Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kovalevyn kloonaus ja vaihto

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Mirrored, 21 Joulukuu 2017.

  1. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Uskaltaisiko tuollaiseen hommaan lähteä heikoin tiedoin ja taidoin? On Win7 ja käytettävissä Fuj:teck Clone Dock2. Tuo telakka toimii tällä hetkellä USB3 liitettynä ylimääräisenä levypaikkana. Sen ohjeessa taisi olla että kloonatessa se irrotetaan tietokoneesta.

    Kovalevyn olen siistinyt turhasta. On siinä Windows ja joitain muita ohjelmia. Ei kuitenkaan mitään erityisen tärkeää muuta kuin toimiva Win7Ultimate, jossa hirvittää hiukan voiko se vaihdon jälkeen joutua uudelleen aktivoitavaksi tms? Vai onko niin, että klooni on klooni eli identtinen eikä siitä seuraisi mitään? Kovis kuitenkin kasvaa kooltaan.

    Mitä esivalmisteluja tällaiseen toimenpiteeseen olisi fiksua tehdä?

    Tarvitseeko uutta levyä ensin erikseen alustaa?
     
  2. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 11 Huhtikuu 2019
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Kaipa se alkuperäinen jää kuntoon jos ei mitään yllättävää virhettä satu. Ehkä mun on syytä kaivaa esille kuitenkin se kierrätetty Windows levy numeroineen. Kun sen asensin alunperin, piti sitten vielä soittaa aktivointirobottiin ja merkitä ylös varsin pitkä moniosainen koodi. Kun on jo unohtanut miten se asennus kaikkineen siltä Dell firman levyltä meni, sitä haluaisin mieluusti välttää uusimasta. Toisaalta sehän taisi olla aktivointia lukuunottamatta muuten normi win asennus. Win 7 Pro 64 - halvalla vai kalliilla?

    Kun ei tiedä, sitä koittaa keksiä missä mahdollisesti menisi pieleen. Jos se aktivointia kuitenkin pyytää sitten niin kaipa se on saatava tehtyä joka tapauksessa. Meinaan jos en saisi tehtyä ja vaihtaisin takaisin vanhan levyn, jäisikö systeemi kuitenkin vaatimaan aktivointia... Eikö se ollutkin online hommia kuitenkin, toisin kuin aluksi koneeseen syötettävä Product Key, jota tarvitaan kun puhtaalta pöydältä lähdetään.

    Onko mainitut varmuuskopiot jotain semmoista kuin palautuspisteen luominen? Taitaa olla muuten tekemättä.
     
  4. jaska26

    jaska26 Active Member

    352
    99
    28
    Itse olen kerran tuon tehnyt Win7:llä, ja hyvin se meni. Enää en muista mikä työkaluohjelma se oli, jota silloin käytin.
    Tässä muuten yksi vinkki win7 siivoamiseen ja korjaamiseen. Minulla taannoin lakkasivat Win7 päivitykset toimimasta kahdessakin koneessa. Monta kuukautta ihmettelin, kunnes keksin kokeilla seuraavaa: loin palautuspisteen, sammutin ja käynnistin koneen, sekä sitten palautin järjestelmän tuosta juuri luodusta palautuspisteestä, ja kas kummaa, päivitykset alkoivat taas toimia. Oletukseni on, että palautuspisteen luonti jotenkin korjaa rekisterissä ja/taì päivityshistoriassa olevat virheet, jotka estävät päivityksien asentamista.
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    No niin, katsoin Ohjauspaneelista varmuuskopiointia. Siinä yhteydessä puhutaan palautuspisteestäkin. Ehdottaa Windowsin varmuuskopion paikaksi toista kiintolevyä. Sinne sitten varmaan kai.
     
  6. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 167
    339
    83
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Tuollaisen voisi varoiksi luoda joka tapauksessa.

    Vanhasta ketjusta katsoin että tällainen kierrätysversio se on.
     
  8. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Ja höh. Muisti ei muka riitä varmuuskopion luomiseen.
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 595
    1 303
    113
    Hae netistä ilmainen Minitool Partition ohjelma. Sillä kloonaa systeemin uudelle levylle (Sata&SSD) ongelmitta. Laita se uusi levy siihen dockiin, yksinään. Toki puhdas asennus on aina parempi, jos vaan onnistuu.
     
  10. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    Haluan kuitenkin kokeilla toimiiko hankkimani kloonaustelakka kloonauksessa. Ei ilmeisesti tarvita mitään ohjelmaa, eikä edes tietokonetta. Kloonattava ja uusi levy vaan telakkaan kiinni jos oikein olen käsittänyt.
     
  11. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Sepä olisi erikoinen ratkaisu vaihdettaessa ihan arkisesti kovalevy isompaan. Kovalevyn simppelin kloonauksen sijaan kloonaisit asennus-DVD:n, asentaisit Windowsin, rekisteröisit Windowsin, palauttaisit varmuuskopiot ja asentaisit kaikki ohjelmat, joita ei varmuuskopioitu. Päivän ylimääräinen työ ihan turhaan.
     
  12. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 167
    339
    83
    Työ kiittää tekijäänsä. Ennen kaikkea pysyy vire järjestelmän hallintaan. Oppia ja ikä kaikki. Sitten ulkopuolisia tekijöitä ovat järjestelmän yleisesti ottaen parempi suorituskyky, todennäköinen nopeuden kasvu, massamuistin käytettävän tilan kasvu esimerkiksi kesken jääneiden päivitysprosessien jäljiltä jääneiden väliaikaistallennusten poistuessa hallitusti ja niin edelleen.

    Olen muutamia kertoja tehnyt puhtaan asennuksen kulloisenkin tietokoneella olleen järjestelmän elinkaaren aikana. Turhempaankin sen ajan voisi käyttää.
     
  13. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    I Tried Partition Wizard, and I Quickly Cloned Hard Drive to SSD

    Ehkä tuo onkin parempi, jos sillä saa suoraan määritettyä levyn kokonaan käyttöön, kun kloonitelakalla pitää erikseen käydä määrittämässä kloonauksen jälkeen. Ehkä sillä toimisi myös isommalta pienemmälle kloonaus, mikä ei kloonitelakalla taida toimia. Mulla nyt kasvaa tila kuin vaihto on 120GB -> 250GB. Molemmat on SSD levyjä. Vähän turha vaihto, sillä 120GB hyvin riittäisi kun edes kerran vuodessa siivoilisi.
     
  14. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Voiko tuon Partition Wizardin laittaa siihen samaan C: asemaan joka tulee kloonattavaksi?
     
  15. ougle

    ougle Member

    171
    21
    18
    Kyllä, osaa kloonata itsensäkin.

    Mutta jos ohjelmallinen homma alkaa hirvittää, lue vielä ostajien kommentit tuosta Huitekista:

    https://www.verkkokauppa.com/fi/reviews/19413/hbhdr/
     
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113
    Toiseen kertaan nyt lueskelin niitä, tällä kertaa kaikki 40. Täytyy todeta että harvinaisen pidetty laite! :cool: Taisi olla yksi tai kaksi jotka ei saaneet kloonausta toimimaan ja hyvät ohjeetkin siellä oli kun mukana tulleet ohjeet on vähän heikommat. Enkä käännösvikaakin. Paina kaksi kertaa ei ole tuplaklikkaus. Hyvin paljon tuollaisesta kehuryöpystä alkaa epäilemaan että se jolla ei toiminut, oli viallinen laite tai oli USB piuha kiinni tai ei tuplaklikannut nappia. Ja olihan siinä vielä vähän hienovaraisempiakin ohjeita pienistä odotteluista ja viiveistä...
     
    Viimeksi muokattu: 22 Joulukuu 2017