Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana microdoll, 3 Kesäkuu 2012.

    Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Parin vuoden päästä hinta voi olla mukavammalla tasolla. Näitä uutuuksia joutuu katsmaan aina vähän  viiveellä. Tai no, joutuu ja joutuu, ainakaan niitä ei kannata ostaa uutuuksina.
     
  1. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Katselin deprivjuusta RX100:n käyttöliittymää. Ei oikein vaikuta siltä, että tässä kuuluteltu manuaasäätöisyys olisi ollut suunnittelijoiden eka kriteeri.

    Aikanaan minulla oli Pana LX3. Siinä oli joysticki josta sääteli arvot kohdalleen yllättävän näppärästi. Paremmin kuin noista viheliäisistä pikkupyöristä... Harmi vaan kun LX3:n (ja LX5:n) kuvanlaatu oli aika heikko. Tosin kyllä monet kivat silläkin otettiin.
     
  2. Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Näinhän se on, mikähän ois sellainen vähän vanhempi jo hintaansa pudottanut versio, missä on FullHD videokuvaus vakaajalla ?
    Mulla oli viimeksi G10, mutta niitä tuhnuja ei viitsinut kohinanpesästä kauheasti katsella. G11 tai G12 vois tietenkin olla mahdollisuus, vaikka se G1 X houkuttelis kennokokonsa puolesta. Köyhän kun ei välttämättä ois vara ostaa halpaa :D
     
  3. Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Jos joku haluaa tämän nykyisellä hinnalla, niin minulle tuli ilmoitus että saapunut oma tilaus, valinta painaa kuitenkin minulla Nex-5n kamerarungon suuntaan, joten yksityisviestillä tavoittaen voidaan sopia nouto verkkokaupasta lähimmän 2 päivän sisälle.
     
  4. Jiisku

    Jiisku

    23
    1
    3
    Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Täytyy tuosta Olympuksen XZ-1:stä sen verran sanoa, että se on "ihan kiva" pikkukamera. Suhteellisen näppärä käyttää (myös manuaalisäädöillä), mulle riittävä makro-ominaisuus, starttaa melkoisen nopeasti ja kattaa kivan zoomialueen (28-112). Speksit on tosiaan kivat, mutta suoraan sanottuna en siitä varsinaisesti tykännyt.

    NEX-5N on vähän kinkkinen käyttää, starttaa hitaasti ja kittilinssillä ei pääse lähelle, jos jotain ötököitä tykkää kuvata. Mutta silti: kuvat vaan näyttää kuin ne olisivat eri planeetalta.

    Ostin XZ-1:n tilalle tuon NEX-5N, ällistyin ja olin suorastaan tyytyväinen, että onnistuin hukkaamaan Olympukseni.

    Ei se täysin susi toki ole. Siinä on tehty moni asia aivan loistavan hyvin ja erityisesti käytettävyydestä diggasin todella paljon. Mutta tärkeämpää on se kuvien laatu.
     
  5. Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Onpa noissa erojakin, vain toinen on pokari ja kennokootkin ihan eri planeetalta.
     
  6. Vs: Neuvoa manuaalisäätöisen pokkarikameran ostoon

    Itse hommasin aikoinaan LX3:n ja päivitin sen myöhemmin LX5:een. Ennen ostoa ajattelin optisen etsimen puutetta ja lyhyttä telepäätä, mutta en niitä enää kaipaa koska kamera on muuten erinomainen. Akun kesto hyvä ja ominaisuuksia riittää tarpeeksi. Simplyelectronics myy aika halvalla, mutta suomenkielinen valikko saattaa puuttua... Objektiivin eteen kierrettävä suodinsovite, ja siihen vaikka ND400 harmaasuodin niin löytyy mielenkiintoisia otoksia. AVCHD videon tallennus joka yllättävän hyvä, ja pokkariksi hyvä äänimaailma. Voihan sitä tietenkin hankkia Leican D-LUX 5 tai Fujin X100 jos ilmenee euroja ja tarvetta :)