Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Voi jestas tätä hallitusta

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Pii, 17 Kesäkuu 2014.

  1. Pii

    Pii

    4 011
    0
    0
  2. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Stubb tavoittelee ennätystä ainakin takinkäännössä :)

    Sunnuntain kokouksessa lupasi edistää irtautumista maamiinasopimuksesta, maanantaina sitten kysyttäessä totesi, ettei se nyt sentään tarkoita, että hän tekisi jotain asian eteen....  :)

    Sillä lailla.
     
  3. Pii

    Pii

    4 011
    0
    0
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Samoin ensimmäisessä intopinkeä-lausunnossa sanoi että lapsilisäkavennus-päätös avataan, mutta Orpo joutui puolen tunnin päästä korjailemaan, että eihän niitä sovittuja enää...

    Mää en muista muutenkaan mitä konkeettista Stubb esim "Eurooppa-ministerinä" on saanut aikaan kuin vohkaamisen kommunikaatiosta... Kun Ukraina-tilanne alkoi Tuomiojalla oli heti diplomaattiasennetta ja kannanotto ja valtava tietomäärä pohjalla minkälaisesta historiallisesta lähtökohdasta tilannetta katsoa, Stubb vohkasi kuinka tärkeää on nyt kommunikoida... mielikuva jäi kyllä että "twiittaillaan!" b;)
     
  4. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Erinomaisen kummallinen lausuma?  Stubbin jengihän se tässä on ollut ottamassa....  Lapsilta päivähoitoa, nuorilta koulutusta, duunareilta verohelpotuksia, eläkeläisiltä eläkkeitä, kansalaisilta Viron viinoja, autoilijoilta liikkumisen vapautta, työläisiltä työehtosopimukset, työttömiltä päivärahat, työssä käyviltä sairausajan palkkaa, sairailta sairaalapaikkoja, päihdeongelmaisilta tukea, korkeakouluopiskelijoilta maksutonta opiskelua, vähemmistövaltuutettua vähemmistöiltä  jne jne jne jne jne jne  - jatkan vielä 100 kohtaa, jos on tarpeen?

    Koko kokoomuksen doktriinihan näyttäisi olevan, että jotain on saatava kansalaisilta pois - jos ei muuta, niin eläkeläisiltä vapaus onkia...  :)
     
  5. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Edellä mainittuja ei lasketa, hyödyttömiä rasitteita valtiolle.
     
  6. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Enempi sellaista peinteistä - sanoisinko konservatiivista - suomalaista asennetta:  jos ei niin itselle saiskaan, niin sais ny edes naapureilta pois  :)
     
  7. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
  8. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Jostain syystä niin sairaat kuin opiskelijatkin oli varaa hoitaa joskus 70- ja 80-luvuilla, kuun maan talouden tuotto oli paljon vähäisempää...  Olisko sitten ero siinä, että sen sairaita hoitavan lääkärin palkkioita ei tuloutettukaan Guernseylle?  Meniköhän silloin Kanaalin saarten ja Neitsytsaarten pankkiireilla vastaavasti huonommin...
     
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Ei muuten leikkauslistoilla näkynyt esim. maanviljelyshallintoa.  Joskus jo kirjoitin, että maanviljelijät ovat siinä mielessä päiväkotilasten kaltaisia, että ryhmäkoko on about sama:  virkamiehiä on suhteessa hoidokkeihin saman verran päiväkodeissa ja maatalouden hallinnonalalla.  Missään muussa EU-maassa ei taida olla neliportaista hallntomallia k.o. alalla, joten kyllä sitä byrokratiaa on ihan itse täälläkin keksitty.
     
  10. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
  11. Tuus4

    Tuus4 Well-Known Member

    2 141
    41
    48
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Taitaa tulla vaalit ennen kevättä.
     
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Äh, tässä vaiheessa kuuluu vaan vuotaa neuvotteluista tietoja, kuinka vaikeaa kaikki on, ja osapuolten näkemykset ovat NIIN etäällä toisistaan.  Sillä sitten omille perustellaan tehtäviä myönnytyksiä.

    Sitten, kuin taikaiskusta, sopu kaikesta löytyy, ja he jatkavat onnellisina elämäänsä hallituksessa aina vaalikauden loppuun asti....  ;)
     
  13. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Sitten tuo poliittinen tarjouskilpailu ja katteeton lupailu alkaa vähitellen riipomaan. Nyt on sovittu pääasiat minihallitisneuvotteluissa ja velkaantuminen taittuu näillä eväillä vuonna 2016! Kuinka ne stana kehtaavat? Ja kyllähän ne kehtaavat... Jos tällä bändillä ja näillä eväillä velkaantuminen taittuu edes 2030, niin onnittelen yllättävistä tuloksista. Eikä se silloinkaan näistä ole kiinni, vaan siihen tarvitaan jokin super-suotuisa suhdanne tai uusi Nokia Suomelle. Uskooko joku teistä tuota katteetonta myyntimieshömppää? Kommentoikaa nyt joku, joka antoi äänensä Rolexanterille I:lle...
     
  14. Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Niin, on helppo avostella kun itse ei tarvitse päättää. Etenkin, että suurin osa talouttamme koskevista linjauksista ja päätöksistä tapahtuu aivan muualla kuin täällä.

    Tosiasia kuitenkin on, että selvitäksemme tästä eivät 2008 "laman" (pelkkää propagandaa oikeaan lamaan verrattuna) konstit toimi. KOKO kansan pitäisi tinkiä omasta mukavuudestaan, olemattoman korkoisista lainoistaan ja jatkuvasta kuvitelmasta siitä, että ns. elintaso nousee.

    Tähän väliin voi perustellusti kysyä, mikä on "elintaso". Halpapaskan jatkuvaa ostamista tai ylihinnoiteltujen kotien ostamista se ei ainakaan ole.

    Niin ei kovin helposti käy - kysytäänpä sitten oikealta tai vasemmalta laidalta.
    Tosin ajatuksen takana on kummallinen kuvitelma siitä, että elämä olisi ollut jotenkin huonompaa esim. 1970-luvulla. Mitä se muuten ei ollut.

    Kuten kirjoitein eräälle toiselle sivustolle.... Näin se menee:

    "(....) On helpppo ottaa toisilta pois ja kritisoida, koska ei ole tarvinnut itse käydä läpi 90-luvun oikeaa lamaa sieltä negatiiviselta puolelta. Itsekeskeiset, kaiken tietävät ihmiset - erityisesti nuoremmat -, jotka eivät oikeasti tiedä mistä oli kyse ja mistä on nyt kyse, ovat valmiita arvostelemaan keitä vaan, mutta totuus on niin monisärmäinen ja inhottava, etteivät edes parhaimmat dekkaristit pääse samaan.
    Kukaan ei ole niin raaka kuin tietämätön - olipa asia mikä tahansa.(....)
     
  15. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    En tiedä millaiset lasit päässä luet minun viestejäni, mutta ainakin minun arvosteluni lähtökohta on se, että meillä on virkamiehistö mitoitettu 20-kertaisesti suuremmalle populaatiolle ja siitä huolimatta päättäjillä ei ole hajuakaan missä mennään Euroopan tasolla. Myöskään aikaisemmista virheistä Suomen omassa taloushistoriassa ei ole opittu mitään ja mitä sitten seuraavaksi tapahtuu? No meillä lisätään poliittista karnevaalimeininkiä ja lupaillaan reilusti asioita, joista tiedetään hyvin, ettei tavoitteita voida varmuudella saavuttaa. Ameriikan meininkiä nääs? Kyllä tosiasioiden myöntäminen ja nöyryys on edelleenkin hyvä lähtökohta uuden rakentamiselle. Samoin kysymyksenasettelusi elintason laatuseikoista on erinomainen, puhumattakaan siitä, että ovatko ne muutama sata valkokylkistä muovijahtia riittävät lunnaat siitä, että Suomessa ei enää valmisteta mitään. Nyt on juuri oikea aika myös pohtia sitä, mitä on suomalaisuus ja miten me haluamme sen ilmentyvän kymmenen tai viidentoista vuoden päästä.
     
  16. Pii

    Pii

    4 011
    0
    0
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Itse voin kertoa "olleeni mukana" -90 alun lamassa. Olin osakas yrittäjä ja kyllä kipeillä ratkaisuilla pelastettiin 35 hengelle työpaikka (laman alussa 49 työntkijää) , mutta se tarkoitti sitä että myimme pilkkahintaan isommalle yritykselle osuutemme. Onnekseni  olen osannut tehdä ehkäpä vaistolla hyviä ratkaisuja eikä itselleni käynyt kuinkaan. Muta muistan että minulla oli eräästä ysityisestä lainasta hiukka jäljellä  ja sen korko oli lopulta 16%. Mutta asenne "downshiftaamiseen" oli jotenkin luontevampi silloin.

    Kuinka niille työpaikoille sitten kävi? Viime vuoteen asti työpaikat säilyivät kunnes isohko yritys päätti siirtää tuotannon ulkomaille.
    Kyllä minua surettaa että "samassa lauseessa" pörssiyhtiöiden johtajien palkka suhteessa työntekijöihin on koko ajan kasvanut ja viime vuosi oli varsin hyvä osinkovuosi ja yhä tuotantoa siirretään muualle yms. "tehostustoimilla" saadaan tulos ylös. Hallitus ei ehkä tee varsinaisia päätöksiä, mutta se kuitenkin asettaa asenneilmapiirin.

    Lisäksi nykyisistä johtajista iso osa on "ammattijohtajia" tai "ammattipoliitikkoja" jos he joskus ovat duunarinhommissa olleet niin ehkä sen kesän kahvilan tiskillä. Ja peräänkuuluttaisin ihan vanhanaikaisia käytöstapoja, sitä että vanhoja kunnioitetaan, ihmisiä kiitetään, vanhalle tädille kirjoitetaan se joulukortti .... Mää muistan kun olin nuorena ihmisenä Saksassa töissä, kyse oli vanhasta perheyrityksestä ja johtajia oli kaksi vanhaa herrasmiestä. Aina kun herrat olivat paikalla niin joka päivä jompikumpi koputti oveen vain aukaistakseen sen ja toivottaakseen hyvää päivää! Ensimmäisellä kerralla olin lentää tuolilta MITÄ MÄÄ OON NYT TEHNY! mutta sehän tuntui todella ihanalta tavalta. Kun ihminen tuntee henkilökohtaisesti muita ihmisiä, on helpompi olla inhimillinen teoissa. Jos olet aloittanut johtoportaasta niin se, että sanot siivoojalle päivää, ei vielä tarkoita että arvostaisit häntä.

    Tämä alkaa nyt iloisesti levitä tämä minun juttuni - johtunee tippalipäaivoista ;) . Minusta on mielenkiintoista että useat ihmiset sanovat noudattavansa "kristillisiä arvoja" kannattaisi hiukan miettiä mihin tämä arvopohja oikeasti perustuu. Voi vaikka lukea raamatun - voin kertoa että en ole lainkaan uskonnollinen - mutta raamattu on loistava kirja. Mitä esimerkiksi tarkoitti se, että Jeesus pesi opetuslastensa jalat. On aivan sama uskooko kirjaimellisesti vai siihen että kirja sisältää tarinoita joista meidän tulisi ymmärtää perimmäinen tarkoitus. Kristilliset arvot näkyvät oikeastaan vain haluttaessa pitää uskonnolliset arkijuhlapyhät ja pyhälisät.

    Minä en usko paljonkaan tämän tai seuraavankaan hallituksen kykyyn tehdä hyviä päätöksiä, aivan liian ulkokultaista ja some- ja iltapäivälehtisävytteistä, liian nuoleskelevaa ja omahyvästä.
     
  17. paraneva

    paraneva Well-Known Member

    12 156
    5 756
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Ikävä kyllä tuntuu siltä, että seuraavan pääministerimme vahvinta ydinosaamista ovat twiitit ja selfiet.
     
  18. Pii

    Pii

    4 011
    0
    0
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Tämä - ja se, että se tuntuu suosiossa näkyvän pelkästään lisäävästi, tuntuu huolestuttavalta. Tunnen välillä eläväni ihmeellisessä kuplassani, kun en ymmärrä kuinka eri asioita sekoitetaan keskenään. Substanssi tuntuu puuttuvan mutta se ei haittaa kun vaahtoaa maratoneista, twiiteistä ja kommunikaatiosta.
     
  19. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Olet oikeassa, nämä viimeisten hallitusten toiminta on vaan niin pinnallista ja toivotonta saippuasarjaa että hirvittää ja nyt taidetaan mennä kaksi porrasta kerralla pahempaan suuntaan.
     
  20. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 333
    3 000
    113
    Vs: Voi jestas tätä hallitusta

    Lainaus:

    "Sen jokainen puolue hävisi vaaleissa ääniä, prosentteja ja paikkoja. Se synnytettiin laittamalla konservatiivinen KD ja arvoliberaali Vihreät samaan hullunmyllyyn. Sinne menivät kommunistien jälkipierut Vas. samaan kuin monikansallisen riistokapitalismin edistäjät Kokoomus samaan sekamelskaan. Ja sen ainoa peruste olemassaololleen oli kampittaa AINOA vaaleissa ääniä, prosentteja ja paikkoja voittanut perussuomalaiset, jota kansa aidosti kannatti. Nyt me saimme kaiken tämän, kun me olisimme voineet saada järkevän, suomalaisten etua ajavan hallituksen. Ja mitä sitten tapahtui? Kaikkie aikojen katastrofi pakeni Brysseliin pätkäkomissaariksi, verkkosukka-luokanopettaja testasi suosionsa omien parissa ja hävisi. Sitä ennen anarkistihuligaani ehti häpäistä Sotsissa itsensä , Norjan, hallituksensa ja sitä kautta koko Suomen. Ja nyt narsisti vetää uutta hallitusta, ja merkit näyttävät entistä pahemmilta."