Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana keegan, 12 Lokakuu 2013.

  1. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Päivää
    Osin uteliaisuudesta, osin Adoben uuden hinnoittelupolitiikan innoittamana olen hieman testaillut vaihtoehtoja kyseisen firman tuotteille.
    Avoimen lähdekoodin puolella GIMP olisi mahdollinen vaihtoehto. Ominaisuuksia on varsin hyvin ja käyttöliittymäkin on kyllä mainettaan parempi (nythän sen saa myös yhden ikkunan moodiin). Siinä ei kuitenkaan ole oikeastaan minkäänlaisia DAM-ominaisuuksia, mikään workflow-ohjelma se siis ei ole. Noita hommia hoitamaan ilmeisesti etenkin Linux-puolella usein käytetään DigiKamia. Se onkin varsin pätevä ja sopisi muutoin erinomaisesti GIMPin kaveriksi, mutta tämänhetkisessä Windows-versiossa on paha puute; se kaatuu jatkuvasti. Yhtään kertaa on ole onnistunut sitä käyttämään ilman että se kaatuisi aivan triviaaleissa tehtävissä ja vieläpä pienellä kuormituksella.
    DigiKamista on luvassa stabiili versio, testaan kyllä jahka sellainen tulee.
    No, sitten on Corelin tarjonta, viimeisin PSP ja sille workflow / RAW-muunnin kaveriksi After Shot Pro. PSP:n käyttöliittymä tuntuu pikemminkin huononevan kuin paranevan versio versiolta. Ohjelmaan on vain ympätty joka kerta lisää ominaisuuksia, mutta käyttölogiikka ja ergonomia ovat aivan hukassa. GIMP olisi itse asiassa ainakin minulle kivuttomampi omaksua. Ymmärrän että nämä ovat makuasioita.

    Varsinainen kysymykseni on After Shot Prosta. Sehän on itseasiassa takavuosien Bibble Pro joka oli aivan hyvä RAW-muunnin. Corel on lisäillyt siihen ominaisuuksia ja siis myy nyt (tosin halvalla) entistä ilmaisohjelmaa. RAW-muuntimena se on oikein hyvä, pikaisen tutustumisen perusteella aivan ACR:n luokkaa. Bibblen peruina siihen tulee jatkuvasti oikein hyviä plug-inejä.
    Ongelma on tämä: ASP lukee kyllä photarista kuvien avainsanat, mutta vain ne jotka kyseiseen kuvaan on photarissa liitetty. Photarin koko avainsanahierarkiaa ja luetteloa se sen sijaan _ei_ lue. Jos ASP:ssä liitään kuvaan avainsanoja, eivät ne välity photariin. Kysymys siis kuuluu: tietääkö joku keinoa jolla ASP:n saa lukemaan photarin koko avainsanahierarkian ja luettelon? En ole tuollaista tuontiomaisuutta löytänyt. Mainittakoon että DigiKam antoi välittömästi ja ilman mitään ongelmia minun käyttää suoraan photarin avainsanahierarkiaa, ja sen ja photarin välillä avainsanamuutokset (DigiKamissa tagit) päivittyivät molempiin suuntiin. En oikein voi ASP:hen alkaa rakentaa rinnakkaista avainsanajärjestelmää kokonaan uudestaan kymmeniätuhansia kuvia varten, joku järki pitää tässäkin hommassa olla (oho, ihan totta?)
    Onko minulta jotakin aivan olennaista mennyt ohi (paitsi että voin tietysti edelleen käyttää Photaria (kuten teenkin) ja että pitäisi keskittyä kuvaamiseen eikä turhaan näpäräämiseen koneella ja että tämä teksti on aivan liian pitkä)
    EDIT Pari typoa korjattu.
     
  2. Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Jos kymppi kuussa aina ajan tasalla olevista Photoshopista (ex Photoshop Extreme) ja Lightroomista ei ole liikaa:

    The Photoshop Photography Program gives users Photoshop CC, Lightroom 5, Bridge CC, Behance, and 20GB of storage for $9.99 per month. That price will never change, as long as you sign up before the end of this year. In order to be eligible for this bundle, you must already own Photoshop CS3 or newer.
     
  3. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Photoshop CS3 tai uudempi ei tähän asti ole ollut saatavana ilmaiseksi, mikä nostaa hintaa kohtalaisesti. Vähän sama kuin kertoisi, että henkilöauton kunnossapito maksaa satasen kuussa, mutta ai niin juu, tokihan sinun pitää ensin ostaa he kymppitonnilla se auto, että pääset nauttimaan edullisuudesta.
     
  4. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Teikäläisen jutuista kun ottaa viisastelun pois niin ei kyllä jää paljoa jäljelle.
     
  5. RB

    RB Well-Known Member

    9 106
    1 087
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Jos saa hankittua CS6:n niin luultavasti sillä mennään aika pitkään. On sen verran hyvä ohjelma johon tuskin ilmaiset hetkeen pystyvät.
     
  6. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Niin, tiedän Adoben tämänhetkiset tarjoukset jotka toki ovat kohtuullisia. Käytän CS5:tä joka riittää minulle mainiosti, kyse on enemmän uteliaisuudesta; millaisia todellisia vaihtoehtoja on. Ehkä samalla vihjeenä; jos joku on vasta aloittamassa kuva-arkiston rakentamista (eikä siis ole tuota avainsanaongelmaa)  niin viidelläkympillä After Shot Pro omn tutustumisen arvoinen. Ja jos DigiKamista joskus tulee oikeasti stabiili versio kannattaa sitä myös harkita.
    Mutta ei, en ole mikään anti-Adobe-fanaatikko:)
     
  7. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta tällaiseen törmäsin ZPS X - The best care for your photos. Käy tsekkaamassa ja kommentoi.
     
  8. Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Mulla on minikannettavan Ubuntussa After Shot Pro, vaan on jäänyt tosi vähälle sen käyttö, kun eivät kovinkaan usein päivitä sitä. Kannattaa kokeilla Light Zonea, on hyvinkin Lightroomimainen ohjelma ja todella ripeä pienilläkin tehoilla.
    PC- ja Mäc-puolella käytän kuitenkin lähes ainoastaan Adoben ohjelmia (CC + LR 5.2). Olen tällainen sekakäyttäjä, sillä Ubuntuun jouduin siirtymään oikeastaan siksi, että nämä PC-versiot eivät oikein tahdo millään ilveellä jaksaa pyörittää kannettavassa LR:ää ja Photaria. Nytkin kiroan Win 8:a, kun ei elokuussa ostettu uusi Asus i5:n prossulla+8Gt Rammilla jaksa siinä pyöriä lainkaan, paljon pienemmillä tehoilla ja vanhemmalla prossulla minimäcissäni suorastaan lentää (molemmissa samat asetukset). Harmittaa vietävästi kun en suosiolla ostanut MacBook Airia. Pakko asentaa siihen joko Hacintosh tai Ubuntu, mutta vasta sen jälkeen kun näen tuoko 8.1 siihen mitään parannusta. Ilmeisesti Win 8 kosketusnäytöllisissä syö vain yksinkertaisesti kaiken koneen kapasiteetista?
    Koneeltani löytyy myös Gimp, mutta sekä pc- että mäc-versiot ovat selvästi kaatumatautisempia kuin Linux-versio, jota Ubuntussa käyttelen.
     
  9. Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    mvuori... niin, jännä sinänsä että tamperelaiset eivät huomanneet tehdä siitä Kummeliin hahmoa. Ehkä eivät halunneet liian epäuskottavia hahmoja?

    Netissä CS3 design -paketteja myydään parilla satasella. Amazonkin myy niitä avaamattomina 499. mvuori tietenkin ostaa mieluummin kymppitonnin auton, koska se maksaa vain kohtalaisesti ja liittyy käsiteltävänä olevaan asiaan olennaisesti. Ja maksaa sitten Adobelle satasen kuussa. mvuoren pyynnöstä myyn keeganille kympillä Photoshop CS3, 4, 5 -lisenssin, jos sitten kanssa hyödyntää tuon Adoben kymppi kuussa -tarjouksen.
     
  10. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Kiitos vain ppotkalle ystävällisestä tarjouksesta. Aikoinaan ostin CS2:n ja sitten päivitykset CS3 ja CS5 jota nyt käytän. Siitä tulikin mieleeni alkuperäisestä aiheesta hieman viisto kysymys.
    Joudun lähiaikoina uusimaan koneen, se on nykyaikaan hitaahko ja kannattaa uusia ennen kuin joku kovalevyistä hajoaa. Kun sitten uudelle koneelle asennan Photaria, joudunko käymään päivitysrumban uudestaan? Siis ensin kakkonen, sitten sen päivittäminen kolmoseksi ja sitten viitoseksi? Vai voinko suoraan asentaa viitosen ja vain antaa sille kakkosen ja kolmosen tunnukset? Adoben sivuilta en ole vastausta löytynyt enkä viitisi sitten soittaa ja tuntia kuunnella puhelimiseta roskamusiikkia.
    Tietääkö joku tähän vastausta?
     
  11. Jsaasta

    Jsaasta Ylläpidon jäsen

    1 709
    59
    48
  12. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    LightZone minulla on ajoittain käytössä noiden muutamien erikoisominaisuuksien, lähinnä ZoneMapperin vuoksi, ei se kuitenkaan mikään Photarin korvaaja ole, hauska toki.
    Picasa... no ei nyt sentään:)
     
  13. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Asennat vitosen ja annat sille kolmosen sarjanumeron kun se kysyy sitä. Noille PS upgrade softille riittää aina sen tuoreimman omistamasi edellisen version sarjanumero.

    Nuo PS upgradet (kuten useimmat softapäivitykset nykyään) ovat siis ihan täysiä versioita, niihin on vaan ympätty se toiminto että kyselee mistä sarjanumerosta päivitetään.
     
  14. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Kiitos paljon, tuo helpotti koneen päivityspäätöstä.
     
  15. Kasimir

    Kasimir Well-Known Member

    9 673
    525
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Täysin älytön vastaus keeganin kysymykseen. Mistä näitä oikein sikiää?

    Kapa
     
  16. Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    mä taas voin sitten ostaa sun kolmos upgraden jos sitä ei enää tarvi. Mulla on 2 ja voisin sen kolmoseen päivittää, jos jossain winkkaria pyörittää vielä..
     
  17. keegan

    keegan Well-Known Member

    8 118
    1 176
    113
    Vs: Vaihtoehtoja Adobelle / After Shot Pro kysymys

    Hyvä on, pidän mielessä jahka saan tuon koneen päivityksen tehtyä.