Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta? Miten estää se?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana markku55, 5 Maaliskuu 2013.

    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Mulla oli pitkään sellanen vaiva täällä laukussa, että mulle mainostettiin lähes aina naisten alusvaatteita. En tiennyt sellaisia kaipaavani, mutta google vissiin tiesi paremmin. Nyt onneksi mainostetaan juuri sitä, mitä olen haeskellut viime aikoina; tv antenneja ja auton vanteita. Tässäkin on nyt se ongelma, että olin niitä vailla viime viikolla.

    ps. Aloitus on kyllä hauska: "mistä se google voi tietää, mitä juuri minä olen (sillä samalla googlella) hakenut".
     
  1. Jusnu

    Jusnu Member

    120
    2
    16
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Ei nää, ellemme ole vierailleet samoilla sivuilla ja kiinnostuneet juuri samoista asioista. Itsellä pyörii jotain hyvinvointiin liittyviä linkki ehdotuksia. Olen sairaalan koneella verkossa. Tosiaan joku sanoikin jo AdBlock koneelle ni johan häviää mainokset netistä... sinun kohdaltasi.
     
  2. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Joo, ei ihan heti löytynyt oikeita sanoja, nyt kirjoittaisin jotenkin toisin, lähinnä tarkoitin sitä, että Google "löytää" minut Kameralaukun.com'in "sisältä" ja vieläpä siten, että en ole noilla sähköpyöräsivustoilla edes ollut mistä mainos putkahti heti kun puhuttiin pyöristä, eli ihan kuin Google osaisi yhdistää ja valita juuri niitä oikeita sanojakin sivustolta.
    No, noin se nyt kuitenkin toimii, fiksuja ovat tekemään noita kohdistusvalintoja.
     
  3. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 143
    496
    83
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Google Ads'ia voi säätää. Käykää kertomassa sille mitkä aiheryhmät kiinnostavat. Sen voi tehdä klikkaamalla jonkin mainoksista kiinni ja kirjautumalla alta paljastuvaan Google Adsiin.
     
  4. Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Harmillisesti ne mainokset pitää monet asiat rahoitettuna ja ilmaisena meille. En minäkään siitä pidä että niitä täytyy jotkut sivut olla tupaten täynnä, mutta joku hillitty banneri tai kaksi ei ainakaan vielä meikäläistä häiritse, ellei niissä ihan hillitön disko ole päällä. Toiset eivät sitten halua nähdä yhtään ainotta mainosta, ja mikäs siinä. Mutta monet käyttää täysin ilmaisia sivustoja, kuten tätäkin foorumia, ja täytyy muistaa että severin ylläpitäminen ei ole ilmaista, eikä kaikki halua ottaa siihen rahoja omasta pussistaan. Vaikka jonkun pikkufoorumin pitäjä siihen vielä pystyisikin. Isommat palvelut vaatii vielä isompia ja kalliimpia servereitä.

    Toinen vaihtoehto on tietenkin lahjoitukset, joilla jotkut sivut toimivatkin, esimerkkinä Wikipedia. Mutta se että joka kuukausi jengi lahjoittaa tarpeeksi ei ole mitenkään taattu, riippuen tietenkin palvelun sortista. Joku varmasti mieluusti maksaisi kuukausittain ettei mainoksia tarvitsisi katsella, mutta väittäisin että suurinosa mielummin tuuppaa AdBlockin päälle, iskee kädet ristiin ja sanoo että kyllä tämänkin pitäisi olla ilmaista eikä mainoksiakaan saa olla. Mikään ei ole ilmaista, ei edes internetissä.

    Googlekin on paisunut niin järjettömän kokoiseksi, ja väittäisin että nimenomaan näiden kohdistettujen mainoksien ansiosta. Vastapainoksi Google tuo meille läjäpäin erittäin hyviä palveluita, jotka on meille rahallisesti täysin ilmaisia, eivätkä edes ihmeemmin yritä viilata meitä linssiin.. Jos kukaan on nähnyt minkä mittakaavan servereitä Google joutuu pyörittämään ympäri maailmaa, moisen kuorman alla, voi arvata ettei se ole mitään kolehtirahaa. Ja kuinka monta kertaa muistat lähes minkään Googlen palvelun olleen alhaalla? Minusta ainakin ihan hyvä diili.

    Että jos näitä mainoksia ei olisi kun ne on niin "turhia", niin olisi aika erilainen kokemus meillä netissä. Kyllä minä ne mainokset katson, jos vastapainoksi saan hyviä, ilmaisia palveluita, sekä hyödyllisiä että viihteellisiä. Ne mainokset kuitenkin netissä pystyy jättämään katsomatta, toisin kun esimerkiksi televisiossa. Ihan samalla lailla kun netissä, on noita mainoksia kaupungissakin joka nurkalla. Ei niihin tarvitse kiinnittää huomiota sen enempää kuin penkillä nuokkuvaan spurguun tai jonkun kerrostalon neljännen kerroksen ikkunan verhoihin.
     
  5. Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Eli tv-mainokset pitää katsoa, koska muuten kanavaa ei olis ja jääkaapilla saa käydä vain ohjelman aikana. Lisäksi pitää ostaa tottakai sitä mitä mainostetaan, koska eihän mainoksia muuten olisi...

    Maailmassa on varmaan 95% tietokoneen käyttäjiä, jotka ovat tyytyväisiä että kone edes toimii. Mistään adblokeista yms.
    oikeasti harva taviskäyttäjä on edes kuullu, saatikka osaa sellaisen asentaa. Käyttäjät on se mitä myydään, oli se sitten Facebookissa tai Googlessa tai täällä. Tämäkin kirjoitus on lisäsisältöä, joka aiheuttaa muutaman klikkauksen lisää ja tuo sitä kautta potentiaalista mainosrahaa, myöskin tänne. 
     
  6. Söder

    Söder

    71
    0
    0
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Veikko Huovinen oli viisaasti edellä aikaansa. Kertomus "Hän salasi identiteettinsä" ilmestyi Ympäristöministerissä jo yli 30 vuotta sitten.

    Täytyypä asetella päähän toinenkin kerros foliota...

    Ja luulenpa, että vastaus kysymykseen liittyy jotenkin markkinatalouteen.
     
  7. c

    c Well-Known Member

    5 321
    97
    48
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Mainosten ehkä paras aivopesu ikänä, on ollut saada ihmiset uskomaan että ne on tarpeellisia tai jopa välttämättömiä :) Ite en todellakaan innostu siitä, että mulle yritetään tuputtaa ideoita tai asioita mun päähän, varsinkaan jos metodit on lähinnä mielistelyä ja todellisuuden vääristelyä mielikuvilla jotka on suoraan kohdistettu alitajuisiin vietteihin. Siinä vaiheessa kun mainoksista tulee pelkästään informatiivisia, niin voin niitä tukea. On eirittäin vaarallista hyväksyä tälläsen teollisuuden olemassaolo, ja antaa sille hyvin vapaa sekä jatkuva kanava meidän asteihin.
     
  8. markku55

    markku55 Active Member

  9. ola24

    ola24 Member

    140
    0
    16
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Sielä sentään voisit valita lukijat, täällä avautumalla julkistat työpaikkasi, tyttäresi nimet, kuvasi jne. koko maailmalle.
     
  10. Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Vaarallista? Riippuu varmasti siitä miten herkkä on altistumaan mielikuville ja heräteostoksille. Kuten sanottu, en ihmeemmin kiinnitä huomiota näihin mainoksiin. Myönnän kylläkin suhtautuvani skeptisesti kaikenlaista informaatiota ja mielipiteitä kohtaan. Kait niihin mainoksiin monet kiinnittää huomiota ja niitä uskookin, eihän niitä muuten olisi.

    Mutta, pointtini oli se että kyllä täysin omarahoitteiset (siis ei muun järjeston tms. ulkopuolisen rahoittamat) sivustot jostain tarvitsee rahaa sivuston ylläpitämiseen. Voit toki kertoa mistä muualta rahat siihen taiotaan, kuin mainoksista.

    EDIT: kun on kyse ei-kaupallisesta sivustosta. Vaikkapa juuri Kameralaukku.
     
  11. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Minulla on vain yksi tytär :(
    Oikeesti, miksi vielä tämän lisäksi alkaisin lässyttämään juttujani Facebookissakin?
    Moni viettää työn ja nukkumisen lisäksi loput ajastaa FB:ssä, minä sentään ehdin katsella Sydämmen asialla, Emmerdalea ja Miehen puolikkaita ja joskus jopa jotain muutakin näiden kamerasivustojen lisäksi ;D
     
  12. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 323
    2 992
    113
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Yksi niitten hienouksista onkin se, että sinut on saatu uskomaan niin.
     
  13. c

    c Well-Known Member

    5 321
    97
    48
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Toi että et kiinnitä huomiota, se meinaa juuri sitä että aliarvioit mainosteollisuutta ja yliarvioit itseäs. Ihmisen ego on se helpoin naru vetää, juuri toi että olet niin mahtava että pysyt ohittamaan mainokset kiinnitämättä niihin huomiota. Tajuamatta ollenkaan sitä mekanismia miten ne on suunniteltu toimimaan. Ja vielä jatkat omaa hehkutustasi, sillä että MUUT niihin kiinnitävät huomiota ja menevät lankaan.. mutta et SINÄ koska olet... parempi. Sanosin että olet täydellinen uhri, jota ois erittäin helppo pelata.
     
  14. ola24

    ola24 Member

    140
    0
    16
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Ihan vain periaatteesta yritän vielä,

    Ei se FB niitä kirjoita vaan ne käyttäjät,

     
  15. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Outoa lainausta, kerro mitä tarkoitat, ja ota huomioon hymiökin, en oikeen tykkää tällaisesta "vihjailevasta" lainaamisesta minkä tarkoitusperää en ymmärrä.
     
  16. Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Hah, ei tässä mistään egoilusta tai paremmuudesta ole kyse. Olen kyllä tasan tietoinen siitä että mainoksiin pistetään mielettömästi rahaa ja niitä viilataan ja mietitään psykologiselta kannalta vaikka miten, en niitä siltä kannalta vähättele. Ehkäpä olenkin täydellinen uhri, niinkuin näin näppärästi foorumikirjoitteluiden perusteella minut profiloit, mutta vielä en ole mitään mainosten perusteella harkitsematta ostanut, enkä ainakaan tunnusta mainosten koskaan vaikuttaneen ostopäätökseeni, jos ei jotain makeisia tai muita turhakkeita oteta huomioon. Ehkäpä joku päivä tämä psykologinen painostus romahtaa niskaan ja ostan jotain... mitä lie Google sitten minulle päivittäin tarjoaakin. Siihen asti egoilen sillä etten ole koskaan mainoksiin luottanut.

    Nyt kylläkin lähdettiin aika roimasti raiteilta, niinkuin taitaa aina lähteä kun aletaan vääntämään jostain turhasta asiasta. Yhä olisi kyllä kiva tietää että miten saada rahoitusta nettisivulle, jos ei mainoksilla?
     
  17. ola24

    ola24 Member

    140
    0
    16
    Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    En yritä vihjailla, yritän kertoa ettei se FB niin paha ole. Kirjoittajat (kuten esim sinä tässä ketjussa) kertovat vaan elämästään enemmän tai vähemmän julkisilla foorumeilla ihan ilman FB:täkin.

    Koko ketjun alkuperäinen juttu lienee se, että mainostajat keräävät tietoa. Samassa ketjussa sinä itse kerrot vapaaehtoisesti juuri noita mainostajan tai ilkeän tietorosvon haluamia yksityiskohtia elämästäsi.

    Ei tästä sen enempää.
     
  18. Vs: Mistä johtuu harkitun tuntuinen mainonta?

    Kun itse ajattelen mainoksia joita olen nähnyt niin aika pieni osumaprosentti. Siis mitä tulee mainostettua ostettua.

    Sinänsä on mielenkiintoista mitä ihmiset heittävät paperinkeräyslaatikkoon täysin huoletta: tiliotteita sotuineen, opinnäytteitä, laskuja/karhukirjeitä.

    V-MS