Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

A-olut ruokakappoihin

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tuus4, 23 Heinäkuu 2013.

  1. Vs: A-olut ruokakappoihin

    Itse pidän erikoisliikkeistä, niissä on usein asiantuntemusta. Minusta kioski- ja markettikultuuri on vähän sitä populistista meininkiä, mutta sopii suomalaisille.
     
  2. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 453
    563
    113
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Jep. Karamellipussit ja limpparit Alkoon, että saadaan kakkostyypin diabetes taltutettua...ylipäätään Alkoonhan voisi keskittää kaikki intohimon kohteet, jos se vain suinkin on mahdollista ;)
     
  3. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Oluen luokitushan ei ole mikään laatuluokitus, kuten esim. joissakin "jalommissa" juomissa tähtiä tai kirjainyhdistelmiä. Oluen luokitus on veroluokka, eikä sitä ole tehty myöskään kansanterveydellisistä syistä. Hienojen oluiden tekijöille prosenttirajat ovat keinotekoisia esteitä. Onko missään muualla kuin pohjoimaissa tällaista oluiden karsinointia? Vuosia sitten erään suuren panimon edustaja kertoi, että panevat vain A:ta, keskariin lisätään ennen pullotusta "tarpeeksi" vettä, että veroraja toteutuu. Nopea ja helppo säätää menekin mukaan. Sitten ihmetellään miksi meillä juodaan vetisiä kaljoja...

    Jarva:
    http://hs11.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1305656000917?ts=54
     
  4. Postimies

    Postimies Member

    123
    0
    16
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Suomessa oli joskus keskiolutbaareja, jotka menivät klo 22 kiinni. Ravintoloissa sai sitten viinaa ja sitä A-kaljaa. Joskus yökerhossa oli 3-olutta vain muutama pullo. Oli helppo juoda baari tyhjäksi. Usein 3-olut oli lämmintä ja yli-ikäistä. Oli hyvin harvinaisita, että ravintolassa joku halusi miedompaa olutta ruan kanssa.

    Keskiolut R-kioskeihin kamppanjaa pidin joskus ihan vitsinä. Mahdottomana toteutua.

    Joskus aikoinaan Alko oli lauantaisin kiinni (kesäisin) ja aattopäivinä. Alkoholipolitiikka elätti suurta joukkoa lestinheittäjiä. Niin mustalaisia kuin kauppiaitakin. Jokainen on kai joskus käynyt kyläkaupassa hakemassa täydennystä vaikka keskellä yötä. Ja valikoimissa saattoi olla muutakin kuin vain keskaria.

    Kuintenkin esim. brittiläiset juovat pubeissaan laihempaa olutta kuin meidän keskioluemme. Toki tarjolla mös muita oluita. A-oluen ja keskioluen ero on niin pieni ja mitätön, että en katsoisi sitä taistelun arvoikseksi. Kyseessä on veroraja. joka on joskus jakanut kansaa - parempiosaiset joivat A-olutta ravintoloissa ja rupusakki kolmosta baareissa. Jos ravintolassa meni tilaamaan kolmosta leimasi itsensä "alempaan luokkaan" tai se oli hyvin omituista.

    Jos kauppaan saa jo tilata viiniä, niin miksi sitä ei voisi olla jo heti varastossa saatavilla. Pienet kylät ja varsinkin kyläkaupat tarvitsevat lisää mahdollisuuksia keskustan elävänä pitämiseen. Nyt väki tekee 50-200 km pitkiä kauppareissuja. Osin siksi, että viinaa ei saa lähempää. Ja eurot eivät jää kotikylään.
     
  5. Vs: A-olut ruokakappoihin

    A:tai keppanaa - enemmälti se kaljan litkiminen vain kusettaa, lihottaa ja pöhöttää.
     
  6. Vs: A-olut ruokakappoihin

    Viinalla keskusta pelastuu!
    Tenulla elävä raitti!
    Ööliä autioituvaan taajamaan!
     
  7. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Jos yhtään on perillä alkoholipolitiikasta, niin ymmärtää miten löyhiä heittoja nämä Terhon ja ministerin heitot ovat. Otsikoita niillä kesällä saatiin.
     
  8. jhalmu

    jhalmu Active Member

    8 551
    3
    38
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Kamerat ja filmit alkoon!
     
  9. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 453
    563
    113
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Jos yhtään on perillä elämänmenosta Suomen rajojen ulkopuolella, ei alkoholin vapaampi jakelu hämmästytä yhtään. Sen sijaan ihmetyttää millainen härkänen alkoholista on täällä saatu aikaiseksi. Alkoholin tabun-omainen luonne takaa sen, että luonnollista suhdetta nautintoaineisiin ei pääse syntymään. Kaikesta mikä sisältää alkoholia, vouhkataan ja kohkataan. Viinit vaan kauppoihin, niin perusporvoolainenkin voi nauttia palan painikkeeksi lasillisen plaatuviiniä semminkin kuin latkia marketista hamstrattua laimennettua puhvelin kusta.
     
  10. jaguar

    jaguar Active Member

    1 649
    6
    38
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    On jo vuosia kuultu että juodaanpa sivistyneesti viiniä kuten ns. sivistysmaissa. Sivistetäänpä Suomi-kuvaa: Viinit kauppoihin ja %-oluet Alkoon!

    Ja paluu vanhaan hyvään aikaan: Alkot pois markettien sisältä, ettei tarvitsis väistellä niitä örisijöitä kaupan ovilla ja käytävillä. Omiin kiinteistöihin, josta saa nopeasti pullonsa kiertelemättä parkkihallissa pysäköintipaikkaa hakien.
     
  11. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
    --
     
    Viimeksi muokattu: 17 Maaliskuu 2019
  12. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 276
    47
    48
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Itse asiassa noin useimmat panimot toimivat. Jopa A-kalja on vesitettyä "sammiotuoreen" tuotteen ollessa n. 8-9% vahvuista. Tällä tavalla voidaan optimoida prosessin panoskoko, lieneekö sitten muitakin syitä tuohon.
     
  13. Vs: A-olut ruokakappoihin

    Näinpä. Kun käy hiemnan laajemmin Virossa, Puolassa ja Venäjällä, saa paremman kuvan miltä täällä näyttää jahka alkoholiin suhtaudutaan kuten muissa Suomea vastaavissa maissa.
     
  14. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Olet siis sitä mieltä, että me olemme todistetusti huonompaa rotua kuin meistä länteen sijoittuvien maitten kansalaiset?
     
  15. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Jos käytetään alkoholin käyttötaitoa mitarina, niin kyllä.
     
  16. Vs: A-olut ruokakappoihin

    Viinit kauppoihin tarkoittaisi samaa plaatuviiniä kuin S- ja K-ketjujen plaatu muutenkin. Halvinta litkua siellä myytäisiin ja laatuviineiltä katoaisi jakelukanava kokonaan.

    Kuvitelma jostain viinionnelasta Suomen rajojen ulkopuolella on harhaa. Harvassa maassa Etelä-Euroopan viinimaita lukuunottamatta saa laatuviinejä ruokakaupasta.
     
  17. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 453
    563
    113
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    Riippunee siitä, onko laatukriteerinä maku vai hinta. Esimerkiksi Alkon valikoimista löytyy useita "mukiinmeneviä" punaviinejä reilusti alle 10 euroa per lekkeri. Alkohan voisi edelleen jatkaa tukkurina ja sama halvemman pään valikoima löytyisi Alepastakin. Mitä tulee jakeluun sinänsä, tähän voidaan soveltaa käänteistä myymäläkokoajattelua eli antaa mietojen viinien jakelu esimerkiksi ainoastaan myymälöihin, joiden koko on alle 200 neliötä. Kauppa tulisi takaisin pelloilta ihmisten luo ja ruokaakin olisi jälleen saatavilla ilman autoa. Oman näkemykseni mukaan Euroopan viinionnela alkaa idässä Eestistä ja päättyy lännessä Portugaliin. Ulkopuolelle jäävät siis lähinnä Pohjoismaat, joissa tätä elinkeinoa on perinteisesti rajoitettu voimakkaasti, eikä kypsää suhdetta nautintoaineisiin, saati teollisuutta ole päässyt syntymään.
     
  18. Tuus4

    Tuus4 Well-Known Member

    2 141
    41
    48
    Vs: A-olut ruokakappoihin

    +1
     
  19. Vs: A-olut ruokakappoihin

    Suomi on oikea holhous yhteiskunta,ei se jos kaljat siirrettäs ruokakaupasta pois niin juomista vähentäs. Minusta esim niiden ongelma käyttäjien kans tulisi puhua fiksusti asiasta eikä aina saarnata ja huutaa se ei johda mihinkään.

    Myönnän et minäkin joskus juon jonkun kaljan liikaa mut jos joku alkaa mulle vaahtoomaan siitä niin se vaan pahentaa tilannetta,mut jos joku puhuu fiksusti ja sanoo et hei tarkkailepa juomistas ny taas hieman niin simmosia palautteita otan vastaan.