Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Vs: Päivän :-(

    Hyvä rinnastus.  Liikenneraivo on aika kumma juttu.  Kaiketi sitäkin on tutkittu paljon, mutta ei ole sattunut hakematta silmiin mitään hyvää yhteenvetoa.  Liikenteessä kuitenkin muutoin varsin rauhalliset  ja "sivistyneet"  ihmiset käyttäytyvät täysin hillittömästi, ja aika pitkiäkin ajanjaksoja - ohittamista kostetaan vielä kilometrien päässä, kiilaaminen muistetaan palauttaa kolmansien valojen jälkeen jne.  Keeganin mainitsema "oli aikaa harkita"  ei ainakaan niissä tilanteissa riitä alkuunkaan, aikaa voi kulua useita minuutteja.
     
  2. jhalmu

    jhalmu Active Member

    8 551
    2
    38
    Vs: Päivän :-(

    Itse olen huomannut joskus, että pitkään jatkunut stressitila jota itse ei tiedosta, purkautuu helposti ja yllättävästi ratissa.
     
  3. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 144
    1 187
    113
    Vs: Päivän :-(

    "Kurinpalautuksesta" (tosin organisaation, ei ilmeisesti tekijän itsensä käyttämänä terminä minkä selvästi muistin väärin) vaikka täällä:

    http://www.vastarinta.com/video-valikohtaus-helsingin-katuaktivismissa/

    http://www.dankoivulaakso.fi/aarioikeisto-suomessa-kirjoittajat-laki-mahdollistaa-jo-vakivaltaiseen-natsismiin-puuttumisen/

    https://takku.net/forum/viewtopic.php?showtopic=42681

    http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Kolumnit/2016/09/20/Kolumni%3A%20Jaloa%20terroria/2016321284137/68

    http://blogit.image.fi/puistojatkot/onko-narkkarin-hengella-arvoa/


    EDIT Organisaation kannalta siis kyseessä ei ollut pikaistuksissa tapahtunut pinnan palaminen vaan jotakin ihan muuta, organisaation luonteeseen liittyvä teko, "kurinpalautus".
    SVL:n oma sanamuoto "...oli erään aktivistin puututtava tilanteeseen ja annettava pikainen kurinpalautus kaikista aggressiivisimmalle henkilölle."
    Oli puututtava tilanteeseen... annettava (...) kurinpalautus.
    Poliittista väkivaltaa?  Ei, eihän toki...
    Toisin sanoen tämän organisaation mielestä katuväkivalta on oikeutettua kurinpalautusta.
    EDIT 2 Organisaatio siis on omien sanojensakin mukaan ottanut oikeudekseen omalla päätöksellään pahoinpidellä ihmisiä. Ja tämän puljun kieltämistä harkitaan ja tutkitaan.....
     
  4. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 428
    3 056
    113
    Vs: Päivän :-(

    En vieläkään niele tuota "itsestään selvyytenä".  Lienee aika tuttu ilmiö muistakin yhteyksistä, että jokin tapahtuma yritetään kääntää jotenkin voitolliseksi  - selittelemällä jälkeenpäin.  Onkohan nyt noita jälkiviisauksiakaan syytä ottaa ihan todesta.  (K.o. lausunnon aikaan uhri kaiketi oli vielä hengissä.)

    Mitään viittauksia suunnitelmallisuuteen ei tuossakaan ollut. Se harkinta....  :)

    Muutenkin:  minusta näyttää aika vahvasti siltä, että sinäkin olet päättänyt intuition, mielikuvan tai mieleisen asian pohjalta jo aluksi, miten asia on,  ja sitten lähtenyt etsimään valikoivasti  todisteita sille ja vain sille kannalle.  Yleistä, mutta ei ihan fiksuinta.  Se parempi vaihtoehto A kun on aina se, että tarkastellaan *kaikkia*  lähteitä ja taustatietoja, ja muodostetaan mielipide vasta sitten - tai tarkennetaan sitä.

    No, saat toki pitää metodisi.  Tieteellisessä tutkimuksessa tai poliisin työssä se olisi tuhoisaa, nettikeskustelussa vallan käypäistä.  Jatketaan näin ;)

    Asiasta toiseen haaraan.  Yksi mielenkiintoinen seikka, joka jossain vaiheessa myös ilmenee, on poliisin ja syyttäjälaitoksen asenne.  Onkohan mediajulkisuuden ja someraivon  vaikutus sellainen, että k.o. instanssit terhistäytyvät, ja pistävät asian käsittelyyn vauhtia?    Nyt kesällä lehtijuttujen mukaan on aika yleisesti oikeuksissa käsitelty pahoinpitelyjä ja raiskauksia yms. yksinkertaisia väkivalta-asioita vuodelta 2012.  Sen tahdin mukaan tässä tapauksessa esitutkinta ja syyteharkinta valmistuisivat about kesällä 2020,  alioikeuskäsittely  päätyisi siihen 1,5 vuoden ehdolliseen tuomioon joskus joulun alla 2020 ja hovi sitten vahvistaisi päätöksen  loppukeväällä 2022.

    Näin ollen tulemme (ehkä) tietämään lopullisen näkemyksen asiasta noin 6,5 vuoden kuluttua, jos tosiaan  käsittelytahti olisi nykyään niin surullisen yleinen.  Vai,  kuinkahan käy?  Pistetäänköhän pökköä pesään syyttäjälaitoksen puolella?
     
  5. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 144
    1 187
    113
    Vs: Päivän :-(

    Tottakai on täysin mahdollista, että tekijältä vain paloi päreet ja hän toimi todellakin pikaistuksissa (joskin hieman pitkällä sytytyslangalla), että hänen mielessään ei todellakaan käynyt mitään ideologisia motiiveja ja että organisaationsa vain yritti kääntää teon omaksi kunniakseen. Vallan hyvin voi olla näin ja oletettavasti tämä on tekijän ja hänen puolustusasianajajansa kanta ja onhan se perusteltavissakin.

    Itse vain pidän toista vaihtoehtoa uskottavampana

    EDIT  Sikäli kun aikanaan syyttäjä pyrkii esittämään teon poliittisena väkivaltana, voi hän vedota vain aihetodisteisiin, siinä olet aivan oikeassa. Riittävätkö ne tässä tapauksessa, se nähdään aikanaan mutta ehkä ei todellakaan kannata pidätellä henkeä.

    EDIT 2 Muuten, mitä on sellaisia asiaan liittyviä tärkeitä lähteitä jotka olen sulkenut pois (kuten kirjoitat). Kerro toki niin tutustun niihin. MV-lehti? Onko muuta?

    EDIT3 Syytökset puutteellisesta lähdepohjasta täytyy, kuten epäilemättä tiedät, perustella. Etteivät ne jää tyhjiksi heitoiksi.
     
  6. Tuus4

    Tuus4 Well-Known Member

    2 141
    41
    48
  7. Vs: Päivän :-(

    Kyllä! AlkoholiVerot alas. Niin ei pääkaupunkilaisten pitäisi lähteä viinaa hakemaan virosta!! Jäisi nekin Veroeurot Suomeen!
     
  8. Vs: Päivän :-(

    Perjantai on pannukakkupaivä!
     
  9. 3js

    3js Member

    686
    0
    16
    Vs: Päivän :-(

    No niin taas ne hävis. Milloin tulee se päivä, oi milloin.
     
  10. Tuus4

    Tuus4 Well-Known Member

    2 141
    41
    48
  11. Tuus4

    Tuus4 Well-Known Member

    2 141
    41
    48
  12. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
  13. motris

    motris Well-Known Member

    4 708
    703
    113
    Vs: Päivän :-(

    Niin. Lounais-Helsingin asukkaat ja työssäkäyvät kannattaa tässä pitää kuitenkin erillään Espoon kymmenistä tuhansista asukkaista. Niin kuin jopa Oulussakin sanotaan, Espoo on ihan oma maailmansa...

    [QUOTE>
    [/QUOTE]
    Hankalia juttuja joo. Viestintä on ollut kieltämättä surkeaa.
     
  14. Vs: Päivän :-(

    JAKOON KIITOS !

    HUIJAUSTIEDOSTOJA ELISAN LASKUSSA

    Juuri saapuneessa laskussa on merkitty 17 yhteydenottoa nimestä päätellen unakarilaiseen palvelujentarjoajaan. Koska en ole soittanut noita puheluita 29.9., enkä edes pysty soittamaan 17 puhelua 30 sekunnin välein, teen ilmoituksen. Samasta asiasta löytyy netissä jo aiempia reklamaatioita vastaavista tapauksista sekä tuosta samasta "yrityksestä". Onkohan puhelun hintojen jakaminen pieniin "osahintoihin" hyväksi koettu strategia, jolloin kukaan ei kiinitä huomiota yksittäiseen, kovahintaiseen puheluun? Hmmm...

    Kuvaruutuukaappaus laskusta:
    Huijaustiedostoja Elisa 29.9.2016 www kuvaruutukaappaus 11.10.2016 laskusta
     
  15. Tuus4

    Tuus4 Well-Known Member

    2 141
    41
    48
  16. Vs: Päivän :-(

    Hei Tapiola2006!
    Selvitetään tämä laskuasia pikimmiten jos siinä on jotakin epäselvää. Tarkoituksemme ei ole huijata tai laskuttaa asiakkaitamme turhasta. Voit olla meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta: https://my.surveypal.com/Viesti-Elisan-asiakaspalveluun tai Palsta -sivujemme yksityisviestillä: http://elisa.fi/palstatiimi . Sivustolle tulee olla sisäänkirjautunut laittaakseen yksityisviestiä :)

    Moona / Sometiimi
    http://palsta.elisa.fi
     
  17. jhalmu

    jhalmu Active Member

    8 551
    2
    38
    R.I.P kameralaukku.com. Paljon annoit, paljon kärsit.