Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana markku55, 15 Toukokuu 2015.

  1. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
  2. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Voi olla. Itselläni ei ole Tervon taitoihin evidenssiä esittää tuohon, kun olen vain yhden hänen romaaneistaan lukenut.

    Kyllä mä kuitenkin veikkaisin, että Tervo tietää myös meidän pediatrian pohjan/lähtökohdat. En tosin tiedä, kun en tunne.

    Pitänee lopettaa tuolta lukeminen. Propaganda-median juttuhan tuo oli muutenkin. Anteeksi, kun linkkasin.
     
  3. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Kuten Stiler Pressiklubissa totesi, niin nämä valkoisen roskasakin edustajat eivät ole itse integroituneet Suomeen.

    Jotenkin säälittävää että useimmiten toimeentulotuen varassa asuva valkoinen roskaväki, on kauhean huolissaan mitä pakolaisuus maksaa, aivan kuin he itse olisivat maksaneet jostain koko elämänsä aikana.
     
  4. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Kyllä tässä paikka oli kokeilla ja on vieläkin. Vähän jo sekä työnantaja- että työntekijäpuolella ryhdytään olemaan huolissaan, kun pallo on ollut kateissa. Ja nyt vielä enemmän. Kertoo jonkin verran, jos ei edes tiedetä, mitä ollaan tekemmässä... huoh. Noh, sellaisella ihmisellä nyt kuitenkin on suurin valta maassamme. Hiphei.
     
  5. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Häkämies sanoi pakolaiskiintiön moninkertaistamisesta, että tavoitteena on 100 000 uutta työpaikkaa.
     
  6. Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    -
     
  7. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Satuin olemaan kipeänä, joten katselin hallituksen tiedonantoa ja depattia eduskunnassa sen, mitä ylellä näytettiin.

    Sipilän kiemurtelu kyllä sai empatioita aikaan pääministeriä kohtaan. Voidaan sopia paikallisesti, mutta lain velvoittavaa huonompaa sopimusta ei voida tehdä. Kumminkaan päin. Ja varsinkin kun miettii, niin tässähän lähtökohta jo oli, että helpotetaan palkkaamista. Mietin vain, kuinka tämä edes teoriassa on mahdollista. Siis tasaveroinen sopiminen. Varsinkin matalapalkka-aloilla. Haastattelussa kysytään, että haluatko lomarahat. Haastattelun lopussa sanotaan, että ollaan yhteydessä. Entä jos työntekijä vaatii lomarahoja sopimuksen kirjoittamisen jälkeen? Jotenkin jäi kyllä kuva, että pääministeri ei edes pysty asettumaan palkansaajan asemaan. En tiedä, ihan oma tulkintani.

    Niin kuin keskustelussa tuli esiinkin. Pakkolait eivät edistä paikallista sopimista. Hallituksen ei pidä mennä kentälle, jonne se ei kuulu. Kaikkea ei kannata romuttaa. Varsinkaan hankalassa paikassa luoda vastakkainasettelua, epävarmuuttaa, hämmennystä jne. Lyhytnäköistä käydä yt-neuvotteluja koko kansan kanssa.

    Parhaita oli KD:n toivomus, että otetaan helatorstain lisäksi vappu, ei loppiaista.

    Rinteelle propsit siitä, että kysyi useampaan otteeseen valtiovarainministeriltä, että mihin laskelmat perustuvat, kun eivät ministeriön perustelumuistioihin, vaan ek:n tiedonantoihin. Valtiovarainministeri ei osannut vastata kysymykseen useampaan kertaan. Sen kyllä osasi kaikille tv:n katsojille kertoa, mihin perustelumuistiot perustuvat. Pariin otteeseenkin.

    Hallituksen tulisi palauttaa yhteiskuntarauha ja luottamus. Kyllä tässä mennään liikaa ek edellä. Ei yhteisöveron alennus eikä kela-maksun poistaminen tuoneet yhtään työpaikkaa lisää. Osingot vain kasvaa, kun rahalle ei muutakaan käyttöä ole.
     
  8. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Muutenkin hallituksen toimissa huolettaa se, että pääministeri ei tunnu näkevän metsää puilta. Ymmärrän huolen metsä-, puu- ja -jalosteteollisuudesta. Mutta sillä sektorilla logistiikkakustannukset määrittää lopputuotteen hintaa erittäin määräävästi. Suomessa on panostettu tähän. Metsäautopolut eivät ole enää kaksi parin metrin välin olevaa 1,5 metriä syvää polkua vierekkäin. Teiden mitoituksessa ja verkostossa huomioidaan. Rataverkostossa on huomioitu. Siellä ei ole enää oikeastaan mitään, mistä nipistää. Muusta kuin palkoista. Jotka kuitenkin ovat aika pieni osa. Huolestuttaa kyllä, että ymmärtämättömyyttä sekin tapetaan näillä toimilla.
     
  9. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Niin sitä vaan ihminen näkee kuten itse haluaa, itse katselin kanssa tuota teatteria ja kyllä oli vasemmisto hampaaton, samoja idiootimuuksia toistivat, aivan kun eivät ymmärtäisi mistä puhutaan.
    Noista tilanteista saa eri kuvan, kun katselee eri tiedotusvälineiden raportteja, ylen komu toimittaja leikkaa eri puheet, kuin kaupalliset.
    Huvittavaa teatteria kansalle.
     
  10. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
  11. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Ollaan vähän samaa mieltä. Itse näen niin kuin haluan. En tiedä tosin nyt, tarkoititko henkilökohtaisesti minulle. Sen voin kyllä sanoa, että itselläni olisi "helpompikin" ja "taloudellisesti kannattavampikin" tie kuin olen valinnut. Pyynnöistä huolimatta. Arvovalintoja. Ja varmaan olen vasemmalla, ja minuun osuu oikeastaan pahiten sairauslomakarenssi. Ei kukaan lääkäri voi sanoa, onko syy minussa. Vaikka olisi, ei minun sairaus parane, vaikka itseäni kuinka ruoskisin. Nyt on nyt ja näillä mennään. Henkilökohtaisesti mulle muilla toimilla ei niin väliä. Ainoastaan muiden puolesta.

    Kyllä varsinkin demarit tuntuu ymmärtävän mistä puhutaan. Se on erittäin vaarallinen tie, että kolmikannasta otetaan yksi kanta pois. Ei kolmijalkakaan kahdella jalalla seiso. No, ei voi verrata suoraan, mutta riski on suuri. Erittäin suuri.

    Kaikkeen mediaan kannattaa suhtautua kriittisesti. Eduskunnan sivuilta löytyy tieto, johon mediat (toivottavasti) pohjaa. Unohdin, että valtiovarainministeri lupasi, että tarkempia tietoja tulee nettiin. Ei ne kuitenkaan aikaisempia kumoa. Tai demokratian kannalta toivottavasti ei kumoa.
     
  12. pj.haaja

    pj.haaja Well-Known Member

    1 936
    46
    48
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Toisaalta, kun ajattelee, et tekee hallitus sit mitä päätöksiä tahansa, ni eikös ne pitäisi tulla vasta voimaan 2017 vai olenko ymmärtänyt jotain väärin tms. ja mun kohdalla se on enemmän kuin mahdollista, ni joudutaan odottamaan tätä "tuottavuusloikkaa" vielä yli vuosi ja siinä ajassa voi käydä vielä mitä tahansa?
     
  13. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
  14. Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Mitä tarttis tehdä? Antaa pienpanimohelpotuksia vaika olut tehdänkin isossa? Kannustetaan Volkkarin päästöjen vääristelyyn? ;-)
     
  15. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Kannattaisi ehkä lukea koko juttu linkkeineen ennen salolaisabsolutistisammakkojen ulostamista.
     
  16. motris

    motris Well-Known Member

    4 695
    703
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Ihan totta. Tavallaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ei viranomaiselta edes kannata lähteä pyytämään mitään omaksi edukseen. Tuossa tapauksessa viranomaisen olisi pitänyt sanoa vaan heti, että ei. Niin kuin aina, jos joku kysyy asenteella "mutta kun mulla..."

    Jos viranomainen lähtee myötäilemään liikaa ja kuuntelemaan selityksiä, niin huonot seuraukset voi olla silläkin. Ei kenenkään viranomaisen sellaista riskiä kannata ottaa. Kuten tässä ketjussa olen tainnut mainitakin, niin lait ovat velvoittavia. Varsinkin viranomaisille. Vaikka ajatus kuinka hyvä olisikin ja tahto hyvä, ei kenenkään viranomaisen toiveissa ole joutua vaikka oikeuteen vastaamaan henkilökohtaisesti esim. pienen lapsen kuolemasta.
     
  17. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
  18. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Seli seli. Vastuunpakoilua, sano. Pienyritysten toimintaan niiden toimintaedellytyksiä parantavalla tavalla suhtautumisella ei ole yhtikäs mitään tekemistä päätösten kanssa jotka voivat laittaa lapsen hengen vaaraan. Totaalisen absurdi vertailukohta. Tämä Stadin Panimon tapaus ei ole taas yhtään mitään muuta kuin vallan väärinkäyttöä josta kukaan ei loppupeleissä hyödy, ei edes verottaja, jos asia etenee esitetyn mukaisesti.

    edit: ja jos lapsen hengen laittaa vaaraan niin totta helvetissä siitä pitäisikin joutua oikeudelliseen vastuuseen. Vaan kuinkas käy todellisuudessa; korkeintaan ehdonalaista napsahtaa tuollaisille virkamiehille, mukaanlukien fataalin virkavirheen tehneet lääkärit. Useimmissa tapauksissa varoitus. Systeemi pitää omistaan huolta.
     
  19. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä?

    Harvinaisen hyvä ajatus. Vinkkaa ihmeessä Sipilälle. Voisi vielä soveltaa Suomen oloihin: lisäksi pizzalaatikko 25 euroa ja mäyräkoiran kuoret 30 euroa.
    Jo yhdellä vapulla poistuisi kestävyysvaje ja juhannuksen jälkeen valtion budjetti olisi reippaasti ylijäämäinen.