Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana unssi, 25 Kesäkuu 2013.

  1. unssi

    unssi

    123
    0
    0
    Terve kaikille,

    Olen ollut mukana suunnittelemassa nahkaisia kamerahihnoja. Hihnoja on tällä hetkellä 4 erilaista, yksi käsihihna ja kolme olkahihnaa. Tuotteet on valmistettu Suomessa, suomalaisia materiaaleja käyttäen.

    Hihnat soveltuu mm. Olympus Pen, Fuji X-sarja, Leica ja kaikkiin muihin malleihin, missä on samanlainen kiinnitysmekanismi. Yhteensopivat mallit voi vielä tarkistaa nettisivuilta.

    Kannattaa käydä katsomassa hihnoja nettikaupassa www.fieldday.fi

    Tuotteita on myynnissä myös Helsingin Postitalon uudessa Rajala Pro Shopissa.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • hihna.jpg
      hihna.jpg
      Tiedostokoko:
      110,6 KB
      Katsottu:
      1 081
  2. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    "Kaunis on, kallis on, ennen ostan kolpakon."
     
  3. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Anselin kanssa samaa mieltä, vähän on kallista.
     
  4. Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Suomessa pirkan costa rica 2pkt 4€ ja olut on lageria.
     
  5. jacni

    jacni Member

    92
    0
    6
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Näin avauksena jo aijemmin käyttämäni tokaisu; kaikille saman hintainen, köyhille kallis. Oheinen remmi maksoi reilut 9€ ja on vieläpä uusi (enimmäkseen).

    2kpl:
    http://www.varusteleka.fi/fi/product/bw-g3-kantohihna-nahkaa-kaytetty/1006 (toinen oli uusi remmi)

    Nuo renkaat päissä maksoivat euron, ja mukana tuli turha ketjun pätkä. Ostin siis lavuaarin tulpalle tarkoitetun ketjun niiden snadien rinkuloiden vuoksi.

    Pesin remmin vedellä ja hajustamattomalla käsisaippualla juuriharjalla harjaten, annoin kuivua puolitoista päivää, sitten öljysin sen nahkaöljyllä ja annoin öljyn imeytyä toiset puolitoista päivää, välillä vääntelin remmia rajusti, jotta se pehmenisi. Olen kyllä usein kuullut miten nahkaa ei saisi pestä vedellä, mutta en enää ymmärrä sitä vouhotusta kun ei tuo ainakaan kovettunut ja ei todellakaan mennyt mitenkään muutenkaan lopullisesti piloille, haurastunut, tms. Sitten värkkäsin remmin kanssa reikia ja viiltoja n. puoli tuntia ja avot. Homma lähti alunperin liikkeelle kun kattelin nahkaremmiä, mutten löytänyt mistään kohtuuhintaista ja sopivanlaista. Leican remmit olisivat olleet loistavia, mutta näin vähätuloisena tuollaiset satasen hintaluokan remmit eivät yksinkertaisesti tule kysymykseen. En ole siis ikinä ennen harrastanut mitään vastaavaa, ompelua tai nahan käsittelyä, että ei tämä nyt todellakaan vaikeaa ole.
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    On muuten oivallinen postaus ja vakikauppa meilläkin. Kyllähän tuollainen satasen remmi on jokseenkin elitististä vaikka onkin suomessa valmistettu (tartteeko enemmän kuin 30 myydä/kk jotta saa normi työpalkan?).
    Eikös muuten aiemmin nämä omailmoittelut jotka ovat kaupallista toimintaa ole ollut melko lailla kiellettyjä täällä vai onko tilanne nyt muuttunut tämän suhteen? Ennen on ainakin rankalla kädellä ihan harrastajiakin täältä savustettu ulos tällä?
     
  7. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Teknisenä detaljina; pyöreän "avainrenkaan" (tai mikä sen nimi on?) sijasta olen itsetekemissäni hihnoissa käyttänyt kameroita varten tehtyjä kolmion muotoisia "renkaita".
     
  8. jacni

    jacni Member

    92
    0
    6
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Ensinnäkin haluan vielä teroittaa ja täsmentää, etten tee noita remmejä mitenkään liiketoimintana, olen tehnyt vain yhden omaan käyttööni. Vastaan mielelläni mikäli jollakin on kysyttävää tuosta. Sormet olivat kyllä hellänä lopuksi, kun survoin tuota niittiä tuoreeseen reikään ja viiltoon, vaan hei, eka kerta. ;)

    Mietin pari päivää sitten, että minne katosi se kaveri joka itse teki tilaustyönä kameraremmejä jostain paracord(?)-narusta tms? Opiskelijaksi esittäytyi, että narauttiko joku Kelalle, vai saiko foorumilta banaania? Minusta hänen myynti-ilmoituksensa vaikutti lähinnä sympaattiselta, harkitsin häneltä tilaamista, mutta tiliote suositteli tuolloin muuta. Voihan noita kalliita kamerahihnoja perustella itselle, (ja muillekin, jos välttämättä haluaa,) sillä, miten kallis kamera tarvitsee kalliit lisävarusteet, ikäänkuin tälläisella pitkälle viedyllä Ren Kockwell logiikalla*. Tottakai jos olisin ns. hillomestari, niin empimättä kannattaisin kotimaista käsityötä. Julma todellisuus kuitenkin sanelee varsin tiukat reunaehdot ostoksille, missä prioriteettina ei, pahoin pelkään, ole kotimaisuusaste. Itse halusin Leica M3:lleni lujan nahkaisen hihnan, ja siitä se ajatus sitten lähti. Verkkokauppa.comissa oli myynnissä joitain Olympuksen semi-nahkahihnoja, mutta ne eivät oikein miellyttäneet minua, niin ulkonäöltään kuin materiaaliltaan, siis se tekokuituinen osio.

    * Why Cosina (Cosina (Voigtländer)?) ?

    Älä nyt hyvä mies, kuule pihistele tietoa, mistä näitä kolmiolenkkejä voi hankkia. Kerro myös, jos voit, tarkat mitat näille kolmiolenkeille. Käyttämäni renkaat olivat 18mm ulkoreunasta ulkoreunaan.
     
  9. Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    En tarkoittanut sinua, vaan, tämän satasen remmin myyjää. Sinun remmihomma on todella hyvä.
     
  10. jacni

    jacni Member

    92
    0
    6
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    En uskonutkaan missään vaiheessa, että juuri sinä olisit minua. kaupallisesta markkinoinnista syyttänyt, mutta tunsin tarpeelliseksi mainita tuon, ettei kenenkään yleisestä lukijakunnasta tarvitse saada hepulia ja luoda tarpeettomia väärinkäsityksia.

    Se vielä tuli mieleen toisin kuin vahingossa saatoin antaa ymmärtää, tuo remmini on vielä vihoviimeistä silausta vaille valmis; kuten voitte huomata, kiinnitysrenkaat ovat ikäänkuin hieman sisällä tuota remmin taitosta. Aijon ratkaista uittamalla remmin päitä hieman vedessä, laittavani remmin kiinni kameraan, tai kiinnittäväni vastaavan painon ja annan remmin kuivua ainakin yön ylitse. Näin kiinnityslenkit ulkonevat hiukan ja remmin taitos jyrkkenee, ilman oleellista materiaalin väsymystä.

    Olisi kai vielä hyvä mainita työkalut; Nahkareijitin (elämää vanhempi, isäni kutsuu sitä "nahkapaskaksi"), terävä pieni veitsi, kuulakärkikynä, työntömitta ja kärkipihdit (auttoivat kun survoin sitä niittiä tuoreeseen viiltoon).
     
  11. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Tapanani ei ole pihtailla tietoa. Nuo käyttämäni lenkit ovat kestäneet toistakymmentä vuotta, enkä osaa neuvoa mistä niitä nykyään saa. "Valokuvausliikkeen" tarvikehyllystä viimeksi ostin, taisivat olla Hama -tuotemerkillä. Kuvissa on kahta eri mallia, toisessa on musta muovinen suojus, joka estää lenkkiä naarmuttamasta kameran runkoa. Kotimaista lehmän tai sian (?) nahkaa olevan hihnan leveys on 15 mm.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Tuolta voi näköjään ostaa ainakin: http://www.fotokoch.de/13561.html?redirect=13561&partnerid=10341

    Lisää löytynee kun googlaa 'triangular split ring'. Mutta kannattaa varmaankin soitella ensin esim. Kamera-Apuun ja/tai Mustonen  & Laineelle. Uskoisin heiltä löytyvän.
     
  13. jacni

    jacni Member

    92
    0
    6
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Kiitos tiedosta!

    Mustonen & Laineella onkin parhaillaan pelit ja vehkeet huollettavana, pitänee maanantaina soitella. Kiitos linkistä ja vinkistä!
     
  14. unssi

    unssi

    123
    0
    0
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Terve,

    Halusin tuoda ilmoituksella esille kotimaisia tuotteita, joita ei ole ollut aiemmin saatavilla. Toivottavasti ilmoitus ei aiheuttanut kenellekään mielipahaa.

    Tuo mainitsemanne "satasen hihna" on malliston kallein poronnahkainen olkahihna. Mallistossa on myös mm. 39e käsihihna ja 49e nahkainen olkahihna.
     
  15. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Kun käytännössä joka kamerassa on nykyään videointimahdollisuus, niin hihnan kiinnityksellekin on uudet haasteet. Hihnan kiinnitys ei saa aiheuttaa hihnan liikkuesa ääniä, ei varsinkaan runkoääniä.
    Jotkut ovat ratkaisseet sen vahvalla ohuella keinokuituhihnalla metallisen lenkin sijaan ja jotkut ovat lisänneet nahkaisen pehmikkeen metallisen lenkin juureen.
    Tietysti videoidessa voi myös ottaa koko hihnan pois, mutta ei ole kovin kätevää.
     
  16. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Et ainakaan minulle. Kun on kyse keskustelufoorumista, niin myös varusteiden hinnoista keskusteleminen on sallittua. Luulisi että potentiaalisten ostajien mielipide kiinnostaa myös myyjää.
     
  17. RB

    RB Well-Known Member

    9 106
    1 087
    113
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Sen verran noista hihnoista minäkin sanon, että jonkinmoinen pikalukitus olis hyvä olla jotta hihnat saa halutessaan helposti poistettua. Itse en voi sietää hihnaa studiokäytössä, eikä missään mun omassa käytössä olevassa rungossa ole tavanomaista vaivalloisesti kiinnitettävää hihnaa.
     
  18. KTH

    KTH

    62
    0
    0
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Kameran hihnalenkeihin sopivat pikahakaset olisi mukavat,saisi hihnan helposti irti.Yleensä kun on Sun sniper hihna pohjaruuvissa kiinni,välillä kun tarvitsee jalustaa matkassa niin saisi nätisti kaulahihnan paikoilleen.
    Jos on tietoa Canoniin käypäisistä pikalukoista niin laittakaa linkkiä.
     
  19. Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Eri kokoisia kolmiolenkkejä ja D-lenkkejä on hyvin varustetuissa ompelutarvikeliikkeissä... on myös erilaisilla pintakäsittelyillä. Itse olen tuollaisia ostanut puukontuppien kannakkeisiin.
    Ja siitä tulikin vekkuli ajatus; tarttis varmaan taas jatkaa tuota teräaseiden värkkäämistä kun täälläkin tuntuis olevan kirveelle töitä  ;D
     
  20. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Laadukkaita, nahkaisia kamerahihnoja Suomesta

    Mielestäni tuon lenkin pitäisi olla kuluvampaa materiaalia kuin kamerassa oleva  kiinityspaikka. Joskus piti vaihdattaa kameran kiinnikkeet muutaman kuukauden käytön jälkeen. Kiinnityslenkit vaihtuivat myös.