Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Raaka jauheliha

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Jukkis71, 19 Helmikuu 2013.

  1. Herra iso herra

    Herra iso herra Active Member

    7 709
    10
    38
    Vs: Raaka jauheliha

    Tarkoitan tietysti samasta lihasta tehtyä.
     
  2. Vs: Raaka jauheliha

    Tarkoitat siis jotain utopiaa. Oikeasti tollaista tilannetta ei ole.
     
  3. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 276
    47
    48
    Vs: Raaka jauheliha

    Sama tuli itsellenikin mieleen.

    Kohta muuten varmaan HK & kumppanit lanseeraavat markkinoille valmiiksi pakatut Premium-jauhelihat jotka siis sisältävät sitä mitä paketissa lukee :)
     
  4. Vs: Raaka jauheliha

    Itse osallistuin jauhelihan valmistusprosessiin 80-luvun lopulla lihateollisuuden edustajana. Silloin luokitteluna oli N-2, N-1, ja N-0 kun puhuttiin nautajauhelihan raaka-aineista. N-0 oli vähärasvaisinta "paistijauhelihan" raaka-ainetta, jossa oli siis vähärasvaisimmat ruhon osat. Käytännössä rasvaprosentti olikin liki aitoa paistia vastaava mutta kyllä siinä oli mukana ihan muuta kuin pelkät paistit. Ja kaupan itse jauhamaa jauhelihaa en ole sen jälkeen syönyt, enkä syö. Kyllä kaupan lihankäsittelytilat olivat silloin ja ovat edelleen niin saastaisia paikkoja että heikompaa hirvittää... ja oksettaa.
    Teollisuuden pakkaama kaikesta hevoshässäkästäkin huolimatta on aina tarkemmin viranomaisten taholta valvottua.
     
  5. Vs: Raaka jauheliha

    Hirveimmät paikat missä on nähnyt ruokaa laitettavan on olleet Lähi-Idässä. Jos voi kuvitella helkutin pienen karjakeittiön jossa on laitettu 50v ruokaa eikä _mitään_ ole koskaan siivottu tai tiskattu, kärvennetään vaan uudestaan joka päivä.

    Hyvää oli eikä edes ollu takapuoli ruikulla :)

    V-MS