Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

  1. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Päivän :-(

    "Jotta se olisi, niin minulla pitäisi olla tavoite ja tarkoitus."  Juuri näin. Ja SVL:llä on tavoite ja tarkoitus. Esimerkiksi yhteiskuntamme aika rajunlainen muuttaminen. Se mieltää vihollisiksi (sikäli kun julkisuudessa olleisiin tietoihin on luottaminen) muiden muassa uhrin kaltaiset ihmiset.  Ja sillä on menetelmäkin tavoitteeseensa. Väkivalta.

    Mikä tässä on niin vaikeaa?
     
  2. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Vs: Päivän :-(

    Kirjoituksessasi näkyy erinomaisen kehittynyt perehtymättömyys asiaan.
     
  3. Vs: Päivän :-(

    Harva paikka maailmassa on sellainen, missä sylkijä ei saa välittömästi kuonoonsa. Voitte vapaasti kokeilla, en kyllä todellakaan suosittele. Suomessa onneksi toisten päälle sylkeminen on äärimmäisen marginaalinen tapa, ei oikeastaan edes kuulu kulttuuriimme. Itse en ole koskaan joutunut missään kenenkään sylkemäksi.

    Jos tuollainen joskus kuitenkin tapahtuu, toivon että koko itsehillintäni on silloin käytössä. Sylkijä ei saa kuin pahimmassa tapauksessa jonkun pienen sakon (pitkän ja puuduttavan oikeusmenettelyn jälkeen, minuakin siellä sitten vaivattaisiin.) Tämä ei mitenkään ole minusta oikeudenmukaista, ja siksi itsehillintäni saattaisi pettää jo akuutissa tilanteessa. Jonkun hepatiitin tms. pelko ei varmasti auta asiaa. Huh.

    No kai natsi se olen minäkin, jokainen Jeesus kääntäisi toisen posken. Kyllä te tiedätte.
     
  4. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Päivän :-(

    Lukemieni kuvausten mukaan uhri sylkäisi katuun mielenosoittajien eteen. Voitko ystävällisesti linkittää lähteen jonka mukaan hän sylkäisi ihmisen päälle?
     
  5. Vs: Päivän :-(

    Tämä on varmuudella ns. valkoinen valhe. Selvää on että ainakin osa sylkiryöpystä on osunut vastaanottajaan, mutta "yritin kadulle sylkeä, ihan varmana! Voin vaikka vannoa!"-tyyppinen pehmentely on jälkikäteen aivan luonnollista. Jos oikein muistan, tämä kaveri ei edes tästä tilanteesta muistanut mitään, mutta huhupuheita tässä on pelkästään ollutkin esillä.
     
  6. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Päivän :-(

    Niin sinulla ei sitten tähän sitä lähdettä ole?
     
  7. Vs: Päivän :-(

    Onko kenelläkään mistään tässä asiassa? Mikä edes on sulle kelpo lähde? Kaveri sanoi, se väitti, ite näin, tossa videossa on havaittavissa, näin unta, kortit kertoi, notaari allekirjoitti ja kaksi todistajaa? Lähden ulos. Imperiaali, sellainen lempeä myös muille.
     
  8. Olli Knuuttila

    Olli Knuuttila Well-Known Member

    3 218
    405
    83
    Vs: Päivän :-(

    No, rohkeasti iso mies, kerro nyt vaan lähteesi, kun "varmuudella" tiedät.

    Tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Kruskopfin mukaan: "hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa”. (HS 19.9.) Tokihan on mahdollista, että komisariolla on joku erityinen syy esittää "varmuudella valheita", mutta mielenkiinnolla odotan näkemystäsi siitä mikä se olisi.
     
  9. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Päivän :-(

    Erinomainen esimerkki.
     
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 332
    3 000
    113
    Vs: Päivän :-(

    Tarttuvaa....  :)
     
  11. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 332
    3 000
    113
    Vs: Päivän :-(

    Ehkäpä sitten valistat minua hiukan, ja kerrot asia todellisen laidan?
     
  12. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Päivän :-(

    Kun täällä on arveltu pahoinpitelyn tapahtuneen pikaistuksissa, niin katsotaan vähän mitä poliisin mukaan tapahtui: "”Hän pysähtyi mielenosoittajien eteen. Siinä oli mahdollisesti jotain sanailua. Hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa”, Kruskopf sanoo.
    Tällöin vuonna 1990 syntynyt mielenosoittaja lähti poliisin mukaan juoksemaan noin kymmenen metrin päästä miestä kohti ja potkaisi tätä rintaan, minkä vuoksi uhri kaatui maahan ja löi päänsä."

    Toisin sanoen mahdollinen sananvaihto ym. on päättynyt. Uhri on lähtenyt tilanteesta pois. Kun uhri on ollut noin kymmenen metrin päässä on tekijä juossut häntä kohti ja potkaissut.
    Pahoinpitely on siis tapahtunut selvästi sanailun jälkeen.
    Niinpä tulee mietittäväksi miten uskottavaa on se, että teko on tehty pikaistuksissa.
    Vai olisiko ehkä uskottavampaa että teko on harkittu?

    EDIT Linkki vielä: http://www.hs.fi/kotimaa/a1474254801865
     
  13. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Vs: Päivän :-(

    Yllättävän monella on sellainen asenne, että mitäs läksi?
     
  14. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 332
    3 000
    113
    Vs: Päivän :-(

    Meinaat siis, että tekijä on suunnitellut tapahtumaa?  "Sit ku se sälli tulee siihen räkimään, niin minäpä menen ja potkaisen sitä. Saadaan kivasti näkyvyyttä meidän aatteelle." ???

    Haloo hei......  Houston, we have a problem here!
     
  15. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Päivän :-(

    En. Tarkoitan että koska sanailun toinen osapuoli oli jo ehtinyt poistua tilanteesta, niin silloin aivan ilmeisesti tekijällä on ollut aikaa harkita mitä tehdä. Hänellä on ollut aikaa miettiä mitä tehdä. Antaako asian olla? Huutaako perään jotakin? Vai mennäkö ja potkaista?  EDIT 3 Toisin sanoen tekoa ei ole tehty pikaistuksissa.
    Yritätkö ihan vakavissasi väittää, että hänen harkintaansa ei ole ohjannut se, että hän on mielenosoitustilanteessa jäsenenä äärijärjestössä joka propagoi väkivaltaa kelvollisena ja keskeisenä metodina?
    Koska jos yrität väittää, niin.... Houston, we REALLY häve a problem here:)

    EDIT Pari typoa korjattu

    EDIT 2 Ymmärtääkseni tekijä välittömästi naamakirjassa heti kehuskeli tekemisillään, joten vallan hyvin siinä on aivan oikeasti voinut olla mukana myös näkyvyyden hankkiminen motiivina. Tuskin olisi julkisesti teollaan retostellut jos olisi pitänyt sitä jotenkin paheksuttavana, vai mitä arvelet? Ja hengenheimolaisiltaan kai tuli somessa ihan kivasti kehuja. Näkyvyyttä kyllä tuli.
     
  16. Vs: Päivän :-(

    Oletteko herrat aivan varmoja siitä, että ko. henkilö on ylipäänsä riitävän kykenväinen suorittamaan edellä esitettyä, monentasoista ajatusmallia?
    Minä en usko.
    Ja juuri se piirre on se, jota on syytä A) varoa B) rajoittaa. Ns. sivistyneemmässä (?) muodossa sama tapahtuu mitä pienimmästä syystä mm. liikenteessä.
     
  17. Vs: Päivän :-(

    Sylkeminen päin toista on se primitiivisin keino loukata. Tässä se kohdistui maahan, josta kuitenkin joku vähemmän ymmärtävä koki sen vahvaksi loukkaukseksi itseään ja edustamaansa aatetta kohti. Valitettavin seurauksin!!
    Täälläkään asiaan kirjoittavista, uskoakseni, ei kovinkaan moni ole kokenut itseen kohdistuvaa sylkemistä, ja miltä se tuntuu.
     
  18. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    Vs: Päivän :-(

    Edit 2? Kirjoitat ymmärtääkseni, onko esittää jotain lähdettä tai peräti faktaa asiasta?
     
  19. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Päivän :-(

    Ulkoisiin auktoriteetteihin nojaavassa keskustelussa omille mielipiteilleen ja oivalluksilleen pitäisi ilmeisesti löytää ulkopuolinen lähde? :D
     
  20. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
    Vs: Päivän :-(

    :D Kyllä, osuit asian ytimeen, niitähän täällä hän jatkuvasti perää, voin toki olla väärässäkin, en tarkistanut asiaa Wikipediasta.