Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Lightroom ei tuo raw kuvia

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana iKivi, 25 Kesäkuu 2012.

  1. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    No tälläselle purkumi pellelle ei saisi ehdotella mitään vakavaa.


    No jos jokin menee solmuun on se pystyttävä korjaamaan. Ja taitaa Lr olla just se vika että niitä asetuksia ei sitten muutetakkaan kun ne on kerran sille antanut.

    Onko muuten niin että kun importtaa kuvia LR:lla ne menee DNG-muotona kansioon eikä ollenkaan RAW muotona?

    No mielelläni minä importtaan kuvani kuten ennenkin Canonin DPP softalla. Ne on rehellisesti RAW tai JPG ja sekä että.
     
  2. Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Kyllä ne saa importattua raw-muotona, kun valitset sieltä importin yläreunasta pelkän copyn (tai add tai move). Jos haluat vielä importata kahdet tiedostot vierekkäin, niin laitat sieltä Preferensseistä, General kohdasta, täpän Treat JPEG files next to raw files as separate photos.

    Kyllä niitä asetuksiakin voi muutella jälkeenpäin miten haluaa, mutta on työlästä jos haluaa muuttaa kokonaan hakemistorakennetta, siirrellä niitä yksittäisiä tiedostoja edestakaisin. Siksipä mielestäni on viisainta importata kuvat päivämääräkohtaisiin kansioihin ja nimetä ne päivämäärällä ja tiedostonimellä. Mutta se nyt vaan on mun mielikuva hyvästä.

    Mutta kuten todettu, jokainen tekee miten parhaaksi näkee, kaikki ei aina pysty irroittautumaan vanhasta mielekkäästä. Kyllä mullakin on monessa asiassa vielä niitä vanhoja maneereita, vaikka oikeassa elämässä asiat tehdään jo toisin.
     
  3. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Mun kuvat on:
    D  ->  Kuvat  ->  2012  ->  2012-7  ->  2012-07-22

    Joten aikalailla päivvämäärien mukaan ollaan tehty. Ongelma oli se että ne oli D:asemalla eikä C:asemalla missä on se Windowsin luoma "Kuvat" kansio, jonne Lr yritti niitä laittaa. No minä en heti niitä hokannu kun import osiossa se vasen puoli ei ollut se oikea puoli joka oli Libarty osiossa. Ja sitten niiden siirtely tuotti tuskaa.

    Voishan sitä vielä kokeilla uudestaan tehdä kuten Lr ohjelma sen tekisi. Pitäis vaan osiointi poistaa kun siellä C:llä on jo muuta ohjelman tynkää. Ei mahu muuten kuvat.

    Jos poistais ohjelman ja asentaisi ihan uudestaan....tekisköhän se sitten kaiken uudestaan.

    Saa antaa hyviä vinkkejä mitenkä kannattaa sitten edetä.
     
  4. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Minäkään en ymmärrä miksi porukalla on aina niin hirveitä vaikeuksia Lightroomin kanssa. Ei pelleile omiaan vaan tekee ohjeiden mukaan niin homma toimii.

    Myönnän kyllä, että jos useamman kovalevyn kanssa pelaa, niin silloin käytettävyys ei ole parhaimmillaan. Saisi Adobe pikkuisen kehitellä noita asioita.
     
  5. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 14 Maaliskuu 2019
  6. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Missä se ohje on?

    Kirjoitin viestini koska minulla on aikaisempaa kokemusta asiasta.Tällä hetkellä vain yksi iso kovalevy jolla kaikki. Time machine hoitaa arkistoinnin. Toimii ja sopii taitamattomalle.
     
  7. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 14 Maaliskuu 2019
  8. Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Kun teet sille Lightroomille kataloogin, niin ilmoitat sille paikaksi sen D-levyn, jolloin kaikki siihen kataloogiin importattavat kuvat siirtyy sinne samaan kansioon. Kun homma on tehty noin, niin silloin voit tehdä sen katalogikansion vaikka siirrettävään kovalevyyn, niin se kataloogi ja kuvat kaikkinen muutoksineenkin on käytettävissä useammissa tietokoneissa Lightroomilla. Toki kannattaa pitää koko katalogi aina yhdellä levyllä ja toinen sitten vaikka toiselle, muuten joutuu vähän kikkailemaan.

    Vanhan kataloogin kuvineen voi myös kopioida toiselle levylle.
     
  9. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 425
    3 054
    113
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Useampia USB-levyjä käyttäjälle tuottaa hankaluuksia (vielä) se, että niitten paikat vaihtelevat, se mikä viimeksi oli M onkin nyt K. Kait siihen on joku yksinkertainen ratkaisu - saa neuvoa.
     
  10. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 14 Maaliskuu 2019
  11. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Yöllä poistin Lr ohjelman kokonaan ja kaivoin mielestäni kaikki kansiot ja muut jutut mitä tiesin siihen liittyvän ja heitin jonkkaan. Ajoin koneessa Ccleanerin ja mieli oli tyytyväinen ja menin nukkumaan noin kahdelta.

    Aamulla heräsin ja päätin asentaa koko ohjelman uudestaan. Näin tein ja ohjelma kysyi etsitäänkö vanhat kansiot vai luodaanko uusi. Otin uudet vaihtoehdon. Nyt siis Lr on puhdas kuin pulmunen. Ei kuvan kuvaa. Näppäsin pari fotoa markulla ja pistin toiveikkaana piuhan kiinni. Importtasin ja kas....sama tanan juttu "no found photo". Eli ei niin ei.

    Sitten välähti kun SALAMA kirkkaalta taivaalta USB-portti perkele. En ruvennut kaivamaan kaapelia irti tietokoneen takaa vaan otin toisen kaapelin ja tökkäsin sen etuseinän USB-portiin kiinni ja Lr-import osioon. Hallelujaa kuvat tuli. Olis pitänny arvata että nää tanan portit on syvältä aunuksesta.

    Noniin. Kuinka nyt resetoin usb-portit, että saan sen kaapelin taas sinne taakse kiinni? Olikohan se niin että kaikki usbit irti ja sitten eri järjestyksessä takasin ja annetaan koneen etsiä rintteri näpis hiiri ja kamera. Kaikki kun on nykyään USB:lla kiinni.

    EDIT: Kaapelit irti ja takasin sattuman sanelemaan järjestykseen ja kone auki. hetken aikaa kones funtsi ja löysi kaiken myös rintterin joka on yleensä vaikein. Ja nyt tulee kaikki kuvat niin RAW kun JPG ja videot.
     
  12. Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Tuommoinen ratkaisu tulisi mieleen. Joskus toimii, joskus ei.
    http://www.howtogeek.com/96298/assign-a-static-drive-letter-to-a-usb-drive-in-windows-7/
     
  13. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    22 425
    3 054
    113
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Jep, arvelinkin, että mahdollisuuksia on. Pitää kokeilla, kiitos.
     
  14. jhalmu

    jhalmu Active Member

    8 551
    2
    38
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Minulla mäkissä avautuu eos Utility kun lykkään piuhan Markkuun kiinni. Ja pikkukuvia ei tule, en nyt muista tuleeko isojakaan. Mutta sitten virta pois Markusta ja uus yritys ja kaikki tulee nätisti. Toki vois käydä laittamassa johonkin täpän ettei se EOS utility ei aukaisi, mutta kun ei muista.
     
  15. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Ei minulla ainakaan se utility haittaa. Voin laittaa ruksista kiinni tai olla se ohjelma auki. Molemmissa tapauksissa LR löytää kuvat. Pitihän toikin kokeilla.
     
  16. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 644
    209
    63
    Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Onko niin että LR laittaa 2012 kansioon päivämäärien mukaisiin kansioihin kuvat. Eli siellä on koko vuoden kuvat eikä niitä ole eritelty kuukausittain alakansioihin. Mietin vain että, pitäiskö sopeutua tuohon het suosiosta, vai rupeisko tekemään kuukausi kansioita. Onko siitä oikeesti hyötyä/haittaa? Kertokaapas mielipiteenne.
     
  17. Vs: Lightroom ei tuo raw kuvia

    Taitaa tuo noin tehdä. Mä en ole koko asiaan juurikaan edes kiinnittänyt huomiota, kun ne kuvat on jossain siellä levyllä, ei mua kiinnosta missä siellä.

    Mä teen vaikka työkuvat nimisen katalogin, niin tuo tekee osoitettuun paikkaan kansion työkuvat ja sinne vuosikohtaiset omat kansiot kuville ja ne tietokanta-tiedostot. Mulle riittää, että tiedän varmuuskopioida tuon työkuvat kansion, niin tiedän kaikkien tietojen olevan tallessa.

    En mä nykyään enää jaksa metsästellä jotain yksittäisiä kansioita tai tiedostoja sieltä tietokoneen miljoonan tiedoston joukosta, kun sen voi tehdä ohjelmasta parilla klikkauksella.
     
  18. AndyCapp

    AndyCapp Well-Known Member

    3 561
    159
    63
  19. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 14 Maaliskuu 2019
  20. jhalmu

    jhalmu Active Member

    8 551
    2
    38