Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nykyinen RawTherapee

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana keegan, 2 Lokakuu 2015.

  1. Postimies

    Postimies Member

    123
    0
    16
    Pikkasen kokeilin RawTherapeeta. On kovin erilainen kuin DT. Kaiketi editori jossa säädöt vaikuttavat aina koko kuvaan. Aloin kaipaamaan DT:n maskeja. Millä saa puhkipalaneen taivaan siniseksi? Tai vaikka vaaleaa ihoa tummennettua? Silmiin ei osunut myös työkalua millä luomet ym. pikkuvirheet poistetaan. Säätöjä on kyllä todella paljon. Kuva melko hyvä heti avattua. Näytti lähes kameran jpg kuvalta. Jos vielä muistaisi mitä kuvaa viimeksi editoitu. Lomakuvat tuolla kääntänee melko nopeasti jos löytyy komentorivillä onnistuu useampi tiedosto kerralla.
     
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 143
    1 187
    113
    Ei kai DNG:n raakakuvaformaattina tarvitse mitenkään tukea RT:n editointimahdollisuuksia. RT tallentaa DNG:n muokkaukset pp3-tiedostoon ja raakakuvaa avatessa voi valita neutraalin prosessointiprofiilin jolloin kuva aukeaa ilman mitään aiempia muutoksia. Niin että tässä mielessä raakakuva säilyy muuttamattomana joskin muutokset tallennetaan.
     
  3. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    716
    1 365
    93
    RawTherapeesta saa kuvan lähetettyä suoraan vaikka tiffinä 32 bittiseen GIMPpiin josta löytyy maskit ynnä muut eikä häviöitä pitäisi tulla ennen kuvan muuttamista jpg:ksi.
     
  4. Postimies

    Postimies Member

    123
    0
    16
    Niinhän voi. Itse teen DT:llä mahdollisimman pitkälle ja en viitsi Gimppiä opetella. Ihon pikkuvirheet sillä saisi varmaan paremmin korjattua.
    ks vaikka