Torres 10 brandy on mielestäni aromiltaan ehkäpä hienointa brandyä/konjakkia (vaikka ei kallista olekaan Tosin maku tuntuu vaihtelevan havaittavasti erien välillä. Osaisiko joku suositella jotain toista brandyä/konjakkia, joka olisi tuonne suuntaan? Mieluiten joku joka pitää Torresin brandystä... Kiitän. Jos tulee asiaa brandyistä ja konjakeista noin yleensä, niin topic voidaan laajentaa koskemaan kaikkia kyseisiä litkuja. Edit: ja laajensinkin jo otsikon, alunperin otsikko oli siis "Torres 10 brandy".
Aika harva brandy on pahaa, mutta Metaxa *** oli. Palautin kyseisen sinolipullon Alkoon mutta väittivät labrakeikan jälkeen kurantiksi. Tuskin asia tästä palautteesta johtui, mutta moinen tuote katosi Alkon listoilta vähän tuon jälkeen.. Brandythän ovat yleisesti ottaen makeampia kuin Konjakit, ja niissä on muutenkin mauissa enemmän variantteja. Jokin syy konjakin nimen suojelemiseen on siis löytynyt ;-) Vaikka juonkin enemmäö brändyjä kuin konjakkeja, sen verran uskovaista itsessänikin on että piti käydä oikein kaupungissa ja Martellilla kierroksella. Sieltä löytyi mm. tynnyreitä jotka odottavat maailmanloppua..
Re: Torres 10 brandy Minä pidän, sitä on ollut kun sitä viinakaupasta saanut, siitä asti.... Pidän myös Captain Morganista, vaikka maku ei ole sama, vaan tumman rommin, mutta jotain noiden kanssa on yhteistä, tai sitten vaan minusta tuntuu siltä.. Hyvää, suosittelen
Itse olen luopunut kokonaan konjakista ja siirtynyt brandyihin, lähinnä juuri espanjalaisiin. Esim. Tio Pepe mies Gonzalez Byass tekee hyvää kamaa... Gonzalez Byass
Re: Torres 10 brandy Kaapista löytyy kuin löytyykin tuota Captain Morgania, vaikka esim. Torresista enemmän pidänkin. Talvella tuli tehtyä tee-hunaja-Capt. Morgan sekoituksia... Edit: ps. Suomen valikoimassa (sen paremmin kuin esim. Virossa) en ole valitettavasti nähnyt noita muita Torresin brandyjä kuin tuon 10:n. Tarjollahan olisi mm. "honorable", "20" ja "Jaime I" http://www.torres.es/eng/asp/nv_brandies.asp Tuotahan pitää toki testata!
Torresista ei ole kokemuksia, mutta Hennessy Paradise on parasta (ja ylläriylläri kalleinta) mitä on tullu nautittua.
Aijemmin taisi Hennessy XO olla jossain vaiheessa suuressa makustajien suosiossa, koska oli "kallein". Harva vain huomasi että samaan aikaan Martell Golgon Bleu oli litrahinnaltaan n.50% tyyriimpää, mutta pullohinta oli halpa, kun se oli kovin pieni ;-) Nykyisin pullomuotoilu on muuten minusta mennyt ihan hajuvesilinjalle.
En juo konjakkia enkä brandya, mutta RDahlin mainitseman Otardin pullot ovat mielestäni kauniita. RDahl muuten, voisinko ostaa tyhjän pullon?
Jotta edes osittain fiilinki säilyisi niin siihen voisi vaikka pi ..kaataa teetä? Kieltämättä tyylikkäitä pulloja nuo. Larsenin viikinkilaiva on taas sieltä peräpäästä..
Tuo Tio Pepen Lepanto PX on ihan helvetillisen hyvää. Muutenkin pidän enemmän juuri espanjalaisista brandyistä kuin konusta. Peruskamoista esim. Magno on aika mukavaa..
Eiköhän tuo onnistu, alan tänään tuohon tyhjennysoperaatioon. Kerron vaimolleni selitykseksi sitten, että haluat tyhjän pullon ja kyllähän me täällä kameralaukussa autamme miestä ja joskus myös naista mäessä
Brandyt ja konjakit on kyllä syytä pitää erillään. Konjakki on Ranskassa Cognacin alueella kasvaneista rypäleistä tislattua rypäleviinaa. On hupsua käyttää konjakki-nimitystä mistä hyvänsä väkevästä rypäleviinasta. Brandyillä on sekä kasvupaikkaan että rypäleeseen että valmistustapaan liittyviä merkittäviä makueroja. Jerezin sherrypohjaisista brandyistä ikimuistoinen oli Carlos I. Meille oli suositeltu Carlos III:a laadukkaana brandynä. Viimeisenä Madridin iltana menimme lopuksi churropaikkaan, tilasimme churroja, kaakaota (nam!) ja brandyä. Carlos I on pitempään kypsyettyä kuin Carlos III, ja se tarjoiltiin kultakalamaljan kokoisista aromilaseista, jotka ensin lämmitettiin. Brandyäkin hulahti sinne aika reippaasti. Palasimme majapaikkaamme hiukan horjuen, mutta lämpiminä ja tyytyväisinä. PS Aika hyvä peruskirja väkevistä on tämä Michael Jamaisin opus - painos näkyy vain valitettavasti loppuneen.
Se kai meni niin että Konjakki nimeä saa käyttää jos rypäleet on Grande- ja Petit Chanpagnen alueelta. Gognacin kaupunki vain sattuu olemaan siinä keskellä. Noita Chanpagneja ei myöskään saa sotkea ihan muualla olevaan samannimiseen Shampanjan kasvu- ja tekoalueeseen ;-)
Noinhan se menee. Cognac on Poitou-Charentesin alueen Charenten departementin Cognacin aliprefektuurin parinkymmenen tuhannen asukkaan pääkaupunki, jota ympäröiviltä Grande Champagnen ja Petite Champagnen viljelyalueilta konjakkien rypäleet ovat peräisin. Tarkkaan ottaen konjakkiin käytettäviä rypäleitä tuotetaan myös alueilla Borderies, Fins bois, Bon bois ja Bois ordinaires. Etiketeissä mainitaan usein, jos rypäleet ovat peräisin parhaina pidetyiltä Grande tai Petite Champagnen alueilta. Jos etiketissä lukee Fine Champagne, se merkitsee, että konjakki on sekoitus Petite ja Grande Champagnen rypäleistä niin, että yli puolet on Granden Champagnen alueelta. Samppanja (jota puolestaan ei pidä käyttää kuohuviinien yleisnimenä) on peräisin Champagne-Ardennen alueelta Marnen departementista, jonka aliprefektuureja ovat samppanjoista tutut Reims ja Épernay. Viljelyalueen kylille on oma luokituksensa, parhaat ovat Grand Cru ja seuraavat Premier Cru. Samppanjoissa tärkeä on myös rypälelajike (sallittuja ovat Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay) ja niiden sekoitussuhde.
Espanjalaisilla baarimikoilla kyllä on oikein ylpeyden aiheena ne valtaisat konjakkilasilliset. Sitä kaadetaan lasiin about niin kauan kunnes asiakas ilmoittaa, että nyt riittää.
Äläs nyt, vastahan tämä alkaa lämmetä. Calvadoskin on vielä kokonaan käsittelemättä. Ja kaapissa olisi paria laatua konjakkia - pitäisköhän käydä hakemassa neuvoa-antavat? Metaxa on kyllä loppu, kuten myös moldovalainen Belyi Aist -brandy, joka meillä on ollut joskus turhankin suosittua. Vähemmän oikeaoppisesti suosittelisin siitä nuorempia kansanlaatuja - tähdekkäimmät voivat muistuttaa maultaan öljylähdettä.
Mitäs niitä "turhaan" erottelee. Kaikki konjakkihan on brandyä ja kaikki alkoholi loppujenlopuksi maustettua etanolia... Ja onhan armanjakki myös käsittelemättä... Siitähän se on kiinni, että mihin sen rajan vetää. Puhutaanko nyt kaikista tislatuista käymistuotteista, jotka tehdään hedelmistä, pitäiskö grappakin ottaa mukaan, jne. Itse puhun mieluinten vain mausta - siitä mikä maistuu mieluisalta ja siitä mikä ei!