Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Uusi (uudet) Lightroomit ja versio Photoshopista

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Olli Knuuttila, 18 Lokakuu 2017.

  1. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Ei ole. Tuo nyt ei ainakaan ole parannus. Toinen on se, ettei tee automaattisesti esikatselukuvia - mitä hemmettiä siellä on on taas funtsittu?
     
  2. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    (Tässä päivityksiä plärätessä, huomasiun vahingossa, että viime päivityksessä on Adobe Bridgeen ilmaantunut uusi kauan kaivattu ominaisuus: yhden kuvan terävyyden tai detaljin yms. voi tarkistaa painamalla välilyöntiä, jolloin ko. kuva avautuu koko näytön kokoiseksi. Tämä on hyvä, enää ei tarvitse arpoa miniaryytistä tai avata Photoshopiin. Ainoa huono puoli vaan on, että se tietty tekee koko näytön esikatselun Bridgen pikkukuvasta, jolloin esikatselun laatu ei ole kummoinen)
     
  3. tnihtila

    tnihtila Member

    275
    4
    18
    Kyllä tuo LR ainakin vanhalla i5-2500 kokoonpanolla nopeutui, eli ei vielä mitään valittamista. Tässä kyllä taitaa raudan päivitys olla edessä kun uudet 8th generation Intelin tulevat paremmin saataville. Nyt luulisi jo saavan hyötyä kun on 5 sukupolvea skipannut.

    Mulla toimi kaikki plugaritkin ilman säätöä, johtuisiko siitä että olen ne manuaalisesti sinne lisännyt.

    Mitä Macphunin softiin tulee, en laittaisi suurta toivoa. Menin tapojeni vastaisesti lankaan ja ostin Aurora HDR:n preorderina kokeilematta ja se on aika kuraa. Windows-versio nimenomaan. Ihan täysin keskeneräinen tekele. Toivon kyllä kilpailua Adobelle, myös Lightroomiin, että kehitys jatkuu ja hinnat pysyvät kohtuullisina.
     
  4. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 21 Maaliskuu 2019
  5. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 21 Maaliskuu 2019
  6. Jaava

    Jaava Active Member

    1 461
    1
    38
    Tällainen tuli munkin koneeseen:
     

    Liitetyt tiedostot:

    • LR6_13.JPG
      LR6_13.JPG
      Tiedostokoko:
      45,2 KB
      Katsottu:
      1 583
  7. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Tekeehän se kuten vanhakin, ellei halua sitten lisänopeutta kuvien pikakarsintaan käyttämällä RAW:iin upotettuja esikatselukuvia tai RAW+jpg:tä kuvatessa jpg-versiota esikatselukuvana. Silloinkin voi asetuksista laittaa LR:n tekemään omia esikatselukuviaan tausta-ajona.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Joo, ekan päivityksen jälkeen alkoi pysyä asetus päällä eli väärä hälytys.
     
  9. Aladdin

    Aladdin Member

    84
    19
    8
    Mistä te Kebax ja Jaava bongasitte tuon LR 6.13 version?
    Tuo minun LR väittää olevansa ajan tasalla, eikä löydä mitään päivityksiä. Versio on 6.12
     
  10. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 21 Maaliskuu 2019
  11. Aladdin

    Aladdin Member

    84
    19
    8
    kiitokset

    Pitääköhän tämä laittaa jo ikääntymisen piikkiin: kävin tuolla sivulla jo aiemmin, mutta enhän tajunnut klikata sinistä väkästä :)
     
  12. tubbu

    tubbu Member

    69
    0
    6
    Ostin päivityksen LR6:een pari kuukautta sitten. Asensin ensin sen cc:n kokeiluversion, kun eihän 6:n kokeiluversiota ollut missään. Kun olin ostanut päivityksen niin kirjailin saamani sarjanumeron cc kokeiluversioon ja sen status muuttui kokeilusta ostetuksi sovellukseksi. Jostain syystä ohjelma kuitenkin koko ajan väitti olevansa cc ja se Adoben oma Creative cloud ohjelma tuolla pyörii taustalla. Tänään tuo creative could tarjosi päivitystä ja oletin sen olevan nyt päivitys 6.13:aan. Vaan eipä ollut. Nyt koneella on joku Classic cc 7 päivän kokeiluversio. Kokeilin ladata alkuperäisen 6:n asennustiedoston noista aikaisemmissa viesteissä linkatusta kohteesta, mutta se ei toimi. Valittaa, että pitäisi ladata Adobe SupportAdvisor. Adobe on lopettanut tuon support advisorin!

    Jostain pitäisi nyt saada toimiva LR6 asennuspaketti!

    Edit:
    Tämän videon ohjeilla pääsin eteenpäin: https://www.youtube.com/watch?v=mZTBSv5EA4M
     
  13. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Lightroom CC on iPadissä vähintäänkin kyseenalainen ohjelma; innostuu heti ”auto-uploadaamaan” Kuvat-applikaatiosta löytämänsä sinne synkatut kuvat omaan hakemistoonsa - mulla on iCloudissa n. 1 500 kuvaa ja nyt LR auto-uploadaa samoja kuvia Adoben pilveen myös. Auto-uploadille ei ole vaihtoehtoa. Jee.

    Poistin varovasti muutaman kuvan jo sinne uploadatuista ja Adoben ilmoitus oli niin krytptinen, että kun tuo on saanut hommans tehtyä, niin täytyy het tarkistaa onko Adobe LR CC:stä poistetut kuvat poistuneet myös Kuvat kansiosta, ja sitä kautta iCloudista.

    Adobe ei voi tehdä näin urpoja sovelluksia auto-uploadeineen jatkossa, ei näitä tule käyttämään kukaan, vaikka sinänsä mukava äppi käyttöliittymältään onkin:

    [​IMG]
     
  14. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Autosyötön voi iPädissä ohittaa - se tapahtuu kieltämällä asetuksissa LR CC:ltä "Kuvat" -ohjelman sisällön käyttö.
     
  15. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Kiitos vinkistä!
     
  16. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Tsekkasin; LR CC:stä poistaminen ei iPädissä kajoa varsinaisiin Kuvat-kansion kuviin, mikä olisikin kauhiaa. Adoben poistoilmo on vaan hiukkasen julmahko, meni jotenkin "Kuvat poistetaan myös jaetuista albumeista" tms. - mikä olisi vielä kaivannut täsmennyksen, että ..kuvat poistetaan LR CC:n jaetuista albumeista ja alkuperäiset muualla jaetuissa albumeissa olevat kuvat säilytetään.
     
  17. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    Bridge ilmoittaa päivittyneensä ja uutta on kuulemma yhtä sun toista:
    A new workspace named Output has been introduced in Adobe Bridge CC. You can now use Output workspace to create PDF contact sheet of your assets using predefined and custom templates.
    https://helpx.adobe.com/bridge/using/whats-new.html?mv=product&mv2=accc#

    Uutta? Eikös näit pinnakkaisii ole ollut mahdollista tehdä jo melkein 20 v. sitten? Minä muistan joskus ihan 2000-luvun alkupuolella kuvanneeni rahapulassa häitä ja hääparilla ei ollut tietokonetta, joten toimitin kuvia valkattavaksi tulostamalla Epsonilla kauheen läjän A3sia contact sheeteiksi - saiko silloin vain tulostettua, ilman hienoa Outputtia.

    Hmm, uusi Bridge näyttää paremmalta ja - uuh - tuntuu paremmalta, joten sit vissiin on parempi. Kuvat päivittyvät bout kuus kertaa nopeammin nyt - vai voiko olla tekemistä Applen uudella High Sierra -käyttiksellä, mene ja tiedä. Mutta paree on.
     
  18. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Jos sinulla on 20 vuotta sitten ollut keinot helposti ja yksinkertaisesti tuottaa millä tahansa metadatan kriteereillä valitusta kuvajoukosta valitsemasi kuvat haluamallasi sivujaolla jakelukelpoiseksi PDF-tiedostoiksi, joissa on kuvissa haluamasi vesileima vaikeuttamassa luvatonta käyttöä, niin eihän tuossa sitten mitään uutta ole. Epäilenpä kuitenkin.
     
  19. PKivireki

    PKivireki Active Member

    722
    31
    28
    ^No joo, ehkei se CS2 Bridgen pinnakkaisarkki olllut kovin hienostunut:

    [​IMG]