Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Turhake nimeltä Toriparkki

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana Tapiola2006, 1 Toukokuu 2017.

  1. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Onko toriparkki suurempi turhake kuin jälleen uusi marketti kaupungin laidalle? En oikein tiedä, en pidä kummastakaan. Mutta jos valita pitää, niin mielummin todistan elävää keskustaa kuin markettien loputonta laajenemista.

    Eri asia on sitten se, että voidaanko toriparkin avulla hillitä kaupunkirakenteen rapautumista. Tästä minulla ei ole faktaa tarjota ja tilanne on varmaan kovin erilainen eri kaupungeissa. Kotikaupunkini Jyväskylä on tiivis ja ahdas vrt Seinäjoki josta oudomman on hiukan hankala edes hahmottaa sitä varsinaista keskustaa. Jyväskylässä parkkeeraaminen on myös kallista ja paikkoja on niukalti. Mitä muutaman kerran olen käynyt Seinäjoella autolla, niin muistan edullisen parkkipaikan löytyneen tuosta vain.

    Jyväskylässä toriparkki rakennettiin likemmäs 30 vuotta sitten, ja sen jälkeen keskustaan on rakennettu muitakin parkkitaloja jotka ovat ahkerassa käytössä. Seuraavan 30 vuodenaikana liikenne tulee kuitenkin muuttumaan suuntaan jossa bussi- ja taksipalvelut monipuolistuvat, itse ajavat autot yleistyvät jne. Ja ihmiset ehkäpä myös alkavat enemmän arvostaa pyöräilyä. On myös selvä trendi, että nuoret eivät aja ajokorttia, eivätkä niin ollen tule ostamaan autoa.

    Toriparkki ei ole turhake, mutta jos olisin paikallinen diktaattori niin tässä ajassa en enää rupeaisi toriparkkia rakentamaan.
     
  2. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    ^^Kaiketi olisivat pärjänneet pienempi alaisella montulla, jos parkki olisi toteutettu kaksikerroksisena alkuperäisen suunnitelman mukaan. Suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin liian kalliina ja maaperärakenteeelisesti riskialttiina toteuttaa. Nyt on tulossa vajaan parin sadan auton yksikerroksinen parkki.
     
  3. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    ^Kaupunkirakennetta ja sitä selkeää keskustaahan Seinäjoelle nyt paraikaa koitetaan tehdä. Jossain vaiheessahan se on muodostunut tyhjästä jokaiseen kaupunkiin.
     
  4. Meiän kaupungissa kaupunginsuunnittelijoiden painajainen on usean vuoden ollut jo, miten saisi bisnekset pyörimään torin ympäristössä, kun itse tori on ja pysyy kauppiaista tyhjänä, samalla se tyhjentää liiketiloja niistä kiinteistöistä ympärillä? Sitä on koitettu korjata tyhjänpäiväisillä patsailla ja leikkitelineillä, ja älyttömällä esiintymislavalla mutta ne on jäänyt vaan ympäristöhaitoiksi.

    Nyt kunnallisvaalien aikaan lehdissä oli ehdotuskehotus paikallisessa aviisissa, mitä pitäisi tehdä toisin? Annoin oman ehdotukseni, että laittavat sen torin parkkipaikoiksi siinä keskellä toria ja laidoille ruohoa ja puita. Silloin ei asiakkaat ainakaan karkaa ja torilla riittää hyörinää. Mä arvasin etukäteen, että kaupunkilaisilla on päässä kuitenkin sellanen päähänpinttymä, että sen torin pitäisi olla tyhjä ja neitsee. Annoin tämän ehdotukseni evääksi yhdelle pontevalle kokoomus-ehdokkaalle, aattelin, että se jos kukaan tietää bisneksen ja finanssien päälle.

    En ole edes seurannut, menikö se läpi. En minä sitä äänestänyt.
     
  5. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Mitä järkeä tuommoisessa on? Eikös 200 auton parkkitalo täyty heti, etenkin kun 2/3 paikoista on kuitenkin keskustan asukkaiden ja liikkeiden varaamia.

    Jos parkkitalo rakennetaan, niin kyllä sen pitää olla sen verran iso, että tilaa riittää myös ruuhka-aikaan. Ihan turhakkeeksi se jää jos ihmiset eivät voi tietää, että sinne ihan oikeasti voi auonsa parkkeerata.
     
  6. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Ansaintalogiikka noissa menee niin, että sen jälkeen kielletään pysäköinti koko keskustassa ja siirretään pysäköintimaksuista saadut tulot kunnalta yksityiselle parkkihallin rakennuttajalle. Mitä kovempi kysyntä ruuhka-aikaan, sitä korkeampi tuntivuokra sopii ruudulle. Veikkaan, ettei tuon kokoisista halleista myydä osakkeita yksityisille.
     
  7. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    Seinäjoen toriparkin rakennuttaa kaupungin kokonaan omistama pysäköintiyhtiö. Viereisen rakenteilla olevan kiinteistön markkinoinnissa ilmoitetaan, että parkkihallista voi varata autopaikan. Seinäjoen toriparkin ei ole kaiketi tarkoituskaan paikoittaa kaikkia keskustan autoja, vaan liittyä yhdysrakenteisena keskustorin rakentamiseen kokonaisuutena.
     
  8. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Olkaa tyytyväisiä. Teillä on Seinäjoella poikkeuksellisesti asukkaita edustava kunnanvaltuusto.
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    Hassun kahdella tapaa tulkittava lause. Kelasin tätä aikani niin, että pysäköintiyhtiö omistaa koko kaupungin. Niinhän lause toteaa ja varmaan sekään ei ole hirveän kaukaa haettu.
     
  10. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Niin on. Kerran olin alatasolla koiranäyttelyssä
     
  11. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    Luepas verbin partisiippi uudestaan. Lauseessa oli käytetty agenttia. Merkityksessäsi verbissä tulisi käyttää ensimmäistä partisiippia ja lause kuuluisi silloin: "Seinäjoen toriparkin rakennuttaa kaupungin kokonaan omistava pysäköintiyhtiö."
     
  12. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 777
    748
    113

    Muistamatta mitä on partisiippi ja mitä agentti luotan hyvään kielitajuuni: Tuo on koko lailla sama! Otatko uudestaan? Et voi väittää, että lauseella olisi vain toinen näistä merkityksistä.


    edit. Jos kirjoituksesi oli niin kuin piti, se olisi ihan hyvä käsikirjoitus radiosketsiin kuten Alivaltiosihteeriin, mutta ei se toimi tällä tavoin.

    edit2 aamulla. .. kuinka siihen yön aikana on ilmestynyt yhden kirjaimen ero. Kyllä munkin kielikorva tuon eron ymmärtää. Ainakin aamuisin, kun edes huomaa kirjaimen erot. (Ja mää kun tavasin ja tavasin ja enkä huomannut kirjaimen eroa!)
     
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 410
    3 043
    113
    Sanat ovat siitä omalaatuisia, ettå yksikin kirjain saattaa muuttaa merkityksen ihan toiseksi. Vaikkapa sana "pasta".
     
  14. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
  15. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 410
    3 043
    113
    Huono esimerkki, tai sitten en vain keksi, miten se muuttuisi kolhimalla. Siis tyyliin Raul -> Paul pikku tönäisyllä.
     
  16. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
  17. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 166
    339
    83
    Alkuperäisen lauseenvastikkeen sijaan olisin voinut käyttää myös sivulausetta, niin asia olisi ehkä ymmärrettävämpi myös iltaisin. Puolustuksekseni todettakoon, että lauseenvastikkeilla pärjää vähemmällä tabletin tökkimisellä.
     
  18. RB

    RB Well-Known Member

    9 145
    1 109
    113
    Nyt jo montun reunalla talotkin sortuu:
    https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/vaasantalon-a-rappu-k%C3%A4ytt%C3%B6kieltoon-jo-huhtikuun-alussa-yritt%C3%A4j%C3%A4lle-%C3%A4kkil%C3%A4ht%C3%B6-toimitiloista-1.2286299
    Ei varmaan näy kunnolla linkki mutta kyseessä olevan montun reunalla olevasta kerrostalosta on asukkaille tullut sortumisvaaran takia äkkilähtö kotoa.

    Ja kaikki ihan turhan tähären.
     
  19. ... ja tämä kaikki liittyi ketjun aloittaneeseen kuvaan?
     
  20. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 410
    3 043
    113

    Eihän edes k.o. kuvan yhteydessä ollut ketjun aloittava tekstikään liittynyt siihen.