Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Haukkuva tonttu

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana Herra iso herra, 25 Joulukuu 2014.

  1. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    [​IMG]
    Lahjan avaus.
    [​IMG]
    Kinkun sulatusta.
    [​IMG]
     
  2. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 138
    1 184
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Nämä ovat niitä "hauskoja" jouluräpsyjä joita ihmiset laittavat Naamakirjaan. Tutut sitten peukuttavat ja laittavat samanlaisia peukutettavaksi.
    Vinkkinä vaan Jari, jos sinulla on Facebook-tili, niin tällaiset olisivat siellä enemmän paikallaan.

    EDIT: Eiväthän nämä kuvina ole sen huonompia kuin joulunajan muutkaan Facebook-kuvat, täällä ne vaan ovat hieman väärässä ympäristössä, eikös Facebook-kuvien ajatuksena ainakin osin ole, että siellä kuvat jaetaan heille joille kuvilla on (sisällön vuoksi) jokin merkitys?
     
  3. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Haukkuva tonttu

    Keegan heitti kyllä hyvän pointin, olisko kuville toinen paikka oikeampi. Tästähän täällä keskustellaan aina. Kukaan ei ole antanut sitä viisastenkiveä jolla ratkastaisiin mitkä kuvat on täne oikeampia ja mitkä ei. Mielläni sellaista ohjetta noudattaisin. En tunne omassatunnossani että olisin juuri sellaisia kotiräpsyjä tänne esille laittanut. Mutta niinhan varmasti jokainen tuntee.

    Vika kuva oli paras.
     
  4. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: Haukkuva tonttu

    Päivittäinen vertaistuki sokeuttaa ja saattaa olla että joilekin syntyy ajatus että valokuvasaitilla hengaaminen automaatisesti tekisi valokuvaajan ja valokuvauksen asiantuntijan?
    Ihan aikuisten oikeasti kuvat täällä keskimäärin ei ole kovin kummosia, eikä kekinäinen kehu muuta kuia mihinkään, ne on mitä on.
    Tämä settinä on huomattavsti yli keskiverron täällä;)
     
  5. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 138
    1 184
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Kyllä täällä on kuvaajia jotka jatkuvasti esittelevät hyvää jälkeä. Satunnaisesessa järjestyksessä äkkipäätä tulee mieleen vaika araneva, jukkis71, juke.k., kasimir, kimo, misoze, jln, tapiola 2006, diefenbakker, strawberryash. Varmaan muitakin, mutta tässä noin aluksi: ajatuksellisia, hyvin toteutettuja, kiinnostavia kuvia. Kuvia jotka ovat täällä oikeassa paikassa ja tekevät osaltaan sivustosta arvokkaan. (ennen kuin syytetään keskinäisestä kehumisesta, niin huomautan että laitan tänne hyvin harvoin kuvia ja nekin kyllä pääsääntöisesti säästyvät kehumiselta:))

    Vaikka vertailukohtana ei käytettäisikään yllämainittuja, niin kyllähän itsekin Jari ymmärrät että nuo esittämäsi koirakuvat ovat millä tahansa mittarilla alle keskiarvon.
    No, varmaan laitoitkin ne puhtaasti provokatorisessa tarkoituksessa, eikä siinä mitään. Mutta olisihan sinulla esittää paljon parempaakin jälkeä.

    EDIT: Itselleni tämän sivuston eräs aivan keskinen arvo on siinä, että täällä näen selkeästi itseäni parempien kuvaajien töitä.  Niiden kuvien välittämä taito ja näkökyky ei todellakaan ole lähtöisin "valokuvaussaitilla hengaamisesta" (tai edes siellä provosoinnista) vaan ihan siitä valokuvaamisesta itsestään.
     
  6. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Haukkuva tonttu

    Epäilen vahvasti ;)
     
  7. Petja

    Petja

    279
    0
    0
    Vs: Haukkuva tonttu

    Täällä on muutamia kuvaajia jotka laittavat lähes poikkeuksetta todella rautaista tavaraa näytille. Sitten täällä on paljon kuvaajia jotka laittavat näytille tavallisia räpsyjä tavallisista tapahtumista, ja sitten on vielä useita kuvaajia jotka laittavat lähes poikkeuksetta näytille luokatonta paskaa. Tämä kaikki on ihan normaalia valokuvausfoorumilla.
    Normaalia sen sijaan ei ole se, että kun Jartsa pistää kuvan, on aina pari spedeä mussuttamassa, huolimatta siitä oliko kuvissa jotain erityisen provokatiivista tai ei.
    Välillähän Jari itse käyttäytyy tarkoituksellisen provosoivasti. Silloin hieman paremmin ymmärtää sen että joku hieman hitaammalla ällillä siunattu mamman pikku kemmakko suutahtaa. Oudompaa se on postauksissa kuten tämä, jossa ei ole provokaation häivääkään...
     
  8. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 138
    1 184
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Eikös kuvia laiteta esille juuri siksi että niitä kommentoitaisiin? Niin pitkään kun kenenkään henkilöön ei puututa, niin pitkään kyllä spedet saavat mussuttaa aivan vapaasti ja myös kriittiset kommentit ovat sallittuja.
     
  9. Petja

    Petja

    279
    0
    0
    Vs: Haukkuva tonttu

    Niin kuka kuvia mistäkin syystä esille laittaa? Totta on se että kommentoida saa, ja kuuluu. Pointtini ei nyt kuitenkaan ollut se. Kävin ihan keskustelun takia katsomassa pikaisesti läpi neljä sivua näitä kuvapostauksia, ja löysin toista kymmentä postausta joissa postattu kuva oli täysin keskinkertainen räpsy. Jostain kumman syystä yhdessäkään näistä posteista ei ollut yhtäkään kommenttia? Miksei kukaan mene näille kuvaajille kertomaan mikä olisi parempi sijainti heidän epätarkalle yritelmälleen jostain liikennemerkistä? Miksi vain Jari saa aina liikkeelle nämä neuvojat, jotka poikkeuksetta tietäisivät paremman paikan Jarin kuville?
    Mitään kuvakritiiikkiähän näihin harvoin tarjotaan.
     
  10. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 409
    1 061
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Kyllä siitä olisi syytä rankaista ja kovasti. Koiraa kiinnostaa varmaan se lakki kovasti, no ehkä se ei ole yhtä katkera kuin ihmiset :)
     
  11. TKa

    TKa Well-Known Member

    2 975
    238
    63
    Vs: Haukkuva tonttu

    Koirien ystävänä sanoisin että ensimmäinen kuva on ok poseeraus tässä ajankohdassa. Tuiketta silmässä, mukavan himmeä tausta. Kirsu voisi olla vähän terävämpi. Tonttulakki makuasia, mielestäni ylioppilaslakki antaisi arvokkaamman vaikutelman ;)

    Kolmannessa kuvassa on tarkkaavaisuuden ja reippaan temmellyksen tuntua.

    Kuvat mahtuvat mielestäni KL:n foorumille siinä, missä muidenkin otokset. Kuvien laadukkuus on kovin tulkinnanvaraista. Esimerkiksi minua eivät bändikuvat yleisesti ottaen kiinnosta, joten en niitä kommentoi. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisivat huonoja kuvia.
     
  12. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 161
    502
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Onko Porvoon trolli herätetty talviunilta vai liekö lentänyt joltain toiselta foorumilta jäähylle? Postiviinen lausuma toisen yritelmistä kuuluu eurooppalaisen sivistyksen traditioon, eikä sellaisenaan ole muuta kuin osoitus hyvistä käytöstavoista. Olisit voinut odottaa, että joulunpyhät ovat ohi ennen kuin alat taas suurieleisesti "osallistua".
     
  13. Vs: Haukkuva tonttu

    +1
     
  14. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Haukkuva tonttu

    Kun ollaan keskustelufoorumilla, niin rohkenen kysyä mitä tarkoitat valokuvien keskiverrolla? Miten se lasketaan?
     
  15. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: Haukkuva tonttu

    Hyvn hassua näidein yli keski-ikäisten käytäytyminen, ihan hyvä että esiinnytään nimimerkeillä.
    Eipä muuta tähän, halit Jari.
     
  16. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 410
    3 043
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Juuri siitä onkin hyviä esimerkkejä tässäkin ketjussa?
     
  17. saloma-3

    saloma-3 Well-Known Member

    1 761
    661
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Nimi on aika paljastava. Arvasin heti, millainen kuva! Eka on aika herttaisen jouluinen.
     
  18. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Haukkuva tonttu

    Olisko niin että filmitonttu onkin haukkuva tonttu. Hymy irtosi nyt.
     
  19. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 410
    3 043
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Minä luulen, että kyseessä on sama asia kuin Leena Sarasteen joskus käyttämä ilmaus "äärimmäisen keskinkertainen".  Kuvaa ainakin hyvin tarkoitettua tilannetta.
     
  20. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Haukkuva tonttu

    Saraste onkin filosofian tri. Tosin tuota ilmaisua en hänen väitöskirjastaan löytänyt.
     
  21. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 410
    3 043
    113
    Vs: Haukkuva tonttu

    Leenan väitöskirja käsittelikin kuvausta kameraseurojen puitteissa.  Siellä taso on toki paljon korkeampi kuin Laukussa, eikä ilmaus siihen yhteyteen soveltuisikaan.