Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Muotokuvaus

Keskustelu osiossa 'Valaisu ja studiokuvaus' , aloittajana J.Kimonen, 29 Maaliskuu 2006.

    muotokuvauksesta käsitteleviä sivuja,valaistus,sommittelu,viritykset(köyhän miehen) ym perustiedot linkkejä kiitos
     

  1. Samaa pulmaa itsekin pähkäilevänä photoflexin sivu on ollut ihan mielenkiintoista luettavaa, tosin kannattanee muistaa että valmistajia on muitakin kuin photoflex...
    http://photoflexlightingschool.com/
    Lisäksi ihan mielenkiintoinen linkkisivu aiheesta valaistus
    http://www.canonshooters.com/photography_tips_and_techniques/lighting.html

    noilla ainakin pääsee alkuun
     
  2. joo mikkoa kompaten, kannattanee käydä kirjastossa ja koittaa itse kanssa ihan kirjoista etsiä tietoa. turhauttavaahan se on nykyajan ADHD-ilmapiiriin tottuneelle mutta kokonaisuus ja laatu on paremmin hanskassa kirjoissa.
    nettisivut on todella hyvä väline kun katselee kuvia ja kuvista esimerkkiä, siis opettelee kuvia katselemalla.
     
  3. 1) Tuolla digikamerapalstalla on allekirjoittaneen aloittamana sellainen köyhän miehen niksinurkka. Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - Köyhän kuvaajan kikkapalsta . Käy katsomassa. Siellä on monta hyvää kikkaa joista osa on sovellettavissa myös muotokuvaukseen.
    2) Hanki 2-3 suuntaavaa pienloistelamppua + tee muutama softeri kankaasta + harsosta sekä muutama heijastin vaikka foliosta + paperista pahviin liimattuna. Harjoittele niillä valonrakennusta. Selviät alle 30€ kustannuksilla ja voit käyttää niitä lamppuja (kallein investointi) päivittäin kotonasi muutenkin. Sitten kun osaat, tiedät myös mitä ominaisuuksia haluat jos hankit joskus kalliimpia kamoja.
    3) Opettele näkemään valo ja varjo. Voit käyttää siihen muiden valokuvien analysoimista. Voit tutkia erilaisissa valaistustilanteissa miten valo käyttäytyy kätesi selkäpuolella eri kulmissa.
    4) Treenaa syväterävyyden hallintaa kokeilemalla samasta kuvasta erilaisia aukkoja samalla tarkennuksella. Aloita tasan yhdellä polttovälillä. Opettele näppituntumatasolle se, että kun käytät henkilökuvauksessa tietyllä etäisyydellä tiettyä aukkoa niin tietyllä etäisyydellä oleva tausta on tietyllä tavalla epäterävä ja kohteesta tietty syvyysalue taas terävä. Opettele yhdistämään valonrakennus ja syväterävyyden hallinta. Siitä osaamisesta on uskomattoman paljon hyötyä myös vallitsevassa valossa kuvatessa.