Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Luontokuvalavastus?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Olli Knuuttila, 14 Kesäkuu 2018.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Kuvan voi nähdä ylipäätään huijauksena. Jokaisen kuvan. Vai oletko nähnyt kuvan, joka kertoo kuinka asiat tasan tarkkaan ovat.

    Huijaus tapauksessa oli kai kuitenkin että rengastaja ilmoitti kuvan julkaistessaan pöllön kotimetsän olevan pinossa. Sekin oli totta, mutta julkaisusta sai hyvin helposti mielikuvan että itse pesäpuukin oli kaadettu vaikka hakkuussa oli nimenomaan kierretty se kohta metsää.
     
    Viimeksi muokattu: 17 Kesäkuu 2018
  2. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 981
    1 882
    113
    Joo, kun ottaa selfien, niin kyllä siinä näkee menneiden vuosien aiheuttamat rypyt. Jokainen kurttu on totta. :))
     
  3. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    (Joo. Kyllä tiedän puheet, ja varmaan itsekin saattanut samaa joskus manata. Mutta ei se pidä paikkaansa. Lajittelu ja vaatimukset noin samaa nyt kuin ennenkin. Sahaus- ja kuivaustapa vaikuttaa toki jo ominaisuuksiin. Vanerissa mm. liimalla ja sorvauksella merkitystä. Ja joistakin suoja- ja "parannus"aineista luovuttu; voihan esim. kreosootin tuoksussa olla oma viehätyksensä, mutta harvemmin siihenkään enää törmää... Perinnesahureita on, mutta myyjän markkinat siinäkin. Mutta joo, ainahan se helpompaa syyttää muuta kuin omia resursseja.)

    IS kävi kohutun pöllökuvan kuvauspaikalla – ”Hän ei ole enää tervetullut tänne”

    Pöllönpoikasesta otettu kohukuva ärsyttää Rengastustoimiston johtajaa: ”Kääntyi ikävästi itseään vastaan”
     
  4. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 168
    339
    83
    (Toisekseen vaneria tuodaan Suomeen nykyään melkoisia määriä Brasiliasta. Ei sillä etteikö ne siellä osaisi. Maan olosuhteet ovat vain tosiasiallisesti otollisemmat sille puhutulle höttöpuulle.)
     
  5. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Olisi lisännyt sivulauseen jossa olisi kerrottu että pönttö sentään säästyi. Luultavasti kuva olisi silti ollut tehokas eikä olisi tullut samanlaista vääristelyä.
     
  6. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Tämä on kyllä täysin totta. Suomessa mm. metsien hävittäminen kiellettiin jo 1800-luvulla.

    Itse olen kahlannut tuota kansalaisaloitteen perustelutekstiä jonkin verran läpi useampaan otteeseen. Esteettisistä arvoista lähdetään ja asioita tuodaan esiin. Mutta vaikka itse koen olevani hyvinkin luonnonsuojelumyönteinen, niin summattuna en vain saa kuin negatiivisen summan koko päämäärästä. Luvataan paljon, mutta moni asia kumoaa samalla toisensa. Ei meillä oikeasti ole aikaa loputtomiin kuluttaa niin kuin nyt. Pari esimerkkiä:
    - Mustikan peitto on vähentynyt 50-luvulta. Mutta kuitenkaan se ei ole vähentynyt juurikaan 80-luvulta. Joka vuosi mustikoita jää keräämättä. Jokainen keräämätön mustikka lisää hiilipäästöjä suhteessa kulutukseen.
    - Suomessa ehkäpä suurin syy yksipuoliseen metsänkasvatukseen on ollut metsätuhojen torjuminen. Monimuotoisuuden kannalta yksipuolisuus ei ole tietenkään hyvä. Mutta jos vertaa esim. rakennusteollisuuden sisällä betoni-, teräs- ja puurakentamista, niin hiilijalanjälki puurakentamisessa on huomattavasti pienempi kuin muilla. Ja jos korjuukustannukset kasvaa, niin tuskin heti puurakentamisessa kilpailukykyä kurotaan umpeen. Toki sitä tällä nopeutetaan. Mutta fakta on se, että päästöjä pitäisi vähentää jo nyt yli 100 %. Nimenomaan valtion tulisi käyttää uudistushakkuun yhteydessä monimuotoisuutta säilyttäviä maanmuokkaustapoja huomioiden yleinen taloustilanne.

    Väitän, että jokainen aloitteen allekirjoittaja sahaa vain omaa oksaansa. Tässä jos jossain on hyvä pitää mielessä, että raha ei kasva puissa.
     
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Viimeksi muokattu: 22 Kesäkuu 2018
  8. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Voihan sen noinkin ajatella. Ja joulupukkikin on käytännössä olemassa?
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Miten joulupukin olemassaolo liittyy valtion talousmetsien olemassaoloon? Molempia on aika tosi vähän? o_O

    Kartta oli kuitenkin Antti Otsamon esityksestä. Metsätalouden johto - www.metsa.fi
     
    Viimeksi muokattu: 22 Kesäkuu 2018
  10. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    No vaikka niin, että Metsähallituksen strategiaa voi muuttaa vaikka joka neljäs vuosi. Huomattavasti kevyemmin kuin lakia.

    Olen pahoillani, mutta minulla ei riitä ollenkaan ymmärrys aloitteelle. Tulee fiilis, että kyse on ennemmin statuksista kuin yhteisestä hyvästä. Olen vilpittömästi pahoillani, että olet sen allekirjoittanut. Toivon olevani tämän suhteen väärässä, mutta en vain usko siihen nyt.

    Edit: Ja lopetetaan Mirrored tää typerä vääntäminen tähän. Mitään hyötyä siitä täällä ei ole. Kuva oli huono, typerä. Kaikin puolin.
     
    Viimeksi muokattu: 23 Kesäkuu 2018
  11. Topi

    Topi Active Member

    899
    190
    43
    Onhan se metsäteollisuus toki nykyisin sitä ja tätä, mutta tuossa suht lähellä on esimerkiksi Kymijoki, jonka pohjasedimenttejä ei kannata Kuusaan alapuolelta lähtien juuri kannata lähteä härkkimään. Enemmän tai vähemmän käsittelemättöminä vesistöihin lasketut jätevedet ovat myös jättäneet omat jälkensä vesistöihin. 70-luvulla eläneenä muistan kyllä mainiosti eräidenkin tehdaspaikkakuntien ominaistuoksut; "rahan haju" tosin lienee ollut pienemmästä päästä todellisia haittoja.

    Mekaanisen puunjalostusteollisuuden puolella taas varsin hyvin tunnettu esimerkki on sahoilla käytetty KY5-sinistymisenestoaine, jossa oli mukana tuotantoprosessissa muodostunutta dioksiinia. Vanhojen sahojen maamassoissa on ihan kivoja putsausoperaatioita vielä tiedossa. Esimerkiksi tuossa Haminan keskustan kupeessa on Tervasaaren pohja pitänyt kaapia kalliota myöten paljaaksi entisen sahan alueelta ennen kuin sinne on voinut alkaa tosissaan asuintaloja rakentaa.

    Hyvinvointia metsäteollisuus on toki luonut, mutta aikanaan hinta on ollut ympäristölle aika kova ja osa on vielä maksamatta.

    Topi
     
  12. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Tämä pari vuotta vanha uutinen valistaa näin: - Viirupöllön poikaset jättävät pesänsä lentokyvyttöminä. Emo ruokkii niitä maastossa, kunnes poikaset ovat kykeneväisiä itse saalistamaan myyriä ja muita pieneläimiä ravinnokseen. Ilmeisesti tuore tapaus sai asiatontakin moitetta rengastajan toimista ja epäilyksiä kertomuksestaan. Kotimetsä hakattiin pesimäaikana - pikkupöllö säästyi kuin ihmeen kaupalla

    Silloinen somekohu poiki myös Luonnonsuojeluliiton tiedotteen.
    Luonnonsuojeluliitto kannustaa pesintätuhoja aiheuttavien kesähakkuiden lopettamiseen — Luonnonsuojeluliitto
     
    Viimeksi muokattu: 24 Kesäkuu 2018
  13. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Ihan tällaisena välihuomautuksena. Aloitteessa on jo yli 50000 allekirjoitusta. Nähtäväksi jää, ehtiikö nykyisen eduskunnan käsiteltäväksi, vai kaatuuko koko homma aloitetta suunniteltaessa tehtyyn aikatauluun. Mitäpä veikkaatte? Itse en hirvittävästi henkeäni pidättele. Silmien pyörittelyä kyllä on ainakin jossain luvassa.

    Vanha kunnon KY5 onkin jo mainittu. Ihmispaska on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen Suomen vesistöihin enemmän kuin KY5, vaikka nykytietämyksen mukaan Kyyvitosen käyttö ei ollutkaan järkevää. Ihan noin sivuhuomautuksena.
     
  14. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Siellä A-studiossa ministerikin oli jo sitä mieltä lopuksi äsken että hiilinieluja pitää suurentaa ja jos oikein käsitin, yksi vika asiassa on (jopa) hänenkin mielestään hallituksen tavoitteet puunhakkuun lisäämiseksi (joita parhaillaan toteutetaan).Vai oliko se vain jotain 'muuta puhetta' kuten vallassa pitänee heittää kiperissä paikoissa.. Kuulin vaan sen lopun, en katsonut, mutta telkkari oli auki. Kävin vaan kurkkaamassa että ministeriltä se näytti.

    Erimielisyyttä hiilinielusta ja hakkuista. Miksi metsäkeskustelussa on niin monta eri totuutta? Vieraina ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ja ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen.

    Ei näy vielä tuo ohjelma areenassa mutta varmaan kohta:
    A-studio | Kenestä uusi puheenjohtaja vihreille?
     
    Viimeksi muokattu: 24 Lokakuu 2018
  15. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    Jaa pitäiskö sun katsoa DOK: Vihreitä valheita, jos siellä olisi jokin viisas joka kertoisi totuuden avohakkuista? ;)
     
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Sen katsoin lähes kokonaan ja siitä riitti kompetenssia keskustelun avaamiseen taistelu& testaus -osastolla. Varsinkin kun olen koko ikäni ollut tästä menosta tietoinen ja osallistuva. Lukekaa ny kun se vielä on muutaman tunnin foorumilla: https://foorumi.kameralaukku.com/th...lma-on-menossa-dokkareita-telkkarissa.129614/

    Valmiiksi roskiksessa, valitettavasti. Sanois ainakin Ahtisaari.

    Linkolan Johdatus 1990 luvun ajatteluun kolahti ilmestyessään. Siitä paasasin pitkään kaikille joka puolella. Siinä se sama totuus jo tuli: Mitään ei jää vaan kaikki uhrataan - sen näkee jo yhden elämän mitassa. Kestämätöntä.
     
    Viimeksi muokattu: 24 Lokakuu 2018
  17. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    Sano nyt kuitenkin ajankohta niin katsotaan oletko ymmärtänyt ohjelmasta muuta kuin otsikon. Dok: Vihreitä valheita
     
  18. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    En ole katsonut tuota, kelpaako? Näitähän Dok: tulee päivittäin.
    Ymmärrän paljonkin aiheesta, mut en ihan piltistä saakka, kuten sinä.
     
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    No nyt se näkyy. Kohdasta 10:10 alkaen.