Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
    Itselle koko ei ole ongelma. Painoa on G9:ssä himpun enemmän, mutta ei paha. Mielenkiinnolla odottelemaan testien tuloksia. Olyn vastaus saattaa tulla vasta 1-2 vuoden päästä.
     
  1. tnihtila

    tnihtila Member

    275
    4
    18
    Olen kyllä M5II:n kanssa ollut huomaavinani parempaa vakaajan toimintaa 12-100 kanssa kuin esim primeillä vastaavilla polttoväleillä. Mutta ihan perstuntuma, en yritä tieteellistä testiä tehdä. Hyvin toimii joka tapauksessa.

    Olyn vastaus G9 olisi lähinnä joku merkittävä firmwarepäivitys, uutta lippulaivakameraa tuskin tulee pariin vuoteen. Nehän on sanoneetkin että mallien päivitysväli pitenee.
     
  2. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Nyt on vielä reilun tunnin ajan Black Friday ja päivän ainoita relevantteja tarjouksia löytyy tästä Olympuksen lippulaivasta. Cash backiä taisi tulle vielä 200e jos oikein muistan. Hopi hopi ostoksille!
     
  3. Anie Mist

    Anie Mist Active Member

    310
    41
    28
    Olin viime viikon lapissa Pyhätunturilla lumilautailemassa ja kyllä tämä E-M1mk2 ja 12-100/4 PRO vaan on maaginen kombo. Sen koko ja paino on repussa varsin kohtuullinen, mutta kiitos erinomaisen gripin käytin sitä melko vaivattomasti hanskat kädessä. Pakkasta oli pahimmillaan -20C, rinteessä tuuli ja satoi välillä jäätävää lunta, mutta kamera ei ollut moksiskaan vaikka lautailin kamera *kädessä* tuntikausia jolloin se joutui melkoisen sään armoilla. Linssin luokassaan melko laaja zoomialue ja rungon kanssa synkassa toimiva kuvanvakaaja mahdollisti todella monipuolisen kuvauksen linssiä vaihtamatta - vieläpä kun pystyin hyödyntämään rungon hienoja ominaisuuksia nopeasta tarkennuksesta aina pro captureen. Akkukin kesti poikkeuksetta aina koko päivän.

    Oli minulla repussa 25/1.2 PRO mutta sitä en kaivannut rinteessä kertaakaan. Sen sijaan edellisellä viikolla nopeatempoista urheilua (crossfit) hämärässä sisätilassa kuvatessani käytin tätä lasia melko paljon. Kauempaa kuvatessa oli käytössä sitten 40-150/2.8.

    Monipuolinen kamera monenlaiseen kuvaukseen! Pienen kennokoon mukanaan tuomat kompromissit tuntuvat omassa käytössäni varsin mitättömiltä. Minun on aika vaikea keksiä vaikkapa aktiivireissu-kuvaukseen (kuten juuri talviurheilu/vaellus/reppureissaminen yms) parempaa settiä kuin E-M1mk2 ja 12-100/4 kombo mitä tulee setin ominaisuuksiin suhteessa sen kokoon ja painoon. Laukkuun vielä 25/1.2 jos haluaa valovoimaa ja kaunista bokehia.
     
  4. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Viikonlopun laukussa oli kaksi kameraa. Kohde, tavallinen iltapäiväkävely Karjaalla leikki/urheilupuistoon. Ensin rulla Tmax 400 ja Zeiss Ikon ZM, C-Biogon 35/2.8 ja sitten erittäin sujuvasti vaihto E-M1 mk2, 25/1.2. Kyllä oli mukava combo taas operoida kertakaikkiaan. Kaksi kameraa kaksi lasia.
     
  5. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Otin OM-D E-M1 Mark II:n käyttöön tämän vuoden ensimmäisenä päivänä. 57 kansiota on kertynyt vajaan vuoden aikana. Arkistoin kuvat per kamera per vuosi per päivä = yksi päivä -> yksi kansio. Ja näin ollen tätä kameraa olen käyttänyt enemmän kun kerran viikossa. Se on minun kohdalla paljon yhden kameran suhteen. Tänään taas mukana ja käytössä. Hyvin tomi 43 zoomikin.

    ***
    Olympus OM-D E-M1 Mark II, Olympus Zuiko Digital ED 14-35mm F2.0 SWD, MMF-3 Four Thirds Adapter, M.Zuiko Digital ED 25mm f1.2 PRO, HLD‑9 & Lightroom CC ja VSCO Film - O - Agfa Scala 200 Contrast +++.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • dans.jpg
      dans.jpg
      Tiedostokoko:
      777,2 KB
      Katsottu:
      570
  6. Kasimir

    Kasimir Well-Known Member

    9 673
    525
    113
    Pikavilkaisulla katsoin, että on yksi kuva. Hyvin toimii diptyykkinä.

    Kapa
     
  7. TStoor

    TStoor Well-Known Member

    3 149
    70
    48
    Kiitokset, niin siinä yhdistyy kuvien kaksi linjaa. Se oli kylläkin sattuma, ei cropattuja.
     
  8. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    707
    1 361
    93
    Uusi firmware ladattavissa: Ver.1.4 (Dec. 19 2017) Improved stability of operations when shooting while utilizing the EVF. En ainakaan heti huomannut vaikutuksia!
     
    Teemu Laine tykkää tästä.
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Mielenkiintoinen koukerokieli. Miten tuon kääntäisit?

    Mitä tuossa siis sanotaan? Kun kuvataan EVF:n avulla / hyödyntäen EVF:ää, on parannettu toimintojen vakautta. Näinkö se kääntyy? Mitä toimintoja mahdetaan tarkoittaa?

    Kaipasitko parannusta vakauteen?
     
  10. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    707
    1 361
    93
    Luulisin että on kysymys siitä että kuinka EVF pysyy mukana sarjakuvauksessa, plarasin vähän nettiä ja jotkut väittävät että C-AF + Tr olisi parantunut Olympuksen 40-150 Prolla ja huonontunut esim Panan 100 - 400 zoomilla.
     
  11. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Oletko jo siis päivittänyt? Meni hyvin?

    Odotin Olympukselta melko järeää firmwaren päivitystä reaktiona Panan taholta kiristyneelle kilpailulle. Joka tapauksessa C-AF Tr parannukset ovat tervetulleita. Käytän tuota tarkennusmoodia E-M1 mk2 kanssa aika paljon. Se toimii hyvin samaan tapaan kuin Nikonin AF-C 3D. Jos jotain pitäisi sanoa, niin Nikon on etäisyyden suhteen varmempi, Olympus taas seuraa kohdetta kuva-alalla paremmin.

    Nyt näyttää myös siltä, että liikkeellä on ainakin kolmenlaisia hiukan eri tavalla tarkennuksessa käyttäytyviä objektiiveja 1) vanhat m43 Zuikot, 2) Pro sarjan Zuikot sekä 3) Panan obiskat. Selvästi ja ylivoimaisesti parhaita näistä ovat pro -sarjan Zuikot. Niiden kanssa toiminta on hyvin dslr:n kaltaista. Vanhat Zuikot eivät hyödy niin paljon uusien runkojen kehittyneemmästä tarkennuksesta sillä ainakin minulla ne tekevät aina jonkunlaisen pumpauksen lopullisen tarkennuskohteen ympärillä. Panoista en osaa sanoa muuta kuin, että 8-18mm laajis tarkentaa aivan täydellisesti E-M1 mk2:ssa, mutta ehkä sen lyhyt polttoväli peittää mahdolliset ongelmat. 100-400mm on taatusti paljon haastavampi.
     
  12. jussikn

    jussikn Well-Known Member

    707
    1 361
    93
    Päivitys meni häiriöttä, kokemukset puuttuu.
     
  13. Humminbird

    Humminbird Active Member

    368
    118
    43
    Kuvailin tuossa viikko sitten E-M1mk2:lla ratsastusta maneesissa. Uusin firmis, 40-150mm f/2.8 käytössä. Valotusarvot oli 1/500 f/2.8 ISO6400 ja silti kuvat oli noin yhden arvon verran alivalotettuja. Mielellään olisin kuvannut 1/1000, mutta tällä rungolla ei vain voi mennä ISO12800. Olisi siis tarvittu f/1.8 tai mielellään f/1.2 obiska tähän hommaan. 45mm olisi voinut ajaa asiansa aika kivasti, sille 75mm vielä aisapariksi.

    Summa summarum, Olyn C-AF oli ajoittain pahoissa vaikeuksissa, kun hevoset olivat valtaosin mustia tai ruskeita, tausta ruskeaa laudoitusta, ratsastajat tummissa tamineissa, taustalla ikkunoista ja ovista näkyi kirkas luminen maisema. C-AF+tracking osui ehkä 30% ruuduista. 10fps nopeudella riittävän teräviä syntyi toki muutama sekunnissa. Ratsastuksessa ajoitus on kaikki kaikessa, niin pakko oli usein käsitarkentaa sopivaan kohtaan ja pistää purske menemään että sai haluamansa ruudut.

    Toivottavasti Olylta tulee piakkoin isompi firmispäivitys joka parantaisi C-AF-suorituskykyä. Hämärässä se jättää edelleen paljon toivomista, ja valoisassakin olisi hyvä jos se painottaisi alueen keskustaa enemmän kuin reunoja. Usein käy niin että ihan tarkennusalueen reunalla olevaan juttuun menee tarkennus kun odottaa sen tarkentavan alueen keskustaan.
     
  14. vertanen

    vertanen Member

    41
    0
    6
    No nyt olis tulossa uutta filmistä. Tämä kopioituna Olympus Wildlife Shooters -ryhmästä Facessa:

    If your Olympus E-M1 MkII camera is registered on My Olympus https://my.olympus-consumer.com/
    go to your firmware update screen on the camera page and under the firmware drop down you will see the following for the update coming on the 28th Feb 2018.
    Release Date: 2/28/2018
    Version: 2.0

    - New art filter [Bleach Bypass] has been added.
    - Possible to use focus stacking photography with "M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm F4.0 IS PRO".
    - Small targets have been added to AF target mode.
    - Possible to set a maximum of 35 pre-shutter frames for Pro Capture shooting.
    - Display has been improved to show that Pro Capture shooting is recording.
    - "Flicker Scan" has been added so it is possible to reduce flickering by fine adjustment of shutter speed while looking at the live view when using electronic shutter.
    - Fisheye compensation photography has been added for use of M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm F1.8 Fisheye PRO. You can view the effects in live view while shooting images.
    - Possible to set zoom ratio during playback. Also, added pixel equivalence display to zoom ratio.
    - Pro Capture shooting is available for additional lenses.
    - Display of remaining battery power has been improved.
    - Response when assigning AF to AEL/AFL button has been improved.
    - Stability of camera operation when using OLYMPUS Capture has been improved.
    - Stability of image stabilizer operation when shooting video has been improved.
    - Performance of C-AF when shooting still images has been improved.
    - Color reproduction of photographed images has been improved.
    - Stability of operation when shooting still images has been improved.
    - Corrected issue of autofocus (AF) function not operating correctly when using the "LEICA DG ELMARIT 200mm F2.8 / POWER O.I.S. (H-ES200)" interchangeable lens produced by Panasonic.

    Itse odotan kovasti parempaa CAFia ja pienempiä tarkennuspisteitä. Nähtäväksi jää, jääkö kamera tämän päivityksen jälkeen taloon vai lähteekö kiertoon.
     
  15. Miksus

    Miksus Member

    221
    0
    16
    Joo, jännä nähdä miten paljon muuttuu. Itselle kyllä on jäänyt käyttöön, vaikka ei päivityksiä tulisikaan. Kokonaisuutena hyvä kamera.
     
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Minäkin odotan merkittävää AF-C parannusta vaikka kyllähän m43 kameralla pärjää aika pitkälle kertatarkennuksella. Sonyn kanssa kuvaaminen on kuitenkin avannut silmät sille mikä on peilittömässä mahdollista. Pidän nykyisin aivan realistisena että peilittömän tarkennus on parempi kuin peilikameran.

    Synkimmän talven aikana Olympus on ollut melko hiljaisella käytöllä. Olen lähinnäjotain työjuttuja dokumentoinut ja ottanut perhekuvia kotona. Mutta kyllä se tästä kun valo lisääntyy... Tänään testailin lintukuvaamista lainassa olevalla Zuiko 300mm/4:llä - aivan uusi maailma minulle.
     
  17. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Minulle Olympuksen pointti on lopulta ihan selkeästi pieni koko :) Pieneen Billinghamiin saan mahtumaan systeemin jossa on E-M1 mk2 parilla pro zoomilla ja yhdellä pienemmällä kiinteällä. Tuommoista voit kuljettaa lentokoneessa kabiinissa ylimääräisenä "käsilaukkuna", eikä se paina olalla liikaa. Vastaava setti täyskärille vie melkein kaiken kapasiteetin kuljettaa käsimatkatavaraa matkustamossa.

    Jos koko ei ole rajoite, niin kuvaamisen kannalta löytyy parempia kameroita kolmelta isolta valmistajalta.

    Ja tietenkin myös kuvanlaatu puhuu Olympuksen puolesta - mutta tämäkin menee suhteessa kokoon. Isompi on aina parempi... Mutta mitäpä tuolla jos kuvanlaatu on kumminkin loppukuvan kannalta riittävä, kuten se melkein aina on. Itse koen riittäväksi kuvanlaaduksi sen kun valmista kuvaa katsoessa ei tule kamera (tai sen puutteet) mieleen. Ja toki joskus Olympuksen kätevyys ja pieni koko antaa myös mahdollisuuden ottaa kuvia joita ei isommilla vehkeillä tulisi otettua.

    Uskon siis m43 (ja muiden pienten formaattien) tulevaisuuteen. Toisaalta näinhän se oli silloinkin kun kinofilmiä syövä "pienkamera" aloitti voittokulkunsa. Silloinkin isomman formaatin kamerat olivat teknisesti ottaen parempia, mutta mitäpä tuolla kun porukka koki, että Leica ja muut tekevät riittävän laadukasta kuvaa.
     
  18. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ajattelit, että palataan alkuun :) Muistelen että noiden koiratestien kanssa minä tuskailin vuosi sitten. Nyttemmin tilanne on tällä suunnalla normalisoitunut.

    Sen ainakin voin sanoa yleisesti peilittömistä, että kummatkin käyttämäni uudet Sonyt - A9 ja A7r2 - tarkentavat joka suhteessa selvästi paremmin kuin D810. D850 on paha sanoa, mutta kyllä sittenkin Sonyn auringontarkka silmätarkennus puhuttelee etenkin lyhyen terävyysalueen potretessa. Eli ihmisiä kuvatessa Sony, ehdottomasti. Mutta mitä liikkeeseen tulee, niin kokeiles sopivassa tilanteessa miten Sony A9 tarkentaa. Etenkin sen AF-C tracking on aivan hämmmentävän hyvä. A9 rinnalla nämä m43 pelit on aika mopoja - kuten on 98% peilikameroistakin. Lisäksi, toisin kuin Olympus, Sony tottelee suht hyvin täysin peilikameramaista kuvaustyyliä. Opetteluun ei siis mene hirveästi aikaa.

    Olympuksen tarkennus on ristiriitainen asia koska teoriassa Oly E-M1 mk2:lla on kaikki mahdollisuudet olla huipputarkentaja. Kamerassa on tiettävästi todella järeä prosessori (itseasiassa kaksikin) ja etsimen lyhyestä black outista sekä suurimmasta sarjakuvausnopeudesta näkee, että kennolta pystytään lukemaan dataa todella nopeasti. Miksi Oly sitten alisuorittaa? Eikö Olympuksella ole ollut Sonyn veroista osaamista peilittömissä korostuvalla softapuolella? Pidetään peukkua, että kuun vaihteeseen luvattu firmware päivitys toisi myös tarkennukseen jotain erityistä.

    En kuitenkaan enää koe, että Oly-kuvaamiseni olisi tarkennuksesta kiinni. Olen varmaan oppinut ennakoimaan asioita tämän kanssa. Alkuun tuli toimittua E-M1 mk2 kanssa tavalla joka ei hyödynnä kameran vahvuuksia, vaan johtaa ennemminkin tilanteisiin jossa sen vähemmän loistavat puolet korostuvat.

    Kokeilin tänään miten Olympuksen 300mm/4 pro toimii tinttikuvauksessa. Tässä hommassa tärkeintä on salamannopea AF-S tarkennus - siinä E-M1 m2 on erittäin hyvä. Ja silloin kun tarkennus on oikein, on se myös oikein kaikilla aikoilla ja etäisyyksillä. Hyödynsin myös estoitta sähköistä suljinta ja hetkittän pro-capturea. 300mm PRO plus E-M1 mk2 voisi olla mukava yhdistelmä jos objektiivin hinta ei olisi niin jyrkkä.

    Täytyy tuumiskella asiaa... Hiitolomani aikana yritän hakeutua myös hieman vaativamman luontokuvaamisen pariin :)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Hyvät esimerkkikuvat Nomadilta - ikään kuin vastasit täydellisen vastauksen esitettyyn epäilyyn tai kysymykseen - aurinko paistaa täydeltä terältä eli valoa on ja kohde on paikallaan. Jos tuohon ei osu minolta Dynax 500:lla ja 28-80mm f5,6-zoomilla, niin kamera kannattaa viedä huoltoon.