Vs: Raaka jauheliha Näinpä, ja vaikka ei eettisiä harha-askelia ottaisikaan, niin joku trippa, naudan vatsalaukku on todella mainio sapuska. Ja sianmaksakastike! Tässä alkaa taas tulla nälkä!
Vs: Raaka jauheliha [QUOTE> [/QUOTE] Ovat tosi mainio pikkunaposteltava. Nopea lämmitys hiiligrillillä ja Saksalaista olutta kaveriksi! http://moro.aamulehti.fi/2012/05/04/pik ... in-uutuus/"]http://moro.aamulehti.fi/2012/05/04/pikkusuolaista-oluen-kanssa-savustetut-siankorvat-ovat-viron-herkkupuodin-uutuus/ Tai jos nälättää enemmän niin sitten sorkat peliin: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... iansorkka/"]http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/326923/Grillattu%20siansorkka/ No mitä tekemistä tällä on jauhelihan kanssa. Ei sitten mitään. Onpahan vaan pari reseptivinkkiä kotikokeille. ;D jk
Vs: Raaka jauheliha Mää olen lihansyöjä ja sillon kun olin nuori (moni teistä ei ilmeisesti ollut syntynytkään) jouduin verta hämmentämään. Kaikki syötävä eläimestä käytettiin, eri ruokalajit tehtiin siihen sopivista osista. Jos liharotuisten nautojen teuraspaino olisi yli 400kg ja maitorotuisten yli 300kg. Kun ruhosta otetaan arvoliha: sisä-ja ulkofileet, entrecote, ulko-, sisä- ja paahtopaistit, jää vielä yli puolet syötäviä lihoja ja sisäelimiä. Mm jauheliha on juuri sopiva keino käyttää muuta lihaa. Makkara on toinen. Lihahyytelöt on lähes kokonaan poistuneet ruokavalikoimista (tai siirretty koiranruokiin). Sama juttu sianlihassa,kilomäärät vain pienemmät. Kyllä mää hiukka pyörittelin päätäni kun joku aamu kokki valmisti "perinteistä" poronkäristystä ja käytti siihen poron paistia; leikkasi sen sellaisiksi palapaistin kokoisiksi paloiksi..... Voi elämän kevät!
Vs: Raaka jauheliha Terveydellisistä syistä en syö sianlihaa ja tämä on vähentänyt muutakin lihansyöntiä. Näin etenkin arkipäivinä, osaksi senkin takia kun kala ja kasivikset ovat nopeampia valmistaa sulavat vatsassa paremmin. Yleisemmin näkisin, että on olemassa vanvat perustelut vähentää lihansyöntiä. Ensinnäkin siihen, että lihaa pitää saada paljon ja halvalla, sisältyy paljon eettisiä ongelmia. Eläimiä käsitellään nykyisin usein törkeän huonosti ja lisäksi niiden kuljetukset ovat liian pitkiä. Toisekseen on olemassa vahvat ekologiset perustelut vähentää lihankäyttöä. Lihan tuotanto saastuttaa ja siihen kuluu paljon rehua. Ei ole kertakaikkiaan oikein pitää yllä tehomaataloutta sen takia, että tämä pohjoisen kansan tiistailounaalle saataisiin liharuokaa. Maailmasta tulisi siis parempi paikka jos me rikkaat länsimaalaiset söisimme vähemmän lihaa. Minulla on kyllä pari lampaanviulua pakkasessa. Luomulammasta, kasvatettu tuossa naapurikunnassa. Lammas kuuluu pääsiäisen ajan juhla-aterioille.
Vs: Raaka jauheliha Itse syön pääasiassa naudanlihaa, sikakin kelpaa. Siipikarjan liha on munmielestä täytettä mutta kelpaa sekin. Itse oon joskus yli 20 v. sitten tuottanut naudanlihaa itsekkin, eikä nykyäänkään kaikki liha ole huonosti kasvatettua. Media nostaa vaan esiin pahimmat tapaukset eikä niitä tavallisia joiden uutisoinnista ei saa lisättyä median myyntiä. Kalaa en syö, mun ansiosta eivät maailman kalakannat ole uhattuna.
Vs: Raaka jauheliha Esiin tuomani lihantuotantoon liittyvät ongelmat oli vain tosiasioita. Tietysti jokainen voi elää aika pitkälle kuten haluaa. Ja onhan toki paljon heitäkin jotka sitkeästi kiistävät sekä evoluution että ilmastonmuutoksen. varmaan jonkun mielestä aurinkokin kiertää maata. Pikkuisen kuitenkin ihmettelen kaikenmaailman makeis- ja alkoholiveroja jos samaan aikaan yritetään purstaa lihan hinta alemmas kuin mitä sen tulisi laatu- ja ympäristöseikat huomioiden olla. Etenkin sianliha on aivan liian halpaa. Kulutustottumuksia ei pitäisi ohjata siihen suuntaan. Kasvatuskala on toki myös ongelma, mutta siinä on se ero, että kalatiskit notkuvat ihan oikeaa villiä kalaa. Ainakin meillä täällä Keski-Suomessa on kesiverto K-marketissakin tarjolla madetta, haukea, kuhaa ja aina välillä siikaa ja ahventakin. Etenkin kevättalvi on kalansyönnin juhla-aikaa. Kotimainen villi kala on hyvää, terveellistä, eettistä ja nopeaa valmistaa, eikä hintakaan ole paha. Ei sitä tosiaankaan tarvitse (eikä pidä) kriminalisoida, mutta halpatuotannon voisi kieltää. Lihaa syödään nykyisin liikaa. Ihminen on biologisesti sekaravinnon syöjä.
Vs: Raaka jauheliha Olen kyllä huomannut, että kala-asia on erilaisessa jamassa eri puolella maata. Esimerkiksi Pohjanmaan rannikolla markettien ainoa kala on usein se (Norjan?) lohi, vaikka meri on vieressä ja kalastus yleinen elinkeino. Minkin ruuaksiko ne kalaa pyytävät? Kätevä ja edullinen arkiruuan perusta on esimerkiksi perinteisesti hyljeksitty haukifile, hinta alle 10e kilo. Paloittelet sopivaksi, leivität, paistat ja maustat. Ei siinä ruotojakaan ole niin paljon kuin ennakkoluulojen mukaan pitäisi olla. Täkäläisestä kalakaupasta ja myös Sokkarilta saa myös aivan taivaallisen hyviä hauesta valmistettuja kalapihvejä. Itsekin niitä olisi kiva tehdä, mutta on se sen verran aikaa vievä operaatio, että ei onnistu arkipäivänä. Ei ole siis pakko ostaa sitä pangasiusta. Myönnän kyllä, että kerran kokeilin. Makukaan ei ollut mitenkään erityinen.
Vs: Raaka jauheliha Kalojen osalta suomessa lähinnä tonnikala on globaalin kalateollisuuden tuote ja siten eettiisesti arveluttava. Lihan osalta nauta on suuri ilmaston kuormittaja märehtiessään ja lihakiloa vaativan energia määrän suhteen. Toisaalta osa naudoista laiduntaa ja siten elää suht. ettiisesti. Itse olen lihan syöjä ja liha on pää proteiinin lähteeni, syön lähinnä 99% kotimaista kananrintaa 400-500g päivä. Kana ei myöskään ole kovin eettinen valinta, vaikkakin ympäristön kannalta parempi kuin esim. nauta. Myönän että suurempi paino kanan syömiselle on sen sopimisella ruokavaliooni, kuin ympäristö seikat. Jauhelihaa en syö, se on koiran ruokaa.
Vs: Raaka jauheliha Ihan ensimmäisessä aloitusviestissä sellaisesta kysyttiin, ensimmäisessä lauseessa: Liha ei ole raakaa enää sen jälkeen kun se on kypsennetty, eli otsikon mukaan nimenomaan siitä syömisestä voisi olettaa olevan kyse, vai ostaako joku lihaa koristeeksi? Suomessa ei taida trikiiniä olla löytyneen sianlihasta 50-luvun jälkeen, vaikkakin lapamatoa on jopa 70-luvulla (voi olla tuoreempiakin). Siinä mielessä tuo possun syöminen ei ehkä ole ihan niin vaarallista raakana kuin yleisesti puhutaan. Saksassa syödään yleisesti raakaa possun jauhelihaa leivän päälle levitettynä, ei edes ole nautaa seassa. On joku erillinen perinneruoka, maustettua raakaa possua leivällä.
Vs: Raaka jauheliha Kotimaista sikaa en osta missään muodossa, ennen kuin jotenkin ilmenee, että sikalat eivät enää ole niin sikamaisessa kunnossa kuin toissa vuoden uutisoinnissa kerrottiin. Jos maailman kaikki muslimit elävät jotenkuten ilman sikaa, niin kai minäkin. Lähiruokaa on kerättävissä ihan tuosta lähimmästä vesistöstä: .
Vs: Raaka jauheliha Miten? Yhtälailla voisi koittaa kieltää kapitalismin, siitähän tuossa on kyse. Ei kaupan hinnoilla ja tuottajahinnoilla ole välttämättä mitään tekemistä keskenään.
Vs: Raaka jauheliha Ei se ole noin yksinkertaista. Kaptalismin markkinat pyörittävät yhteikunnassamme melkein kaikkea toimintaa. Kysymys on vain niistä rajoituksista joita tuotannolle ja jakelulle asetetaan. Ajattele vaikka terveydenhuoltoa, ilmailua tai talonrakentamista. Lihan tuotantoon liittyen on käyty esimerkiksi laaja keskustelu kanaloiden ja sikaloiden ahtaudesta - olisiko siihen syytä puuttua jämerämmin. Entä missä määrin hyväksymme lihakarjan kasvun terästämisen geenimuuntelulla ja hormoniruiskeilla? Miten pitkiä eläinten kuljetusmatkat teurasttamolle saavat olla? Tuossa muutama esimerkki. Asiantuntijat keksivät varmaan vielä paljon muitakin ongelmakohtia. Lisksi voitasiin keksustella paikallisen tuotannon mahdollisuuksista, vaikkapa tilateurastamoista.
Vs: Raaka jauheliha Puhuit itse halpatuotannosta (kustannuksista) etkä tuotantomenetelmistä, joten luonnollisesti kommentoin sitä puolta. Toki myönnän että tiettyyn pisteeseen asti nämä korreloivat keskenään mutta toisinpäin ajateltuna, ei korkea hinta laatua takaa. Myöskin, laadukkaasti johdetussa (missä tahansa) tuotannossa on paremmat edellytykset kilpailukykyiseen kustannusrakenteeseen mikä johtuu esim. turhan työn ja hävikin minimoitumisesta ja tehokkasti johdetusta hankintatoimesta, riippuen tietysti kunkin osatekijän vaikutuksesta kokonaiskustannuksiin. Liittyen muuten vaikka terveydenhuoltoon ja talonrakentamiseen, niin eipä siinä ole rajoitukset/säädökset kauheasti auttaneet laadun ylläpidossa. Ajattelepa. Loppupeleissä asiakkaat/markkinat ovet ne mitkä ratkaisevat tämänkin asian. Niin kauan kuin paskaa ostetaan, sitä myös valmistetaan. Turha siitä on vastuuta viranomaisten tai 'yhteiskunnan' niskaan laittaa.
Vs: Raaka jauheliha Kyllä markkinoillakin enimmäkseen lain mukaan mennään, minkä vuoksi lainsädäntö on tärkeä asia. Toki myös sen valvonta. Olen siis selkeämmin sanottuna sitä mieltä, että millään ei ole mitään väliä? Itse olen kovasti toisila linkoilla. En usko ettänämä ongelmat miksikään muuttuvat pelkän kuluttajavalinnan avulla, ellei kehitystä vähän auteta julkisen vallan toimesta. On poliittinen asia minkälaista ruokaa haluamme syödä.