Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus PEN E-P5

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana ppotka, 10 Toukokuu 2013.

  1. Paveaani

    Paveaani Member

    82
    0
    6
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Kuvanvakaaja näyttää tunnistavan hyvin sen vaakapanorointiliikkeen, josta oli muistaakseni E-M5-ketjussa juttua. Ainakin moottoriveneen seuraaminen rannalta tarkennusnappi pohjassa ja kameraa kääntäen sujui hyvin. Saa nähdä, miten käy pienempien kohteiden kanssa.

    Harmi kun ISO autoa ei pysty muokaamaan niin, että pääsisi vaikuttamaan sen tarjoamiin valotusaikoihin eri polttoväleillä.
     
  2. mouhari

    mouhari Member

    163
    4
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Jotenkin tämä E-P5 kiinnostaisi…. Olisi tuo wifi ym. kivaa. Mallina kiinnostaa myös…

    Toisaalta, tuli tuon OM-Deen sääsuojaus testattua oikeen huolellisesti menneenä kesänä:

    Oltiin poikain kanssa kalalla ja kuvailin siinä jotain tilannemuistoja. Lähdin mökiltä kaupunkiin ja ajattelin, että sinne mökille se kamera jäi. Kun tulin 4 päivän päästä mökille takasin, niin oli jääny kameravehje veneen penkille. Vettä oli todellaki satanu veneen pohjasta päätellen (tulppa kiinni) aikas lailla.

    Ei ollu ottanu miksikään tästä. Pelittää edelleen ihan täysin. Obiskana oli rungossa Oly 14-150 ja sekin ihan täydessä terässä… Kyllä kylmäs sillä hetkellä….

    Kannattaa varmaan näitten sattumien jälkeen pysyä tuossa rungossa….
     
  3. Paveaani

    Paveaani Member

    82
    0
    6
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Jep, kieltämättä sääsuojaus olisi mukava lisä tähänkin runkoon. Ideaalitilanteessa ostaisin kaksi kennoltaan samanlaatuista runkoa. Toinen olisi äärimmäisen kompakti sääsuojauksella turistikäyttöön. Toinen olisi sääsuojauksella myös, mutta enemmän käytettävyyden ja ergonomian ehdoilla suunniteltu ja pitäisin sitä mukana harrastaessa tai tehdessäni jotain kuvaamisen ehdoilla.
     
  4. Paveaani

    Paveaani Member

    82
    0
    6
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Check!
     
  5. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Olympus PEN E-P5

    No monta oli oikein?
     
  6. Paveaani

    Paveaani Member

    82
    0
    6
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Juuri niin monta kuin pitikin. VF-4 kilahti postista ja pelittää. Toimituksessa meni n. 2vk siitä kun lähetin dokumentit Oly:lle (kirjattuna kirjeenä). Kohtuullinen aika mielestäni, ainakin E-M1-ketjua lueskelleena.
     
  7. Paveaani

    Paveaani Member

    82
    0
    6
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Väliaika-tiedote. Tyytyväinen hankintaan. Rullien pyörittely ja laukaisimen painaminen onnistuu perus mustat nahkahanskat kädessäkin. Objektiivin puolella oleva rulla on loistava verrattuna E-P1:ssä ristikko-ohjaimen ympärillä olleeseen renkaaseen..

    VF-4 pelittää mukavasti. Olen pitänyt automaagisen silmätunnistuksen päällä ja käytellyt sekä näyttöä että etsintä tilanteen mukaan.

    Pieni tila oikean käden otteelle haittaa yllättävän vähän, mikäli objektiivissa on vartta riittävästi vasemman käden otteelle. 40-150r ja 100-300 ainakin näin.

    Voi, kun ISO autoa pystyisi kustomoimaan enemmän.
     
  8. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Tämä antiikkikamera on eksynyt kassiini. Olen itseasiassa suht tyytyväinen siihen. Enimmäkseen.

    Mikä eniten nyppii on Olympuksen hyväksi kehuttu tarkennus. Tarkennus on hyvä silloin kun kasvojen. tai silmäntunnistus aktivoituu. Lisäksi se on nopea silloin kun kamera saa tarkentaa edes/takas kaukana/lähellä olevaan noin rekan kokoiseen esineeseen. Ongelma on kuitenkin esimerkiksi silloin jos kuvaan ihmistä joka on 5-10 metrin päässä (riippuen objektiivista). Silloin tarkennus hakeutuu taustaan vaikka kuinka yrittäisin saada tarkennuspistettä napsahtamaan kohteeseen.

    Onko syy käyttäjän vai onko kamera vaan huono? Olen kokeillut myös pienempää tarkennuspisteen kokoa, mutta eipä tuo tunnu isommin auttavan.
     
  9. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Onko E-P5:ssa kosketusnäyttö? Sen avulla ainakin saa sohittua tarkennusta oikeaan kohtaan E-M5:lla, jos joutuu takatelkkarin avulla kuvaamaan.
     
  10. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Olympus PEN E-P5

    On siinä. Muutenkin kamera on 1/8000 sek suljinta lukuunottamatta tekniikaltaan jotakuinkin sama kuin E-M5. Ongelma on vaan se, että kuinka sormella tököttelen kohdetta, niin kamera ilmeisesti katsoo kontrastia laajemmalta alalta - ja tarkentaa sitten taustaan.

    Paveaani kirjoittaa viestissä #84 tästä. Muistelen, että E-M5 keskusteluissakin on asiaa puitu, välilläjopa aika kitkerään sävyyn. Teoriassa Paveaanin mainitsema tarkennusneliön pienentäminen tuntuu hyvältä ratkaisulta, mutta se ei mielestäni toimi käytännössä hyvin.
     
  11. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Totta, kosketusnäytöllä tulee kyllä huteja. E-M5:ssa paras apu on ollut etsin, koska silloin näkee ainakin kunnolla mihin sitä tarkennuspistetttä sohii. Suosittelen EVF:n ostamista. Kiinnostavaa olisi joskus kokeilla onko E-M1:ssä yhtäään parempi tarkennus, kun tarkennuspisteen saa pienemmäksi.
    Huomasin itsekin tuon E-P5:n tarjouksen rajalasta, mutta taitaa olla vähän konstikas kapine muulle perheelle näppäilykameraksi...
     
  12. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Juu, ei E-P5 mikään näppäilykamera ole. Enempikin näpertelykamera - on Olympusmaisen monimutkaiset menut ja paljon nappeja joita konfiguroida eri käyttöön. Olen kuitenkin tykännyt kuvata tuolla. Helppotoimisen wifin takia Instagrammiin tulee nyt kuvattua enemmän. Ja jos huolella toimii, ja valo on hyvä, niin kyllä kameran jälki riittää vakavampaankin kuvaamiseen. Nykyisellä hintatasolla oikein suositeltava.

    Kunhan vain tarkennuksesta saisi niin luotettavamman... :-/
     
  13. Paveaani

    Paveaani Member

    82
    0
    6
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Mulla toimi tarkennus parhaiten, kun piti pientä neliötä ja kerta tarkennus+MF. Tarpeen vaatiessa neliön siirtäminen kosketusnäytön avulla esim rajauksen vuoksi. Joskus harvoin viimeistely MF renkailla. Evf4 on kyllä hieno peli. Harmi kun se on jotenkin muovisen ja heikon oloinen. Pelkäsin aina, että kolahtaa tai taittuu tms.

    Ehkä sekavalo (sisällä luonnonvalinnan ikkunasta plus lamput) sekä liikkuvan kohteen tarkennus ovat tämän rungon akilleen kantapäät, siis imho. Hienoa esim säätö mahdollisuudet ja murtuminen pieneen tilaan kuljetuksessa.

    Kirjoitin osin menneessä aikamuodossa, koska Rahalan E-M1 tarjous (vielä kai voimassa) oli liian houkutteleva ja vein vaihdossa pois. E-P1 ei muuten luvattu penniäkään (jos muistan oikein) vrt Canonin vaihtokampanjat yhtä vanhoissa kameroissa..
     
  14. Marginaaliolento

    Marginaaliolento Member

    181
    10
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Älä muuta sano. Oma E-P5:ni vietti kuukauden (!) takuukorjauksessa ja kesti aika kauan etsiä ja ihmetellä, kun sain sen eilen takaisin, että mistäs sen erinomaisen SuperControlPanelin saikaan päälle, mistä sai tarkennuspisteen pienemmäksi ja aktivoitua (vaatii kahdessa eri valikossa toimimista) ja mistä sai sen Anti-shock 0-sec.-viiveen valittua ja aktivoitua (taas kaksivaiheinen prosessi) + siihen päälle tavanomaiset nappuloiden ja rullien toimintojen konfiguraatiot, että saan kameran mukautumaan omaan kuvaustyyliini. Ja olen sentään kuvannut digi-Olympuksilla nyt noin 11 vuotta ja olen mielestäni aika hyvin perillä noista valikoista.
     
  15. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Ja rasittavaa on että jotkut komennot eivät nähtävästi pysy päällä, vaan ne on aina haettava uudestaan. Olen kuvaillut E-M5:lla kaksoisvalotuskuvia ja joka kerta toiminto on valittava uudelleen - vai onko joku valinan OK-kuittaus jäänyt vaan huomaamatta...?
     
  16. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Meillä on ollut perhekamerana E-PL2. Siihen nähden tämä E-P5 on kyllä eri luokan kamera, vaikka onkin jo parin vuoden ikäinen malli. En tosin pitänyt tuota ikää ostohetkellä minään erityisenä haittana, sillä samaa pikkuisen ikääntynyt 16mpx kennoa Oly on viljellyt uudemmissakin kameroissa. Kuvaprosessoinnin kehittämisellä voidaan saada jpg kuviin jotain pientä parannusta, mutta kyllähän kuvanlaadussa on jo ihan selkeän parannuksen paikka. m43 Olyt ovat jäämässä kuvanlaadussa Sonyn 1" kennolla varustettujen kameroiden taakse.

    Mutta kamerat eivät ole pelkkää tekniikkaa. Onhan toi E-P5 ihan söpö ja m43 järjestelmään on myös tarjolla kohtuullisesti optiikkaa. Eli jos jollakulla on ylimääräinen VF-4 etsin, niin sitä voi markkinoida minulle :)
     
  17. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Eiköhän uusi kenno ole tulossa olympuksenkin kameroihin, kun panasonic jo ehti vaihtamaan...GX8 on vaan aika ylihintainen, kun Sonyn kennoa saa A7:ssa neljä kertaa isomman lätyn paljon halvemmalla... 
     
  18. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Kennon pinta-ala on niin tärkeä asia, että mainonnassa pitäisi aina kertoa montako neliömillimetriä saa eurolla.
     
  19. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Hieman kuin asunnon neliömetrit. Tai banaanin kilohinta.
     
  20. reijokoo

    reijokoo Member

    111
    5
    18
    Vs: Olympus PEN E-P5

    Eikös nämä kaikki pienikennoiset koetinkivet ole vain etappeja matkalla kohti täyskennoista valaistumista...? ;-)