopa läpimittaavat alkaa kohta yleistyä.

    Aiheeseen. Ilmeisen hyvä valinta bajonetiksi. Sigmalta voi odottaa kilpailukykyisiä objektiiveja. Runkoa on ainakin aluksi markkinoitu oikeista lähtökohdista eli rakenteesta ja ergonomiasta, kahvankin muotoilusta. Ilkkujat sanoivat että siksi kun muuta ei ollut vielä esittää, mutta minusta oikea lähtökohta suunnittelulle.
     
    Viimeksi muokattu: 27 Tammikuu 2019
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Viimeksi muokattu: 30 Tammikuu 2019
  11. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
  12. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
  13. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    BTW, nykyäänkö sitten taas megapikkelsit on arvossaan kun S1R ennakkotiedossa on tuplahintainen S1:een verraten. Eikö se trendi näkynyt Nikonillakin. Luulis että vähempi resoluutiota tarkoittaisi nopeampaa toimintaa mikä sillä lailla tasoittaisi hintoja. Urheilu/lintu vs maisema/tuote.

    (toinen asia on tietysti se, että D850 taitaa olla vahvin ykköstykki maisemiinkin - ainakin kannattaa kysyä mitä parannuksia tai edes hienouksia uutuuksissa olisi)
     
    Viimeksi muokattu: 31 Tammikuu 2019
  14. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
  15. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Näköjään lievää keulimista joillakinkauppiailla :) Park Camerassa ovat muuttaneet sivujaan.

    Ehkä kuitenkin valitsisi keskarin - varmaan Fuji - jos omasta mielestä parasta pitäisi etsiä. Mutta jos kinokameroista ja nimenomaan Nikoneista puhutaan niin olisiko kuitenkin Nikon Z7? Siinä on vakaaja mikä lisää resoluutiota käytännön maisemakuvaustilanteissa ilman jalustaa toimittaessa, vrt. D850. Lisäksi Z:n objektiivivalikoima on potentiaalisesti laajempi jne. Jep., on se Z tosiaan parempi :) Tosin en millään ymmärrä miten Sony tai tämä uusi Panasonic olisivat huonompia. Niissä on myös se hi-res kuva jos jotakuta kiinnostaa... Ja muutenkin, Sonysta tiedän ja Panasoniciin luotan.
     
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    No mä kyllä ajattelen korkearesoluutiokennolla ja maisemilla hyvin vahvasti jalustalta kuvaamista vaikkei yöhon mentäisikään. Unohtamatta focus stacking ja HDR tekniikoita. En oikein jaksa uskoa, että vakaaja voisi korvata jalustaa, vaan sillä saa ainoastaan auttavaa terävyyttä kun ollaan käsivaran tärähdysrajoilla. Huippuresoluutio jää hyödyntämättä.

    ed. Toisaalta ei tuo ole koko totuus. Muistan juurikin huomanneeni jopa jollain 1/125s ajalla pientä 'pikselitason' pehmeyttä 85mm objektiivilla kun objektiivin vakaaja oli unohtunut pois päältä. Huonosti laukaistu varmaan kovassa pakkasessa ja osa terävääkin, muistan joutuneeni puristamaan uusilla hansikkailla lujaa että D810 laukesi. Mutta tosiaan muistin napsaista vakaajan päälle siinä pian sen jälkeen niin terävyyttä tuli lisää.
     
    Viimeksi muokattu: 31 Tammikuu 2019
  17. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Näissä kameroissa vakaaja ei korvaa jalustaa kun puhutaan pitkistä valotusajoista. Ja jalusta on tietenkin hyvä pitää mukana, kyllä sen kanssa etua saa vaikkei kuvaa HDR, focus stacking tai hi-res kuvia. Toisaalta jos ajattelet realistisesti tilannetta jossa retkeilet maisemakuvan perässä, niin ei silloin aina jaksa jalustan kanssa liikkua.

    Tyypillisenä suomalaisena hiukan kaamosmaisena talvipäivänä joudutaan päivänvalossakin taiteilemaan sen välillä mikä aika, mikä herkkyys, mikä aukko, miten paljon ETTR valotus. Kun kuvasin D810:lla niin tykkäsin pitää valotusajan tuplana siihen perinteiseen sääntöön verrattuna sillä jo 36mpx resolla pienikin tärähdys näkyy jos halutaan kaikki resoluutio. Ainakin Sonyssa (epäilemättä myös Z:ssa ja tässä Panassa) vakaaja antaa tuohon (käytännössä) pari aukkoa pelivaraa, minkä ansiosta voitkin 1/125 sek ajan sijasta kuvata esim 1/30. Tämän ansiosta herkkyys voi olla alempana ja/tai aukko maisemakuvauksen kannalta otollisempana. Noin syntyy suurempi etu kuvanlaatuun kuin mitä kennotekniikan tai objektiivienkaan erot ovat.

    Kaikki kunnia D850:lle, viimeiselle mohikaanille ja lajinsa parhaalle, mutta kyllä se kehitys kehittyy :)

    PS m43:lla olen vetänyt HDR haarukoinnit aivan pokkana käsivaralta, nopeaan sarjaan ja hyvään vakaajaan luottaen. Lopputuloksessa ei koskaan ole mitään tärähtämisestä johtuvaa vikaa. Ja uusi Oly E-M1X lupaa hi-res kuvausta käsivaralta. Kunhan kinokameroiden vakaajat hiukan paranee ja (ennenkaikkea) kennoista saadaan data luettua nopeammin, niin sama sama tulee onnistumaan näiden isompien formaattien kanssa. Koska nykyisellä kennotekniikalla kameroiden kuvanlaatua ei yhdellä valotuksella voida kovin paljon nykyisestä parantaa, kiinnittyy kameravalmistajien huomio tähän "laskennalliseen valokuvaukseen", mikä kännyköissä onkin jo todellisuutta.
     
  18. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Maisemakuvauksessa ilman jalustaa vakaaja on loistava. Jalustan päältä kuvatessa se voi kuitenkin olla myös haitaksi. En ole uudemmilla kennovakaajilla kokeillut, mutta ainakin vanhemmilla Olympuksen rungoilla kennovakaaja oli suunniteltu vain käsivaralta kuvausta varten ja jalustalta kuvatessa se tuli kytkeä pois päältä. Muuten kenno liikkuu vähäisiä määriä ilmeisesti johtuen liikeantureiden herkkyydestä. Eli anturit eivät pystyneet täsmällisesti päättelemään sitä että kamera oli täysin paikallaan. Tämä tuli ihan omakohtaisesti kokeiltua, vakaaja piti laittaa pois päältä jos jalustalta halusi täysin skarpin lopputuloksen.
     
    niffe tykkää tästä.
  19. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Toki jalustalla vakaaja aina pois. Pätee niin kameran runkovakaajaan kuin peilinläpsyttimissä käytettyihin objejktiivissa olevaan vakaajan.

    Onko kellään tietoa mihin aikaa tämä Panan julkistus on?