Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Leica Digital CL

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana J.A.K., 24 Marraskuu 2017.

  1. J.A.K.

    J.A.K. Active Member

    2 581
    22
    38
    Herättäisiköhän tämä kuvausintoa?

    https://www.dpreview.com/articles/9611999972/the-leica-cl-is-almost-what-the-tl-should-have-been
     
  2. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Sinun pitää nyt päättää, että onko keskiössä kamera (Leica?) vai kuvaaja ;-) Itse lähtisin siitä, että nämä on työkaluja, mutta että kyllä työkaluillakin väliä on. Leica ei ole hirveän hyvin digeissään toistaiseksi onnistunut, ei varsinkaan näissä pienempikennoisissa. Mutta eikös tämä CL periaatteessa kuitenkin vaikuta ihan ok kameralta. Ei mennä pelkkä tyyli edellä kuten nii usein on nykyajan Leicoissa tehty.

    Tarvitaan vaan lisää objektiiveja, ja useamman vuoden jatkuvaa tuotekehitystä, niin CL mk3 saattaa jo haastaa Fujin / Olympuksen / Panasonicin jne.
     
  3. baader

    baader Active Member

    392
    135
    43
    Kun Leica tekee yhteistyötä Panasonicin kanssa niin miksi näissä ei voi olla m4/3 kenno ja mount?
    Olisi halvempiakin laseja tarjolla ja voisi myydä omia vähän isommalle ostajamäärälle.

    Nyt tämä tullee jäämään aika harvojen huviksi.
     
  4. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Tällä kiinnityksellä ja piirtoympyrällä Leicalla taitaa olla ennestäänkin objektiivisarja, joten siinä yksi syy. Harvojen hupia tietenkin, miksi Leica karvansa tiputtaisi?
     
  5. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Ei tuo nyt niin hirveän kallis ole, etteikö voisi ostaa jos todella haluaisi. Esimerkiksi tämän CL:n edeltäjä samassa mountissa Leica TL2 on melkein eurolleen saman hintainen kuin Olympus E-M1 mk2 joita täällä on jo vähän joka toisella kuvaajalla kakkoskamerana.

    Eli kyllä kävisi Leica CL minullekin, mutta kun haluaa parempaa! Ja kunnon objektiivivalikoiman. Siellä Beverly Hillsin suunnalla kameran hyvyydellä tai objektiivivalikoimalla ei liene niin väliä.
     
  6. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Ei ne kalliita ole. Niitä on kätevä shoppailla seuraavaa konetta odottaessa. https://shop.frankfurt-airport.com/en/search/#searchperience@?searchperience[querystring]=Leica
     
  7. V-M

    V-M Member

    123
    0
    16
    CL vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta rungolta. Saatan jopa joskus hankkia tuollaisen. Q oli jo niin onnistunut kapine Leicalta, että uskoisin tuonkin olevan erinomainen, vaikka pienemmällä kennolla onkin. Se mitä olen tuohon tutustunut netissä, niin vaikuttaa näppärältä ja helppokäyttöiseltä jokapaikan kameralta. Kaikki Leican objektiivit näyttävän toimivan CL:ssä erinomaisesti, joten kyllähän siinä objektiivejäkin on nyt jo ihan riittävästi.
    Tänään juuri selailin vanhoja omia kuvia, joita olen ottanut eri Fujeilla ja Leicoilla. Vaikkei pienempi kennoiset Q:lle ja M:lle pärjääkkään kuvanlaadussa, niin mielestäni esim x-Varion kuvanlaatu näyttää helposti hakkaavan Fujin.
     
  8. Aladdin

    Aladdin Member

    84
    19
    8
    Ei kiinnosta noi pikkukennoleicat. Eiköhän kilpailijat pese nuo hinta-laatusuhteellan helposti. Eikä noissa mulle ole Leican hohtoa merkkinä. Joku M9 olisi muuten kiva, mutta ne kennovaivat ei. Ja M10... mä oon sata, ennenkuin käytettyjen hinnat on järkeviä.
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113

    Se on totta että Leicaan liittyy kinokoko vahvimmin kuin mihinkään. Leican kulta-aika oli ja meni.

    Onhan nuo kuitenkin keksineet hyviä juttuja firman elinvoiman kannalta nykyäänkin. Yksi on M43 objektiivi Nocticron. ed. Huomaan että Summilux nimeäkin siellä suunnalla voi nykyään bongata.

    (Semmoista se on. Ei aitoa Volvoakaan enää ole aikoihin oikeasti ollut. Kaikella on aikansa.)