Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

MYYDÄÄN Canon EOS 1D Mark III

Keskustelu osiossa 'Myydään' , aloittajana fangio, 10 Elokuu 2012.

    Canon EOS 1D MarkIII
    -Ostin kameran uutena Rajalasta vuonna 2008. En tiedä kuvamäärää. On sillä kuvattu, mutta kaikki toimii kuten uutena ja ulkoinen kuntokin on erittäin hyvä. Loistava ammattilaiskamera, joka on ihan eri luokkaa käyttää, kun joku malli, jossa on nollia numeroiden perässä tai muita isompia numeroita.
    - Kamera tulee alkuperäisessä paketissa ja uskoisin, että sinne pakettiin löytyy kaikki, mitä siellä oli, kun kameran ostin.
    - 16 Gb SD-muistikortti (Hyvä kortti, mutta ei käy mun muihin kameroihin. 1 D III:ssa on muistipaikka sekä SD:lle että CF:lle, mikä on hieno juttu.)
    ----Hinta 1250 e -----


    Kamera sijaitsee Kotkassa.

    Laita yksäriä tai sähköpostia tai soita. juha at musakuvat.com, 040 7174 694
     
  1. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Aika hiljaista on ollut. Pistetaan vähän kuvia ja säädetän hintoja.

    Kuten näkyy, vehkeet ovat aika namukunnossa!
     
  2. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Lisäsin kumpaankin mukaan yhden muistikortin. Pientä kyselyä on ollut, mutta ei vielä ehkä sellaisia henkilöitä, jotka todella haluavat ostaa hyviä kameroita.
     
  3. pete71

    pete71

    11
    0
    0
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Selvitäppä laukaisumäärät, niin katsotaan jatkoa. Olen etsimässä kunnon kameraa itselleni.
     
  4. Tomsku

    Tomsku Member

    251
    2
    18
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Muakin rupes kiinnostamaan tämä 5D, paljonkohan sen sulkimella on vielä elinaikaa?
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 766
    748
    113
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Sitä ei kukaan voi tietää, mutta laukaisumäärän saa kyllä selville.  Kannattaa ottaa yhteyttä omistajaan.  Näkyy olevan kolme yhteydenottotapaa mainittu.
     
  6. toanna

    toanna Member

    322
    3
    18
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Ei taida kummassakaan mallissa onnistua ilman JAS:sia.
     
  7. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 624
    206
    63
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Eikö täältä ladattavalla ohjelmallakaan?
     
  8. kurhinen

    kurhinen Member

    307
    0
    16
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Ote softan faq:sta:
    ... Canon DIGIC III/IV DSLRs *except* the 1D* series
    ...The shutter counter will not be displayed (or will be displayed as "0") on the 1D*, 5D...

    Eli siis vain huollosta.
     
  9. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    5D on ennen ollut Teemu Laineen. Mulla 5D on lähinnä ollut kaapissa, kun on koko ajan ollut neljä järkkäriä ja ykkössarjalainen ykköskamerana. Minä tuskin olen 5D:llä ampunut paria tuhattakaan.

    PS. Kaikki aina huolestuu niistä sulkimista. Jos ne oikeasti väsyy, niin eikö täällä ole koko ajan kymmeniä tarinoita vanhoista rikki menneistä kametoista. Missä ne lukuisat tarinat on? Kameroita täällä pyörii kuitenkin kymmeniä tuhansia.

    PPS. Saatan olla noin viikon tavoittamattomissa, mutta myynnit jatkuu hiljakseen, kun palailen maisemiin.
     
  10. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Eiköhän nämä ole edelleen mynnissä.
     
  11. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    En ole selvittänyt noita laukaisumääriä, mutta kiinnostaa edelleen tämä perinteinen pelko laukaisimen rikkoutumisesta. Kuinka paljon täällä pyörii ihmisiä? Kuinka paljon heillä on ja on ollut kameroita? Missä ovat ne kymmenet tai sadat tarinat, joissa suljin on mennyt rikki?

    Minun logiikka on, että kun kaikki sujuu hyvin, on hiljasista, mutta kun tulee ongelmia, tulee meteliä ja uutisia. Jos täällä on nyt siis esim 10 vuotta pyörinyt satoja tai tuhansia digijärkkäreiden käyttäjiä, niin eikö noita tarinoita rikkoutuneista sulkimista pitäisi olla satoja? Missä nämä tarinat ovat?
     
  12. jarski

    jarski Member

    282
    0
    16
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    niin eihän ajetut kilometrit autonkaan hintaan vaikuta, tai ostajaa kiinosta.
     
  13. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Ostaja nyt vaan on kiinnostunut tarjolla olevan tavaran kunnosta. Digikameran ainoa mekaaninen ja "kuluva" osa on suljin- ja peilimekanismi, siksi sen mittarilukema kiinnostaa. Laskuri kertoo epäsuorasti myös rungon saamasta "kohtelun" määrästä -- mikä tietysti on erilaista esim. studiokuvaajalla ja luontokuvaajalla...

    Myös se, että jotkut myyjät ovat vaivautuneet selvittämään laukaisujen määrän, on nostanut myyntispeksien "vaatimustasoa".
     
  14. toanna

    toanna Member

    322
    3
    18
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Melkoinen dilemma.

    Se voi olla hankala kaupattava tuohon hintaan. Naapurifoorumilla on roikkunut yksi 5D 420e hinnalla eikä tunnu kelpaavan. Ja jos selvittää JASsilla tuon lukeman á 50e ja se on n*10000 kuvaa, niin melkein voisi ilman antaa...
     
  15. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Eli usko rikkoutumiseen on vahva. :D

    Linkittäkää minulle 10 ketjua, missä on suljin on rikkoutunut. Onko sillä välilä, onko ammuttu 5000 tai 50 000? Monilla on ehkä kuvattu satoja tuhansia ja silti ne pelaa hyvin. Tämä taas on melkein vain ollut kaapissa viimeiset reilut viisi vuotta.

    Sanoin tänään puhelimessa, että voisin ehkä myydä hintaan 600 e ja siinä on siis kaikki, mitä on tullut alunperin + kahva, pari akkua ja joku pieni muistikortti.
     
  16. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    No huh huh. Varmaan itse antaisit ilmaiseksi pois?  Ihme perseilyä tuollainen. Ostaja ostaa jos ostajalla on rahaa ja kiinnostusta.
    Tällaisena aikana ihan minkä tahansa laillisen tavaran kauppaaminen on hankalaa, koska porukka tutisee mökeissään massinsa päällä.
     
  17. Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    En usko, että lähden kameroita viemään tutkimuksiin JASsile, mutta luulen, että sen voin sopia ostajan kanssa, että jos kamerasta suljin lähiaikoina laukeaa, niin kauppa voidaan purkaa. Minä en usko sulkimien rikkoutumisiin. Ja toisaalta, jos näin kävisi, niin korjauttaisin kameran ja myisin sen sen jälkeen kovaan hintaan jollekin suljinuskovaiselle upouudella sulkimella.

    Hyvät pelit. Jos kuvaaminen kiinnostaan, niin tästä vehkeet mukaan. Mulla ei edelleenkään ole kiirettä näistä päästä eroon, mutta kun hirveää ryntäystä ei vielä ole ollut, niin pieni tinkiminen on ehkä mahdollista.
     
  18. toanna

    toanna Member

    322
    3
    18
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Niin yritin lähinnä kuvata kuinka hankala tilanne myyjän kannalta. Huippukamera, jonka hinta on painunut alas. Ja ikävä piirre tuossa kamerassa on, ettei siitä ole helppoa ilman pro-huoltoa tarkistaa mittarilukemaa. Ja jos mittarilukeman tarkistaa se vähentää korvausta entisestään.
     
  19. thirvi

    thirvi Member

    167
    3
    18
    Vs: Canon EOS 1D Mark III ja Canon EOS 5D

    Ei kai niistä kaikista hajonneista sulkimista tänne yleensä raporttia tehdä, varmaan osaltaan siksi että se hajoaminen on valitettavan yleistä isommilla laukaisumäärillä. Myynnissä sen sijaan näkyy melko isolla prosentilla kameroita joissa suljin on vaihdettu. Varmaan se hajominen ei osu monenkaan ihmisen kohdalle siksi että usein kameroilla kuvataan todella vähän, ne hajoamiset tapahtuvat niille harvemmille joilla kuvataan useita kymmeniä tai jopa satoja tuhansia. Monesti sulkimet ovat hajonneet vain kymmenillä tuhansilla laukauksilla, harvemmin näkee yli 200 000 kuvattua, jossa mennään edelleen samalla sulkimella vaikka Canon näin joillekin malleille lupaakin.

    Pyysit kymmentä linkkiä, tässä nyt alkuun muutaman minuutin haulla viisi Canonia, tältä foorumilta, ainoastaan viimeisen puolen vuoden ajalta. Bonuksena kuudes, jossa ERROR 99 ja epäillään viaksi suljinta. Rikki anyway. Lisää löytyisi jos hakee vielä kauemmas ajallisesti taaksepäin, tarkemmin ja jos laajentaisi vielä hakua muillekin osastoille kuin myyntiosastolle, tai vaikkapa naapurifoorumille jossa myös on myynnissä paljon suljinrempattuja/hajonneita.

    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,72729.0.html
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,69494.0.html
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,68292.0.html
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,66632.0.html
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,66095.0.html
    http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,65929.0.html


    Ellet itse usko että suljin voi hajota, ei sille kai voi mitään, minun uskoni Canonin suljinten ikiaikaisuuteen karisi jo EOS 10D aikoina. Elätkö kuten saarnaat? Eli ostaisitko itse 200 000 kuvatun kameran samaan hintaan kuin 10 000 kuvatun?